Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים רכשתי פורד פיאסטה 2014, ידנית 1.25 ליטר וככל שאני קורא יותר בפורום ככה אני מבין יותר כמה שאני פחות מבין.

אז רציתי לשאול כמה שאלות על תחזוקה שוטפת על הרכב, הרי לא כל יום מוציאים 70K על רכב.

1. שמן מנוע - איזה שמן הכי איכותי? אין לי בעיה להוציא יותר כסף בכדי לקבל תמורה בעדו. והאם צריך 10W40? אולי 50? לא מבין בזה.

עד עכשיו בפיאט פונטו הייתי משתמש בשמן של חברת ROWE 10W40 {אם זכרוני לא מטעה אותי}. כמובן משהו שיחזיק מעמד שנה עד הטיפול הבא ולא יהפוך לבוצה.

2. נוזל קירור - כנ"ל, איזה נוזל הכי טוב לקירור? גם פה, עזבו כסף, עוד כמה עשרות שקלים לא יעשו אותי עני יותר אבל יתנו לי שקט נפשי.

3. שמן ברקסים/מצמד - יש משהו שצריך לדעת עליו או שמחליפים אותו בטיפול 15K ואני לא צריך לדאוג לגבי זה?

4. כמובן שכל שבוע בודקים שמן/מים/לחץ אויר...יש עוד משהו שצריך לבדוק? לדעת?

5. שטיפת הרכב - קניתי שמפו לרכב של מגווירס עם מטליות מיקרופייבר ואני מנקה בשיטת 2 הדליים ומייבש בעזרת מטלית מעור צבי. הרכב לא נמצא הרבה בשמש לכן פוליש/ווקס אני אעשה כל 4 חודשים. יש משהו שצריך להוסיף? לדעת לפני שהצבע יהרס?

6. שמירת ניקיון של הרכב בפנוכו - כנ"ל מגווריס ששומר על הדאשבורד, מנקה גם בעזרת מטלית מירופייבר פעם בשבוע ללא עקבות שמן.

גם פה יש עוד משהו שצריך? כמובן שלא בצורה פנאטית אבל שיהיה שמור.

7. ובגדול - חוץ מבדיקות שבועיות, טיפולים שוטפים, תיקונים כשצריך, החלפות ברקסים, צמיגים, שמן, מים וכל מה שרשמתי...יש עוד משהו שצריך לעשות בכדי לשמור על הרכב בצורה הטובה ביותר שיש {כמובן במסגרת הנורמה ולא להשתגע יותר מדי}?

וכמובן לא להתחרע על הרכב, לנהוג כמו שצריך בלי לקרוע לו את המנוע/גיר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

שאלה ,

קנית רכב חדש, למה להחליף שמן מנוע , נוזל קירור , שמן ברקסים וכד' ?

יש בעיות , חסר נוזל - תפנה ליבואן שיפתור את הבעיה . לא אמורה להיות בעיה

טיפולים כל 15K או שנה , המוקדם מבין השניים . (אתה עושה טיפולים לבד / במוסך מדרכה / מוסך מורשה / מוסך יבואן ? )

לגבי חומרי ניקוי , תשאל בפורום של אסתטיקה לרכב ,

לדעתי ברכב חדש אין טעם לבדוק שמן / מים כל שבוע , אפשר בשקט לבדוק גם כל חודש או אפילו יותר

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

1+2+3 יש בספר רכב.

5-תוסיף פלסטלינה לפני הווקס,ככה הפח יהיה חלק.

6-אין משהו מעבר.

7-בדיוק,אל תקרע אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל תודה,

דבר שני כמובן שאני לא מוסיף שמן/מים/ברקסים וכדומה ואני יודע שלא צריך להיות חסר, בודק פעם בכמה שבועות לשקט הנפשי שלי {כנראה טראומה מהפונטו שהייתה לי}. אבל גם ברכב חדש קורה שחסר ובמידה וחסר באמצע נסיעה ארוכה עדיף שיהיה ברכב לכל מקרה, לא?

טיפולים עדיין לא עשיתי אבל כמובן רק במוסך מורשה/יבואן {הייתי בטוח שזה אותו הדבר}. מה ההבדל ביניהם? גם במחיר וגם באיכות.

בקשר לפלסטלינה, אני אעשה את זה.

פורסם

רכב חדש יכול להיות ירידה קטנה של שמן ונוזל קירור,אבל לא ברמה שאתה צריך להחזיק איתך שמן או נוזל קירור,זה לא רכב ישן כמו הפונטו :wink:

מוסך מורשה זה מוסך שרשום באיגוד המוסכים,מורשה יבואן זה גם מוסך שרשום באיגוד המוסכים אבל הוא מתמקד ברכבים של היבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
רכב חדש יכול להיות ירידה קטנה של שמן ונוזל קירור,אבל לא ברמה שאתה צריך להחזיק איתך שמן או נוזל קירור,זה לא רכב ישן כמו הפונטו :wink:

מוסך מורשה זה מוסך שרשום באיגוד המוסכים,מורשה יבואן זה גם מוסך שרשום באיגוד המוסכים אבל הוא מתמקד ברכבים של היבואן.

