Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עד היום לא ראיתי בשום בסיס נגד חימוש מתעסק עם רכב לבן, רק לבדיקות תקופתיות, אבל לא ראיתי שמחליפים חוטי הצתה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה המצב היום בליסינג, אבל כשאני הייתי נהג בצה"ל (עד 2009, ואוו.. עברו 5 שנים) - כל מגע ברכב ליסינג נעשה על ידי חברת הליסינג או מישהו מטעמה בלבד. צה"ל לא נגע בכלום, אפילו לא מצבר.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אני יודע מה היה בצבא, היו גם לפני כן מגאנים דיזל (דור ראשון).

אני לא מהמרכז, אני משרת בצאלים, ויצא לי גם להיות במאגר רכב עם המפקד שלי כשהחליפו לו את הרכב, יש שם רכבים עם ק"מ אסטרונומי. ראיתי שם אקסנט בת שנתיים עם 200 אלף ק"מ.

כשצה"ל שם רס"ן שגר נניח בכפר סבא לשרת בצאלים, או אפילו גר בראש העין ומשרת בצריפין, הוא צריך לספק לו קילומטראז' מתאים.

אם נניח באזרחות אני יכול להגיד לך שיש חברות שפשוט לא מראיינות אפילו אנשים מטווח של 65 ק"מ, כי מבחינתם זה לפגוע באיכות החיים שלך, לצה"ל אין את הפריבילגיה הזאת, יש לו קצינים ונגדים מכל מקום בארץ, אז מה תעשה אם יש לך קצין שגר נניח בכוכב יאיר ומשרת בצאלים? תגיד לו "תשמע, אתה לא מקבל רכב"? לא ריאלי, באזרחות סביר להניח שמרחק כזה יפסול את המועמד על הסף ברגע שהתקבלו קורות החיים שלו.

אל תשכח גם שאורך חיי רכב ליסינג של הצבא הוא 5 שנים, ובזמן הזה הרכבים בד"כ עוברים לפחות 2-3 ידיים, יש תרגילים (מי כמוך יודע) שזה אומר לפעמים לשלוח את הרכב לפחות 100 ק"מ לכל כיוון, כל אלה תקורות שאין בליסינג אזרחי.

א) היברידי סתם יקר, עם חסכון מוטל בספק, מתוסבך חשמלית ומכנית, בצבא זה חיסרון.

ב) דיזל, אומנם לא יקר כמו היברידי, אבל גם פה החיסכון מוטל בספק, פלוס אחזקה יקרה יותר מרכב עם מנוע בנזין. יתרון - משתמש באותו הדלק כמו ריוסים ונגמ"שים. חיסרון - כנראה סגנון נהיגה של נהג צבאי מצוי יהפוך את החיסכון בדלק לזניח.

ג) רכבים כמו אקסנט/ריו זולים לקניה/ליסינג ואחזקה, ורגישים פחות להתעללות ותחזוקת שבר. עם סגנון נהיגה כמו של רוב החיילים/נגדים/קצינים, ועם דרישות הצבא (שמשתמש ברכבים לבנים לכל מטרה באשר היא) עדיף רכב שיהיה אמין אפילו על חשבון צריכת דלק, ורצוי פשוט לתיקון, כדי שנגד חימוש יחידתי לא ישבור אותו בניסיון להחליף כבלי הצתה (אני מבין שהרכבים מטופלים במוסכים אזרחיים, אבל האילוצים בשטח גורמים לפשרות).

אתה צודק לגבי רכב היברידי, לגבי דיזל, אם זה דיזל מהישנים יותר (בלי מסילה משותפת וטורבו עם 2 מניפות ושאר ירקות) האחזקה שלו בהרבה יותר פשוטה, והעמידות שלו גבוהה פי כמה משל רכב בנזין מקביל.

לגבי דיזל חדשים אני לא יודע מה העמידות שלהם, אבל בכל מקרה דיזל מגביל מאוד את המבחר, וכשמדובר על רכבים קטנים (B עם בגאז' לצורך העניין) זה מגביל עוד יותר את המבחר.

בכל מקרה הרכבים הללו לא מגיעים לשטח.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה גם מה שאני מכיר, כל הנגדים והקצינים אצלנו שולחים את הרכבים לטיפול במוסך שעובד עם חברת הליסינג.

