Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

civic 5d

moshoon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

לאחר שנלקח הליסינג, אני לפני רכישת רכב חדש.

כרגע ההתכוננות היא או על קורולה gli חדשה או על civic (כך שהתקציב הוא 130k לכאן או לכאן).

אז כמה שאלות:

1. אני חושב שהcivic גם החמש וגם הארבע דלתות היא רמה מעל הקורולה ולכן אני מעדיף אותן- גם בנתונים וגם בהרגשת הנהיגה והמחיר של הקורולה (134k אפילו גבוה מהחמש דלתות), (אשמח לשמוע חולקים על הדעה הזאת), יש לי בעייה - הסוכנות של הונדה ממש דוחפת אותי לחמש דלתות למרות שדווקא אני רוצה בארבע (רק מבחיה ויזואלית כי אני לא מת על התחת של החמש), בטענות הבאות:

א. המחיר של החמש דלתות הוא 10k פחות- בשל עינייני מטבע זר והם לא מוכנים לשחק שם באגורה.

ב. הם טוענים שהשוק של החמש דלתות יותר גדול ולכן היא גם תשמור על ערך וגם יהיה לי יותר קל למכור אותה.

ג. היא יותר חסכונית בדלק (בשל העובדה שבתיבת ההילוכים אין קיקים כי יש מההגה את ההילוכים).

עכשיו רציתי לדעת האם הסעיף השני והשלישי נכונים ולקבל חוות דעת על החמש דלתות, וגם על המחיר שהוצע לי-130k עבור הcomfort- שזה כולל גם את אגרת הרישוי, מולטימדיה, מצלמת רוורס, מרימי חלונות וקודן.

2. אולי אני מפספס פה משהו- מדובר בהוצאה גדולה אולי פסלתי מכוניות אחרות- האם יש אחרות ברמת המחיר הזאת שיעניקו לי- נוחות נהיגה, צריכת דלק סבירה (15), בטיחות ומרווח פנימי (גובהיי 1.9 מ' הייתי שמח לעבור מעמדת הנהג למושב האחורי- בלי להפוך לנערת גומי) שהם ברמת ההונדה.

תודה מראש, משה.

עריכה אחרונה על ידי moshoon
פורסם

קניתי לפני חודש וחצי civic חמש דלתות משומשת ידנית במצב מושלם. 20 חודשים על הכביש עם 9000 והרבה יחס אוהב.

כבר נהגתי עליה 2,500 ק"מ.

יש לי כמה דברים להגיד לך לגבי השוואה בין הסדאן להאצ'בק:

גרסת סדאן (4 דלתות) וההצ'בק (5 דלתות) חולקות את אותו מנוע, סמל ושם. חוץ מזה מדובר ברכבים שונים לחלוטין של אותו יצרן.

לא נהגתי בסדאן אבל ממה שקראתי עולה שההאצ'בק איכותית בהרבה כי היא מתוכננת לאירופה והסדאן למדינות מתפתחות. לא יודע האם זה נכון. לא שקלתי את הסדאן כי אני קונה רק ידניות.

נשמע הגיוני שפערי מטבע מוזילים את ההאצ'בק שמיוצרת באנגליה אך ייתכן שיש לכך סיבות אחרות שכנראה רק משחקות לטובת רוכשי ההאצ'בק.

ההאצ'בק יותר מרווחת ממה שנראית מבחוץ ומתוכננת חכם מבחינת מרחב פנימי. אבל עדיין היא לא מהמרווחות. הסדאן גדולה ממנה בשמונה סנטימטרים בבסיס הגלגלים. נשמע מעט אבל זה המון! תבדוק נתונים של רכבים ותראה. לדעתי גם אם ההאצ'בק מוציאה הרבה מהנתונים שלה עדיין הסדאן מרווחת בהרבה. בטח מאחור. לפי השיקולים שהעלית לא הייתי רוכש את ההאצ'בק.

לגבי המראה שלהן זה עניין של טעם. אני אוהב את ההאצ'בק ולדעתי הסדאן מכוערת, אבל זה באמת עניין אישי.

לגבי טענתם ביחס לשוק המשומשות קשה לקבוע. יש יותר האצ'בק על הכביש שזה לרוב יתרון. לדעתי להונדות יש שוק טוב ואם אתה מתכוון להחזיק אותה 4-5 שנים זה לא כזה שיקול.

