Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעילות של בדיקת רכב ....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מס ימים רכשתי 106 יד 1 שנת 2000 בבדיק ההעלו מס בעיות..... כשהגעתי הביתה שמח וטוב לב התברר לי שהמנוע של השפריצרים מתזים אינו עובד אך משמיע רעש של עובד בעל הרכב הראה לי את הבעיה אך ציין שרק הצינורות נסתמו במוסך התברר שהמנוע \משאבה הלכה .... התקשרתי למכון הבדיקה "מבדק" בהרצליה אזוהתע"ש ושם הוא נפנף אותי בכך שאמר הכיסוי לבדיקה הינו רק למנוע שלדה והעדר תאונות במצוין......&^%%% כי הם לפחות יכלו לבדוק ועל מה אני שלמתי 420 שח???? כדי שיבטיחו שאין תאונות לכן אני ממליץ בפני כל מי שבודק רכב שילך למוסכניק רציני ויקבל חוות דעת אמיתית פלוס הערכת מחירים והשמת דגש על פרטים חיוניים ובצורה פורפורציונלית.....חבל על הכסף

פורסם

צר לי שאתה מרגיש מרומה

אבל תבין שמה שבאמת חשוב זה הדברים העיקריים ברכב ולא מצב המגבים/משאבת מים של שפריצרים/צמיגים/חרא של יונים על הג...

חלאס,קנית אוטו מצוין-וגם אם תעשה שמיניות באויר כל רכב שתקנה בחיים יצטרך השקעה ראשונית

במילים אחרות -"חבילה" - השאלה היא מה גודל החבילה...

אם חוצמזה בכל סבבה-תחייך ותחשוב איך אתה נהנה עם הרכב הנהדר הזה

פורסם
שמע, לא כל אחד יכול לגדל אריה בבית :wink:

תנסה דגים, זה יותר נחמד...

ראשית, תתחדש.

חוץ מזה באמת שאתה מתעסק בקטנות, אתה מצפה שרכב יד שניה יהיה באותו מצב שהוא יצא מהמפעל ?

ההשקעה על משאבה חדשה לא צריכה להיות גדולה, תחליף את זה ואל תחפש איפה המכון בדיקה אשם, כי הוא ממש לא, המנוע במצב טוב (לפי מה שאמרת), השילדה נקיה, זה מה שחשוב !

תתחדש ותהנה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

המממ... מעניין. גם אני קניתי 106 בת שלוש שנים (קצת אחרי שהאחריות נגמרה) והמשאבה של המגב האחורי היה מקולקל (עושה רעש אבל לא מוציא מים).

החלטתי לא לטרוח לתקן את זה..

פורסם

קודם כל לא מפריע לי שהמנוע של השפריצר לא עובד אני מאוד לא קטנוני לא התיחסתי לדברים רציניים יותר בבדיקה..... אך בדיקה בעלות 420 שח אני מצפה שיבדוק הכל אבל ה-כ-ל .פשוט רציתי לתת לאנשים יעוץ מה כדאי לעשות לפני רכישת רכב לא להשען 100% על מכון בדיקה.אלא אם אפשר לקחת מכונאי שיבדוק אותו כמו שצריך ולא כמו מכון בדיקה שמנסה לכסות את עצמו בזה שהוא כותב רעש מפה רקבון שם הגיר קצת ככה......כיסוי תחת במלוא מובן המילה!

בקשר למנוע של השפריצר הצרפתים יצרו גם מנוע למגב האחורי כך שאפשר פשוט להשתמש בו לקדמי ....

פורסם

מניסיון עם משאבה שכזו ב 405 של אבא שלי.

אתה יכול להחליף אותה לבד.

עלות של אחת שכזו היא בסביבות 50 ש"ח.

זה לא סיפור כזה גדול !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
לפני מס ימים רכשתי 106 יד 1 שנת 2000 בבדיק ההעלו מס בעיות..... כשהגעתי הביתה שמח וטוב לב התברר לי שהמנוע של השפריצרים מתזים אינו עובד אך משמיע רעש של עובד בעל הרכב הראה לי את הבעיה אך ציין שרק הצינורות נסתמו במוסך התברר שהמנוע \משאבה הלכה .... התקשרתי למכון הבדיקה "מבדק" בהרצליה אזוהתע"ש ושם הוא נפנף אותי בכך שאמר הכיסוי לבדיקה הינו רק למנוע שלדה והעדר תאונות במצוין......&^%%% כי הם לפחות יכלו לבדוק ועל מה אני שלמתי 420 שח???? כדי שיבטיחו שאין תאונות לכן אני ממליץ בפני כל מי שבודק רכב שילך למוסכניק רציני ויקבל חוות דעת אמיתית פלוס הערכת מחירים והשמת דגש על פרטים חיוניים ובצורה פורפורציונלית.....חבל על הכסף

