Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 301

my love-Porsche
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מעוניין לרכוש את הרכב הזה אחרי שדיברתי עם כמה נהגי מוניות (בגרסת הסולר ובאחות התאומה סיטרואן אליזה)

ודווקא שמעתי על ביקורות טובות.

אבל הייתי מעוניין לברר עוד פרטים לפני שאני רוכש את הרכב האם יש דברים נוספים שאני צריך לדעת לפני הרכישה?

אמינות? צריכת דלק? תחזוקה? נוחות?וכו'.

הא ם פיג'ו הרבה יותר אמינה מהסטיגמה שיש עליה?

פורסם

לפני חודש היה מבצע על ה1.2 ידנית ב₪78,900. (מחירון ₪95,990)

דיזל ידנית מגיעה באותה רמת גימור ועולה ₪119,989. (יכול להיות שיש מבצע, לא יודע)

מדובר פה על הפרש של בין ₪23,999 ל ₪41,089 רק על המנוע, תלוי אם/איזה מבצע יש כרגע.

מנוע ה1.2VTi מאוד מוצלח וחסכוני, ההבדל בינו לדיזל עומד על כ7~8קמ"ל, אתה יודע אחרי כמה ק"מ תחזיר את ההפרש במחיר הרכב דרך הדלק? (רמז: הרבה)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נכון תיאורטית..

אבל אי אפשר להשוות מבחינת הנסיעה עצמה. ניסית לנסוע ברכב כזה חלש עמוס בנוסעים וקצת מטען? טורבו דיזל לא יתרגש מזה. תוסיף גם שלא בעיה למצוא מחירי סולר נמוכים מבנזין. אני כבר לא מדבר על אמינות תיאורטית טובה יותר למנוע דיזל.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

היות והדגם הזה יוצר כדי להיות זול אל תצפה לנוחות של צרפתיה. בנוסף האבזור דל, לכן הייתי ממליץ לך לבדוק גם את הקיה ריו דיזל. אם ההפרש במחיר גדול הייתי מעדיף אותה.

פורסם
לפני חודש היה מבצע על ה1.2 ידנית ב₪78,900. (מחירון ₪95,990)

דיזל ידנית מגיעה באותה רמת גימור ועולה ₪119,989. (יכול להיות שיש מבצע, לא יודע)

מדובר פה על הפרש של בין ₪23,999 ל ₪41,089 רק על המנוע, תלוי אם/איזה מבצע יש כרגע.

מנוע ה1.2VTi מאוד מוצלח וחסכוני, ההבדל בינו לדיזל עומד על כ7~8קמ"ל, אתה יודע אחרי כמה ק"מ תחזיר את ההפרש במחיר הרכב דרך הדלק? (רמז: הרבה)

"מחירון 95990" ? מאיפה לכל הרוחות הגיעו למחירים הללו? לעלות מחיר כדי להגיד לך אחר כך כמה כסף אתה מרוויח? שיישנו את שיטת ה"עבודה בעיניים", כי זה כבר לא עובד יותר. או שכן ואני כבר לא יודע.

פורסם
היות והדגם הזה יוצר כדי להיות זול אל תצפה לנוחות של צרפתיה. בנוסף האבזור דל, לכן הייתי ממליץ לך לבדוק גם את הקיה ריו דיזל. אם ההפרש במחיר גדול הייתי מעדיף אותה.

נהגת ברכב? כי אני בדיוק החזרתי את גרסת הבנזין של ה-301 מנסיעת מבחן והופתעתי לטובה מנוחות הנסיעה. גם המתלים וגם המושבים ממש בסדר וכן מצדיקים את הסטיגמה על הצרפתיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסכים עם הבננה המרקדת.

זה נכון שהרכב יחסית לא מאוד מאובזר וגם בידוד הרעשים יכל להיות טוב יותר, אבל כל קשר בין אלה לבין יכולת ספיגת המהמורות של המתלים ונוחות המושבים מקרי בהחלט.

אם כבר קיה ריו הוזכרה, אז ראוי לציין שהמתלים שלה נמצאים בדיוק בקצה הנגדי של הסקאלה - קשים, לא סופגים במיוחד ודי מעייפים לאורך זמן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
נכון תיאורטית..

אבל אי אפשר להשוות מבחינת הנסיעה עצמה. ניסית לנסוע ברכב כזה חלש עמוס בנוסעים וקצת מטען? טורבו דיזל לא יתרגש מזה. תוסיף גם שלא בעיה למצוא מחירי סולר נמוכים מבנזין. אני כבר לא מדבר על אמינות תיאורטית טובה יותר למנוע דיזל.

אלעד

די נו.

מחירי הסולר זהים ואף גבוהים יותר מבנזין למעט תחנות נדירות פה-ושם, מבחינת כח הבנזין נותן ביצועים דומים לכל הסופרמיני המוזלות (קליאו 1.2, פיאסטה 1.25 וכו') ואין שום בעיה להגיע אתו לכל מקום עם קצת נוסעים וקצת מטען.