רכבים לבנים שנשארו בצבא כמו גטסים ואקסנטים ישנים מטופלים במורשה יבואן/יצרן, וכך גם רכבים חומים (שבנוסף עוברים תחזוקה שוטפת בחימוש).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בכל מקרה הרכבים הללו לא מגיעים לשטח.

כנראה אני ואתה היינו בצבאות שונים [emoji14]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אולי היינו ביחידות שונות, ביחידות הטכנולוגיות הפקודה שאני מכיר נכון לזמני הייתה שרכב לבן לא יורד מהכביש, לא יודע אם הפעילו את זה אבל האיום היה שעל כל נזק כתוצאה מירידה לשטח אותו קצין / נגד יישפט.

אולי זה לא הופעל, אבל זה היה האיום שנשלח כל כמה חודשים, ביחד עם האיום שמי שיעבור את הגבלת הדלק שלו יצטרך לשלם בעצמו על הדלק או לנסוע באוטובוסים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הייתי עד לכמה קאנגואים שדרשו חילוץ ע"י סופה.

'nuff said.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קאנגויים, וואו איזה עתיק, הן היו אגב בליסינג או רכש של הצבא? (הלבנים כמובן).

בנוסף תמיד יש את האפשרות המאוד סבירה, שביחידות הטכנולוגיות יש קצינים "חננות" שכשאומרים להם לא שטח הם לא מתקרבים לשטח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנוסף תמיד יש את האפשרות המאוד סבירה, שביחידות הטכנולוגיות יש קצינים "חננות" שכשאומרים להם לא שטח הם לא מתקרבים לשטח

גם אנשי חימוש רכב/רק"ם נחשבים יחידה טכנולוגית ולא מצאתי שם אפילו חננה אחד לרפואה :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קאנגויים, וואו איזה עתיק, הן היו אגב בליסינג או רכש של הצבא? (הלבנים כמובן).

כנראה בליסינג, טופלו במוסך מורשה קרוב ולא במוסך שהיה בבסיס עצמו.. אנערף

סתם שאלה: מה התפקיד בצה''ל שבו נוהגים בלבנים?

ביטחון מידע וכו'.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
סתם שאלה: מה התפקיד בצה''ל שבו נוהגים בלבנים?

נהג בוס, אצלנו היו ביחידה גם שני נהגי יחידה שהיו לוקחים את הרכבים לטיפולים ומחזירים וכו', סוג של נהגי שינוע אבל בשירות חובה.

גם אנשי חימוש רכב/רק"ם נחשבים יחידה טכנולוגית ולא מצאתי שם אפילו חננה אחד לרפואה :lol:

יחידה טכנולוגית לפי איזה הגדרות? לשם השוואה אני מדבר על יחידות תוכנה ואלקטרוניקה, חננות הארדקור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הם נכללים תחת ההגדרה "אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה". טכנולוגיה זה לא רק הייטק, וזה גם נשמע יותר טוב למתגייסים. "תערובת של שמן גריז וזיעה" זה לא שם למכירות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, הבחור פה זרק צאלים כפר סבא, צחוק צחוק, הסמג"ד שלי לפני המבצע היה נוסע כמעט כל יום הביתה מצאלים לחדרה.

פורסם

קודם גם היום צה"ל עדיין קונה רכבי שירות: קונקט ברלינגו וקנגו (לא הרבה אבל טפטוף קבוע),

יש עדיין קצינים שנוסעים על פרטנר 1.4 בנזין (2 שכנים שלי שלא מוכנים להחליף עד שיגיע האישור לטנדרון חדש),

בכל מקרה האקסנט גילו אמינות מעולה (וזה גורם להרבה פחות כאבי ראש לרכבים חליפיים וכו) אחי החזיר אחת כזו לפני חצי שנה עם 295K ק"מ ולטענתו היא נסעה מצויין, למעט מדחס מזגן אחד וקריעת רצועה מעולם לא נתקעה ולא נגררה למוסך.

לגבי הסוניק הקריצה היא לא לפרטיים אלא לליסינג, ששם מה שמשחק זה מחיר המחירון לשווי מס ואז הקרוז מחושבת לפי 130K ולא מעניין את אף אחד המבצעים,

הסוניק הזו תהיה להיט (מקווה שתהיה יותר נוחה מגרסת ה5 דלתות).

• תוכן חדש...