Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי בעיקרון פוסט כזה, אבל הוא מ2007 ושם דובר על אותו הרכב, שנתון 2002... אך כאמור היום 2002 רחוקה כבר למעלה מעשור מחיינו

מאוד נדלקתי על הרכב

אני סטודנט מחפש רכב קטן חסכוני, ידני וזריז, ושאהנה גם בנסיעה בו

התקציב הוא כ20K,

האם רכב משנתונים אלה לא מומלץ לרכוש? זה ישן מדי?

אשמח למענה, ואשמח גם לקבלת רעיונות לרכבים נוספים..

חשבתי גם על סיאט איביזה בין היתר...

תודה , תמיר

פורסם

סטודנט אמור לעשות קורס הכרת הספריה, לפחות במוסד בו אני למדתי, זה קורס של חצי שעה שמלמדים אותך לחפש דברים בקטלוג, ממש כמו כאן בפורום.

אז תעשה מצווה, תריץ חיפוש, נכתבו מגילות אודות אחזקה של אלפא 147/156 ואם לא תמצא כאן שום דבר אז אתה מוזמן לעשות חיפוש ב iaroc.org.il.

בהצלחה!

פורסם

מי שאין לו ברירה קונה משנתונים אלו.

מי שאין לו שיקול דעת קונה אלפא משנתונים אלו.

בתכלס יש רכבים סבירים לגמרי לסטודנט ב 20 אלף. אבל מוטב להתרחק מרכבים כמו אלפא, אלא אם אתה חובב מכונאות או מוסכים.

ציינת חסכוני בשיקולים שלך אז בחר לך רכב עם פחות הרפתקאות.

סוזוקי סויפט, פז'ו 206, קליאו, פיאט גרנדה פונטו, יונדאי גטס, יונדאי אקסנט ועוד... גם איביזה אחלה אופציה.

פורסם

יש מנוע אמין אאל"ט זה 1600 עם 105 סוסים ותיבה ידנית.

הרכב יסב הנאה רק אם יטופל כראוי.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

כאמור, הנאה זה דבר אחד, ותחזוקה זה דבר אחר...

קל וחומר לגבי אלפא מזדקנת.

ז"א - תלוי מאוד ברמת התחזוקה שלה. רכב מתוחזק - יתגמל אותך בהרבה הנאה, חיוך על הפנים ואמינות טובה (עד כמה שניתן לבקש מרכב בגילו זה).

רכב מוזנח - ישאיר לך אולי את החיוך אבל עם פחות מזומנים בכיס :lol: או שמא :?...

אם רכבים אופציונליים אחרים (שצויינו למעלה) יכולים להכנס כמעט לכל מוסך כללי/מתמחה - אז אלפא לא (או לא מומלץ).

alfa 156 2.5.

• אחראי פורום
פורסם
מי שאין לו ברירה קונה משנתונים אלו.

מי שאין לו שיקול דעת קונה אלפא משנתונים אלו.

לי היו כמה ברירות וקניתי דווקא 147 מודל 02'. גם לזה שקנה ממני את ה-147 היו כמה ברירות אחרות והוא רצה דווקא את הרכב הזה.

בעצם כשאני חושב על זה, כל מי שאני מכיר עם 147 או 156 מהמודלים האלה, קנה אותן לגמרי בכוונה ובדעה צלולה לחלוטין.

לך תעשה סיבוב ותענה בכנות אם יש רכבים בסקאלת המחיר שלהם (וגם יותר יקרים) שנותנים את מה שהם נותנים.

אם זה רכב חסכוני לתחזוקה או שמתאים לסטודנט - זה כבר עניין אחר. אני לא הייתי רוכש רכב כזה עם תקציב לחוץ כמו שלא הייתי קונה

גם גולף משנתון כזה. אלו רכבים עם תחזוקה שהיא יקרה יותר מהממוצע והם כבר מייצרים בלאי.

ככה שגם רכב מתוחזק ומטופל יצריך ממך עבודה, בלי קשר בכלל לרמת אמינותו שבבסיסה היא טובה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

100% עם איתי. הכל שאלה של תחזוקה. הרכב לא אמין פחות ממרבית הרכבים המובילים בקטגוריה, ודאי שהוא אמין לפחות כמו הרשימה המאוד-לא-רלבנטית של אקסידנטים ופז'ואים שסיפק רזי פזי למעלה. מה שיעשה את ההבדל עבורך היום, זה האם בטיפולים השוטפים ובבלאי הטבעי הבעלים הקודמים טיפלו כראוי, במוסכים מקצועיים ועם חלפים מקוריים/איכותיים, או ניסו לחסוך כמה ג'ובות. גם אתה תשאל את עצמך אם אתה תטפל ברכב כך, כראוי. אם התשובה לשתי השאלות חיובית (את הראשונה צריך לבדוק עם הבעלים, היסטוריית טיפולים, תחקור ובדיקה במוסך שמתמחה באלפא) - תוכל להנות מ-147 מאוד.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני ממליץ ביותר, יש מוסכים מתמחים, בכללי דגם ה- 147 אמין בבסיסו. ברור שלכל רכב יש את המחלות שלו ובגיל הזה כבר יש בלאי.