נכון של1.6 דיזל יש פי 2 יותר מומנט, אבל יש לו גם הפרש משמעותי מאוד במחיר תודות למיסוי מחורבן. עם הבדל של 20 עד 40 אלף ₪ אני לא רואה שום הצדקה ללכת עליו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כל אחד והמחשבה שלו. אישית הייתי הולך על C3 פיקאסו. ישיבה גבוהה ותא מטען ענק. אני משלם על סולר 7.07. צריכת דלק של בין עירוני 1:20 ולפעמים יותר. משולב באיזור 19. אני גר במעלה אדומים

אני לא מאמין שמנוע 1.2 ייתן לי אותה הצריכה וישרוד לאורך זמן.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אם בידני עסקינן, הפלואנס דיזל היא העסקה הכי משתלמת היום.

היא יותר מרווחת מה301, תא המטען גדול יותר, היא פחות ספרטנית, יש גם דגמים מאובזרים כראוי (למרות שגם רמת הגימור הבסיסית בסדר), והמנוע חזק יחסית ולא פחות חסכוני ואולי אף טוב יותר מה301.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אם בידני עסקינן, הפלואנס דיזל היא העסקה הכי משתלמת היום.

היא יותר מרווחת מה301, תא המטען גדול יותר, היא פחות ספרטנית, יש גם דגמים מאובזרים כראוי (למרות שגם רמת הגימור הבסיסית בסדר), והמנוע חזק יחסית ולא פחות חסכוני ואולי אף טוב יותר מה301.

אם כבר אתה ממליץ עלהפלואנס... האם יש אחת אמינה יותר מהשניה?

האם הסטיגמה על הצרפתיות עדיין קיים? (בעיות חשמל וכו')

פורסם

הפלאונס רכב מוצלח מאוד במיוחד הדיזל,הרכב מאוד חזק וחיסכוני,ממה שאני ביררתי הדגם מוצלח ולא כניסות למוסך שני וחמישי אם לזה אתה מתכוון.

אחרי שנהגתי בכזה,ללא ספק הייתי רוכש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההפרש בעלויות, הודות למיסוי האסטרונומי על דיזל, קונה לך 3472 ליטרים של דלק. (בהנחה וההפרש הוא 25K).

ז"א שרק אחרי 30 אלף ק"מ בערך מתחילים לחסוך. (כשאני יוצא מתוך נקודת הנחה שהדיזל חסכוני יותר משמעותית וחוסך בעלויות התדלוק)

זה לפני שמשקללים ירידת ערך מאסיבית יותר לדיזל (לוי יצחק לא אוהב את הדגמים האלה) - אבל זה כבר יותר קשה לחיזוי.

תעשה חשבון טוב טוב אם זה מתאים לך.

פורסם
אם כבר אתה ממליץ עלהפלואנס... האם יש אחת אמינה יותר מהשניה?

האם הסטיגמה על הצרפתיות עדיין קיים? (בעיות חשמל וכו')

לא יודע, אבל בנתיים אני מתנייד ברנו קליאו כבר שנתיים, ללא שום תקלות חשמל.

הסטיגמות קיימות והסטיגמות חיות, אבל זה לא אומר שהן נכונות.

זה היה נכון לפעם, וזה נכון כשהישראלי המצוי מחפש איפה לחסוך כל שקל, ובמקום להכנס לחשמלאי שמבין משהו מהחיים שלו ויודע לעבוד, מכניס את הרכב לכל מיני אנשים שעובדים ברמה נמוכה ועושים כל מיני קומבינות במערכת החשמל, ואז מתפלאים למה יש תקלות. היום המערכות אמינות למדי.

ההפרש בעלויות, הודות למיסוי האסטרונומי על דיזל, קונה לך 3472 ליטרים של דלק. (בהנחה וההפרש הוא 25K).

ז"א שרק אחרי 30 אלף ק"מ בערך מתחילים לחסוך. (כשאני יוצא מתוך נקודת הנחה שהדיזל חסכוני יותר משמעותית וחוסך בעלויות התדלוק)

זה לפני שמשקללים ירידת ערך מאסיבית יותר לדיזל (לוי יצחק לא אוהב את הדגמים האלה) - אבל זה כבר יותר קשה לחיזוי.

תעשה חשבון טוב טוב אם זה מתאים לך.

בדקת למשל מה המחירון של פלואנס דיזל שאתה מתאר ירידת ערך מאסיבית?

מודלים בני 3 שנים נמכרים בקרסו טרייד אין החל מ76 אלף ש"ח (הק"מ סביר להניח אסטרונומי).

ניתן להבין שרכב שמור ימכר ב80-85 אלף ש"ח ללא בעיה, שזה ירידת ערך כמו של מאזדה 3 או יונדאי I30.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בדקת למשל מה המחירון של פלואנס דיזל שאתה מתאר ירידת ערך מאסיבית?

מודלים בני 3 שנים נמכרים בקרסו טרייד אין החל מ76 אלף ש"ח (הק"מ סביר להניח אסטרונומי).

ניתן להבין שרכב שמור ימכר ב80-85 אלף ש"ח ללא בעיה, שזה ירידת ערך כמו של מאזדה 3 או יונדאי I30.

רכב שמפורסם ב-76K יימכר ב-65K...עם קצת מיקוח. במיוחד כשאתה מדבר על טרייד אין של היבואן שיכול לספוג את זה.

• תוכן חדש...