Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט. חיפשתי וחפרתי המון בפורום וראיתי המלצות על פיאט פונטו ידנית כרכב אמין וחסכוני. כבר זמן מה אני מחפש ומצאתי ביד 2 פיאט פונטו ספייס sx60 ידנית שנת 2002 יד 1 מפרטי עם 125000 קילומטר. המחיר הדרוש היה 11400. כשדיברתי עם הבן אדם שאלתי מה מחיר המחירון והוא אמר לי 10 וחצי אך הוא דורש יותר כי יש מערכת סאונד באוטו הכוללת מגבר, קומפוננט, רמקולים אחוריים ורדיו דיסק עם בלוטוס. כמו כן הוא טוען שהשקיע לאחרונה 3 אלף שקל בהחלפת הקלאץ, טיימינג ועוד טיפול שאני לא זוכר. הבחור אמר לי שאבוא לראות את האוטו ונדבר על המחיר. לקחתי איתי חבר שמבין במכניקה. הוא פתח את המכסה מנוע ובדק ואז עשה נסיעה עם האוטו ואמר שהאוטו במצב טוב. המוכר אמר שהוא מתחייב בבדיקה על תאונות, מנוע , גיר , חוטי חשמל ואפילו מגבים. היה נראה אמין עד כדי כך שהראה בעצמו מכה קטנה שאפילו לא שמים לב אליה. בקיצור נראה מושלם. ניסיתי להתמקח איתו על המחיר אבל הוא לא הוריד שקל וטען שיש לו מישהו שרוצה לקחת את האוטו אפילו ביותר. לא יודע אם זה נכון או לא ולא באמת היה לי אכפת, רציתי את האוטו. בתמימות ובלי לבדוק מה המחירון סמכתי עליו ונתתי לו אלף שקל מקדמה ועשינו זכרון דברים.

אתמול נכנסתי למחירון לוי יצחק ונדהמתי לגלות שהמחירון הוא 6800 וביד 2 המחירון הוא 9600. בקיצור הבחור קצת עבד עלי אם מסתכלים על המחירון של יד 2 והרבה עבד עלי אם מסתכלים על מחירון לוי יצחק. אני יודע שעשיתי טעות והייתי צריך לדעת מה המחירון לפני אבל לא עשיתי את זה ועכשיו השאלה שלי היא כזאת. האם האוטו שווה את ההוספה? האם כדאי לבטל את העסקה? האם ניתן לבטל ולדרוש ממנו את הכסף בחזרה? האם יצאתי פראייר וזו לא מציאה כזו גדולה? כי מהחיפושים שערכתי המכוניות האלה בשנים האלה די שחוקות.

אשמח לשמוע מה דעתכם.

תודה!

פורסם

לדעתי רכב כזה לא שווה 11 אלף. גם אם הוא במצב מעולה. זה רכב ישן, ועוד גרסא פחות מאובזרת מה elx.

תנסה לדבר עם הבן אדם תדבר איתו על המחירון, ותראה מה אפשר לעשות.

תגיד לו שאתה אולי לא מעוניין במערכת ותוריד במחיר(כמובן אם אתה באמת לא מעוניין).

פורסם

קח בחשבון שלמצוא רכב בן 13 שהוא יד ראשונה, עם ק"מ נמוך ומטופל - זה עניין מאוד קשה.

ברכבים ישנים קל מאוד ליפול ובגדול - מספיק שתקנה רכב זול ובתוך שנה תמצא את עצמך מחליף קלאצ', רדיאטור ומעבה מזגן (סתם לדוגמא) - כדי שכל החיסכון שלך ברכישה של רכב זול ומוזנח יותר, ירד לטמיון.

לפעמים עדיף לשלם עוד קצת, כדי לקבל הרבה יותר - תקף במיוחד ברכבים ישנים.

רק בשביל לסבר את האוזן - אם היה מדובר בפיאט פונטו בת שנה ומישהו היה דורש מעל המחירון, הייתי צוחק לו בפנים - כי אין הרבה הבדל בין הפונטו שהוא מוכר לבין הפונטו שכל אחד אחר מוכר בלוח יד 2. אבל כשאתה מדבר על רכבים שנמצאים 13 שנה על הכביש, ההבדלים ביניהם יכולים להיות תהומיים, ולכן יש גם הבדל במחיר הרכישה.

