Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דודו, היה לי מרצדס עם חצי מיליון קילומטר. זה דגם מוצלח מאוד ואמין, אין להם בעיות עם משאבות, טורבואים וכד'. אם שומרים על הרכב כמו שצריך ומתחזקים אותו טוב, מתנהגלים אליו נכון, כל המכלולים האלו ללא בעיה יחזיקו המון זמן. כמובן שתקלות עלולות לקראות והכל תלוי איך הרכב טופל ואיך התנהגו אליו. בגלל זה צריך לחפש אחת שמורה מאוד ואז יש שקט מבחינת האמינות.

הגיר למשל מאוד מוצלח, נהג מונית עם C קלאס שהזניח את האוטו, לא עשה את הטיפולים בזמן הגיר הלך לו אחרי 600K.

ד"ר סובארו קופץ בכל פעם כשיש שרשור דומה, כשאין לו שמץ של מושג. אני הפסקתי לנסות להסביר לו מהי האמת, ומציע לך להימנע מזה גם - יש לו את האמת שלו והוא בטוח בשטויות שהוא מנסה להפיץ. אני לא מציע לפותח השרשור לרכוש מרצדס או פיאט, אלא רק להקשיב לאלה שיש להם מושג.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה שצריכה להישאל היא כמה זמן ההורים של החברה מחזיקים ברכב ומה הם יודעים לספר על התחזוקה השוטפת שלו ועלות הטיפולים והחלקים.

לגבי ביטוח, יש לקבל הצעה מכמה מקומות כדי לקבל תמונה כללית.

במחיר הנכון לא בטוח שהייתי פוסל את המרצדס על הסף.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השאלה לא אם המחיר של המרצדס הוא הנכון, כי אם יש ברשותך היכולת להחזיק אחת כזו.

נכון שחשוב גם המצב שלה אבל אחרי 500K ק"מ - יש (ויש) פוטנציאל לתקלות, לא רק למרצדס.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)
ד"ר סובארו קופץ בכל פעם כשיש שרשור דומה, כשאין לו שמץ של מושג. אני הפסקתי לנסות להסביר לו מהי האמת, ומציע לך להימנע מזה גם - יש לו את האמת שלו והוא בטוח בשטויות שהוא מנסה להפיץ. אני לא מציע לפותח השרשור לרכוש מרצדס או פיאט, אלא רק להקשיב לאלה שיש להם מושג.

אתה צודק, יש לו את האמת שלו. זה לא שאני מנסה לשכנע אותו (יש אמת בגישה שלו במיוחד אם קונים רכב מיני חדש לאומת רכב משומש), אלא למען דורות הבאים שיקראו שרשורים בפורום הזה חשוב לי שתיהיה להם דיעה אוביקטיבית.

חולגי, כמו שרשמתי קודם, האחזקה של מרצדס זולה יחסית. מי שיכול להחזיק רכב כלשהו, יכול להחזיק מרצדס דיזל שמורה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא צריך להעריך, יש לי כזו. לא רוצה לזרוק לך מספרים כי זה לא קבוע, אבל האחזקה שלה זולה יותר מגולף נניח. כל מי שזורק שהיא יקרה לאחזקה פשוט לא מבין וניזון מתפיסה כלשהי שהסמל חייב להגיע עם אחזקה אסטרונומית. זה אולי נכון לדגמים ספציפיים, אבל זה ממש לא גורף. במקרה הזה ההפך הוא הנכון.

פורסם (נערך)
tzvipper ואחרים, כמה להערכתכם עולה האחזקה המכאנית של מרצדס כזו במשך שנה?

הערכה גסה (מתבסס על זיכרון שלי אז אל תתפוס אותי במילה) :

משהו כמו 700ש"ח בשנה על טיפולים. פעם בכמה שנים תצטרך לעשות טיפול גדול עם החלפת שמן גיר, פילטר אויר ופילטר סולר וזה יעלה כ1200ש"ח.

אם אתה עושה יותר מ15K בשנה, אז תחשב לפי קילומטרז' שלך את תדירות הטיפולים. מעבר לזה ביטוחים זולים חוץ ממקיף שעולה משהו כמו 5+ (אם תחליט שאתה רצה לעשות), וכמובן לשים סולר ולנסוע.

