Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מדובר בסאב dc lvl 3 שמוגבר על ידי dc1.2k

עד לפני כמה ימים היה הסאב מחובר על 4 אום וקיבל משהו כמו 450 rms. לא היו שום בעיות.

לאחרונה עברתי לחיבור 1 אום שמספק 1200 rms, ובמקביל שמתי לב שהטורים לא יציבים.

בעמידה הטורים עומדים על 850, לאחר מכת בס הטורים יורדים ל700-750 בערך, קופצים עד 900 וחוזרים ל850.

אני יעלה סרטון להמחשה בערב.

השאלה היא האם זה תקין? האם זה יכול לגרום לנזק לטווח הארוך?

מדובר במרצדס c200, מצבר חדש של 100 אמפר, אלטרנטור 150a.

תודה לעוזרים.

פורסם

עומס על האלטרנטור עולה האלטרנטור מעמיס על המנוע ובגלל זה יורד סל"ד המנוע מפצה והסל"ד עולה וחוזר חלילה...לדעתי קבוליות נוספת תעזור(מצבר נוסף)

פורסם

כן אני מבין למה זה קורה ויודע גם מה יפתור את העניין.

השאלה היא עד כמה זה חריג?

והאם זה משהו שיכול לגרום לנזק לטווח הארוך?

פורסם

מכיר מישהו עם סיפור דומה,

לא יודע בוודאות למה ואיך מכיוון שאני לא בקיא מספיק בנושא.

אבל היה לבחור את אותה הבעיה וברגע שהוא הוסיף קבל איכותי הוא סידר את האיזון של הטורים.

לא יודע עד כמה זה אמין ומדוייק כי שוב, אין לי איזשהו מידע על הנושא שיסביר את זה, אבל זהו נתון שפותח לך עוד כיוון להסתכל עליו.

.The different between men and boys, Its the price of thier toys

----------------------------

Eclipse | ARC Audio | Eton | DC Audio

פורסם

אלטרנטור 150 אמפר זה גם ככה כבר אלטרנטור גדול יחסית.

מצבר פריקה מהירה בצמוד למגברים כנראה יהיה הדבר הכי נכון לעשות בתוספת קבל בערך מתאים על המונובלוק - תבדוק אם יש בעיות טעינה או לא כי יתכן ובאמת ישנה גם בעיה באלטרנטור או שהצריכה של המערכת כל כך גדולה שגם אלטרנטור בערך של 150 אמפר לא מספיקים אבל אני מטיל בכך ספק.

האם המצבר הנוכחי תקין? בדקת את מצב החיווט למרות עוביים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המצבר דיי חדש, בן חודשיים ונמצא בבגאז', זה המיקום המקורי שלו, במרחק של חצי מטר מהמגבר.

מחובר אליו כבל חשמל מהאלטרנטור מאוד מאוד בריא.

החיווט למגבר הוא 4 גייג איכותי.

אני גם חושד באלטרנטור, בכל זאת, הוא בן שש כמעט, עם מעל 300K ק"מ.

פורסם

תעשה בדיקת טעינה בעומס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

או שתעזוב אותך מהשטיות של ה 1200wrms, ותחזור לחיבור שפוי של 4 אוהם, תעמיס פחות על המגבר, האיכות של הסאב תעלה, ולא תעשה נזק לטווח הארוך לאלטרנטור/מצבר.

נכון שהמגבר עומד בזה, וזה אחלה, התוספת בוואטים היא לא כזו משמעותית, אם היית יכול לתת לסאב הזה 1200 ואט בארבעה אוהם זה כבר סיפור אחר, לא מעט נכתב על זה שחיבור בהתנגדות כזו נמוכה פשוט לא יעיל, אתה לא בתחרות וואטים, ככה שחיבור כזה לא מקנה לך כלום.

נכון שאין נזק מיידי, אבל זה לא בריא לאלטרנטור להכנס למחזוריות קבועה של נפילות מתח דרמטיות, אתה מקצר לו את החיים.

אם כ"כ חשוב לך עניין הוואטים, שקול להחליף מונו, ותרד מהעניין של 1 אוהם.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

מסכים איתך בנג'י, הבעיה היא שלדברים טובים מתרגלים מהר.

אני לא מסתכל עם הוואטים, אלה על העוצמה שהסאב מספק.

בכל אופן, במהלך הסופש אני ינסה למצוא פתרונות ולבצע בדיקות למערכת החשמל.

כרגע הסאב כבר חזר לעבוד בארבע אום עד שאני ימצא פתרון שלא יצריך ממני השקעה מטורפת.

פורסם

תריץ חיפוש על שרשור שפתחתי שהכותרת שלו היא "מיומנו של סטפן מנטץ" יש שם הסבר מאוד נחמד על הנושא של עבודה בהתנגדות נמוכה, בעיניי, אם אתה לא בתחרות SPL עם עצמך בכל רגע נתון - חבר ב4 אוהם.

Pioneer TS-X150

פורסם
מסכים איתך בנג'י, הבעיה היא שלדברים טובים מתרגלים מהר.

אני לא מסתכל עם הוואטים, אלה על העוצמה שהסאב מספק.

בכל אופן, במהלך הסופש אני ינסה למצוא פתרונות ולבצע בדיקות למערכת החשמל.

כרגע הסאב כבר חזר לעבוד בארבע אום עד שאני ימצא פתרון שלא יצריך ממני השקעה מטורפת.

אדי העלה פה באת "יומנו של ספן מנטץ", וזה רשום בעוד כ"כ הרבה מקומות (בין הייתר בחוברות הפעלה של מגברים), הערך של החיבור ב 1 אוהם זניח מבחינת עוצמה נוספת.

אם התירוץ לחיבור כזה הוא תוספת עוצמה (זניח, אמרנו?), אז התשתית לא מתאימה, המונו לא מתאים (1200 ואט באחד אוהם זה לא הרבה).

ואם אתה מתעקש על חיבור כזה בשביל להגיד שהמונו שלך נותן 1200 וואט ומחפש פתרונות אז תצטרך להוסיף מצבר פריקה עמוקה ולקחת בחשבון שחייו של האלטרנטור מתקצרים (חבר פורום שרף אלטרנטור של 150 אמפר בחיבור דומה, עם שני מצברים).

או בקיצור, ולמרות שאני לא חובב SPL, בשביל לקבל יותר עוצה תצטרך להשקיע הון בתשתית, המונו לא כ"כ מתאים, ואם כבר עשית את שניהם, אז שווה לחשוב על שידרוג הסאב או הוספת עוד אחד.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...