רשמים מהסיוויק האצ'בק:

אני מאוד מרוצה.

גיר ידני מאוד טוב. לידיעתך שיש הבדל במצערת של האוטומטי בהשוואה לידני. שמעתי שגם בסדאן וגם בהאצ'בק האוטומטיות יש מצערת חשמלית או משהו בסגנון. הבנתי שחלק לא אוהבים. לא ניסיתי ולא יודע על מה מדובר. לא אופתע אם 90% מהנהגים (כולל אני) לא היו מבחינים בהבדל.

הגה מעורפל ולא קרוב לאיכויות של הפוקוס דור 1 הישנה שמכרתי. זה אגב כנראה נכון לרוב הרכבים. זה נכון לגבי רכיבי ההתנהגות הספורטיבית בכלל. רק מראה ספורטיבי.

רכב נוח אבל לא יודע האם חריג בקטגוריה שלו. שוב הסדאן אמור להיות פחות נוח לפי מבחני הרכב. לא ניסיתי כאמור.

מנוע 1.8 ליטר. לא ליפול לפרסומות של הונדה. אולי פעם מדובר היה ברכבים חזקים מהמקובל. זה ממש לא המצב היום. (בעבר היו מנועי הונדה 1.6 עם 125 כ"ס כשרוב המשפחתיות היו עם 90 או 100) היום היצרון זה שהוא 1.8 ולא 1.6. לא מעבר. לא תקבל מומנט גבוה וזמין כמו במנועי טורבו.

אל תחשוב שאני מאוכזב מהמנוע. זריז ומהנה. מנוע הונדה טיפוסי. בסל"ד נמוך הוא שקט מאוד ודי חלש. בסל"ד גבוה הוא נמרץ ומתגמל ומרגיש נוח ובעניין גם קרוב לקצה סקאלת הסל"ד. דומה למנועים אטמוספריים אחרים אבל לדעתי הוא מרגיש יותר נוח במאמץ גבוה בהשוואה לאחרים.

אני בונה על האמינות של הונדה.

רכב חסכוני בהחלט! אני נוהג עם כפתור האקו כמעט כל הזמן. זה מרגיע את מצערת אבל אם לוחצים אז נוסע כרגיל. עד כה מחשב הרכב די מדוייק וגם בדקתי ע"י חישוב בעצמי. עושה 13-14 ק"מ לליטר בתנאים אמיתיים. הרוב בינעירוני בלי שום נסיון לחסוך (120 קמ"ש או יותר בבינעירוני. מאיץ במרץ כשמתחשק לי. לא הייתי אומר רגל כבדה אבל לא קלה במיוחד). ובחורף שלנו עם לא מעט מזגן. לרוב לבד ברכב.

מבחינת אבזור היא לא קרובה לרכבים אחרים בקטגוריה.

האמת, לא הייתי קונה חדשה. ההונדות בארץ ובכל העולם נמכרות במחירים יקרים משאר המתחרים. האם משיקולי איכות או תדמית? אני לא יודע. בשילוב האבזור המאכזב זה נראה לי רכישה טובה בעיקר לחובבי הונדה.

מצד שני אם תשאל תגלה שבעלי הונדה אוהבים את הרכבים שלהם ובהרבה בדיקות בכל העולם זה תמיד מותג שזוכה לשיעור נאמנות לקוחות מוביל. שאל מוסכניקים וגם ימליצו על הונדה. אני חושב שבצדק אבל אין תשובות ודאיות בעניינים הללו.

וכן גם באירופה ההונדות מתומחרות על הצד היותר יקר. לא יודע מה המצב באמריקה וזה לא משנה כי שם ההונדות שונות לחלוטין.

אני גם 1.90 בגובה ומרגיש מאוד בנוח בכיסא הנהג. אבל זה נכון לדעתי לכל רכב כמעט. מאחור כמובן שקצת צפוף לי.

אני מרוצה וזה מתאים לגמרי לצרכי. וגם ביד שניה ידנית האופציות מועטות. במצב שלך הייתי שוקל ברצינות את הקורולה שגם ככה מדברת אליך. אם שילוב ה dsg + tsi של קונצרן פולקסוואגן בא לך טוב אז סקודה אוקטביה נשמעת מוצלחת. אבל זה ממבחני רכב ולא מנסיון אישי.

