Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, חלם...

לקח להם שנתיים להבין שזה לא טוב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4578143,00.html

אבל שלא תטעו לרגע, הכוונה פה להכשיר שרץ אחר שנכתב בסוף הכתבה:

למעשה, במשרד התחבורה מציינים כי יש כיום מערכות טכנולוגיות שמאפשרות פיקוח ובקרה על התנהגות נהגים, באמצעות ניטור הנהיגה. מערכות אלה, שזוכות לכינוי "קופסה ירוקה", מבוסס לרוב על מערכת איכון לווייני (GPS) וחיישני תאוצה, שמאפשרים ניטור רציף של נתונים כמו תאוצה, בלימה ותמרוני הגה "חריפים".

הצעת החוק הבאה, כל רכב חברה יחוייב בכזו קופסה. :evil:

מעניין כמה יבטלו את הליסינג בעקבות השתלת כאלו קופסאות ברכבי חברה...

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מדבקת המלשינון זה סכנת נפשות. הקופסא זה כבר רעיון טוב ובטיחותי בהרבה, אבל לגבי GPS שיתן נתונים על מהירות וכד' - זה לא בעיה גם כי יש מכשירים שמשבשים GPS ועולים גרושים באיביי. ככה שעבריין כרוני ימצא פתרון לבעיה.

לכן הקפסא צריכה להתחבר לOBD ומשם לקרוא את המהירות ועל הדרך לקרוא סל"ד ושאר נתונים כדי לראות מי מתפרע על הרכב.

ללא ספק רעיון מהורך אם יהיה מיושם נכון. יותר מזה הקופסא צריכה לא לאפשר לרכב להניע אם היא לא מקבלת קריאות מהחיישנים.

אנשים לא יבטלו ליסינג בגלל זה. אנשים לוקחים רכב ליסינג כי רוצים רכב חדש שלא צריך לדאוג לביטוחים וטיפולים, בלי לשלם על הדלק.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לבטל ליסינג? לא נראה לי שמישהו יבטל, השיקול העיקרי של שוכרי הליסינג לפי מה שאתה אומר הוא להשתולל עם הרכב.

פשוט ינהגו רגוע.

פורסם

בין אם נושא המדבקה טוב ובין אם לאו (ולדעתי הוא קשקוש), רגולציה שתחייב התקנת קופסת "אח גדול" שכזו, או כל ווריאציה אחרת, לטעמי, מהווה פגיעה אנושה בפרטיות, מעבר לעובדה שתצמיח שוק שלם, כולל דרכים שונות ומגוונות, שינסה להתגבר עליה.

כרגיל, מדברים על הטפל (בעיקר כזה שמביא כסף) ולא על העיקר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אם קופסא תיהיה ללא GPS ולא תדווח מיקום, אין בעיה של פרטיות. הקופסא סך הכל תדווח עם קריעה של רכב ונסיעה אגרסיבית - זה מבורך. צריך לזכור שאנשים נוהגים ברכב שלא שייך להם. רוצה לנהוג איך שבא לך? תקנה רכב משלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בגדול כולנו נוסעים עם סמארטפונים ואפשר לגלות את המיקום של כולנו בעזרתם ללא צורך בקופסת GPS מיוחדת, כך שזה לא משנה. אפילו אם אתה לא משתמש בGPS באותו רגע, הרי הטלפון משדר כל הזמן לאנטנה הקרובה ביותר ולפי זה אפשר להעריך איפה אתה נמצא.

מערכת שמנטרת צורת נהיגה כבר יש הרבה זמן. זה יכול להיות טוב גם להורים שיש להם ילד נהג חדש ולכל מיני שימושים בסגנון.

המלשינון הזה היה סתם ניסיון של המחוקקים להראות שהם עושים משהו עם עצמם ומצדיקים את המשכורות שלהם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם קופסא תיהיה ללא GPS ולא תדווח מיקום, אין בעיה של פרטיות. הקופסא סך הכל תדווח עם קריעה של רכב ונסיעה אגרסיבית - זה מבורך. צריך לזכור שאנשים נוהגים ברכב שלא שייך להם. רוצה לנהוג איך שבא לך? תקנה רכב משלך.

כמה שטויות - ברכב שלך מותר לקרוע את הרכב וברכב שחכרת בכסף מלא (כאשר האופציה "לקרוע" את הרכב הייתה ידוע למשכיר בעת החכירה) אסור?

למה?

