Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ושבת שלום.

אז בקרוב אני עומד להיפרד מהסיוויק שלי,

SR מודל 99, 4 דל', שרכשתי לפני כ- 8 חודשים.

השקעתי ברכב המון כסף על מנת ליישר קו לתקופה שהיא ואני נהיה יחד ובקרוב אני עומד להציע אותה למכירה עקב רצון להתקדם.

אז התרשמות מהסיוויק הן טובות למדי-

מכונית אמינה, ממש לא עצלנית (וזה בלשון המעטה למרות שאני נוהג בה בכפפות של משי),

צריכת דלק מעולה, ועיצוב נאה מאוד.

הבעיה הכי ''גדולה'' שלה שהיא מעט צפופה עבורי (הגובה שלי הוא 1.95), ואת זה לא צפיתי.

תנוחת הישיבה שלה נמוכה לי ואני לא מוצא כל כך מהר תנוחת ישיבה נוחה עבורי וגם אם כן אז לזמן מאוד מוגבל

ככה שאני מחפש משהו יותר מרווח.

בעיקרון אני חשבתי על סיוויק 06 צורה ישנה.

היא הבחירה הכי טובה שמצאתי שעונה לי על רוב הדרישות- אמינות, תצרוכת דלק טובה, עיצוב שהוא לטעמי,

יכולת למכור את הרכב יחסית בקלות ושמירת ערך והיא גם מרווחת יותר.

הצד הפחות חיובי בה שהיא מטופלת כל 10K ק''מ, ועלויות האחזקה מעט יותר יקרות מהממוצע- משהו שאני יכול לקחת על עצמי.

התקציב שלי הוא כ- 40K ש''ח.

לאחרונה צצו לי עוד אופציות לראש שקצת מערערות אותי.

חשבתי לנסות לכוון לרכב שהוא קצת יותר מיוחד גם אם כי לא אתקדם יותר מיד בשנתון,

משהו כדוגמת הוולוו S70.

אין ספק שזו מכונית מיוחדת לכל הדעות, על אחת כמה וכמה שבן אדם בגיל 22 רוכש אותה.

מבחינת עלויות היא זהה לסיוויק שיש לי כרגע פחות או יותר ועם התקציב שיש לי לרכישה של רכב אני גם יכול ליישר קו לרכב

ולנסוע במכונית יוקרתית, מפנקת כמו שאני אוהב (יותר טיפוס של מכוניות יוקרה ופחות ספורט).

גם אם עלויות האחזקה יהיו יותר יקרות מעלויות אחזקה של סיוויק 06- עד כמה הפער יהיה גדול?

האם עם התקציב שיש לי כרגע אוכל להתמודד עם זה?

כרגע ה- S70 היא האופציה הבולטת ביותר כרגע אבל אני עם ראש פתוח, גם ה- S60 יכולה להיכנס,

ואולי כדאי אקורד? או שמא שעדיף להישאר עם האופציה המקורית- ללכת על הסיוויק ולא לחפש הרפתקאות?

אשמח להכוונה בנושא.

שלומי.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תקנה ולוו בעיקר אם היא גודשת.

זה מתכון לצרות בצרורות.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

ציטוט מהשרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?54020-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%95-S70

וולוו S70 :

שווקה בארץ מאמצע 1997 ועד לאמצע שנת 2000.

שווקו הדגמים הבאים:

2.5GLE ( ואח"כ SE ) עם הספק של 140 כ"ס 10 שסתומים.

2.5GLT עם הספק של כ-165/170 כ"ס 20 שסתומים + מחשב דרך, בקרת שיוט, גלגלי סגסוגת קלה.

2.5T עם הספק של 193 כ"ס טורבו בלחץ נמוך (נדיר מאד)

2.5T5 הספק 225 כ"ס טורבו

הרכב עבר מתיחת פנים קלה בשנת 2000 הגיר הוחלף בגיר 5 הילוכים והמחשבים לא מתחברים שלום דבר חוץ ממחשבים ייעודיים של וולוו כך שמכוניות משנת 2000 אפשר לטפל רק במוסך מורשה.

נקודות שצריך לשים לב:

מצב הגיר האוטומטי

גומיות של הציריות

שלמות הצינור המובל למסנן האוויר.

מצב החלק התחתון של המרכב (בשל היות המכונית נמוכה יחסית)

הסטוריית טיפולים מלאה !!!

בניגוד לדגמים ישנים יותר של וולוו הדגם הנ"ל לא סלחני לטיפולים שאינם בזמן/ע"י מי שאינו מיומן.

אישית אני ממליץ ללכת על הדגם החלק שבחבורה מהסיבות הבאות:

א. מחיר זול יותר.

ב. היצע גדול יותר.

ג. המתלים פחות קשים.

ד. יש פחות ג'אדג'טים ולכן הסיכוי שמשהו ישתבש - קטן יותר.

פורסם

עד כמה עלויות אחחזקה של S70 יקרות?

אם ארכוש אחת אני אעדיף אחת לא מוגדשת, אני לא עד כדי כך הרפתקן.

