Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות למצלמה טייק 2: Ultra Wide

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתם שנפתרתם ממני? הא! אל תצחיקו אותי. :lol:

חודש וחצי אחרי שהתווספה הסיגמא 24-105 F4 (שעדיין מצליחה להדהים אותי כל פעם מחדש עם התמונות המהממות שהיא מפיקה) נכנס לי הג'וק של עדשה אולטרא רחבה.

התקציב הפעם קטן יותר. מאחר שהיא לא תשמש אותי הרבה ורק לצילומי פנים אני לא רוצה לעבור את ה- 2000 ש"ח פלוס מינוס.

משיטוט בנבכי האינטרנט הבנתי שההמלצות כמעט חד משמעיות לכיוון ה- 11-16 F2.8 של טוקינה דור שני (מצויין ב- DXII). המחירים בזאפ מתחילים ב- 2,300 ש"ח שנראה לא גבוה מדי. ביד2 היחידות שמצאתי היו מהדור הראשון והמחירים נעים סביב 1800 ש"ח. הבעיה עם הדור הראשון היא איכות אופטית פחות טובה ומחסור במנוע פוקוס פנימי (לא מאוד קריטי כי יש לי מנוע פוקוס במצלמה, אבל העובדה שהוא מרעיש נורא והרבה יותר איטי מטה את הכף לטובת הדגם החדש יותר).

יש גם את ה- 12-24 של טוקינה אבל היא F4, מה שאני פחות רוצה, כי כאמור השימוש יהיה בעיקר בתוך מבנים ששם התאורה מוגבלת גם ככה. היתרון היחיד שלה הוא שאם אני בוחר ב- 11-16 נשאר לי בור בטווחים שבין 16 ועד 24 מ"מ. למרות שיש לי את הטמרון העתיקה (והלא מזהירה בלשון המעטה), אני מעדיף לסגור את הבור בטווחים עם עדשה איכותית יותר.

יאללה, שוט! המלצות, רעיונות, אלטרנטיבות ואמירות שנונות חסרות כל קשר יתקבלו בברכה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש את הסיגמא 10-20, היא די זולה ואני מחזיק באחת כזאת כבר יותר משנה וחצי ואני מאוד מרוצה.

שווה לך לשקול אותה.

עדשה רחבה זה מאוד כיף, זה עולם אחר, אבל צריך לחשוב הרבה יותר בזמן קימפוז. נכנסים לך הרבה מאוד פרטים לפריים וצריך להיות זהיר.

טוקינה בונים עדשות כמו טנקים. הן ישרדו פצצות גרעיניות נראה לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ה- 10-20 נשמעת מאוד מגניב. יש לך את ה- F3.5 או 4-5.6? ואם זאת השנייה איך היא מתמודדת עם תאורה פחות טובה? כי ראיתי השוואה שלה עם הטוקינה והסיגמא נראתה הרבה יותר חשוכה.

המחיר של ה- F3.5 דיי דומה לזה של הטוקינה ככה צריך לבדוק מי מביניהן תתאים יותר.

עריכה: מישהו שמע שמועה כזאת או אחרת על עדשה רחבה מהסדרה החדשה של סיגמא? (S ,A ,C)

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

4-5.6.

את האמת שלרוב אני מצלם איתה בתנאי תאורה טובים ושם כמובן אין שום בעיה.

יצא לי רק בחו"ל לצלם בתנאי תאורה לקויים, ללא חצובה, ועם מצלמה שלא יכולה להרקיע שחקים בISO גבוה (אז צילמתי ב1600 שנראה איכשהו סביר, D90), קשה לי להתרשם ככה ולהגיד לך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

מותר להתפרץ? :p (עמך הסליחה SPIRE,אני חוסך מקום על השרת ;) )

עדיין יש לי את הניקון D40,משתמש פעם ב-..

ה550D יושבת יתומה,חשבתי למכור את שניהם עבור נזיד עדשים,ולקנות משהו חדש עם עדשה נורמלית (שניהן כיום עם 18-55)

אבל אין לי לב למכור :( אז נחתוך לעניין - איזה עדשה אפשר לקנות,שהיא כמה שיותר רחבה? (מצלם כל דבר,חיות,רכבים, אובייקטים בתנועה,תמונות נוף,טבע,וכו'),מה שנקרא עדשת ALL AROUND,כמו הבסיס שמגיעה עם הגוף (18-55)

הומלץ לי לפני שנים רבות ללכת על 18-100 או 18-135 אבל לא זוכר מה קיים היום..