כבר די נמאס לחזור על המנטרה, מרבית רכבי הליסינג (למעט עובדי מדינה וכאן זה צחוק הגורל) משולמים בכסף מלא וגדול על כל השכירות כאשר הדלק לא בחינם הוא פשוט משולם מראש (שוב למרבית רכבי החברה מוצמדת מגבלת ק"מ\דלק היום שמגולם במחיר).

הליסינג זה כמו הלוואה בנקאית בתנאים מגבילים לרכב.

אין שום סיבה בעולם שעלי תוכל להלשין, אבל אני עליך כשאתה משתולל עם הרכב שלך לא.

פורסם (נערך)

בגלל שאנשים מתיחסים אחרת לדברים שלא שייכים להם. אם הרכב היה שייך לבן אדם, הוא היה נוסע רגוע ושומר אליו, אבל בגלל שהרכב שייך לחברת הליסינג והוא משלם על זה מלא כסף אז דוושת הגז הפכה לסוויץ של OFF/ON או קיק דאון או בלימה. אילו רכבים תמיד מזנקים ראשונים ברמזור? נכון! עם מדבקה "איך אני נוהג".

יש כמובן נהגי ליסינג רגועים ששומרים על הרכב ונוהגים כמו בני אדם. אבל לא מעט מרגישים חובה לקרוע את הרכב רק בכלל שהוא לא שייך להם ומרשים לעצמם לעשות עם הרכב יותר מאשר עם רכב בבעלות פרטית.

תבדוק אילו רכבים חוץ מרכבי ספורט הולכים לקורסי נהיגה מתקדמת. תבדוק לאילו רכבים נסדקים דסקים של הבלמים אחרי נסיעות "פאן".

פורסם (נערך)
כרגיל, מדברים על הטפל (בעיקר כזה שמביא כסף) ולא על העיקר.

וזה חברים, סיכום כל הנושא.

לאף אחד לא אכפת מי קורע איזה רכב, למדינה יש אינטרס שיהיו נהגי ליסינג (מיסוי ישיר גבוה) ושהם ינהגו הרבה ושיבזבזו כמה שיותר דלק במהלך הנהיגה (מס בלו, מע"מ על הדלק).

בגלל שאנשים מתיחסים אחרת לדברים שלא שייכים להם. אם הרכב היה שייך לבן אדם, הוא היה נוסע רגוע ושומר אליו, אבל בגלל שהרכב שייך לחברת הליסינג והוא משלם על זה מלא כסף אז דוושת הגז הפכה לסוויץ של OFF/ON או קיק דאון או בלימה. אילו רכבים תמיד מזנקים ראשונים ברמזור? נכון! עם מדבקה "איך אני נוהג".

זה לא בהכרח נכון, הלוואי על חצי מהרכבים הפרטיים של הקולגות שלי הטיפול המינימלי שאני נותן לולוסטר בליסינג, ואני בסה"כ ממלא מים בוישרים, בודק לחץ אוויר ועושה וקס פעם בחצי שנה.

יש כמובן נהגי ליסינג רגועים ששומרים על הרכב ונוהגים כמו בני אדם. אבל לא מעט מרגישים חובה לקרוע את הרכב רק בכלל שהוא לא שייך להם ומרשים לעצמם לעשות עם הרכב יותר מאשר עם רכב בבעלות פרטית.

אלה אותם אנשים שקורעים את הרכב של ההורים כי זה לא שלהם, וקורעים את הרכב שלהם כי בעוד חודשיים הם מוכרים אותו.

תבדוק אילו רכבים חוץ מרכבי ספורט הולכים לקורסי נהיגה מתקדמת. תבדוק לאילו רכבים נסדקים דסקים של הבלמים אחרי נסיעות "פאן".

אני הלכתי לנהיגה מתקדמת עם אוקטביה 1.6 דור ראשון פרטית שעליה שמרתי ובה טיפלתי יותר מכל רכב אחר.

שלא תבין לא נכון, יש לא מעט נהגים שקורעים את הרכבים, אבל זה סוג של אנשים וזה לא תלוי בליסינג או פרטי.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

m3x7r3m3, אתה חובב רכב וזה מקרה נדיר ולא מייצג. זה שיש המון אנשים שלא שומרים על הרכב, זה גם נכון. אתה בין בודדים בארץ שאכפת להם מרכב ליסינג שלהם כאילו זה היה הרכב הפרטי. אני גם מנחש שזה ליסינג פרטי ולא תפעולי. כי בתפעולי את הטיפולים עושה נציג שירות שלוקח את הרכב לאיזה מוסך לא מורשה יבואן בדרך כלל.

