Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח בריאות פרטי - כן \ לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם עושים בנוסף לביטוח הרגיל של קופת חולים גם ביטוח בריאות פרטי (אצל סוכן\חברת ביטוח)

או שמסתפקים בפלאטינום \ זהב (המקסימלי בקופת חולים) ?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי אין אף ביטוח נוסף משלים/מושלם/

פלאטינום/זהב/נירוסטה או טפלון.

אך כדי שיכלו לייעץ לך. כדאי לציין גיל, מצב משפחתי וקופת חולים.

פורסם (נערך)

אני לא הייתי עושה ביטוח בריאות פרטי ואני עוד אחד שדוגל שיש לעשות את כל הביטוחים האפשריים (אתם מכירים עוד מישהו שעשה ביטוח ערך הקרקע לדירה בבית משותף?)

קח בחשבון שבתחום ביטוחי הבריאות אחוז התביעות שהסתיימו בתשלום של חברת הביטוח עומד על כ-40% בלבד.

כמו כן, הם מקבלים ללא החרגות רק את מי שבריא (כלומר רק את מי שרווחי להם).

ההסתברות שבאמת תזדקק לביטוח הפרטי הוא נמוך ובדרך כלל אם תשתמש בו זה יהיה בסכומים נמוכים של כמה אלפי שקלים.

בהנחה שתאלץ להיפרד מלפחות 200 שקלים כל חודש לטובת הביטוח הפרטי, אני לא רואה כיצד זה משתלם למעט קטסטרופות (מחלות קשות).

במקומות עבודה גדולים (בנקים, חברות היטק גדולות וכו') יש ביטוח בריאות פרטי קבוצתי שבו מתקבלים כולם ללא צורך בהצהרת בריאות ואין החרגות במחירים נמוכים (30-50 ש"ח בחודש). אם זה המקרה אז דווקא הייתי ממליץ ללכת על זה.

כתבה בנושא משנת 2012:

http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3574822,00.html

כתבה נוספת על כפל הביטוחים:

http://www.themarker.com/consumer/health/1.1675772

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

חד משמעית - דעתי היא שכן. וכמה שיותר- יותר טוב. בריאות זה לא המקום לחסוך.

(לי יש גם "פלטינום" גם פוליסה רחבה מאד של "כלל" וגם שירות "אבחון מהיר" באסותא, של הראל).

כן, אני יודע. יש כפל כיסויים וחפיפות מיותרות. אבל, מצד שני, כשחו"ח אזדקק, יהיה לי הרבה את מי לתבוע...

קח מקרה לדוגמא:

חבר טוב, חלה במחלת כליות ונזקק בדחיפות להשתלה.

הביטוח שלו בקופ"ח כיסה אך ורק השתלה בארץ, התור הוא של כ-4 שנים, ובינתיים יכלו להציע לו רק דיאליזה.

גייסנו עבורו (החברים, בסיוע עמותת "קו לחיים" הנפלאים), כמליון שקל, והוא עבר את ההשתלה בארה"ב תוך 3 חודשים.

לו היה לו ביטוח בריאות פרטי, הוא לא היה צריך את מבצע ההתרמה הזה, שגבה ממנו מחיר אישי ונפשי כבד.

ומה אם מדובר היה באדם שאין לו "צבא פרטי" של חברים שיהפכו עולמות בשבילו ויגייסו סכום דמיוני כזה תוך זמן קצר כ"כ?

מקרה שני:

מכר שלי (ז"ל), חלה בסוג נדיר של לוקמיה. (נדיר במבוגרים, נפוץ בילדים. נראה לי שנקרא LLD). ישנה תרופה (כימוטרפית) שנמצאת בסל הבריאות, אבל רק עבור ילדים. משפחתו נאלצה לשבור חסכונות, ולמכור נכסים כדי לממן את התרופה. והיה לו ביטוח משלים מקופ"ח...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נתקו-אתה טועה.

לא תוכל "להתעשר" עקב מקרה ביטוח.

כמו שאתה לא עושה ביטוח מקיף לרכב בשתי חברות כדי לקבל פיצוי כפול,

כך גם לא תקבל החזרים כפולים בביטוח הבריאות.

חברות הביטוח מתואמות אחת עם השנייה.

הסיכוי לפיצוי כפול - אפסי.

רק שתדע.

סלע

פורסם

מתעלק,

מה עם ביטוח תאונות אישיות שמכסה מקרים של מוות, כוויות, שברים, אישפוז?

אני בחור צעיר באמצע שנות ה 20 שלו, רווק.

פורסם

נטקו,

ביטוח השתלות היום מרוקן מתוכן, כי חברות הביטוח "לא מעודדות סחר איברים" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4421022,00.html

כל הביטוחים הם כמו מטריה ליום סגריר, אך כשהוא מגיע הוא אף פעם לא מכסה את עצמת הרוח, סוג המשקעים והלחץ הברומטרי

פורסם (נערך)
נתקו-אתה טועה.