עוד שאלה - מה לגבי לצלם אובייקטים (אנשים,חיות,רכבים) מרחוק,סטייל פפרצי? קוראים לזה טלזום\טלסקופ?

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מותר להתפרץ? :p (עמך הסליחה SPIRE,אני חוסך מקום על השרת ;) )

עדיין יש לי את הניקון D40,משתמש פעם ב-..

ה550D יושבת יתומה,חשבתי למכור את שניהם עבור נזיד עדשים,ולקנות משהו חדש עם עדשה נורמלית (שניהן כיום עם 18-55)

אבל אין לי לב למכור :( אז נחתוך לעניין - איזה עדשה אפשר לקנות,שהיא כמה שיותר רחבה? (מצלם כל דבר,חיות,רכבים, אובייקטים בתנועה,תמונות נוף,טבע,וכו'),מה שנקרא עדשת ALL AROUND,כמו הבסיס שמגיעה עם הגוף (18-55)

הומלץ לי לפני שנים רבות ללכת על 18-100 או 18-135 אבל לא זוכר מה קיים היום..

עוד שאלה - מה לגבי לצלם אובייקטים (אנשים,חיות,רכבים) מרחוק,סטייל פפרצי? קוראים לזה טלזום\טלסקופ?

וואו, D40 זה כזה ישן. זו הייתה הרפלקס הראשונה שלי.

חבל למכור את שתיהן, אם אתה בסדר עם קנון תוכל להשאר עם ה550D. היא לא כל כך מיושנת. (הD40 ענתיקה ביותר).

רחבה וALL AROUND לא ממש הולך ביחד. אם אתה מחפש עדשות סופר זום, יש את הניקון 18-200VR II שהיא עדשה טובה יחסית לטווח, יש את ה18-300 שמכסה טווח עצום אבל יקרה להחריד, ויש פשרה לא רעה בכלל - טמרון 18-270 PZD. יש לה טווח ענק והמחיר הוא בסביבות 1600-1700₪.

טמרון הכריזו לאחרונה על עדשת 16-300. זאת עדשת הסופר זום הכי רחבה שאני מכיר.

אם אתה רוצה משהו יותר איכותי תוכל לשקול את הניקון 16-85VR. גם זאת עדשה טובה.

סתם כתבתי על ניקון. גם לקנון יש 18-200IS. יש להם 15-85IS שהיא טובה מאוד, ואת הטמרון ניתן להשיג לקנון וגם לניקון.

פורסם

תודה על המידע :)

עדשת ניקון 18-200 עולה הכי זול (לפי זאפ) סביב ה2500ש"ח (אותו מחיר כמו ה16-85),בעוד עדשת קנון 18-200 עולה 1800ש"ח (אותו מחיר כמו הטמרון 18-270)

יש טעם לשקול קניה מחו"ל סטייל B&H או שעם מיסים בארץ זה ייצא יקר יותר?

קיימת התלבטות באיזו מצלמה להשקיע,מצד שני לא אמכור אז אולי אפזול לקנון שחדשה יותר (בת 3,בעוד הניקון בת 6 אאל"ט)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

אזוף, קודם כל תתפרץ בכיף. לחסוך מקום על השרת זה תמיד מבורך :-D

עם זאת, מה שאתה מחפש הוא שונה ממה שאני מחפש, אתה מחפש עדשה עם טווח רחב (מה קוראים אותו טלה-פוטו) ואני מחפש עדשה עם שדה ראיה רחב (שמו בישראל - אולטרא ווייד) ההבדל ביניהן הוא עצום ויש סיכוי שבגלל הכותרת אנשים לא יכנסו כדי לתת לך את ההמלצות הנכונות.

לגבי הדרישות שלך, הייתי מציע לך לבחון את ה- 18-105 של ניקון, שהגיעה בזמנו בקיט (לא יודע מה קורה היום) של ה-D7000. אפשר למצוא אותה יחסית בזול והיא נותנת תוצאות סבבה לגמרי. אני לא חושב שצריך להשקיע הון תועפות על עדשה עם אתה לא בטוח שתשתמש בה בתדירות גבוהה. עם זה לא מספיק טווח, הייתי ממתין לבדוק מה קורה עם ה- 18-200 החדשה שסיגמא הוציאה לא מזמן. לא הצלחתי למצוא ביקורות שלה ואני לא מבין כלום בטבלאות MTF (טבלאות שאמורות להגיד דברים כאלה ואחרים על עדשות), אני מציע לך להמתין ולראות מה אנשים אומרים עלייה, עם האיכות של העדשות בסדרה האחרונה שלהם יש סיכוי שהיא תהיה לא רעה בכלל. המחיר בזאפ מתחיל ב- 1700 ש"ח.