הקופסא לא תפגע במי שנוהג כמו בן אדם. מי שלא נהג כך עד כה, הקופסא תיאלץ לנהוג אותו נורמאלי.

רכבים קורעים ילדים כאשר נוהגים ברכב (בדרך כלל ליסינג) של אבא, ערסים ולא מעט ליסינגאים שנוהגים ברכב ללא התחשבות כי זה לא הרכב הפרטי שלהם. למה להזדחל בעליה על 70, כאשר בקיק דאון אפשר לנסוע 110? ואז לוחצים קיק דאון וטוחנים את המנוע.

אני רואה מידי יום איך אנשים נוהגים ואני נוהג הרבה ורואה הרבה מה קורה סביבי.

פורסם

צביפר - מה זה עיניינך שהם טוחנים את המנוע בעליה? מה זה עיניין המדינה?

האם כאשר אתה האצת את המרצדס שלך ל 100 תוך 8 שניות והנהג ליד רק ב 13, אז יש להגביל את

יכולת האצה שלך בחוק?

יש להפריד בין שני דברים - "לקרוע" את הרכב זה לא בהכרח לנסוע שלא כחוק, ואם כך זה לא עיניין של המדינה

אלא של בעל הרכב, כלומר המשכיר, אל מול השוכר המחזיק ברכב.

בשביל לטפל בנהגים שנוהגים בניגוד לתקנות התעבורה, יש את משטרת התנועה.

אני מבין ש"כואב" לך לראות שכשאתה לוחץ על הדוושה בעדינות יתרה בשביל לחסוך בדלק, הנהג ליד מאיץ מהר מרמזור,

שכן הוא לא משלם על דלק - אבל זאת בעיה שלך, תתמודד.

כשלידך מאיץ באותה צורה רכב יוקרתי שברור שאת בעליו לא מעניינת צריכת הדלק אך הוא משלם על הדלק בכ"א,

זה פחות מפריע לך? אם כן, למה?

תצאו מהסרט שהדלק "בחינם" שיש לנהגים, הוא באמת בחינם.

וגם אם כן, זה לא עיניינך או על חשבונך. המדינה מרוויחה הרבה יותר מאותו רכב ליסינג מאשר מרכב בן כמה שנים אחר שנע על הכביש.

פורסם
m3x7r3m3, אתה חובב רכב וזה מקרה נדיר ולא מייצג. זה שיש המון אנשים שלא שומרים על הרכב, זה גם נכון. אתה בין בודדים בארץ שאכפת להם מרכב ליסינג שלהם כאילו זה היה הרכב הפרטי. אני גם מנחש שזה ליסינג פרטי ולא תפעולי. כי בתפעולי את הטיפולים עושה נציג שירות שלוקח את הרכב לאיזה מוסך לא מורשה יבואן בדרך כלל.

אצלי זה ליסינג תפעולי לא פרטי, והרכב מטופל במוסך מורשה יבואן :)

נכון שאני לא מייצג, כולנו לא מייצגים, אבל כולנו לא מייצגים גם בתחום הרכב הפרטי וגם הליסינג.

הקופסא לא תפגע במי שנוהג כמו בן אדם. מי שלא נהג כך עד כה, הקופסא תיאלץ לנהוג אותו נורמאלי.

כן, כי החיישן G שיש שם יגרום לאנשים לא לבלום חזק פשוט, זה בדיוק מה שיקרה.

הם יותר יפחדו מבלימה שתפעיל את החיישן G ו"תדווח" עליהם מאשר להיכנס ברכב שלפניהם.

רכבים קורעים ילדים כאשר נוהגים ברכב (בדרך כלל ליסינג) של אבא, ערסים ולא מעט ליסינגאים שנוהגים ברכב ללא התחשבות כי זה לא הרכב הפרטי שלהם. למה להזדחל בעליה על 70, כאשר בקיק דאון אפשר לנסוע 110? ואז לוחצים קיק דאון וטוחנים את המנוע.

ילדים קורעים רכבים גם כשהם לא ליסינג של אבא או אמא, אלא כשהם בבעלות של אמא או אבא.

כמו שאמרתי, זה אנשים, זה לא קשור לליסינג או לא.

