Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו 2001 - ראש מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיאט פונטו 2001.

בהמלך הנסיעה נכבה לי הרכב, לא הצלחתי להתניע אותו שוב- הזמנתי גרר וגררתי למוסך- הגרר אמר שאולי יש בעיה במצבר.

התענתי את הרכב עם כבלים ונסעתי לקנות מצבר חדש, ברגע שחניתי את הרכב, לא הצלחתי להתניע אותו בכלל- ובמהלך הנסיעה לחנות המחוג של החום הגיע לשיא שלו, והדליק נורה אדומה.

מסתבר שלא היה לי בכלל מים לקירור. יש לכם מושג אם הבעיה היא ראש מנוע? כמה עולה דבר כזה? האם שווה להחליף בכלל?

הרכב עשה 140 אלף קילומטר סך הכל. הוא אצלי כמעט שנה.

במידה וזה לא ראש מנוע, מה עוד יכול להיות? ( בדקנו מצבר וקודן- זה לא זה. ומילאנו מיים ירוקים גם)

פורסם

תפתח את הפקק של השמן במנוע, במידה וישנו בראש הפקק שמן בגוון לבן כנראה שהלך ראש מנוע. הרכב רעד או גמגם בעמידה?

שיפוץ ראש מנוע נע בין 4000 ל-5500 מניסיוני.

פורסם

חסרים פרטים.

מדובר ב 8 או 16 שסתומים?

גררת את הרכב למוסך לדבריך - מה אמרו לך במוסך?

לפני המקרה הזה החום היה יציב או עולה לפעמים מעל לחצי?

אחרי שלדבריך לא היו מים בכלל במיכל, כמה נוזל קירור/מים הוספת?

הוצא את מדיד השמן, צלם ותעלה תמונה שנוכל לראות או לחילופין תתאר לנו איך ניראה השמן שעל המדיד.

פורסם

אהלן,

אז ככה- הרכב לא גמגם או משהו , הגיע המחוג לH. ונדלקה נורה.

אין לי מושג כמה שסתומים יש במנוע, לפי דעתי מדובר ב 8- איך אני בודק את זה ?

גררתי את הרכב למוסך , אבל זה היה בלילה- בבוקר למחרת הטענתי אותו עם כבלים ונסעתי לקנות מצבר. בנסיעה הזו הוא הגיע לחום המירבי , וברגע שדממתי מנוע, לא הגיב שוב.

ניסינו למלא מים , ולבוא ליום למחרת- לאחר התייעצות אמרו לי למלא מיים עד הסוף , להתניע שאין פקק- אם המים קופצים זה אומר שהלך הראש מנןע- וזה מה שקרה.

כמה יעלה לי הסיפור הזה של גרר ושיפוץ ראש מנוע ?! איך אפשר לדעת אם זה רק זה או שיגידו שעוד כמה דברים לא כשירים ?

אני לא מבין גדול, ואין מי שיעזור לי .

תודה ;)

פורסם

אבל זה מה שרשמתי . עשינו את הבדיקה- וזה בדיוק מה שקרה. המיים קפצו החוצה.

פורסם (נערך)

מתקשה להאמין שברתיחה אחת הרסת את הראש מנוע.

אפילו שפיאט ידועים בעדינות שלהם.

צריך להיות מנותק לחלוטין, לסוע לפחות 10 ק"מ עם מחוג במקסימום, להתעלם מרעשים, חוסר סחיבה ונורות אזהרה.

לאן גם בדיוק המים ברחו בנסיעה אחת? נזילה כל כך גדולה במכה אחת? תמוה לחלוטין.

המים הקופצים אומרים שיש לחץ במערכת. שזה תסמין לעוד כמה דברים חוץ מראש מנוע גמור.

כמה יעלה לי הסיפור הזה של גרר ושיפוץ ראש מנוע ?! איך אפשר לדעת אם זה רק זה או שיגידו שעוד כמה דברים לא כשירים ?

אני לא מבין גדול, ואין מי שיעזור לי .

תודה ;)

הראש לבד יעלה כ 4500-5000 ש"ח (כולל עבודה, חלקים וכו'), גרר אם יש לך בביטוח, אם לא כמה מאות שקלים.

יתכן שהרסת עוד כמה חלקים על הדרך. תלוי כמה נסעת במצב כזה.

רכבים אחרי תיקון כזה נוטים להמשיך לעשות בעיות ולכן אני ממליץ לרכוש רכב שלא עבר התעללות כזאת.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

שיפוץ ראש מנוע עולה 4000-5000 ש"ח?! רק במוסך במורשה? יכול להיות שיש מחיר קצת יותר שפוי?

