Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה, כאשר יש משאית שיורדת לשוליים ונותנת לי לעקוף אותה, ויש קו הפרדה רצוף.

מותר לי לעקוף אותה על אותו נתיב בלי לגעת בקו?

במידה ואני עוקף את המשאית, ושני הגלגלים השמאליים נוגעים/עוברים את הקו זה נקרא חצייה של קו לבן?

בכל זאת, זה סתם מסוכן להצמד למשאית בשביל לא לגעת בקו.

אשמח אם מישהו יסביר לי את הקטע הזה, ומה הקנס ואם זה הזמנה לדין במצב שתיארתי ...

פורסם

מבחינת החוק אסור לעקוף על פס לבן אפילו שהמשאית נוסעת בצד כדי לאפשר לך לעקוף. אבל אם יש מקום להידחף בלי לעבור על פס לבן אז זה מותר.

עקיפה על פס לבן = 1000 ש"ח, 8 נקודות ובית משפט.

פורסם

אגב, אאל"ט, החל משנת 2007 זה הפך לחוקי גם לרכב לרדת לשוליים בכדי לאפשר שיעקפו אותו. מי שמרבה לנסוע לאט, או רואה שנצמדים אליו בצורה מסוכנת, אם ירצה יוכל לרדת בזהירות לשול ולאפשר עקיפה. דו"ח לא תקבלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש כבישים שבהם השוליים מוגדרים כ"נתיבי זחילה" המיועדים לאפשר למשאיות לפנות מעבר לכלי רכב יותר מהירים. למשל - כביש 866.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מבחינת החוק אסור לעקוף על פס לבן אפילו שהמשאית נוסעת בצד כדי לאפשר לך לעקוף. אבל אם יש מקום להידחף בלי לעבור על פס לבן אז זה מותר.

עקיפה על פס לבן = 1000 ש"ח, 8 נקודות ובית משפט.

עקיפה על פס לבן מלווה בדוח הזמנה לדין.הקנס נקבע בבית המשפט על ידי השופט.

במידה ותוך כדי העקיפה הגיע בנוסף רכב מולך בנתיב הנגדי,אתה עלול לאבד את רישיונך ל30 יום.

בכל אחד מהסעיפים תקבל 10נק.

עריכה אחרונה על ידי יניב alfa

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
עקיפה על פס לבן מלווה בדוח הזמנה לדין.הקנס נקבע בבית המשפט על ידי השופט.

במידה ותוך כדי העקיפה הגיע בנוסף רכב מולך בנתיב הנגדי,אתה עלול לאבד את רישיונך ל30 יום.

בכל אחד מהסעיפים תקבל 10נק.

גם אם אני עוקף את המשאית ונוגע קצת בקו זה נקרא עקיפה על פס לבן?

בכל זאת, זה לא עקיפה מלאה, זה סוג של נגיעה בו

פורסם

כן זה כן, בכביש החוף הישן לכיוון צפון ליד כרם מהר"ל יש נתיב ברוחב סטנדרטי ופניה ימינה, רכבים שרוצים לפנות מאטים כמובן הנתיב לא מתפצל ונוצר מצב שאנשים עוקפים תוך נגיעה קלה בקו הלבן, השוטרים קלטו את זה, נעמדו בתחנת אוטובוס שאחרי הפניה וכל מי שנוגע טיפה טיפה בקו חוטף דו"ח.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
גם אם אני עוקף את המשאית ונוגע קצת בקו זה נקרא עקיפה על פס לבן?

בכל זאת, זה לא עקיפה מלאה, זה סוג של נגיעה בו

מבחינת החוק היבש, גם אם רק הסטת את הרכב בכדי לבדוק אפשרות לעקוף ולא עקפת זה דוח.

לגבי הנקודה שאתה מעלה,ברוב המקרים לא תקבל דוח,השאלה אם אתה רוצה לקחת את הסיכון שתפול על שוטר שלא יפעיל הגיון וירשום דוח על עקיפה תוך כדי חציית פס הפרדה רצוף.

Rupni הנקודה שאתה העלית על פניו, אם הבנתי נכון את הסיטואציה נקראת עקיפה בתוך צומת,והדוח ירשם על זה ולא על עקיפה תוך חציית פס הפרדה רצוף.