האם כאשר אתה האצת את המרצדס שלך ל 100 תוך 8 שניות והנהג ליד רק ב 13, אז יש להגביל את

יכולת האצה שלך בחוק?

יש להפריד בין שני דברים - "לקרוע" את הרכב זה לא בהכרח לנסוע שלא כחוק, ואם כך זה לא עיניין של המדינה

אלא של בעל הרכב, כלומר המשכיר, אל מול השוכר המחזיק ברכב.

בשביל לטפל בנהגים שנוהגים בניגוד לתקנות התעבורה, יש את משטרת התנועה.

אני מבין ש"כואב" לך לראות שכשאתה לוחץ על הדוושה בעדינות יתרה בשביל לחסוך בדלק, הנהג ליד מאיץ מהר מרמזור,

שכן הוא לא משלם על דלק - אבל זאת בעיה שלך, תתמודד.

כשלידך מאיץ באותה צורה רכב יוקרתי שברור שאת בעליו לא מעניינת צריכת הדלק אך הוא משלם על הדלק בכ"א,

זה פחות מפריע לך? אם כן, למה?

תצאו מהסרט שהדלק "בחינם" שיש לנהגים, הוא באמת בחינם.

וגם אם כן, זה לא עיניינך או על חשבונך. המדינה מרוויחה הרבה יותר מאותו רכב ליסינג מאשר מרכב בן כמה שנים אחר שנע על הכביש.

מסתבר שאנחנו מתחילים להסכים הרבה לאחרונה :)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה חדש במערכת הזאת?

הצבא משתמש במערכת כזאת כבר שנה וחצי - שנתיים לפחות.

המערכת מנטרת פניות חדות, מהירות הנסיעה, מיקום הרכב, סל"ד, בלימות חדות, השארת הרכב מונע ללא צורך וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו שאמרתי, הדבר היחיד שייצא מהמערכת הזו זה נהגים שלא משנה מה תשים מולם (קיר, רכב, ילד, קטנוע) יפחדו יותר מבלימת חירום (שגם ככה עם ABS עלולה להפחיד נהגים שלא נתקלו בזה אף פעם) והדיווח עליה מאשר להיכנס במשהו.

מה שנקרא בא לברך ויצא מקלל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
הקופסא סך הכל תדווח עם קריעה של רכב ונסיעה אגרסיבית - זה מבורך. צריך לזכור שאנשים נוהגים ברכב שלא שייך להם. רוצה לנהוג איך שבא לך? תקנה רכב משלך.

שני דברים לעניין זה:

1. איך בדיוק תגדיר בצורה "קרה", פשוטה, ברורה לכולם ועוד, את המונחים "קריעה של רכב" ו- "נסיעה אגרסיבית", בדגש על המונח האחרון?. זה פותח פתח יותר מידי גדול ובלתי מוגדר, או מידתי, לכלל להתערב בחייו של הפרט.

2. ולגבי החלק השני של המשפט, חקיקה שכזו, מבטיח לך, תסלול את הדרך לגזירות דומות גם על רכבך הפרטי.

ועוד משהו, כאנלוגיה, לדעתי, כמו שלמעסיק אין את הזכות לעשות ככל העולה על רוחו ביחס לתיבת דואר אלקטרוני שסיפק לעובדו, כך העובדה שרכב נחכר בליסינג, אין פירושו שהמחכיר יכול לעקוב, ככל העולה על רוחו (ברור שלעניינים מסויימים, יש חריג), אחר החוכר.

m3x7r3m3,

הקופסא תיאלץ לנהוג אותו נורמאלי.

וזו הבעיה, במקום חינוך נכון (למשל: טסט נורמאלי ולא הקשקוש של היום) יש עקיפה המונעת בעיקר (ואני חושב שאני זהיר כאן) משיקולי כסף ועוד, כלומר הפיתרון הוא לפצע ולא לגורם לו.

בדיוק, כל עוד אותו נהג פלוני איננו מסכן אותי, בין אם הוא נוהג ברכבו הפרטי ובין אם מדובר ברכב שכור/ליסינג וכיו"ב, זה לא ענייני. אני מסופק אם אכן קופסה כזו באמת תעזור, או שמא (בדומה למצלמות המהירות החדשות) תגדיל את קופת המדינה, תייצר דרכים מקולקלות לעבוד עליה, או שבמקרה הגרוע גם תוליד זן חדש של עבריינות.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...