Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט לומינה/אימפלה (1998-200X)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב חברים!

לפני כחודש מכרתי את ה106 GTI האהובה שלי ונכון לעכשיו הכיוון החדש (בעקבות השרשור הזה) הוא ההפך המוחלט מהקארטינג הקשה והמונמך שליווה אותי שנתיים.

אחד השיקולים הוא שאישתי תצטרך לנהוג עליו גם, אז זה צריך להיות רכב אוטומטי והבנתי שברכבים האלה מקבלים הרבה מאוד רכב במעט מאוד כסף (במיוחד הלומינה).

כך לתקופה הקרובה זה יהיה רכב משותף ואחרכך כשארצה אוכל לקנות גם צעצוע בשבילי מבלי להגזים בהוצאות ובלי למכור אותו כך שישאר לאישתי.

צריכת דלק היא לא שיקול מבחינתי, בנוסף אחת לחודש אנחנו משתדלים לסוע מאילת (מקום מגורינו) לצפון ולמרכז לבקר את המשפחה לכן אני גם רוצה רכב נוח.

אני קיבלתי ג'וק רציני בעניין ספינה אמריקאית, אשמח לשמוע איזה מהדגמים כדאי יותר (האימפלה שנתון יותר מתקדם, מצד שני את הלומינה אפשר לקנות ממש בזול ונשאר הרבה כסף ליישור קו).

אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת המלצות, דעות, מחלות מוכרות (הבנתי שיש בעיות באטם ראש מנוע שנוטה למות, סעפת היניקה וגם גירים שדורשים שיפוצים), איזה שנתונים עדיפים (יש כאלה עם בלמי דיסק גם מאחורה ויש עם תוף), מה לחפש בעת בדיקת הרכב וכל דבר נוסף שרלוונטי לדעתכם.

התקציב הוא בסביבות ה20, לדעתי זה אמור להספיק.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי mill3r
פורסם

ראיתי את הרכב הזה {106}שלך כמה פעמים בעיר. רכב נחמד וחבל שמכרת.

בכל אופן הייתה לי לומינה בעבר {בחו"ל}. רכב פשוט מעולה. אשמח לייעץ לך עוד בפרטי לגביו.

פורסם

האימפלה שנת 2005-2003 אהבתי אותה בגלל העיצוב החיצוני ואם אני לא טועה יש לה V6 3.5. אם אתה מוצא רכב מבחינה מכנית טוב אז יש אפשרות להסאב למערכת גז בעתיד.

פורסם

בעניין המאליבו, לפי מה שנאמר לי היא פחות מפנקת האם תוכל לפרט למה הן יבלו במוסך? עקב השנתון או בגלל בעיות אמינות?

יוסי, תודה!

הוא היה נחמד אבל בילה במוסך יותר ממה שהיה אצלי, היו לו הרבה בעיות ובסופו של דבר נמאס לי.

ייתכן ובעתיד אקנה אחת שתהיה בסדר.

בעניין המערכת גז, זה פחות קריטי לי, אבל זו אופציה נחמדה.

פורסם

הייתה לנו במשפחה מאליבו משנות ה90. למיטב זכרוני הם הגיעו עם מנוע ה2.4, וה3.1 הישן יותר (כמו בקורסיקה).

סה"כ? היא הייתה בסדר גמור. לא זכור לי על בילויים במוסכים (גרסת ה2.4).

M-TECH E46

פורסם

בזמנו כמעט קניתי לומינה (בוטל זכרון דברים) שהייתה על הפרק בגרסת 6 מושבים,

לדעתי ניסן מקסימה תתן הרבה יותר תמורה לכסף (כולל מרווח פנים - משום מה המושב הקדמי בלומינה רחב אבל המקום לרגליים צפוף).