פורסם

באופן עקרוני, חתמת על זיכרון דברים, שהוא מסמך משפטי לכל דבר ועניין.

מה שכן, חתמת עליו במרמה, למרות שחובתך לדעת מה המחירון לפני הרכישה.

אם הוא לא יבוא לקראתך אתה בבעיה.

נסה להסדיר את העניין מולו בשיחה רגוע פנים מול פנים,לכאן-או לשם.

פורסם

לא הבנתי, כבר נתת לו כסף ועשיתם העברת בעלות?

במידה ולא...

תראה, אם אתה מעוניין גם במערכת הסאונד, אז אתה יכול להתגמש איתו במחיר.

אל תלך לפי מחירון של יד 2 אלא לפי לוי יצחק, כפי שכל אנשי הרכבים עושים.

אל תשכח שזה שהוא טיפל ברכב והחליף קלאץ' וטיימינג זה אומר שהרכב היה במצב לא משהו, כמו כל רכב שנמצא 13 שנה על הכביש.

במידה וכן...

אם נתת לו פי 2 מהמחירון {כמעט} זה המון, אתה יכול לבקש ממנו חלק מהכסף חזרה, אם יסכים סבבה ואם לא אז אין משהו שאתה יכול לעשות בנידון במידה ועשיתם העברת בעלות וזכרון דברים.

דרך אגב, גם 10.5K לא שווה אם המחירון 6800. במידה והרכב במצב ממש טוב {ביחס לשנתון} ועם מערכת שאתה מרוצה ממנה, הייתי נותן לו 8K אוליייי 8.5K במידה והמערכת ממש טובה ויקרה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

אל תשכח שזה שהוא טיפל ברכב והחליף קלאץ' וטיימינג זה אומר שהרכב היה במצב לא משהו, כמו כל רכב שנמצא 13 שנה על הכביש.

אשמח לדעת למה החלפה של קלאץ' וטיימינג מעידהעל מצב לא טוב ברכב? הרי לא מדובר במנוע שהוחלף אחרי 125KKM אלא בחלקים שצריך להחליף עקב בלאי טבעי.

לנושא השרשור, מניסיון אישי אני יכולה להגיד שקשה מאוד למצוא פונטו ספייס שמורה במצב טוב ועם יד וק"מ נמוכים, מוכרים בדר"כ מתעקשים על מחירון יד2 גם כשמדובר באקזמפלר חצי מתפרק "מה את רוצה, זה לא 2013" וכד', נשמע שמצאת אקזמפלר מאוד מיוחד שאין הרבה כמוהו בלוחות אבל מצד שני המוכר לא ישר איתך (אם כבר מדברים על יושר, ראית קבלות על הטיפולים? )

באמת לא ברור לי איך אתה לא בודק את המחירון לפני שאתה פותח את הארנק אבל אם כבר בישלת את הדייסה תראה איך אתה יוצא מזה. תנסה לדבר איתו ולהגיע לעמק השווה, אבל לאורך הדרך אל תראה רק את המחירון הנמוך בהרבה מהסכום המוסכם, אלא תחשוב על האלטרנטיבות בסכום המדובר.

אם הוא לא יסכים להתפשר תבדוק מה כתוב בזכרון דברים ואילו אפשרויות עמודות לפניך כדי לקבל את כספך בחזרה.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אשמח לדעת למה החלפה של קלאץ' וטיימינג מעידהעל מצב לא טוב ברכב? הרי לא מדובר במנוע שהוחלף אחרי 125KKM אלא בחלקים שצריך להחליף עקב בלאי טבעי.

צודקת, התבלבלתי בין מספר דברים.

הכוונה הייתה שחובה לבדוק את הרכב במוסך לבדוק שהרכב לא גמור {ועזוב את החבר שמבין במכניקה, בדיקה פרוביזורית בעיניים בלי להרים את האוטו על ליפט ולבדוק מכלולים זה לא בדיקה...בלי לזלזל בחבר כמובן}. עוד 300 ש"ח יכולים לחסוך לך אלפי שקלים בהמשך.

לבדוק הסטורית טיפולים, לראות שהכל בוצע כמו שצריך ולא באיזה מוסך מדרכה.

פורסם

אם הרכב בונבון ומטופל. אז לא נפלת לדעתי.

