Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

ברשותי 2 מכשירי רב-מודד/מולטימטר.

אפשר קצת הסברים לגביי אופן אופציות המדידה, איך, למה וכמה?

מצורפת תמונה שניתן לראות הכול.

תודה רבה שי.

$_12.jpg

עריכה אחרונה על ידי shai0705

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים מישהו יכול לעזור?

אני מעוניין לבדוק אמפר מישה יכו לתת הסבר?

למדתי לבדו מתח DC של רכב...

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

פורסם

מכשירים שלך לא "יודעים" למדוד זרם.

פרט לכך מה עוד אתה מעוניין לדעת/למדוד?

רונן - הוא לא הסביר איזה זרם ואיפה צריך לבדוק ולאיזה מטרה, ולכן לא הייתי אומר שחייב מכשיר צבת.

פורסם
חברים מישהו יכול לעזור?

אני מעוניין לבדוק אמפר מישה יכו לתת הסבר?

למדתי לבדו מתח DC של רכב...

הבחור רשם שהוא צריך למדוד אמפר לכן הוא צריך צבת אמפרמטר.

גם בצבת אמפרמטר אפשר למדוד dc-ac.

אתה לא צריך צבת אמפרמטר משוכלל המחיר נע סביב 100 ש"ח

פורסם (נערך)

רב מודד יש גם ב50 ש"ח אך לא יכול לבדוק אמפר.

250px-Digital_Multimeter_Aka.jpg

הפיצ"ר הזה נקרא צבת אמפרמטר המחיר לצבת פשוט תוצרת סין נע בסביבות 100 ש"ח וצפונה.

671_8em306c-s.jpg

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

המכשיר בתמונה העליונה בהחלט מסוגל למדוד זרם.

עם צבת ב-100 שקלים לא ניתן למדוד זרם זליגה וזרמים נמוכים ברכב בגלל הרגישות הנמוכה והרזולציה של הצבתות הזולים.

איזה כייף לי :)

פורסם
צרכנים קטנים..

ידוע לי שאם ארצה לבדוק אמפר אלטרנטור אז אצטרך רב מודד מקצועי.

של איזה צרכנים אתה רוצה למדוד זרם ? אפשר להסתדר גם בלי מד זרם בכדי למדוד צריכת זרם של הרבה רכיבים ברכב.

פורסם (נערך)

מרק 10

יש כל מיני סוגים של מכשירי מדידה יותר טובים ופחות טובים.

אם הבחור רוצה למדוד בצורה מדוייקת מתח יש מכשיר מדוייק של חברת fiuke אבל העלות בהתאם.4e13185b447e21309874267.jpeg

אם הבחור רוצה למדוד A הוא צריך מכשיר שנקרא צבת אמפרמטר

images?q=tbn:ANd9GcTx4WSVNpJOJAyqq6IGLAw6GFdYgJ3kUu-dGx7_2lMQhw6xGGpT

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם (נערך)
מרק 10

יש כל מיני סוגים של מכשירי מדידה יותר טובים ופחות טובים.

אם הבחור רוצה למדוד בצורה מדוייקת מתח יש מכשיר מדוייק של חברת fiuke אבל העלות בהתאם.4e13185b447e21309874267.jpeg

אם הבחור רוצה למדוד A הוא צריך מכשיר שנקרא צבת אמפרמטר

images?q=tbn:ANd9GcTx4WSVNpJOJAyqq6IGLAw6GFdYgJ3kUu-dGx7_2lMQhw6xGGpT

אתה לא מבין שום דבר בחשמל ועדיף שתפסיק לכתוב בנושא חשמל.

בכדי למדוד זרם לא חייבים צבת ובהחלט אפשר להשתמש ברב מודד למדידת צריכת זרם של צרכנים ברכב ואפילו עדיף ברוב המקרים מכיוון שהוא יותר מדוייק במדידת זרמים נמוכים בעיקר.

אם רוב הצבתות אתה לא תראה רזולוציה של פחות מ-100 מיליאמפר DC ורק במכשירים היקרים אתה תוכל לבדוק צריכת זרם פרזיטית ברזולוציה של 10 מיליאמםר למרות שיישנם מכשירים שכתוב עליהם שכן ניתן אבל בפועל רק עם מכשירים יקרים ניתן למדוד זרמים נמוכים.

באלקטרוניקה וגם בחשמל נהוג בהרבה מקרים דווקא למדוד מפל מתח על נגד מדוייק (נגד חישה) ובעזרת חוק אוהם לחשב את הזרם מכיוון שזה יותר מדוייק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

רונן, כמו שמרק אמר, אין לך מושג ירוק בחשמל ואתה רק חוזר על דברים ששמעת בלי באמת להבין אותם.

למדידה של צרכנים קטנים, אין בעייה להשתמש ברב-מודד ב-50 שקל, זליגה מהמצבר לעומת זאת, זאת מערכת עם פוטנציאל של מאות אמפרים, ורבי המודד ב-50 שקל לא מצויידים באמצעי הבטיחות שיבטיחו את בטיחותך במקרה של תקלה (אני אנחש שאתה עדיין תרצה 5 אצבעות בכל יד ו-2 עיניים מתפקדות גם אחרי המדידה).

עריכה אחרונה על ידי saay222

• תוכן חדש...