Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי לפני מספר שבועות גולף (את הגרסא עם מנוע ה-2.0 FSI) ובאופן כללי אני מאוד מרוצה. תופעה ששמתי לב אליה ורציתי את חוות הדעת שלכם היא שאני מרגיש (לפעמים, לא בכל הפעמים) מכה בהחלפת הילוך, בהילוכים הנמוכים.

ממה לדעתכם זה נובע? מה כדאי לעשות?

תודה מראש!

פורסם

לא להזניח בשום אופן. לגשת למכון גירים אוטומטיים באיזור מגוריך או אם אתה מהמרכז למוסך רון לבדיקה וייעוץ.

צריך להתחיל מבדיקה שמפלס השמן תקין,ששמן הגיר מתאים להוראות היצרן ולבדוק מתי הוחלף לאחרונה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה,

כשקניתי את הרכב ראיתי קבלה על שיפוץ גיר שהוא עבר לפני משהו כמו שנה וחצי (ובאופן כללי טיפולים שוטפים תקינים) - ככה שהזנחה משמעותית כנראה לא היתה כאן.

פורסם (נערך)

מעניין, כמה ק"מ נסע? זה קורה כשהרכב קר או חם?

יש לך מושג איזה סוג של גיר זה?

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הרכב עבר סה"כ 140,000 ק"מ. הגיר הוא גיר אוטומטי רגיל שש מהירויות של חברת אייז'ן (כמו בכל הגולפים דור חמש, למעט גרסת ה-1.4 TSI).

זה קורה בעיקר בהתחלות נסיעה (במהירויות נמוכות) - מדי פעם כשהרכב קר, אבל אני לא בטוח שרק אז - זה לא קורה הרבה, וגם כשזה קורה זה לא נורא. אני פשוט מנסה להבין מה זה אומר (ואם זה יכול להראות על תקלה משמעותית ברכב) ואיך לטפל בזה. שוב, זה רכב חדש עבורי ויכול להיות שאני רגיש מדי למשהו שהוא התנהגות מוכרת של הרכב הזה.

פורסם

מניסיון רע עם גיר 4 הילוכים של דור 4, ממליץ בדחיפות לפנות לבעל מקצוע רציני לבדיקה מקיפה.

יכול להיות משהו קטן שבסוף תצטרך לשפץ בגללו את הגיר וחבל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מקבל את ההמלצות לגבי בדיקה רצינית יותר - הנקודה היא שאני לא רוצה להגיע למכון גירים ולקבל המלצה אוטומטית לשיפוץ גיר (שעולה לא מעט). יש כאן מישהו שנוסע בגולף דור חמש שיכול להתייחס לזה?

לחלופין, יש למישהו ניסיון עם מכון מקצועי ואמין באיזור חיפה שאני אוכל לבדוק את זה אצלו?

פורסם

מכון גירים מקצועי אך יקר הינו גירומטיק והוא נמצא ברחוב המוסכים (אם אתה מגיע מלב המפרץ אתה נוסע לכיוון בתי זיקוק כ-200 מטר ומייד תהיה לך פנייה ימינה (תראה פנצ'ריה,מגרש מכוניות רכב כהן )-ניתן לראות את המכון מהכביש .בניין בצבע צהוב-כתום - לבן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מקבל את ההמלצות לגבי בדיקה רצינית יותר - הנקודה היא שאני לא רוצה להגיע למכון גירים ולקבל המלצה אוטומטית לשיפוץ גיר (שעולה לא מעט). יש כאן מישהו שנוסע בגולף דור חמש שיכול להתייחס לזה?

לחלופין, יש למישהו ניסיון עם מכון מקצועי ואמין באיזור חיפה שאני אוכל לבדוק את זה אצלו?

לפני הכול יש לבצע איבחון ממוחשב לכן אני מציע לך לקפוץ לחבר הפורום מוסך רון.

לפעמים הדבר יכול להסתכם רק בהחלפת בלוק השסתומים ולא בשיפוץ כללי של התיבה.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמו שאמרתי, אני גר בחיפה. הייתי שמח ללכת למוסך רון (ראיתי את ההמלצות לגביו) אבל לצערי אני אחכה להמלצה על מישהו קצת יותר קרוב. אם כדאי ללכת קודם כל למוסך מתמחה - אשמח להמלצה על אחד כזה באיזור.

פורסם

בדרך כלל הגירים האלה עוברים שיפוץ בלוק שסתומים (מח) סביב ה 100k. יתכן שכיוונים לא מדוייקים בשיפוץ הבלוק גורמים מידי פעם לנקישה קלה בהחלפת ההילוך.

אם זו רק נקישה קלה, חבל על הכסף שלך לרוץ ולתקן את זה. אם זו מכה עוקרת סתימות או החלקה גסה בשילוב - חייבים לטפל מהר.

עלות שיפוץ בלוק עולה אצלינו כ 4k, ואנחנו נותנים שנה אחריות.

בכל אופן, בשיפוץ ניתן להגיע לתוצאות מעולות, ולדעתי אין הצדקה בהחלפת הבלוק לחדש בעלות כפולה עד משולשת.

פורסם

תודה על התגובות.

האמת היא שבבדיקה בקניה הבודק העיר (אחרי שהוא נהג ברכב) שהגיר האוטומטי עולה את ההילוכים הראשונים מוקדם מדי ( לא נתתי לזה יותר מדי משקל כי הוא התײַחס לזה כדבר קטן ופחות משמעותי)

יכול להיות שזה קשור? איך מתקנים את הכיול של זה?

פורסם

בעיה מוכרת בגירים הללו.

שכנראה חוזרת גם לאחר שיפוץ\החלפה של מח גיר.

בכל מקרה אלה כנראה (תלוי בדיקה) האופציות שלך- שיפוץ או החלפה של מח גיר.

בכל מקרה, כפי שנכתב, לא להזניח.

פורסם

השבוע נסעתי בדיוק על אותו הרכב עם 170K ק"מ. בין ראשון לשני מכה ובין שני לשלישי בומבה , בעל הרכב אומר שזה מחמיר עם הזמן ועלות תיקון היא 8000 ₪ לשיפוץ.

מוזר שכל רכבי פולקסוואגן גולף סובלים מזה החל מדור 4 ועד dsg .

• תוכן חדש...