כמובן, פה ושם לסדר כל מיני דברים קטנים, ויישור קו בהתחלה לפי מצב הרכב.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קודם כל, תודה על התגובות. בגדול אני מבין שזה צפוי להיות יותר יקר, אבל אני מנסה להבין בכמה יותר יקר.

אני יודע שהטסט יקר פי 2, (עוד 1000 שקל בשנה). אבל דווקא הבנתי שהרכב מאוד חסכוני בדלק (לגודל ולמנוע שלו) מחוץ לעיר (20 ק"מ לליטר). אז למה פי 3?

בגדול, הם רוצים למכור אותו ב-25K, אבל זה נראה לי ממש זול ואני לא מצליח להבין למה לא חוטפים אותו במחיר כזה, לא נראה שיש הרבה אינטרס בכלל. מה הסיבה?

לא קראתי את כל התגובות אז אני לא יודע אם ענו לך.

אבל הסיבות העיקריות שלא קונים מונית שמוצעת למכירה הן:

1. אנשים פוחדים מקילומטראג' גבוה.

2. לשנות רישיון למונית כדי להפוך אותה לרכב פרטי עולה כסף, ולא מעט.

They are trying to ban me...

פורסם

מה?! על מה אתה מדבר?! לשנות רשיון ממונית לפרייבט עולה לא מעט כסף? זה תהליך רגיל שדומה לטסט (גם במחיר).

הדבר היחיד שעולה כסף הוא יתרת המכס שצריך לשלם, וזה משהו שנסגר בין המוכר לקונה. אחרי 5 שנים נשארים גרושים, וזה הזמן שהכי משתלם לרכוש רכב אחרי מונית.

פורסם

אני זוכר שאבא שלי חשב לקנות מונית ולהסב אותה לפרייבט.

המחיר של כל ההסבה היה כמו המחיר של הרכב.

כל מקרה לגופו כמובן אבל זה לא משהו זניח שאפשר להתעלם ממנו.

אל תשכח שאתה בישראל, אנשים לא מוכנים להתעסק עם דברים כאלה ובטח שלא לשם עליהם.

They are trying to ban me...

פורסם

הייבריד, אני מציע לך לחקור את העינין של העברת מונית לפרטי לעומק לפני שאתה נותן עיצות שמתבססות על זה. כמו שGOLF רשם אחרי 5 שנים יתרת מכס שצריך להחזיר זה גרושים (מכס זה סכום המשמעותי ביותר, אבל כאמור אחרי 5 שנים זניח). שער העלויות זה ללכת לעמדה מס' 1 אחרי שהסרת את המדבקות והקובע ולעשות שינוי רישום ברישיון ממונית לפרטי - תהליך מהיר מאוד וקצר, אין סיבה לא לסגור את זה תוך חצי יום.

פורסם

לדעתי אין שום הגיון ברכישת רכב עם מס ק"מ הזוי כזה ועוד דיזל. רכב כזה ממש לא יהיה נוח לנסיעה מעבר לבלאי העצום שלו.

חייב רכב גדול וחזק בתקציב נמוך? עדיף איזה אמריקאית , כמו שברולט מאליבו\אלרו שתהיה גם בנזין וגם ק"מ שפוי.

פורסם

^ שטויות במיץ. כמו שכבר נרשם, הרכבים האלה עמידים מאד. במידה וטופלו היטב, התחזוקה השוטפת שלהם לא יקרה כלל.

מניסיון עם S של חבר, מתחילת העשור הקודם, אין מה לחשוש, רק לדאוג שטופלה כמו שצריך.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

מרצדסים דיזל הן המכוניות הכי אמינות שיצא לי לראות, נוסעות ללא הפסקה ובאמינות מופתית.

אגב, באמת שאי אפשר להשוות מרצדס לפיאט בשום פרמטר, לטוב ולרע.

אם הייתי במקומך, כשאני מכיר את הבעלים וההיסטוריה של הרכב, הייתי קונה, המחיר זו ואם הוא תקין ומטופל אתה מקבל רכב מעולה במחיר אפסי.

אגב - למכובדנו שרשם שספארק בת 3 עולה 20k, תבדוק את עצמך, הכי זולה בלוחות מרפרוף זריז היא בסביבות ה30k.

פורסם

אני לא בקיא בעלויות של החזקת מרצדס כזו.

אבל לדעתי מרצדס דיזל קונה מי שצריך מרצדס דיזל (או משהו דומה).

לא הייתי נכנס לעניין הזה.

• תוכן חדש...