פורסם (נערך)

היי, שמח שבעקבות השרשור שלי אתה שוקל לקנות ספינה אמריקאית :)

אתן לך רשמים ראשוניים, החלק שאני אתייחס אליו הוא הנסיעות שלך מאילת לצפון - שהרי זו המטרה של הרכבים האלו להביא אותך בנוחות בדרכים ארוכות (בדר"כ בין מדינות\ערים באה"ב), שבאמת המושבים של אמריקאיות נוחים מאוד , באלרו שלי בעיקר מאחורה 2 הכסאות שליד החלונות מרגישים כמו ספא וכל מי שנכנס ויושב בהם חייב לזרוק איזה הערה על המושב המדהים, שאגב גם אצל הנהג ניתן לכיוון גובה גב תחתון זווית וכו.

ליפני שקניתי את הרכב שלי בדקתי גם לומינה, על פניו נראה רכב מאוד מרווח עם 5\6 מקומות ומנוע שישמח לעשות את הנסיעות האלו בסל"ד נמוך ועם כוח זמין תמיד לעקיפות וכו.

המנוע 2400 שלי שמח לצאת לעקיפות ולהשלים אותן בשמחה עם מזגן, קצת עצל ביציאה מהמקום אבל מפצה על זה בגבוהים יותר.

עד כה הוחלפה רצועת אביזרים בעלות 70 ש"ח, אלטרנטור שופץ 450 ש"ח (מאחר ובמוסך לא הצליחו להשיג אלטרנטור כזה חדש)

חלפים קיימים, גם בפרוקיות לא חסרים רכבים כאלו שם.

השאלה הנוספת המתבקשת האם כרגע זה רק אתה וזוגתך ואולי בכלל עדיף לכם לקנות מונטה קארלו? (לומינה "קופה")

למונטה קארלו יש גם 5\6 מושבים והיא קצרה יותר ב10 ס"מ מהלומינה שחולקת איתה את אותו המנוע.

צירפתי לך חוות דעת של שפורסמה בזמנו בYNET על הרכבים.

* שחכתי לציין שהקרוז קונטרול בדרכים ארוכות הוא תענוג ו2 הרגליים נחות בכיף - פינוק אמיתי.

10622543.JPG

19453327.JPG

23062922.JPG

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת!

חשבתי על המונטה קרלו אך יש כמה דברים שהורידו אותי ממנ, ייתכן ואני טועה, קודם כל האוכלוסיה שרכשה כאלה היא מסוג האנשים שלא ממש משקיעים ברכב שלהם, אין הרבה כאלה ובנוסף העוד 2 דלתות סה"כ גם תורמות לנוחות, למרות שההעדפה שלי תמיד הייתה 2 דלתות בכל רכב. :)

פורסם

אם אתה מחפש איבזור - הייתי הולך על ביואיק.

בכל מקרה, מנוע 3.8 נהנה מאמינות עדיפה על ה-3.1, אז אם אתה מחפש לומינה לך על LTZ

פורסם

בשני המקרים כמובן אעדיף את המאובזרת.

האם הביואיק בתקציב?

איזה דגם לחפש?

המקסימה שהוצעה קצת פחות קורצת לי.

פורסם

בדר"כ הרכבים האלו מאוד מאובזרים בכל רמות האבזור, ברמות הגבוהות יותר נהנים מסאן רוף וכו, אבל מבחינת כל הפיצ'רים הקטנים כמו חיישני אוויר צמיגים, כסאות חשמליים וכו יש בכולם.

אם כבר ביואיק הייתי הולך על לה סייבר אחרי שנת 2000 , וראיתי כמה מונטה קארלו שהיו דיי מטופלות ובמצב טוב וברוב רובם של האמריקאיות הקילומטראז' נמוך יחסית לשנתון מאחר ונוסעים איתן פחות מרכבים רגילים.

