Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור מחשב השקיה לדוד שמש!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מערכת הסחרור תלויה בתרמוסטט, כאשר המים יורדים מטמפרטורה מסוימת אין יותר סחרור מים ולכן המים בדודים לא יקוררו עי המערכת.

אם המים אצלך מתקררים בשעות הערב אז זה לא בגלל שהשכנים התקלחו כי זה משפיע אך ורק על המים בדוד שלהם ולכן הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא רגש החום בגג שממתג את אותו תרמוסטט

אם הכל נמצא תקין בגג אז יתכן ויש אצלך פרצה בדוד וכשאתה משתמש במים בבית (לאו דווקא מקלחת) זה גורם להכנסת מים קרים לדוד מהצנרת הקרה שלך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אמור להיות ברז על צינור כניסת מים מהקולטים למחליף חום של הדוד.

תנסה במשך כמה ימים לסגור את הברז בשעות שרשמת ותראה אם זה תורם משהו.

לדעתי לא יהיה שיפור.

כמובן שניסיתי זאת. בחורף אם מספיקים לסגור את הברז בשעה 16:00 אז יש מים חמים גם ב21:00 ואף בבוקר למחרת (אם לא מתקלחים בערב).

פורסם

אז יש כנראה סחרור של מים במערכת הקולטים כל הזמן, תקלה שמתוארת בהודעה של gsi16v.

כל השכנים מושפעים מזה.

תעלה את הנושא לועד הבית, אם התקלה היא במערכת הסולרים וכל השכנים מושפעים ממנה, ועד הבית צריך לטפל בה.

פורסם

ברור לי. אבל לא מטפלים בזה כי חלק מהשכנים (פנסיונרים) מתקלחים ב16:00 כי הם הולכים לישון ב17:00!

בכל אופן, ראיתי סולנואיד (ברז חשמלי) 220V שמתאים ל90 מעלות בזול באיביי. ואליו אני יכול לחבר שעון שבת בעלות של 20 שקלים. מה רע?

פורסם

למערכת סולארית תקינה קיים טרמוסטט דיפרנציאלי. אם הצינור כניסה קר ביחס לצינור יציאה מהקולטים, המערכת תעבוד.

ברגע שטמפ' המים ביציאה מהקולטים משתווה או יורדת מתחת לטמפ' בצינור הכניסה לקולטים, המשאבה לא עובדת.

כל הסיפורים על "גניבת מים חמים" במערכות האלו הם לא יותר מאגדה אורבנית או מערכות חאפריות (שעובדות על שעון שבת עם סירקולציה קבועה כל X דקות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע ומכיר את המערכת וכנראה או שהטרמוסטט קבוע לא נכון, או שהמשאבה עובדת כל הזמן ללא בקרה.

לי נמאס להתמודד עם הוועד והבעיות במערכת הזו. כשהברז נסגר לאחר שהדוד חם, אני נהנה ממים חמים גם ביום שלמחרת. ולכן חשבתי לפתור זאת בקלות עם ברז חשמלי 220V ושעון שבת. אומנם חיבור פרוביזורי אבל זה יעבוד.

אשמח לדעות/המלצות/הערות נוספות.

תודה

פורסם

לדעתי הפתרון של שעון שבת+ברז חשמלי יעבוד בסדר גמור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
פורסם

יתאים. המקסימום שתצטרך זה מתאמים וחתיכת צינור. ברוב המקרים משתמשים בצנרת פקסגול או נחושת בחיבור מערכות סולאריות לדוד, כך שאם יש לך פקסגול יש סיכוי שהקוטר הוא כבר 1/2".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז איך חשבת להיכנס לפרוייקט הזה ? :)

אגב, הטיימר שבקישור הוא טיימר ללוח חשמל, אתה יכול לנסות אולי למצוא משהו יותר "ידידותי" או שפשוט תקנה לו קופסא בכמה שקלים.

תזמין את החלקים, ומשם נדריך אותך (במקרה הכי גרוע אתה תמיד יכול להזמין בעל מקצוע שיטפל לך בחיבורים האלו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני תמיד נכנס לפרוייקטים ללא נסיון. יש ראש וידיים אז הכל אפשרי.

הטיימר שמצאתי נראה לי טוב. לא מבין למה הוא לא ידידותי?

יש לך הצעה למשהו ידידותי יותר?

פורסם

נסה לקחת את זה לכיוון אחר:

יש היום טרמוסטטים עם בקר, כמו לאקווריומים וכאלה... (תעשה חיפושים לטרמוסטטים באיביי).

אתה יכול למקום את החיישן על הצינור לפני הברז, ובהתאם לנתותים שאתה תאסוף ותקבע, המערכת תפתח ותסגור את הברז (אתה תקבע את הטמפ' שממנה והלאה והדוד שלך יהיה פתוח לרווחה, ואת הטמפ' שממנה הוא לא. מניסיון עם המערכת הסולארית שלנו בבניין [יש לי טרמומטר פשוט עליה], זה אפשרי).

לחילופין, גם שעון שבת שקע-תקע ב 20-30 שקל ב ACE יעשה לך את העבודה. תחבר אליו את הברז החשמלי עם תקע פשוט ותגדיר לו את שעות העבודה...הכי פשוט הכי טוב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כמובן שניסיתי זאת. בחורף אם מספיקים לסגור את הברז בשעה 16:00 אז יש מים חמים גם ב21:00 ואף בבוקר למחרת (אם לא מתקלחים בערב).

נכון מאוד.

גם לי היה נסיון כזה.

יהודה

• תוכן חדש...