Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שהמבחן האמריקאי החדש מוטה לרכבים גדולים, בסיבוב הראשון של במבחן הזה נכשלו בו רבות טובות ויוקרתיות (אודי A4 לדוגמא), זה בדיוק אותו הסיפור כמו שהיה כשהתחילו מבחני הריסוק האירופאים בשנות ה-90.

בסבבים הראשונים רוב המכוניות קיבלו צינים גרועים (ללא הבדלי גודל), אך בסבבים הבאים המכוניות פשוט תוכננו לעמוד בבמחנים הללו בכבוד והציונים עלו באופן גורף בכל גדלי הרכבים.

סביר להניח שהדור הבא של הפיקנטו וספייסטאר יעמוד בכבוד במבחן כי הן יתוכננו כך שיגנו היטב על הנוסעים במקרה כזה.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זוכר שקראתי שמכוניות קטנות מאבדות ניקוד אוטומטי. לא מוצא את הסימוכין לכך כרגע.

בכל אופן זה העמוד של המבחן של הקטנות

http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/minicars-fall-short-for-small-overlap-frontal-protection

מוזר שהשברולט ספארק מנוקדת הכי גבוהה.. איך שהוא לא קונה את זה, מעניין עם נתנו להם להתכונן לפני..

פורסם

UMI חזרו לייבא את הסוניק 1.4 סאדן, וכיום היא מוצעת ב 89K לפני מיקוח.

בהחלט שווה בדיקה, לפחות היא נוסעת ומתנהגת כמו מכונית ולא פחונית, יש לה תא מטען ענק וציון גבוה מאד במבחני הריסוק - 5 כוכבים.

גם האיבזור מכובד למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה לא מדויק מה שאתה אומר,בeuroncap היא קיבלה 4 כוכבים,הציון שאתה מדבר הוא small overlap שגם רכבים מסגמנט מנהלים נכשלו בו,זה מבחן חדש שמאוד מקשה על הרכבים,וגם היום לא כולם מקבלים ציונים טובים.

הוא גם לא נהוג עדיין ב euroncap.

כמו שאומרים, תמונה שווה אלף מילים. ובסרטון רואים מצויין איך שהקורה הקדמית התקפלה וכרית אוויר איכשהו "פיספסה" את ראש הנהג כך שהוא דפק את הראש בקורה. זה מצב מאוד מציאותי. גם צריך לזכור שמהירויות במבחנים נמוכות (29/50/64 קמ"ש ב-EURO NCAP). זה לא תמיד כך במציאות...8)

פורסם (נערך)

אני יודע,גם אני ראיתי את הסירטון,אבל להגיד שזה רכב לא בטיחותי זה לא נכון,כי ביורו נקאפ התוצאות טובות,זה מבחן חדש וזאת התוצאה.

שים לב לא מעט רכבים שנחשבו עם בטיחות טובה התרסקו איך שהמבחנים הללו יצאו,אז מה נגיד,שהם לא בטיחותיים?

זה מירוץ של חתול ועכבר,הבטיחות משתפרת,מגיעה לפיק מסוים,ואז מקשיחים את המבחנים כדי כול הזמן לשפר את הבטיחות וככה זה צריך להיות.

אף אחד לא יודע איך משפחתית עם 5 כוכבי בטיחות תגן על הנוסעים בהתנגשות של 100 קמש ברכב אחר,היה סירטון על גולף דור קודם,שנחשבת לבטיחותית,במבחן התנגשות של 100 קמ"ש התוצאות לא היו טובות.

תחשוב שמחר euroncap תבדוק את ההתנגשות במהירות 90,אף רכב כניראה לא יקבל 5 או 4 כוכבים,אז מה תגיד,שהם לא בטיחותיים?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
אני יודע,גם אני ראיתי את הסירטון,אבל להגיד שזה רכב לא בטיחותי זה לא נכון,כי ביורו נקאפ התוצאות טובות,זה מבחן חדש וזאת התוצאה.

שים לב לא מעט רכבים שנחשבו עם בטיחות טובה התרסקו איך שהמבחנים הללו יצאו,אז מה נגיד,שהם לא בטיחותיים?

זה מירוץ של חתול ועכבר,הבטיחות משתפרת,מגיעה לפיק מסוים,ואז מקשיחים את המבחנים כדי כול הזמן לשפר את הבטיחות וככה זה צריך להיות.

אף אחד לא יודע איך משפחתית עם 5 כוכבי בטיחות תגן על הנוסעים בהתנגשות של 100 קמש ברכב אחר,היה סירטון על גולף דור קודם,שנחשבת לבטיחותית,במבחן התנגשות של 100 קמ"ש התוצאות לא היו טובות.

תחשוב שמחר euroncap תבדוק את ההתנגשות במהירות 90,אף רכב כניראה לא יקבל 5 או 4 כוכבים,אז מה תגיד,שהם לא בטיחותיים?

בסופו של דבר, זה לא עניין של מספר הכוכבים שהרכב קיבל - זה עניין של כמה כוכבים יצאו מהעיניים כאשר הראש פגש שברי זכוכית או קורת ברזל או הכל ביחד.:wink:

עריכה אחרונה על ידי kamradkin
פורסם

זה ניראה כאילו אתה מסכים איתי,שכן שלא תמיד נזק רציני זה באמת פגיעה,אלא צריך קרוא את התוצאות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
זה ניראה כאילו אתה מסכים איתי,שכן שלא תמיד נזק רציני זה באמת פגיעה,אלא צריך קרוא את התוצאות.