לא תוכל "להתעשר" עקב מקרה ביטוח.

כמו שאתה לא עושה ביטוח מקיף לרכב בשתי חברות כדי לקבל פיצוי כפול,

כך גם לא תקבל החזרים כפולים בביטוח הבריאות.

חברות הביטוח מתואמות אחת עם השנייה.

הסיכוי לפיצוי כפול - אפסי.

רק שתדע.

חו"ח. לא חשבתי כך אפילו לרגע.

בגלל זה ציינתי שאני משלם כפל (מבלי צפייה לקבל תמורה)

אבל אני מאמין עוד פחות מהחברים פה בחברות הביטוח (אני מכיר את סטטיסטיקת הדחיות, נסיונות ההתחמקות וכו').

דווקא בגלל זה, אני מעדיף לשלם כפל. מצידי- שיהיה לי יותר מגוף אחד לבוא אליו בדרישות ביום פקודה.

לגבי נסיון תביעות:

לצערי, אבי חולה לב, ונזקק לניתוח מעקפים. "כלל" שילמה בלי ויכוחים.

כמה שנים אח"כ, הוא נזקק להחלפת מפרק ירך. "כלל" שילמה שוב מבלי למצמץ.

אמנם לא מדובר (כמו במקרים שמגיעים לעמותות ולתקשורת) במיליונים, ופילו לא במאות אלפים. אלו סכומים של כמה עשרות אלפי שקלים בכל פעם, שגם ללא הביטוח היינו (הילדים) מסוגלים לגייס, כדי שאבינו לא ישכב תחת אזמלו הלא-מיומן של איזה מתמחה צעיר בבי"ח ציבורי.

ובכל-זאת, זה הופך להרבה יותר פשוט כשכל מה שצריך זה טלפון לסוכן, ולסרוק כמה מסמכים למייל ומשם הדרך לאסותא ולמנתח בכיר סלולה.

עריכה:

אגב, אם אנחנו כבר על הנושא:

מקרה אחד שהתחברתי אליו (ולשני ההורים המדהימים שמעון וגלינה) תוך כדי הקשר עם עמותת "קו לחיים", אשר מדגים את מה שקורה כשקופת החולים צריכה לשלוף את הארנק (ובגדול) כדי להציל חיים של ילדה קטנה אחת.

(אגב- הביטוח הפרטי שהיה לשמעון ממקום העבודה שילם ב"סיבוב הראשון", עד גבול האחריות למקרה ביטוח.

זה לא הספיק כמעט לכלום...

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

אף רופא מתמחה לא מנתח לבדו.

את שני הניתוחים שאביך עבר, הוא היה יכול לעבור בבית חולים ציבורי ללא תמורה. ההבדל היחיד הוא בחירת הרופא המנתח.

ניתוח מעקפים ממש לא הייתי שש לעבור באסותא מכיוון שאם משהו משתבש, הדרך לבית חולים אמיתי עם מחלקת טיפול נמרץ היא ארוכה ובתחום שבו כל שניה חשובה זה קריטי.

אשתי עברה במרץ השנה ניתוח בתל השומר. מדובר בנישה בתחום רפואת הנשים שאין הרבה רופאים שמתמחים בו ובתל השומר ישנה מרפאה שמוקדשת לנושא.

רצינו שמנהל המרפאה ינתח אותה ואמרו לנו שאין כל אפשרות להבטיח לנו את זה.

אם היה לנו ביטוח פרטי היינו יכולים לעבור את הניתוח מהר יותר ולא בהמתנה של כמעט חצי שנה בעלות של כ-40,000 ש"ח עם הרופא המהולל באסותא ולמרות זאת זה לא שינה את דעתי על ביטוח הבריאות הפרטי.

בסופו של דבר היא נותחה ע"י אותו הרופא בתל השומר והכל הסתדר לטובה.

רפואה שלמה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

יש לי ביטוח בריאות מהעבודה (ללא תשלום שלי לכיסוי חלקי, אני מוסיף עוד משהו כמו 32 שקל לחודש לכיסוי המלא), ובנוסף "מאוחדת שיא" שלוקחים בסביבות 40 שקלים לחודש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מהמר שיש פה יותר אנשים שמבטחים בביטוח מקיף את האוטו מאשר כאלו שיש להם ביטוח בריאות.

ביטוח עושים בשביל קטסטרופות. קטסטרופות הם מצבים שלא תעמדו בהם בכוחות עצמכם (או בכלל). סטטיסטית, אתם תמיד תשלמו על ביטוח יותר משתקבלו ממנו. ולכן, ביטוח מקיף מעולם לא עשיתי, ואילו ביטוחי בריאות (קופ"ח משלים + ביטוח בריאות + תרופות + סיעודי) אני כן עושה.

:turn-l:

• תוכן חדש...