לדוג' אצלי באלרו יש רק 175K , כנראה אעשה ניקוי מצערת כי בטח הצטבר שם פיח אחרי כל הזמן שנסעו בה מעט, זה מתבטא גם בגומיות יבשות אך לא קרועות שיהיה צורך להחליף בהמשך (את שלי כבר החלפתי אין למה לחכות)

מנסיון אישי תנסה להתחיל בלחפש אימפאלה שהיא הרכב העדיף , ולאחר מכן לומינה וכו.

אימפאלה באמת רכב מדהים מכל הבחינות.

פורסם

אכוון לשם, תודה.

הבנתי שעדיף לחפש אימפלה מעל 2004 בגלל הבלמי דיסק ואטם ראש מנוע לא מפלסטיק כמו בדור הקודם שהוא היה נפרץ.

בשנתונים האלה היא כבר מתייקרת משמעותית יותר מהלומינה, אותה אפשר לקנות בפחות מ 10 ואז נשאר עוד 10 ליישור קו.

השלה אם התוספת במחיר שם שווה את זה?

אנסה לחפש גם מונטה קרלו, לעיצוב של הביואיק אני פחות מתחבר אבל אבדוק את העניין. :)

עולם האמריקאיות הוא חדש לי לגמרי, אם היו אומרים לי לפני חודשיים שאני אחפש אחת לא הייתי מאמין לכן אני מודה מאוד על העזרה!

פורסם

לאחר חיפוש קצרצר מחירי הביואיק גבוהים מדי לתקציב שנתתי לעצמי, זה בשילוב עם עיצוב שלא עושה לי נעים בעין מוריד אותה מהפרק.

המונטה קרלו, כמה שהיא מושכת, ומסתבר שיש כמה שמורות ומטופחות, הגיעה, מסתבר, רק עם מנוע 3100 שזה קצת מתסכל, אם רק הייתי יכול להשתיל בה 3,8 באופן חוקי.

כנראה שהמתמודדות יישארו הלומינה והאימפלה כאשר מה שיקבע מה אקח זה נטו עניין של מצב הרכב (ק"מ, ספר טיפולים, מראה חיצוני ופנימי) אל מול המחיר הנדרש, ואם לא יימצאו אז נפזול גם לכיוון המונטה קרלו.

הוחלט לא לרדת מה LTZ המאובזר עם הנפח הגדול (למרות שממש רציתי 6 מושבים, לא יודע למה, אצלי אמריקאית אמיתית מצטיירת בראש עם ספא מקדימה ולא 2 מושבים :) ).

האם יש דברים מסויימים שיש לחפש בעת בדיקת אמריקאיות שזה יותר קריטי בהן משאר המכוניות?

שוב תודה!

פורסם

לא מזמן הייתה ביד 2 מונטה קרלו 3800 בסביבות ה 30K.

מנוע 3100 לא מתסכל בכלל , באמת מנוע כוחני ואתה תהיה מופתע מהיכולות שלו.

כמובן שהשיקול הכי נכון ברכבים האלו הוא מצב הרכב , שאין נזילות במנוע , שאין נוריות דולקות בלוח המכוונים , שכל המתגים הקריטים תקינים שהפנסים הקידמיים והאחוריים יושבים במקום ולא רופפים כמו אחרי תאונה.

חשוב שתבקש לעשות עליה סיבוב קצר, לוודא שאין חופש בהגה שהגז מגיב כמו שצריך והילוכים עוברים מבלי להתקע או לדפוק בצורה לא תקינה.

*גם אני מאוד רציתי רכב עם 6 מקומות אבל לאחר שלא מצאתי משהו במצב טוב נאלצתי להתפשר על אלרו (שגם היא רכב מדהים , יציב , מאובזר מאוד ונוח מאוד)

* אל תתפשר על רכב שלא נראה לך טוב בעיין, אתה תצטרך להסתכל עליו בכל פעם שתחנה אותו או שתציץ מהחלון - ואחרי הכל כיף לנהוג ברכב שנראה טוב לטעמך :D

• תוכן חדש...