דרך אגב מדובר על כביש 4 ״ הכביש הישן״.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם המשאית יורדת לשוליים מותר לך לעקוף בתנאי שאתה לא חוצה קו הפרדה רצוף.

אמנם זה היה לפני כמעט עשור, אבל בזמנו זה היה חלק מהחומר לתיאוריה, אפילו הייתה שאלה כזו.

אם תוך כדי נגעת בקו ההפרדה הרצוף זו עבירה של חציית קו הפרדה רצוף:

נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף בדרך 5440 500 6

נהגת ברכב הנ"ל בדרך ועברת/ונהגת משמאל לקו הפרדה רצוף המסומן

על פני הכביש, כאשר בצידו הימני לא נמצא קו מקוטע,

בניגוד לתקנה 36(ג) לתקנות התעבורה.

כלומר 500 שקל קנס ו-6 נקודות.

אם עשית זאת תוך כדי עקיפת המשאית זה כבר:

עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף 6153 ה. לדין 10

נהגת ברכב הנ"ל ועקפת/ניסית לעקוף/הסטת רכבך, כדי לעקוף

רכב אחר, תוך חציית קו הפרדה רצוף שלא נמצא לצידו הימני

קו קטעים, בניגוד לתקנה 47(ה)(5) לתקנות התעבורה.

זה לא קנס (ברירת משפט) אלא זימון לדין.

הלאה, אם עשית זאת וממול יש רכב ולדעת השוטר במקום גרמת סיכון זה כבר:

עקיפה מסוכנת תוך 6406 ה. לדין 10

חציית קו הפרדה רצוף פסילה מנהלית

נהגת ברכב הנ"ל ובצעת עקיפה מסוכנת, תוך חציית קו הפרדה רצוף,

כשלא היה בסמוך לו בצידו הימני קו קטעים,

עבירה על תקנה 47(ה)(5) לתקנות התעבורה.

דו"ח זה יירשם רק בנסיבות של עקיפה מסוכנת ויש לפרט במה התבטא הסיכון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם המשאית יורדת לשוליים מותר לך לעקוף בתנאי שאתה לא חוצה קו הפרדה רצוף.

אמנם זה היה לפני כמעט עשור, אבל בזמנו זה היה חלק מהחומר לתיאוריה, אפילו הייתה שאלה כזו.

אם תוך כדי נגעת בקו ההפרדה הרצוף זו עבירה של חציית קו הפרדה רצוף:

נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף בדרך 5440 500 6

נהגת ברכב הנ"ל בדרך ועברת/ונהגת משמאל לקו הפרדה רצוף המסומן

על פני הכביש, כאשר בצידו הימני לא נמצא קו מקוטע,

בניגוד לתקנה 36(ג) לתקנות התעבורה.

כלומר 500 שקל קנס ו-6 נקודות.

אם עשית זאת תוך כדי עקיפת המשאית זה כבר:

עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף 6153 ה. לדין 10

נהגת ברכב הנ"ל ועקפת/ניסית לעקוף/הסטת רכבך, כדי לעקוף

רכב אחר, תוך חציית קו הפרדה רצוף שלא נמצא לצידו הימני

קו קטעים, בניגוד לתקנה 47(ה)(5) לתקנות התעבורה.

זה לא קנס (ברירת משפט) אלא זימון לדין.

הלאה, אם עשית זאת וממול יש רכב ולדעת השוטר במקום גרמת סיכון זה כבר:

עקיפה מסוכנת תוך 6406 ה. לדין 10

חציית קו הפרדה רצוף פסילה מנהלית

נהגת ברכב הנ"ל ובצעת עקיפה מסוכנת, תוך חציית קו הפרדה רצוף,

כשלא היה בסמוך לו בצידו הימני קו קטעים,

עבירה על תקנה 47(ה)(5) לתקנות התעבורה.

דו"ח זה יירשם רק בנסיבות של עקיפה מסוכנת ויש לפרט במה התבטא הסיכון.