תודה יוליאן :)

יש הבדלים במחירים ביניהם? וכמה?

פורסם

בגלל שרכשת רכב חדש ואתה מעוניין באחריות יבואן/צרכן בלי לריב עם אף אחד אז אתה מתכוון לטפל בשלוש השנים הקרובות במוסכי היבואן.

למה כתבתי "בלי לריב עם אף אחד"? מכיוון שאם תוכיח שטיפלת ברכב לפי הוראות היבואן במוסך מורשה משרד התחבורה אתה מכוסה.

אבל עכשיו אתה נתון לחסדיו של היבואן...

זאת הפסקה שאני מתייחס אליה בקישור שהבאתי:

האם אתה חייב לטפל ברכב חדש במוסך המרכזי?

על פי חוק ההגבלים (סעיף 50 ב', 1988 ), כל בעל רכב יכול לבחור היכן ברצונו לקבל שירות לרכבו, גם כאשר הרכב עדיין נמצא במסגרת אחריות היבואן. הדבר נכון לכל סוגי הטיפולים והתיקונים, למעט כאלה בהם יש צורך לממש את אחריות היבואן. למען הסר ספק, היבואן אינו מורשה לשלול אחריות אם בעל הרכב בחר לבצע טיפולים במוסך שאינו מורשה מטעם היבואן.

אני מכיר הבדלי מחירים בפיג'ו ולא בפורד...

ההבדלים בין מוסך מורשה למוסך יבואן גדולים מאוד.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם (נערך)

עזוב הבדלים בין מורשה יבואן למורשה משרד התחבורה. יש הבדלים עצומים בין המוסכים מורשי היבואן!

לכן יש להתקשר ולקחת הצעות מחיר מסודרות לטיפול בכמה מוסכים, ולהחליט לפי השילוב של המחיר המוצע (לפי חלקים! לא מספיק שיגידו לך שמן, הקפד שהם מדברים על אותו השמן כדי שהשוואת המחיר תהיה מדויקת) וההתרשמות המקצועית מיועץ השירות שמדבר איתך.

מומלץ לקרוא את ספר הרכב ובמיוחד את החלק המדבר על הרצה. צריכת שמן ברכב חדש היא גבוהה בהתחלה, ואז צריכה להתייצב. לכן רצוי לבדוק ולמלא במידת הצורך. איזה שמן הכי טוב? הצמיגות היא מה שכתוב בספר (אולי מצוין השמן המקורי במדבקה על מכסה המנוע), כאשר סינטטי מלא עדיף על חצי סינטטי.

נוזל קירור ממש לא צריך להיעלם בכמויות ברכב חדש. (באופן כללי לא צריך להיעלם ברכב תקין).

כל זמן שהנוזל המקורי שם - אם חסר רק מעט במיכל העיבוי אפשר להוסיף מדי פעם מים מפולטרים (בריטה/תמי4). אם חסר הרבה - צור קשר עם המוסך.

תוספת: הנה לך לוח האחזקה מתוך האתר של עד רעננה, תוכל לקבל תשובות לחלק משאלות זמני הטיפולים/החלפות שמטרידות אותך.

תתחדש ותהנה!

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

ממש אל תוסיף מים מפולטרים , רק נוזל קירור .

הפילטר לא מסנן לגמרי , ובמנועים מאלומניום זה יכול לגרום להמון צרות בהמשך הדרך.

ההבדל במחיר לא שווה את זה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כתבתי שאם חסר רק מעט - שיוסיף מים מפולטרים, והם ימהלו את נוזל הקירור ביחס מינורי שלא ישפיע על המערכת.

בוודאי שעדיף תמיד להוסיף רק נוזל קירור, לכן אמרתי שיפנה למוסך אם חסרה כמות משמעותית (וגם כדי שיבדקו נזילות) - אבל חשוב לא לערבב נוזלי קירור שונים. נוזל קירור מקורי של פורד ברכב תקין צריך להחזיק 10 שנים.

פורסם

10 שנים? נשמע די הרבה. גם אם זה רכב חדש, 10 שנים בלי להוסיף כמות רצינית? הלוואי וזה באמת ככה ואני רוצה להאמין לך.

לא היה לי ניסיון עם רכבים חדשים וזה הראשון שלי ככה שאני מקווה שזה באמת ככה.

אלי - הכוונה שלי היא לטפל במורשה יבואן, אין לי בעיה להוסיף עוד כמה שקלים בכדי שלא יעשו לי בלגן אח"כ.

פריג'י - אני לאחר תקופת ההרצה, עוד מעט 4K ק"מ, לא היה חסר נוזל קירור או שמן מנוע.

יש מצבים כאלה שלא מוסיפים שמן או נוזל קירור כמה שנים? {כמובן במצב שהרכב עובר טיפולים כמו שצריך}.

פורסם

טוב לדעת, אתם עושים אותי מאושר מרגע לדודלי :)

תודה רבה עזרתם לי מאוד.

אכן אחלה רכב, אני נהנה ממנו מכל רגע של נהיגה, הוא שקט מאוד, מאובזר, סוחב בירושלים ההררית, אמנם לא הכי זריז שיש אבל מספיק לי בכדי להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בצורה כייפית ונעימה.

• תוכן חדש...