רכב במחירון 'רגיל' עם תקלה וחצי ואתה מגיע לסכום הזה. סביר שרוב הרכבים בגיל הזה הם כבר שחוטים.

השאלה אם השתכנעת שהרכב מטופל באמת לעילא מכנית או שזה סתם עוד רכב.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

אוקי סגרתי איתו בסוף על 10.5 אלף.

עכשיו הבעיה היא שאמרתי לו שיביא לי קבלות על הטיפולים שעשה לרכב לאחרונה והוא אומר שאין לו קבלות אבל הפנה אותי למוסך שטופל בו לבירור הטיפולים. עכשיו אני שואל אם המוסך לא הוציא לבן אדם קבלות אז איך יש לו תיעוד של הטיפולים. האם יכול להיות תיעוד גם בלי הקבלות?

פורסם

כמובן שיכול להיות תיעוד ללא קבלות, גם אני זורק קבלות אבל הכל מתועד במחשב של המוסך.

לא למוסך ותן להם מספר רישוי והם יוציאו לך הסטורית טיפולים של הרכב, בתנאי שזה המוסך היחיד שנגע ברכב. אם לא אז אתה צריך ללכת לכל המוסכים שטיפלו ברכב ולבקש מהם הסטוריה.

פורסם

מצטרף למה שנאמר - אם הרכב מטופל ומטופח, זו לא נפילה. אני בכלל לא מסתכל על המחירון, אלא פשוט חושב ש10K עבור רכב עובד שלא מצריך שום השקעה זה אחלה.

הבעיה שמאופן התנהלות העניינים, נשמע שהמוכר שמולך הוא לא כ"כ ישר. יש נורות אזהרה, כמו טיפולים ללא גיבויים. הוא יכול לטעון שהוא עשה יישור קו לחלוטין וזה לא יהיה נכון. אין הוכחות לכאן או לכאן.

בקיצור- במידה ודבריו מתאמתים לגבי הטיפולים ברכב ואתה רואה שיש היסטוריה מסודרת, זו לא עסקה רעה לדעתי.

פורסם
ניסיתי להתמקח איתו על המחיר אבל הוא לא הוריד שקל וטען שיש לו מישהו שרוצה לקחת את האוטו אפילו ביותר. לא יודע אם זה נכון או לא ולא באמת היה לי אכפת, רציתי את האוטו. בתמימות ובלי לבדוק מה המחירון סמכתי עליו ונתתי לו אלף שקל מקדמה ועשינו זכרון דברים.

אתמול נכנסתי למחירון לוי יצחק ונדהמתי לגלות שהמחירון הוא 6800 וביד 2 המחירון הוא 9600. בקיצור הבחור קצת עבד עלי אם מסתכלים על המחירון של יד 2 והרבה עבד עלי אם מסתכלים על מחירון לוי יצחק.

אתה יכול להיות בטוח שאם היה לו קונה דקה לפניך באותו מחיר, הוא היה מוכר. בטח ובטח אם מישהו

היה מציע לו סכום גדול יותר.

נשמע שאתה קצת תמים וכך גם החבר ה"מומחה" שלך. התהלהבתם מהרכב מול המוכר, והוא "תפס תחת"

ואמר שאינו מוכן להוריד במחיר בכלל.

בפועל, הוא התחייב בע"פ שהכל תקין ואתה חתמת כבר שאתה קונה את האוטו במחיר שהוא דרש

והשארת מקדמה. בפועל, להבטחה שלו בע"פ אין שום תוקף והוא יטען שלא היה ולא נברא במידה ותיהיה בעיה.

להבא, תדאג שידך לא תיהיה כל כך קלה בחתימה על חוזה.

כעת, לאור איך שמצטייר בעיניי המוכר, יש סיכוי אפסי שתבטל את העיסקה ותקבל בחזרה את ה 1000 ש"ח.

* אם הרכב באמת שמור מאוד ומטופל לפי הספר, שווה לשלם יותר ממחירון.

מצד שני, היד והק"מ לא מבטיחים זאת, ואתם הרי לא בדקתם בכלל את האוטו (במוסך או מכון).

* בדוק ברישיון הרכב כי מספר הבעלים הקודמים הוא 00 ולא 01.

• תוכן חדש...