Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לחבר יש ניסן אלמרה 03' מנוע 1800 שעבר 192,000 ק"מ. לפני מס' חודשים הרכב נכנס לטיפול שגרתי כשהק"מ עומד על כ185,000 ק"מ בטיפול המוסכניק אמר לחבר שיש נקישות מהמנוע וכדאי לעשות פלאשינג למנוע, החבר שלא מבין יותר מדיי הסכים והטיפול בוצע. כמובן שהבעיה לא נפתרה ואפילו החמירה. המלצתי לו לעשות ניקוי לאגן של השמן כדי לנקות את הבוצה וכמובן להחליף מוסך, הרכב הוכנס למוסך מורשה ניסן ושם המוסכניק פתח את פתח המילוי של השמן הסתכל על הפקק, שלל בוצה והמליץ להמשיך לנסוע ככה על הרכב.

לאחרונה, שוב הרכב הוכנס למוסך שמתמחה בדגם זה (לא מורשה) וגם שם נאמר שחבל להשקיע כסף ברכב עדיף לנסוע ככה עד שילך מנוע....

חשוב לי לציין שני דברים *הרכב טופל עד 2011 תמיד בזמן במורשה ניסן כך שהרכב רחוק מלהיות מוזנח. *לא יודע אם זה קשור אבל לרכב בוצע טיפול ראש מנוע לפני כשנתיים.

עכשיו השאלות, האם לדעתכם ניתן לפתור את בעיית הנקישות או שהמוסכניק צודק? ומה המשמעות האם זה אכן מצביע שהמנוע מתקרב לסוף חייו?

חוץ מזה חשוב לציין שהרכב נוסע פיקס.

אשמח לכל עזרה בתודה מראש, דניאל.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

תודה על התשובות. מחר אברר באיזה שמן הוא משתמש. לגבי הקלטה אני לא בדיוק יודע איך להעלות הקלטה לפורום אבל מהאבחנה של מס' מוסכניקים אני מניח שזה אכן נקישות ולא משהו אחר. שומעים את זה שהרכב עומד (כמו תיקתוקים)

דרך אגב, איזה צמיגות שמן מומלצת? לדעתכם הפלאשינג הזיק למנוע?

עריכה אחרונה על ידי daniel204

פורסם

האלמרה שלי עם חצי הקילומטראג' וכשהמכסה מנוע מורם גם שומעים תקתוקים, לדעתי זה טבעי למנוע.

בכל מקרה תעלה הקלטה (לא חסר שירותי אחסון) שנשמע ונוכל לעזור.

פורסם
תודה על התשובות. מחר אברר באיזה שמן הוא משתמש. לגבי הקלטה אני לא בדיוק יודע איך להעלות הקלטה לפורום אבל מהאבחנה של מס' מוסכניקים אני מניח שזה אכן נקישות ולא משהו אחר. שומעים את זה שהרכב עומד (כמו תיקתוקים)

דרך אגב, איזה צמיגות שמן מומלצת? לדעתכם הפלאשינג הזיק למנוע?

אם לא הייתה בוצה, קשה לי להאמין שהוא הועיל.

אני עברתי ל 5-30 סינטטי מלא.

זה המומלץ בספר הרכב.

פורסם (נערך)

עכשיו דיברתי עם החבר והבנתי ממנו שבטיפול האחרון מילאו שמן 15W40, אמרו לו שזה אולי יפתור את בעיית הנקישות. נוגי, תוכל להסביר לי למה ה-5W30 עדיף?

לגבי ההקלטה אני אשתדל כבר השבוע להעלות לפורום.

תיקון: מה שכתבתי שנעשה טיפול לראש מנוע, עכשיו הבנתי שלא נעשה שיפוץ אלא הוחלף הפקום (האטם ראש).

עריכה אחרונה על ידי daniel204

פורסם

ה 5-30 עדיף כי הוא דליל יותר, מתפתח פחות מאמץ פנימי (יותר קשה להסיע נוזל צמיגי יותר) וכי בדרגה הצמיגות הזאת יש שפע של שמנים סינטטיים (מלאים) איכותיים מאד.

15-45 זה כנראה שמן מינרלי או מינרלי קצת מתוסף ואז הוא גם נקרא חצי-סינטטי, לא בטוח שזה נופל בטווח המלצות היצרן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים השגתי הקלטה של המנוע. אשמח אם תוכלו להסביר לי איך להעלות אותה.

ועוד דבר היום הבנתי שהרכב אוכל שמן למרות שאין עישון לבן או סימנים לנזילות...

פורסם

חשוב לציין שהמקלט היה צמוד למנוע בזמן ההקלטה לכן הרעש נשמע מאוד גבוה.

פורסם

יש את התקתוק של המזרקים שזה תקין אבל יש הרעש הידיזלי הזה שמעיד על רינגים תפוסים כנראה

מציע לעשות פלשינג אגרסיבי עם חומר איכותי ואם לא עוזר על לפתוח מנוע

• תוכן חדש...