Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני לומד בפרויקט מרום של חיל האוויר,עתודה טכנולוגית שנה ב'.

בעוד כמה חודשים אני אסיים את דיפלומת ההנדסאי אלקטרוניקה שלי אבל כבר מעכשיו אני נמצא בדילמות קשות.

את הלימודים התחלתי בעיקר בגלל שרציתי למצוא דרך נוחה שלא ליפול לאחת מהחיילות הקרביים על מנת לגרום למשפחה שלי שקט נפשי ועל הדרך גם ללמוד מקצוע.

בכל מקרה מה שהיה,היה ועכשיו אני פה.

הדילמה הגדולה שלי היא-האם כדאי לי לנסות לשרת בתפקיד שלי בצבא (למרות שהרבה לא מגיעים לזה ומתלוננים שכל הלימודים האלה היו לשווא) או להגיע לתפקיד פיקודי כמו מפקד קורס או מדריך שוחרים.

מצד אחד אם אני אגיע לתפקיד שייתן לי ניסיון כהנדסאי בצבא "שיחקתי אותה" ואני אהיה הנדסאי אלקטרוניקה בעל ניסיון צבאי אבל קיים סיכוי ענק שאני אגיע לתפקיד שאין לו שום קשר למה שלמדתי.

מצד שני אני יכול להיות אחלה של מפקד קורס/מדריך וללמוד כלי לחיים שאי אפשר לרכוש בשום מקום אחר. ולאחר מכן ללמוד מנהל עסקים או משהו דומה ולעבוד בהדרכה,עם שאיפה של להגיע לרמה שאני אוכל "למכור קרח לאסקימוסים" כלומר להפוך לתותח בתחום.

אני מבקש דעות מכאלה שיודעים דבר או 2,שעברו דרכים דומות,בקיצור אנשים עם ניסיון.

איפה הסיכוי שלי למצוא עבודה גבוהה יותר? מה עדיף לי ללמוד אחרי הצבא אם החלטתי להיות מפקד/מדריך ולעבוד בהדרכה?

אני מבין שאולי כתבתי פה ערימת שטויות,תרחמו עליי אם כן.

תודה ושבוע טוב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מכיר את הסיפור על הילדה שהייתה לה תרנגולת ובמקום לשחוט את התרנגולת ולאכול ארוחת ערב בשרית היא החליטה לתת לתרנגולת אוכל ולחכות שהיא תטיל ביצים. את הביצים היא תמכור בשוק ועם הכסף שהיא תקבל תמורתן היא תקנה עז. העז תעשה חלב, שיהיה אפשר למכור גם כן בשוק ואז לקבל מספיק כסף כדי לקנות פרה. מהחלב של הפרה יהיה אפשר לעשות גבינה, למכור בשוק ואז יהיה כסף לקנות טרקטור. עם הטרקטור יהיה אפשר לסחוב לשוק את הביצים של התרנוגלת, החלב של העז והגבינה של הפרה ולהרוויח מלא כסף. עם הכסף הזה יהיה אפשר לבנות וילה 8 חדרים בכפר שמריהו.

רק מה, יש בעיה אחת - התרנוגלת מההתחלה? אז זהו, שהיא בכלל תרנגול...

אתה בונה מגדלים על סמך תפקיד שעוד לא התחלת בצבא. מי אמר לך שאלו שתי האופציות היחידות שלך? מי אמר לך שאתה יכול להיות בכלל מדריך שוחרים? מי אמר לך שיקבלו אותך לתפקיד הזה? אולי תגיע חזרה ליחידה שלך אחרי הלימודים וישלחו אותך להיות טכנאי בבסיס עובדה? צבא זאת לא תוכנית כבקשתך.

אני לא יודע מה זה פרויקט מרום ולאן מגיעים אחר כך, אבל ניסיון צבאי של 4 שנים בתחום האלקטרוניקה יכול להיות מנוף נהדר להצלחה באזרחות. אם רק תדע להוציא את המקסימום מהשירות שלך וללמוד כמה שיותר, במקום להתחפש"ן כמו רוב העתודאים ביום שמודיעים להם שהם צריכים לסגור שבת בשמירה.

מש"ק קורס? זאת ממש לא מקפצה לאזרחות וזה ממש לא קשור לתואר ראשון במנהל עסקים (שהוא בזבוז של זמן וכסף באופן כללי).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקי ,אחלה של סיפור :-D

ברור ששום דבר לא סגור והצבא לא תכנית כבקשתי.

בכל מקרה הבנתי שאתה דווקא נוטה לכיוון של לנסות לשרת במקצוע.

תודה על התגובה זה רק עוזר לי למצוא כיוון כי עכשיו אני פשוט שוחה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

למרות שהרבה לא מגיעים לזה ומתלוננים שכל הלימודים האלה היו לשווא

האממ, לא. אלה לימודים שמביאים לך תעודה כלשהי, שלמרבה הפלא יכולה להיות שווה יותר מאשר נייר טואלט. והיא לא תלויה נטו בנסיון שתקבל/לא תקבל בצבא.

מפקד קורס/מדריך וללמוד כלי לחיים שאי אפשר לרכוש בשום מקום אחר

לא באמת. קצונה עתירת שנים יכולה לתרום לך משהו בנסיבות מסויימות. להיות מפקד/מדריך לא ייתן לך כלום.

יש לי 2 חברים שעשו הנדסאי אלקטרוניקה, ומיד אחרי הצבא עשו תואר בהנדסה ועובדים בתור מהנדסים על סמך התואר שלהם.

יש לי גם חבר שעשה הנדסאי, היה בצבא בתחום אחר, וכיום עובד בכלל בתחום הבניה, ומרוויח לא רע יחסית.