זה ממש מפגר שאם אני עוקף משאית שיורדת לשוליים, ולמען הבטיחות אני לא נצמד אליה אלא עולה קצת על הפס זה העונש כל כך חמור.

דרך אגב, סתם לשתף, אתמול קרה לי משהו ממש מפגר, עקפתי איזה רכב בפס מקווקו,באמצע העקיפה הוא התחיל לשים לי גז בכוונה, ולא נותן לי להשלים את העקיפה, למרות ששמתי גז עד הסוף, יצא שעקפתי אותו עברתי על פס לבן+שטח הפרדה+נתיב לפנייה שמאלה מהצד הנגדי.

פורסם

אם המשאית ירדה לשוליים אך יש לך ספק האם אתה תצליח לעבור או לא - אל תצא לעקיפה, תרד גם אתה לשוליים כדי לאפשר למי שכן רוצה לעקוף, עד שאתה רואה שאתה בוודאות עובר מבלי לחצות את הקו.

ובנוגע למישהו שלא נותן לעקוף, ברגע שהרווחים בין הקווים הלבנים מתחילים להצטמצם תבלום ותחזור לנתיב מאחוריו. אתה סתם גורם סיכון לעצמך ולרכבים שממול, לא לדבר על זה שאתה עשית כמה וכמה עבירות בגללו.

העובדה שהוא לא נתן לך לעקוף לא תעמוד לטובתך בשום תרחיש אם תגיע לבית משפט על דבר כזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם המשאית ירדה לשוליים אך יש לך ספק האם אתה תצליח לעבור או לא - אל תצא לעקיפה, תרד גם אתה לשוליים כדי לאפשר למי שכן רוצה לעקוף, עד שאתה רואה שאתה בוודאות עובר מבלי לחצות את הקו.

ובנוגע למישהו שלא נותן לעקוף, ברגע שהרווחים בין הקווים הלבנים מתחילים להצטמצם תבלום ותחזור לנתיב מאחוריו. אתה סתם גורם סיכון לעצמך ולרכבים שממול, לא לדבר על זה שאתה עשית כמה וכמה עבירות בגללו.

העובדה שהוא לא נתן לך לעקוף לא תעמוד לטובתך בשום תרחיש אם תגיע לבית משפט על דבר כזה.

צודק לחלוטין, הסקתי את המסקנות, הקטע היה פס מקווקו לקטע קצר מאוד ואותו רכב נסע מאוד לאט ואיך שעקפתי, הוא הרביץ גז בשביל לא לתת לי לעקוף, לא היה מכונית ממול וגם אם היה זה קטע מאוד, אבל מאוד רחב, אז העדפתי לעקוף מאשר להסתכן שהמפגר הזה יתחיל לשחק איתי משחקים.

פורסם

עדיין, קח בחשבון שאם היה עומד שוטר בצד ורואה אותך, עוקף, משמאל לקו הפרדה רצוף, עובר על אי תנועה ואז נכנס לצומת משמאל לקו ההפרדה הרצוף בנתיב נגדי, היית כנראה מקבל לפחות 3 דו"חות שחלקם עסיסיים מאוד, עם זימון לדין (לפחות על העקיפה משמאל לקו ההפרדה), ושם המצב לא היה יותר טוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כשיש ספק, אין ספק. מה יותר חשוב, לעקוף ולהגיע כמה שניות, או במקרה הכי טוב, כמה דקות מוקדם יותר? או להגיע קצת באיחור אבל עם ארנק מלא ומצפון נקי? אותו עקרון על נסיעה במהירות מעל המותרת.

פורסם

לפני כמה ימים על כביש 25 קצת אחרי צומת הערבה (בחזור), משאית עם נגרר נסעה שם 20 קמ"ש בעליה (נתיב אחר לכל כיוון), וירדה לשוליים כדי שאעקוף. אממה? השוליים קטנים וכדי לעקוף אני צריך לחצות פה לבן עם 2 גלגלים.

לא עקפתי! נסעתי על 20 קמ"ש אחריה כמה שצריך, עד שהקו נהייה מקווקו, לא בא רכב ממול ועקפתי אותה לפי הספר.

לא צריך לא דו"ח ובטח שלא תאונה.

התשובה - אסור!

• תוכן חדש...