יניב, כפי שנאמר, לא כל אחד יכול לגדל אריה בבית. וכפי שכבר כתבתי בשרשור קודם בעיקרון, מכון הבדיקה אחראי משפטית על הדוח הניתן על-ידו. אולם, מכון הבדיקה מצרף לדוח הסבר מקיף על הגבלות האחריות שלהם. אחד התנאים למימוש האחריות הזו לרוב הוא שהם יבצעו התיקון, או ישלחו למוסך מטעמם (פרט לרכבים שעדיין באחריות ומטופלים במוסך החברה). כמו-כן האחריות היא רק למערכות שסומנו "תקין" שזה במקרים רבים אף מערכת משמעותית, כי תמיד יש להם כל מיני הערות קטנות. מלבד זאת, מכון הבדיקה אינו בודק את כל המערכות, למשל, בבדיקה בשביצעתי לאחרונה נכתב בפירוש שהגיר האוטומטי לא נבדק. לפתוח גיר אוטומטי לבדיקה זה סיפור לא פשוט, ובלי לפתוח אותו אתה כנראה לא יכול לדעת הרבה.

הסיפור שלך די הצחיק אותי - אם קיבלת רכב שאתה מרוצה ממנו חוץ מאשר שטות כמו המשאבה או המנוע הטפשי הזה, אז תשקיע כמה עשרות שקלים ותתקן אותו וזהו. כל אחד עם קצת ניסיון ברכישת רכב יגיד לך שכמעט לאחר כל רכישה (טובה) צריך להשקיע כמה אלפי ש"ח בשביל להביא את הרכב למצב האופטימלי שבו אתה רוצה שיהיה. הרבה פעמים ככה "בשוונג" של הרכישה גם מחליפים צמיגים, בלמים, דיסקאות, בולמי זעזועים, תושבות ועוד כמה דברים. מה לעשות. תהיה מאושר אם מה שיש ותגיד תודה שהמערכות המשמעותיות באמת תקינות (השלדה, המנוע, המרכב, פנים הרכב, הגיר,...).

מה שעוד הצחיק אותי בעניין הזה, וגם בעוד הודעה כאן הוא העובדה שדברים כאלו לא נבדקים מראש על-ידי הרוכש, עוד לפני הבדיקה במכון (מגבים לא עובדים, קילומטרז' לא זז). הייתי קצת מתבייש לספר כאן ש"דפקו" אותי בדברים כאלו, כי אלו דברים טריוויליים שכל-אחד יכול לבדוק בעצמו, ולא צריך שום מכון בשביל זה. וסיפור כזה של סתימה בשפירצר או מה שזה לא היה הוא באמת מגוחך, ומי שמאמין לזה עושה טעות, ועל טעויות כאלו צריך לשלם, או שלא לגדל אריות בבית...

פורסם

אני לא עושה סיפור מחייב מהבדיקה. הייתי בכמה בדיקות למכוניות ואופנועים, ככונה וכמוכר, וואלה אחרי הבדיקה אתה נשאר עוד יותר עמום ממה שהיית קודם.

"... רעשים מהגיר" או "שפשופים בדלת האחורית..." ושאר גחמאות של הבודק שסך הכל מכסה את התחת שלו לא ממש עוזרים לאף אחד.

כמובן שיש טעם לבדיקה כאשר לא מדובר בסכום זעיר (כל אחד והזעיר שלו) אבל רק כדי להעביר אחריות על השלדה למכון. בדיקה אמיתית רק אצל המוסכניק שלך המתמחה ברכב המדובר.