נזק רציני וחודר ברוב המקרים מלווה בפגיעה בגוף הנוסע. כאשר קורות מתקפלות ככה, זה מעיד על כך שלא "השקיעו" במבנה המרכב. זה לא היה קורה בוולוו או בשברולט למשל. זה לא אני "המצאתי" את זה. יש סרטון נוסף של IIHS שמסביר את זה היטב.

פורסם

אם להתבסס רק על המבחן הזה רוב הרכבים שקיבלו ציון טוב ביורו לא מקבלים ציונים טובים שם,וזה עוד ניקח בחשבון שרכבים שנבחנו ביורו רובם לא נבחנו שם,אז מה לא לקנות כי הם מסוכנים?

בוא ניסע בטנק ואז גם לא צריך כריות אוויר.

פורסם (נערך)
אם להתבסס רק על המבחן הזה רוב הרכבים שקיבלו ציון טוב ביורו לא מקבלים ציונים טובים שם,וזה עוד ניקח בחשבון שרכבים שנבחנו ביורו רובם לא נבחנו שם,אז מה לא לקנות כי הם מסוכנים?

בוא ניסע בטנק ואז גם לא צריך כריות אוויר.

בטח שצריך כריות. ישבת פעם בתוך טנק? תזוזה אחת לא נכונה וקיבלת מכה.:lol:

חוץ מזה, מי אמר לך שרוב הרכבים שקיבלו ציון טוב ביורו לא מקבלים ציונים טובים ב-IIHS?

פורסם

ישבתי ונסעתי ותיקנתי:-D

פורסם

היום ביצעתי נסיעת מבחן בספייס סטאר.

בסך הכל היא חביבה ולצבעים והמדבקות שלה יש איזה קטע אבל הייתה רלוונטית יותר אם הייתה מוצגת לפני 10 שנים.

המנוע דווקא שקט וחלק יחסית ל-3 צילינדרים, הרבה יותר מזה הרוטט של האלטו.

תא הנוסעים פשוט ביותר וקצת מקרקש במעבר מעל שברים חדים בכביש.

ביציאה לכביש המהיר בולט מאוד רעש הגלגלים וכבר במהירות של 100 קמ"ש היה לי רועש מדי.

כיול המתלים סופר רך ובעיר זה דווקא עובד דיי טוב, הספייס שיככה לא רע את כבישי עפולה בירת העמק המצולקים, נוחות נסיעה עירונית מעולה.

יש לנוחות הזאת גם תופעות לוואי עקב המתלים הרכים הרכב מתנועע יותר מדי במהירויות גבוהות, זויות הגלגול גדולה והרכב נוטה הצידה בחדות כשמגבירים מהירות בסיבובים.

אם כבר סיבובים, זה מוביל אותי לשני דברים:

1. ההגה מעורפל מאוד, קל יותר מהחשמליים הלא מצטיינים של יונדאי-קיה ונעדר כל תקשורת. מצד שני קוטר הסיבוב של הספייס קטן ביותר - שוב תכונה מצוינת לשימוש עירוני. לא בדקתי סיבובים מנעילה לנעילה אבל הוא הרגיש לי קצת ארוך.

2. הדבר הראשון שהפריע לי בכניסה למושב הנהג הוא כיסא שטוח, ממש ספסל עם כרית. הוא לא מספק תמיכה צידית לירכיים וגם לא גבוה יותר במשענת הגב. כשגיליתי את זוויות הגלגול זה הפריע לי עוד יותר.

במהלך נסיעת המבחן נסעתי עם הנציג של הסוכנות לתדלק, נחמד לראות על המשאבה ש-195 ליטר ממלאים את המיכל עד הסוף כאשר במד כמות הדלק מופיעה קובייה קטנה ואחרונה.

הגיר הרציף לא הציק לי כמו שחשבתי, הוא לא הכי חלק ביציאה מהמקום ולפעמים נתקע קצת יותר מדי זמן בסל"ד גבוה. אציין רק שלא אימצתי את הרכב יותר מדי ותחת מאמץ הוא מצטיין עוד פחות לדעתי.

בסך הכל מדובר ברכב שלא ממש משתייך לאף קטגוריה בארץ. הוא לא קטן כמו מיני ולא גדול, מרווח ומודרני כמו סופר מיני. המתחרת הכי קרובה היא הספלאש של סוזוקי שמרגישה ונראית מודרנית יותר ומצויידת ביחידת כוח קונוונציונאלית יותר עם 4 צילינדרים וגיר אוטומטי.

הספייס תתאים ללקוחות בלי דרישות בנושא הניהוג שם היא נופלת בגדול ולכאלה הנוסעים 90 אחוז מהזמן בעיר. אצלי היא נשקלה כרכב שני אבל אני מעדיף להתפשר בסעיפי המרווח והחיסכון תמורת תא נוסעים איכותי יותר, אבזור ועידון כללי. גם אם זה אומר לרדת חצי קטגוריה אל רכבי המיני.

פורסם

בכול רכבי המיני החומרים דומים,נוקשים.

מציע לבדוק את היונדאי,המושב שם ממש אוחז.

פורסם

לי הם נתנו מחיר טוב על הפנדה 40k.

תעדכן מה נותנים לך,אתה נותן להם את ה i30?

• תוכן חדש...