המים לא רתחו בנסיעה אחת, את הבדיקה של המים עשינו אחרי שהאוטו לא התניע.

נסעתי ברכב פחות מ 4 ק"מ מרגע שראיתי שהמחוג הגיע לגובה חום מקסימלי, כיביתי את האוטו- ומאז הוא לא מתניע- ושוב, לא היה מים בכלל.

מה זה בדיקת לחץ הפוך?

דיברתי עם בעל מקצוע והוא טוען שכל הסיפור עם הראש מנוע, זה חריטה וכל מיני דברים כאלה- וזה לא יעלה יותר מ 2000 ש"ח, ומשיאירים את הראש מנוע הישן אבל מחדשים אותו, יכול להיות שזה מחיר הגיוני?

(ולא, אני לא מכיר בעלי מקצוע בתחום הזה. אז אין לי מושג )

פורסם

בדיקת לחץ הפוך מגלה מאיפה יש דליפה במנוע.

לחץ אוויר נדחס לתוך הצילינדרים בנקודה מתה עליונה (אם זה אומר לך משהו) ולפי אזור היציאה שלו מגלים איזה אזור פרוץ.

אם לא היו מים בכלל המים יכולים לקפוץ בגלל אוויר שכלוא במערכת.

פורסם

ראש המנוע אולי לבד יעלה לך 2000 הוא מתכוון, זה לא כולל את מחיר העבודה והחלפים שצריך להחליף אחרי כמו שמן, נוזל קירור, טיימינג במידה וצריך כבר מורידים. חום לא עולה סתם ככה, יכולה להיות בעיה ביוניט מאווררים, חום, טרמוסטט, משאבת מים.

בקיצור בפחות מ3 וחצי לא תצא מזה. במורשה יכול להגיע ל 5 וחצי גם.

רכב שמגיע למוסך על גרר עם בעיה כזאת במיוחד שאתה לא מבין זה אוטומטי דולרים בעיני המכונאי.

לא בטוח שהלך הראש מהתחממות יחידה, זה נכון שהיית צריך לכבות אותו ישר כשעלה החום אבל הרכב כבר במוסך ואין לך מה לעשות. שיעורי בית עושים לפני במיוחד ברכב כמו פונטו.

פורסם

אל תפחידו אותו, יש גם מחירים יותר נמוכים. זה הכל תלוי בבעיה שיש ובמוסך המטפל.

אצלי הסתכם שיפוץ ראש מנוע ב-1300 שקל, במוסך עם קבלה. (אמנם מוסך קצת חאפר, אבל מוסך)

את התיקון ביצעו לפני כמעט שנתיים, ולפני 15 אלף ק"מ.

בדיעבד גיליתי שהרכיבו לי ראש מפירוק, ומי יודע איפה עוד חסכו. אבל עם התוצאות אי אפשר להתווכח.

כמובן שהמחיר הזה הוא נמוך בצורה חריגה, אבל זה רק מראה שיש חלופות, ולא כל שיפוץ ראש צריך להסתכם ב-5000 שקל.

אגב שני מוסכים אחרים הציעו לי 2000 ו-2500 שקל לתיקון.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הרכב עוד לא במוסך ועוד לא גררתי אותו לשום מקום, אלו השיעורי בית שאני עושה עכשיו.

אני מנסה לבדוק לפני הכל כמה אופציות ולראות אם בכלל שווה לי להשקיע סכום כזה ברכב, למרות שהוא רכב מעולה ועשה רק 170 אלף.

שאלה נוספת:

1. במידה ואכן הראש מנוע עובר שיפוץ, זה תיקון חד פעמי, שלא דורש התעסקויות בעתיד קרוב- רחוק? או שמפה והלאה הרכב יראה מוסך כל שבוע..? אני סטודנט עני.

- קראתי את הפוסט ששלחת, כמעט ושום דבר מהסימנים שהעלו בפוסט נוגע למקרה שלי, אז אין לי ככ אפשרות להשוות.

פורסם

אם השיפוץ בוצע בצורה מקצועית, לא אמורה להיות בתקופה הקרובה תקלה שקשורה לשיפוץ עצמו.

אך אי אפשר לדעת מה יקרה למכלולים האחרים. מי שמפחד מתקלות וביקור במוסכים קונה רכב חדש ומשלם את ירידת הערך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...