רכב כזה צריך לקנות עם היסטוריה מתועדת כמו שצריך ורצוי מבעלים ששמר עליה לפי הספר ואף יותר מכך.

אני בכלל לא התכוונתי לקנות אלפא, תמיד רציתי רק גרמני ידני, עד שהופיעה אחת למכירה :-P ולגמרי במקרה ראיתי אותה והייתי בטוח שכבר נמכרה כי עברו הרבה שעות אחרי הפרסום. מאז רוב הסביבה הקרובה שלי חושבת שאני לא שפוי.

זה לא רכב שחוסכים עליו, חלקים מסויימים עולים יותר מברכב רגיל, אבל אם הוא מטופל טוב- אין סיבה שיהיו הפתעות. אצלי למשל, החלפתי כל מה שחשבתי שמתישהו עלול לעשות בעיות בחדש ומקורי. אם תטפל בה בזמן ו"תקשיב" לרכב כמעט ולא יהיו לך הפתעות.

בהצלחה!

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לפני כמה זמן פרסם כאן מישהו סיכום שנתי של אחזרת אלפא 147 1.6 105 כ"ס, השורה התחתונה הייתה שהוא הוציא בערך 20,000 בשנה הראשונה וגם נתקע לפחות פעם אחת עם האוטו.

במקרה גם יצא לי להכיר אותו והוא מספר שגם הגיר הידני (שאמין לאין שיעור מהרובוטי) נוטה להתקלקל, ההילוך השלישי נטחן (כמדומני) בקצב יחסית מהיר.

עם כל הצער שבדבר, אי אפשר להחזיק 147 בתקציב הזה, אלא אם אתה קונה כמה גמורות ונוסע בהן עד שהן מתות לגמרי.

פורסם

20000 בשנה זה יפה. אני מניח שמדובר על אדם שקנה רכב משומש - כנראה נפל על רכב שלא תוחזק היטב לפניו - ולא אתפלא אם הוא הסתפק בבדיקה ב"מכון" במקום לבדוק אצל מכונאי אלפא רציני. אני החזקתי 147 חמש שנים ולא הוצאתי במצטבר סכום שאפילו מתקרב לזה - כולל טיימינג וכל הטיפולים השוטפים והמזדמנים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יכול להיות שזה עניין של מזל, אבל אתה לעולם לא יודע איך "תיפול", קניית אלפא זה משהו שאני מאד הייתי רוצה לעשות וחקרתי את התחום לא מעט (ויש פה כאלו שיעידו על כך) ובסופו של יום הבנתי שכלכלית יהיה לי קשה להחזיק רכב כזה וגם אישתי שתחיה הביעה התנגדות לדבר (בלי קשר) כשהגעתי לנקודת הכרעה והעדפתי לא ללכת נגדה (עכשיו היא קצת מצטערת שהיא עשתה את זה),

אז כרגע זה נשאר ברמת חלום/רצון.

• אחראי פורום
פורסם

pavlik, עברו אולי 6 שעות הרגע הפרסום :) שמח שאתה שומר, אני מקבל עדכון שוטף ;)

noogie, במקרה ההוא הבעלים עשה קמ״ז גדול בשנה והחליף המון שלא היה חייב להחליף. זה לא מקרה מייצג.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נכון זה לא מקרה מייצג, אבל כמה 147 אתה מכיר שאפשר לקנות בפחות מ 20,000 ולסוע איתן כאילו היו יפניות?

חלק גדול ממה שיוצא לשוק מטופל בתחזוקת שבר ישראלית קלאסית, לא יעזור, רוצה שהאלפא שלך תהיה אמינה תשלם בהתאם ומי כמוך יודע את זה.

פורסם

המכונית טובה, מהנה בגלל קהל אוהדים נמכרת במחיר מופרז לגילה.

הסכויי של מי שאינו מכיר ומבין לרכוש אחת טובה במחיר טוב, קיים אך נמוך.

ה1.6 החלשה יותר זולה יותר לאחזקה מבחינות מסוימות, אך לאחר למעלה מעשור- רמת התחזוקה חשובה יותר.

חלקים מסוימים הם יקרים, בוודאי ביחס למחיר הרכב שהוא רכב ישן בסופו של עניין.

לא רכב שצריך להימנע ממנו, אך יש לדעת מה החסרונות ולבדוק עד כמה היתרונות רלוונטיים ומדברים לרוכש.

• תוכן חדש...