ובכלל, אתה יכול אחרי הצבא לחשוב שמה שבכלל מעניין אותך זה ביולוגיה ימית, ותלך ללמוד את זה.

הנקודה שלי היא, שללכת לקבל נסיון בתחום שלמדת זה אחלה, זוהי כניראה תהיה האופציה הכי טובה, אבל גם אם לא תקבל אותה, זה לא סגוף העולם. לא על זה יקבע העתיד המקצועי שלך

פורסם

גם אנשים מחוץ לפורום אומרים לי את הדברים האלה.

כנראה אני אשאף לשרת בתפקיד שישלב את מה שלמדתי.

פורסם

אני גם הייתי עתודאי אלקטרוניקה אבל בחימוש,אמנם התפקיד היה טוב,עם הזמן הייתי מפקד מחלקה בתחום אופטיקה ומערכות בקרת אש,אבל שום קשר להנדסאי אלקטרוניקה,וכך אחרי 3 שנים בקבע יצאתי לאזרחות אמנם עם תעודת הנדסאי אבל עם 0 ניסיון.

לא יודע מה הנדסאים עושים בתחום בחיל האוויר,אבל מציע לך לנסות לברר.

היתרון בהנדסאי בתור איש קבע מתחיל הייתה יכול לעשות גמול השתלמות ב' די בהתחלה ולא לחכות לרס"ב בערך,וכך שאפשר היה לעשות בשנה השניה כ 7500 נטו ברמת פעילות ג',אבל לדעתי כבר ביטלו את הגמול השתלמות ב'.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי קשר עם הרבה הנדסאים ממחזורים קודמים שהתגייסו כבר,מעל 70% מהם לא עושים משהו שקשור להנדסאי שהם למדו.

פורסם (נערך)

זהו,מה שגם אני חשבתי.

השאלה אם אתה רואה את עצמך בתור איש קבע?

אתה אוהב יותר טכני או הדרכה?

קח בחשבון שאם אתה רואה קריירה צבאית,לא בטוח שאחרי 7 שנים יהיה לך תקן.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שמע מהניסיון שלי (שלישות) לא רוצה לציין מספר אבל זה גובל ב50% שתקבל משהו שקשור ממש למקצוע שלך. יחד עם זאת לא הייתי בח"א.

יש לי חבר ששירת טכנאי מטוסים ומסיים עוד שנה מהנדס לפי דברו התפקיד שעשה בצבא הולך מאוד לעזור לו בקריירה (רוצה להתקבל לתע"א/רפאל וכו'...)

יוליאן שירתת בתל השומר במקרה?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לא,בסדיר בשימשון,ובקבע בנעורה.

פורסם

אם תגיע לחיל האוויר ורוב הסיכויים שאכן תגיע, זה מתחלק לדרגים, אתה יכול לשרת בדרג ב בתפקיד שהקשר שלו לאלקטרוניקה הוא מזערי מאוד, ואכן אני מכיר הנדסאי אלקטרוניקה שהגיעו לתפקיד הנל.

מצד שני אתה גם יכול להגיע לדרג ד ,ולשרת בתפקיד שקשור בצורה דיי ישירה לאלקטרוניקה, לא בהכרח תשתמש במה שלמדת בקורס אבל העבודה עצמה כן תהיה קשורה.

לא יודע איך להיות מדריך שוחרים, אבל לגבי מפקד קורס, מכיר הנדסאים שבחרו להיות כאלה, לא תפקיד מעניין.

אני מציע לך במידה ותגיע לחיל האוויר לכוון לתפקיד שבו יש גם דרג ד, כי יש העדפה להנדסאים בדרג ד. מה גם שתנאי השירות יותר טובים,מצד שני בדרג ב השירות הרבה יותר כיפי מבחינת האנשים הסובבים אותך.

במידה ותקבל קורס שלא תאהב תשאר לך האופציה להיות מפקד קורס.

התרומה לאזרחות גדולה להנדסאים.

Miata ND2

פורסם

השאלה אם אתה רואה את עצמך בתור איש קבע?

אתה אוהב יותר טכני או הדרכה?

רואה את עצמי בקבע ומעדיף יותר טכני,אני כמובן לא יודע איך זה נראה בצבא אבל בלימודים ומחוץ ללימודים אני אוהב לעבוד עם הידיים ויש לי מספיק רוגע כדי לא להילחץ כשמשהו לא קורה כמו שהייתי רוצה.

תודה על התגובות חברים,נראה שהתגבשתי על כיוון.

פורסם

אז תנסה,אולי תאהב ותישאר שם,אישית כשעכשיו אני באזרחות,בחיים לא הייתי חוזר לקבע.

פורסם
אני גם הייתי עתודאי אלקטרוניקה אבל בחימוש,אמנם התפקיד היה טוב,עם הזמן הייתי מפקד מחלקה בתחום אופטיקה ומערכות בקרת אש,אבל שום קשר להנדסאי אלקטרוניקה,וכך אחרי 3 שנים בקבע יצאתי לאזרחות אמנם עם תעודת הנדסאי אבל עם 0 ניסיון.

לא יודע מה הנדסאים עושים בתחום בחיל האוויר,אבל מציע לך לנסות לברר.

היתרון בהנדסאי בתור איש קבע מתחיל הייתה יכול לעשות גמול השתלמות ב' די בהתחלה ולא לחכות לרס"ב בערך,וכך שאפשר היה לעשות בשנה השניה כ 7500 נטו ברמת פעילות ג',אבל לדעתי כבר ביטלו את הגמול השתלמות ב'.

שרתת ביחש"מ ?

פורסם

כן,אתה גם שרדת שם?

• תוכן חדש...