Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

מאוד אשמח לקבל עצה ממי שמבין ויש לו נסיון. המצב הוא כזה: אני נהג חדש, הולך להוצא רשיון בחודש הקרוב, חדש אבל לא נהג צעיר, 29 כרגע ו-30 כנראה בקבלת הרשיון.

התקציב לרכישת הרכב בעקרון הוא עד 20,000 בערך, למרות שנראה לי מאוד הגיוני לרכוש משהו יותר זול, בכדי שאני יהיה יותר רגוע לעשות רק צד ג' ולא מקיף (ולחסוך עוד 2K בשנה). חשוב לי בגדול שהרכב יהיה די אמין, עם תיקונים לא כל כך יקרים, לא יזלול דלק, בכדי שכל הסיפור יהיה די אופטימאלי מבחינת סדר גודל ההוצאות.

אחרי שקראתי לא מעט בפורום נראה לי שאחת האופציות הכי מתאימות היא פיאט פונטו ספייס ידנית 2004-2006.

אבל... יש סוג של הזדמנות: ההורים של החברה מוכרים את הרכב שלהם - מרצדס C200, דיזל, 2,200, שנת 2006, מונית לשעבר, 500K, אבל במצב טוב. אז יש אפשרות לקנות אותו ב-20K, אבל השאלה היא עד כמה להחזיק כזה רכב צפוי להיות יותר יקר מהפונטו?

ממה שהבנתי התיקונים שלו ממש יקרים (פי 2-3), הטסט גם פי 2 יותר יקר, גם הביטוח... האם זה באמת יהיה יקר פי 2-3? אני מבין שממש תלוי וכל מקרה שונה אבל בגדול, בממוצע לאורך זמן של מספר שנים...

תודה מראש

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה היא כן. רכב אומנם מפנק ואיכותי, אבל בתקציב הזה לא הייתי הולך על הרפתקאות. גם אם הרכב יראה אמינות מושלמת, האחזקה השוטפת תהיה יקרה יותר. בין אם בטיפולים, דלק, ביטוח וכדומה.

פורסם

התיקונים פי 4, כמות הדלק פי 3, ביטוח יקר בהרבה, טסט יותר יקר, מתקלקל יותר (בכ"ז רכב עם 500K ועבר מפוקפק, בלשון המעטה).

את ההרפתקאות האלה תשאיר למישהו מאחד הכפרים מצפון לירושלים שישמח לרכוש את המרצדס הזו.

פורסם

קודם כל, תודה על התגובות. בגדול אני מבין שזה צפוי להיות יותר יקר, אבל אני מנסה להבין בכמה יותר יקר.

אני יודע שהטסט יקר פי 2, (עוד 1000 שקל בשנה). אבל דווקא הבנתי שהרכב מאוד חסכוני בדלק (לגודל ולמנוע שלו) מחוץ לעיר (20 ק"מ לליטר). אז למה פי 3?

בגדול, הם רוצים למכור אותו ב-25K, אבל זה נראה לי ממש זול ואני לא מצליח להבין למה לא חוטפים אותו במחיר כזה, לא נראה שיש הרבה אינטרס בכלל. מה הסיבה?

פורסם

לא יותר פשוט שתבקש חוות דעת מההורים של החברה שלך לגבי המרצדס .

זה קצת מצחיק שאתה מבקש ייעוץ מחבריי הפורום ולא מבעלי הרכב.

הם יתנו לך את הכל כולל מחירי ביטוח וטיפול ודלק ואנא ערף מה עוד ואז תחליט לבד מה מתאים לך

פורסם

אם המרצדס מתוחזק טוב, היא תיהיה רכב אמין מאוד וזול לאחזקה, בנוסף חסכוני מאוד. מחיר של 20K נשמע נמוך באופן חשוד. זה מחיר מיוחד לחבר של החברה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מבקש יעוץ מאנשים עם נסיון וידע יותר רחב, הרבה יותר רחב ומעמיק מבעלי הרכב. אני חושב שאם בעלי הרכב היו יודעים בעת הרכישה את מה שהם יודעים היום, הם בטח היו רוכשים משהו אחר. אולי אם הם היו פונים ליעוץ כאן בפורום אז לא היו רוכשים רכב ב-10K + 50K תיקונים ואחרי 3 שנים מתקשים למכור אותו ב-25K. משהו כאן נראה לי ממש לא הגיוני...