חשוב לא פחות לבדוק את המוכר בשבע עיניים... (ספר לי מי המכונית שלך, אומר לך מי אתה...)

dirty old man

need love too

פורסם
יניב, כפי שנאמר, לא כל אחד יכול לגדל אריה בבית. וכפי שכבר כתבתי בשרשור קודם בעיקרון, מכון הבדיקה אחראי משפטית על הדוח הניתן על-ידו. אולם, מכון הבדיקה מצרף לדוח הסבר מקיף על הגבלות האחריות שלהם. אחד התנאים למימוש האחריות הזו לרוב הוא שהם יבצעו התיקון, או ישלחו למוסך מטעמם (פרט לרכבים שעדיין באחריות ומטופלים במוסך החברה). כמו-כן האחריות היא רק למערכות שסומנו "תקין" שזה במקרים רבים אף מערכת משמעותית, כי תמיד יש להם כל מיני הערות קטנות. מלבד זאת, מכון הבדיקה אינו בודק את כל המערכות, למשל, בבדיקה בשביצעתי לאחרונה נכתב בפירוש שהגיר האוטומטי לא נבדק. לפתוח גיר אוטומטי לבדיקה זה סיפור לא פשוט, ובלי לפתוח אותו אתה כנראה לא יכול לדעת הרבה.

הסיפור שלך די הצחיק אותי - אם קיבלת רכב שאתה מרוצה ממנו חוץ מאשר שטות כמו המשאבה או המנוע הטפשי הזה, אז תשקיע כמה עשרות שקלים ותתקן אותו וזהו. כל אחד עם קצת ניסיון ברכישת רכב יגיד לך שכמעט לאחר כל רכישה (טובה) צריך להשקיע כמה אלפי ש"ח בשביל להביא את הרכב למצב האופטימלי שבו אתה רוצה שיהיה. הרבה פעמים ככה "בשוונג" של הרכישה גם מחליפים צמיגים, בלמים, דיסקאות, בולמי זעזועים, תושבות ועוד כמה דברים. מה לעשות. תהיה מאושר אם מה שיש ותגיד תודה שהמערכות המשמעותיות באמת תקינות (השלדה, המנוע, המרכב, פנים הרכב, הגיר,...).

מה שעוד הצחיק אותי בעניין הזה, וגם בעוד הודעה כאן הוא העובדה שדברים כאלו לא נבדקים מראש על-ידי הרוכש, עוד לפני הבדיקה במכון (מגבים לא עובדים, קילומטרז' לא זז). הייתי קצת מתבייש לספר כאן ש"דפקו" אותי בדברים כאלו, כי אלו דברים טריוויליים שכל-אחד יכול לבדוק בעצמו, ולא צריך שום מכון בשביל זה. וסיפור כזה של סתימה בשפירצר או מה שזה לא היה הוא באמת מגוחך, ומי שמאמין לזה עושה טעות, ועל טעויות כאלו צריך לשלם, או שלא לגדל אריות בבית...

קודם כל הלך מנוע לשפריצר וזאת גיליתי לאחר הקנייה לפני הקנייה : המכון גילה רקבון רדיאטור מכה בדלת רעש בהילוכים רעש ממערכת תזמון ם גבוהים מכות בגחון....(כלומר הם מכסים את התחת שלהם בשלוש דברים עיקריים שלדה מנוע גיר)

אל לך לחשוב שאני קטנוני על משאבה מזדיינת אלא לסטייל למערך לאופי הבדיקות רכב הללו שהכל מעורפל כיסוי תחת גדול ואי בדיקות מערכות חשמל פנים הרכב ועוד שאר דברים קטנים כפי שאתה אומר אך מאוד מאוד יקרים במקרה שלי זה פיגו אך לך תראה כמה עולים חלקי פלסטיקה מערכות חשמל וכד בהונדה וולוו ושאר גרמניות.......

פורסם

בא נגדיר את הבדיקה ככה... היא עולה 450 ש"ח והדבר הייחידי שהיא נותנת זה להגיד אם יש פגיעות שלדה, או לא. אבל תאמין לי שזה הרבה וגם שווה את המחיר הזה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תופס טרמפ על השרשור,

מישהו יודע היכן ב106 יושבת משאבת השפריצרים?

מסתבר שזאת מחלה , ואני רוצה להחליף ברכב של ידידה שלי.

קיבלתי את הרושם שהיא נמצאת בתוך הכנף הימנית של הרכב והגעה אליה מצריכה פירוק גלגל

האם אני צודק?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תופס טרמפ על השרשור,

מישהו יודע היכן ב106 יושבת משאבת השפריצרים?

מסתבר שזאת מחלה , ואני רוצה להחליף ברכב של ידידה שלי.

קיבלתי את הרושם שהיא נמצאת בתוך הכנף הימנית של הרכב והגעה אליה מצריכה פירוק גלגל

האם אני צודק?

תעיין פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=29471&highlight=%EE%F9%E0%E1%E4

אומנם יש שם בעיה עם התמונות במסגרת המעבר מהפורום החדש לישן, אבל רוב התמונות קשורות לשירשור.

גיא

• תוכן חדש...