העלויות של הרכב הזה יחסית נמוכות כך שגם אם ילך לי חלק יקר יחסית אוכל לנסות לרכוש עוד וולוו S70 שתהיה תורמת

ועדיין העלויות לא יגיעו לעלות של תיקון רכיב יקר כדוגמת גיר, זה משהו שחכם לעשות?

אשמח לעוד דעות- סיוויק 06 צורה ישנה ב- 40K ש''ח לערך VS וולוו S70 מודל 99-2000 בפחות ממחצית מהסכום על עלויות יותר גבוהות.

שלומי.

פורסם

אני יותר צעיר ממך ומסיוויק 01 התקדמתי לאקורד 03. אין מה להשוות בכלל, רכב שונה בכל פרמטר, החל מהאיכות נסיעה, איכות חומרים, מנוע איכותי, תאורה (נדלקת בפתיחת האוטו, תאורה מסביב לסוויץ').

הגה מתקשר הרבה יותר מהסיוויק.

לדעתי הבחירה הנכונה עבורך היא לא סיוויק צורה ישנה אלא אקורד. אחרי סיבוב בשני הרכבים אתה תבין במה מדובר.

פורסם (נערך)

אני שמח שאתה מחבב את הסיוויק שלך אבל בא נודה בעובדות, הונדה סיוויק הוא רכב נוראי.נכון, מנוע אמין וטוב אבל כל היתר מתחת לממוצע, כסא נוראי,מושב אחורי צפוף. ולא רק אתה חווית את האכזבה הזו. אחרי שלוש שנים בסיוויק דומה ועם כאבים בכל נסיעה ארוכה עברתי ליונדאי i30 2.0 . כאבי הגב עברו לגמרי. ואז הבנתי שלמעשה היונדאי הזו אמינה לא פחות, חזקה ונוחה הרבה יותר. תחשוב על זה רגע בלי הסטיגמות והשופוני... היונדאי זוללת קצת יותר דלק אבל אחלה רכב.

הבעיה היחידה שהיתה לי ביונדאי זו נורת esp , משהו ידוע שמסדרים ב 200 שח ועשר דקות.הייתי עם היונדאי שלוש שנים.

לדעתי תוכל למצוא אחת חדשה יותר ובתקציב יותר בקלות מאשר אקורד. לשיקולך. לא מבין את אלה שמשלמים מחירון עבור סיוויק יד שנייה. לא חבל ?!

דרך אגב שבוע שעבר נסעתי גם ב i40 ,הקוראנים עשו פה בית ספר לאקורד. איזה מרווחת ו 793 קמ למיכל. אבל עוד ימים יגידו...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שלומי תקנה כבר את הקנגו של העבודה 8)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אין שום ספק שהקנגו זו בחירה מיוחדת אבל אין לי כבר סיכוי לרכוש אותה, השלמתי עם זה שהיא לא תהיה שלי.

אני נוסע גם עליה ועדיין ממשיך לטפח אותה אבל ככה זה יישאר.

אשמח לקבל עוד תגובות- עד כמה וולוו S70 גרועה?

רכישה של אקורד גם על הפרק אבל אין ספק שהוולוו S70 היא האופציה הכי מיוחדת, בין אם לא הכי טובה.

שלומי.

פורסם
אני יותר צעיר ממך ומסיוויק 01 התקדמתי לאקורד 03. אין מה להשוות בכלל, רכב שונה בכל פרמטר, החל מהאיכות נסיעה, איכות חומרים, מנוע איכותי, תאורה (נדלקת בפתיחת האוטו, תאורה מסביב לסוויץ').

הגה מתקשר הרבה יותר מהסיוויק.

לדעתי הבחירה הנכונה עבורך היא לא סיוויק צורה ישנה אלא אקורד. אחרי סיבוב בשני הרכבים אתה תבין במה מדובר.

אתה יכול להרחיב קצת בעניין התאורה סביב הסוויץ'?

פורסם

חברים, אשמח אם ניצמד לנושא השרשור- יש עוד דעות לגבי הוולוו S70?

אני יודע שההיגיון אומר לרכוש סיוויק 06 ואולי אפילו אקורד אבל הלב נוטה יותר לכיוון הוולוו.

אשמח אם מי שמכיר את הרכב הנ''ל ייתן לי את חוות הדעת מהניסיון שלו עם הרכב.

שלומי.

פורסם

היה לנו כזאת T5 אך לא רלוונטי אליך כי אתה מחפש אחת לא מוגדשת.

אתה משווה בין הונדה סיוויק 06 לוולוו S70 99, קח בחשבון שהפרש של 7 שנים זה לא צחוק ושככל הנראה תראה ותחווה את סימני ההזדקנות של הוולו מהר יותר וכואב יותר מההונדה.

מעבר לכך, בוא לא נשכח את עלויות בחלקים הגבוהות יותר של הוולו. זה משהו שאתה צריך להיות מודע אליו.

הבנאלי זה ללכת על היפנית האמינה ולא על הוולוו אבל אני מסכים איתך שהוולוו יותר איכותית ומיוחדת אך בחשבון את הפרש הגילאים של המכוניות וכמובן את האחזקה היקרה יותר לעומת ההונדה...

• תוכן חדש...