מחירי הביטוח שהם משלמים לא רלוונטיים למה שנהג חדש צפוי לשלם, ובכלל אין להם שום ידע לגבי עלות החזקת פיאט פונטו. ובכל זאת כמובן שדיברנו על זה, אבל מה שעלה מהשיחה שלדעתם התיקונים יקרים בכ-30% מהממוצע, אבל לא נראה לי שזה מדוייק, ויכול להיות אפילו מאוד רחוק מהמציאות, אבל רציתי לשמוע את דעתם של אנשים עם יותר ידע ונסיון.

פורסם

אומנם לאנשים יש ידע וניסיון, אבל קשה מהתכתבות ליעץ לך באופן חד משמעי, כי לא ראינו ולא בחנו את האקזמפלר הספציפי. בתחום הנבואות אני למשל לא כל כך חזק.

חוץ מזה, למצוא פונטו שמורה לא יהיה קל, בגלל שהרכב חסכוני, זול יחסית ומוצלח קונים אותו סטודנטים וכד', כולל כאלה שלא יכולים לתחזק את הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אממ בוא ניראה,נהג חדש+מרצדס? תבדוק קודם כמה יעלה לך ביטוח ואז תחזור אם זה עוד יהיה רלוונטי.

אתה כמה עולה טורבו למרצדס? או שיפוץ משאבה?

צבי,אתה בעלים של מרצדס,כמה עולים פילטרים ומצתים לדוגמא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, דיזל כמו שהיה בבעלותי (הנוכחית בנזין מדגם שאף פעם לא היה זול לאחזקה - אבל מי שקונה דגמים כאלה, בעיה שלו:wink:), היה זול מאוד לאחזקה: בטיפולים אין מצתים, מחליפים פילטר שמן תחליפי של MANN (באיכות של המקורי) - עולה כמה עשרות שקלים ושמן משהו כמו 4.5 ליטר. פילטר אויר למיטב זכרוני עולה לא יותר מ100 וקצת שקלים ומחליפים לא בכל טיפול.גם פילטר סולר במחירים דומים אם הזכרון אינו בוגד בי.

הדגם שהיה מונית זול לאחזקה. בקלות אפשר להשיג את רוב החלקים תחליפיים תוצרת גרמניה.

פורסם

אין שום בעיה לתחזק מרצדס מבחינת טיפולים שוטפים. זה כל היתר שיכול לעשות חור בכיס. טורבו, קלאצ', כבלים מסוג כזה או אחר, שיפוץ גיר אוטומטי בעלויות אסטרונומיות, צנרת, מנועים חשמליים מכל מיני סוגים - כל אלה עולים המון, כי מה לעשות - זה מרצדס. הם לא עושים שום דבר סתם כדי לצאת ידי חובה וזה באמת מחזיק המון זמן. אבל כשזה מת, אתה משלם כסף טוב.

לא מבין מה עובר בראש של מישהו שחושב לרכוש רכב שעבר 500K, כשיש היום רכבים כמעט חדשים בסכומים הנ"ל.

פורסם

דודו, היה לי מרצדס עם חצי מיליון קילומטר. זה דגם מוצלח מאוד ואמין, אין להם בעיות עם משאבות, טורבואים וכד'. אם שומרים על הרכב כמו שצריך ומתחזקים אותו טוב, מתנהגלים אליו נכון, כל המכלולים האלו ללא בעיה יחזיקו המון זמן. כמובן שתקלות עלולות לקראות והכל תלוי איך הרכב טופל ואיך התנהגו אליו. בגלל זה צריך לחפש אחת שמורה מאוד ואז יש שקט מבחינת האמינות.

הגיר למשל מאוד מוצלח, נהג מונית עם C קלאס שהזניח את האוטו, לא עשה את הטיפולים בזמן הגיר הלך לו אחרי 600K.

פורסם
לא מבין מה עובר בראש של מישהו שחושב לרכוש רכב שעבר 500K, כשיש היום רכבים כמעט חדשים בסכומים הנ"ל.

איזה רכב כמעט חדש אפשר לרכוש ב-20K?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שום רכב. אולי חדש יחסית. פשוט תקנה את מה שתהנה ממנו ושתוכל להחזיק אותו ולאט לאט תעלה בסולם הרכבים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
איזה רכב כמעט חדש אפשר לרכוש ב-20K?

כבר היום אתה לא רחוק מרכישה של שברולט ספארק בת 3, פנדה בת 3, אלטו בת 3.

נכון, לא מפנקים כמו מרצדס - אבל בהחלט יש מחיר לזה שאתה קונה רכב שעלה 200 אלף שקל בהנחה של 90% ממחירון כחדש, ואת המחיר משלמים במוסך. אף אחד לא דופק כאן את המערכת.

• תוכן חדש...