יש למישהו רעיונות לגבי השאלה שלי או שנמשיך לדון בנושא של אזוף ואני אחזור לשאול שוב במועד מאוחר יותר?

פורסם (נערך)

Ultra-Wide אמיתי על גופי קרופ הוא 10 ומטה. יש גם את ה 8-16 של סיגמא, אך האלמנט הקדמי שלה מעוקר, כך שלא ניתן להתקין עליה פילטרים. לא מדובר בעדשת עין דג.

היתה לי את ה 10-20/4-5.6 של סיגמא מס' שנים. אי אפשר שלא לאהוב אותה. לא מעט מהפריימים שלי צולמו איתה.

24Kl7Dj.jpg

0g1kObQ.jpg

WiymdAo.jpg

kh8XkEa.jpg

17Ewu9X.jpg

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

מאיזה קטלוג התמונות האלו ?! לא ייאמן

spire - כשאני קניתי את הניקון שלי (נדמה לי 2007-8) ברוב החנויות מכרו את הגוף בלבד,או גוף עם 18-55.

כל חנות כמובן מציעה דיל אחר (גם רשת כמו קמרה וכו') אז,אחרי כמה שנים התחילו למכור עם 18-105.

תודה :)

למי יש גישת עריכה לזאפ? טעות כתיב קלה אצלם :lol:

lolz.jpg

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
מאיזה קטלוג התמונות האלו ?! לא ייאמן

חח.. תודה רבה. :)

כל אלו, למעט זו שצולמה ברייכסטאג בברלין (D300) צולמו עם הניקון D50 שלי, שעדיין חיה ובועטת.

פורסם

צ'מע,ישך את זה בגדול :)

גם אני מתקשה להפרד מהD40 (אכן ענתיקה כדברי דור)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם (נערך)

תודה, תודה רבה. :)

עיקר הפריימים נלקחו בין 2006 ל 2009, מאז אני די נעזר בסמרטפון בכדי לקחת שוטים (פציעה), אבל אולי עוד אחזור ל DSLR או ל Mirrorless לאחר שיתבשלו מספיק. ;)

להנאתך ולטובת אלו שכן שוקלים לרכוש את ה 10-20, עוד קצת פריימים שצולמו איתה -

m90Hgbd.jpg

UlPYw4V.jpg

AH2uilj.jpg

yKsSVPJ.jpg

mSXOuhr.jpg

r15TnE9.jpg

O9tEKcC.jpg

qYxO7hg.jpg

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אז ככה,

הייתה לי לשלושה חודשים את הטוקינה (הדור הראשון. שלמיטב הבנתי ההבדל היחיד הוא מנוע הפיקוס ואיכות הציפוי על הזכוכית. לא נתקלתי ברעשים מיוחדים בזמן הפיקוס). קניתי אותה משומשת ומכרתי אותה ב"הפסד" של 50 ש"ח.

לא יודע להגיד למה, אבל לא ממש התחברתי אליה.

איכות הבניה הייתה טובה והתמונות יצאו מעולות, אבל משום מה החלטתי למכור אותה לאחר כשלושה חודשים.

לא זכור לי שצילמתי איתה ב2.8. צילמתי בעיקר נופים ואת עשיתי על על צמצם סגור. כך שבמקרה הזה, אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי בעדשות רחבות.

בביקורי בארה"ב, נשברתי וקניתי את הסיגמא 10-20 F4-5.6.

לא צילמתי איתה הרבה כי היא נקנתה לקראת סוף הטיול, אבל מהמעט שכן, היא פשוט מעולה! התאהבתי בה מיד.

היא מתפקסת הרבה יותר מהר מהטוקינה.

היא מעט יותר "שימושית" מהטוקינה. עוד 1.5 מ"מ (בהמרה ל35 מ"מ) בצד הרחב ועוד 6 מ"מ בצד ה"צר".

ושוב, כמו שכבר ציינתי, את רוב התמונות צילמתי על צמצם 6.3/7.1 ומעלה, כך שאין באמת רלוונטיות עבור ה2.8. לפחות לא לצרכים שלי. (לכן גם לא קניתי את ה3.5 הקבוע של סיגמא).

החרטה היחידה שלי, היא שלא קניתי אותה לפני/בתחילת הטיול.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...