פורסם

תודה על המענה המפורט- למען האמת כל העדים שנסעו או שברשותם הרכב מרוצים מאוד- מה שמחזק את הרצון של ברכישה- לא שמתי לב באמת לשונות במצערת בזמן נסיעת המבחן.

אני באמת מחר אערוך נסיעת מבחן על הקורולה ואראה עד כמה היא רחוקה מהcivic,

מבחינת המחיר (130k-

לcomfort- אגרת הרישוי, מולטימדיה, מצלמת רוורס, מרימי חלונות וקודן.

) האם העסקה משתלמת?

לגבי חדשה או לא-אני דיי לחוץ לאוטו. ומהר. ולדעתי החיפוש אחרי יד שנייה יהיה ארוך, בעיקר שאני מחפש רכב עד שנה/שנה וחצי אחורה מקסימום (תקנו אותי אם אני טועה - כי מזמן לא חיפשתי רכב במודעות/פורומים)

תודה.

פורסם

בדוק גם את המאזדה 3 החדשה,רכב פשוט מצויין.

התרשמתי ממנו מאוד מאוד לטובה,הרכב פשוט קפץ ב10 רמות לעומת המאזדה 3 הקודמת ולדעתי עדיף על הקורולה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אין שום דבר בסיויק שעולה על הקורולה,שתי משפחתיות רגילות ללא שום ייחוד או הצטיינות.

אני חושב שהן יחסית חסכוניות מבחינת צריכת דלק בהשוואה למשפחתיות אחרות. כמובן שההיבירדיות לוקחות וכנראה שמנועי טורבו קטנים בשילוב נהג רגוע גם יפיקו תוצאות משופרות.

דווקא כבעלים של סיוויק האצ'בק כתבתי לפות"ש שלאור דבריו עדיף לו את הסדאן על ההאצ'בק וממה שקראתי אז הקורולה עדיפה על שתיהן.

אני חושב שהסיוויק והקורולה זכו בשם הטוב שלהן כאמינות בצדק רב. זו לא רק סטיגמה לדעתי.

פורסם
תודה על המענה המפורט- למען האמת כל העדים שנסעו או שברשותם הרכב מרוצים מאוד- מה שמחזק את הרצון של ברכישה- לא שמתי לב באמת לשונות במצערת בזמן נסיעת המבחן.

אני באמת מחר אערוך נסיעת מבחן על הקורולה ואראה עד כמה היא רחוקה מהcivic,

מבחינת המחיר (130k-

לcomfort- אגרת הרישוי, מולטימדיה, מצלמת רוורס, מרימי חלונות וקודן.

) האם העסקה משתלמת?

לגבי חדשה או לא-אני דיי לחוץ לאוטו. ומהר. ולדעתי החיפוש אחרי יד שנייה יהיה ארוך, בעיקר שאני מחפש רכב עד שנה/שנה וחצי אחורה מקסימום (תקנו אותי אם אני טועה - כי מזמן לא חיפשתי רכב במודעות/פורומים)

תודה.

לא יודע מה העלויות של ההטבות שהציעו לך. בטח משהו כמו 5,000-8,000 ש"ח (אגרה על 1.8 ליטר זה בטח 2,000) + הנחה של 5,000 על הרכב, כי

המחירון של הרכב הוא 135. הם בטח מציגים את המולטימדיה כהטבה של אלפים רבים. בדוק כמה זה שווה במציאות עבורך וקח בחשבון שיש אנשים שזה חשוב להם ויש כאלה שלא. ויש מערכות מולטימדיה טובות ויש לא.

הרבה יבואנים יציעו לך הטבות דומות. קח בחשבון שמימון זו גם עלות.

בסופו של יום ההונדה תהיה יחסית יקרה כי ככה הם פועלים. מי שאוהב אז זה שווה לו. לדעתי יש לך דעה מוקדמת חיובית עליהם ושווה לך לבחון עוד אופציות.

היתרון העקרי שלהן בעיני הוא אמינות, שמירת ערך והן יחסית חסכוניות וקצת יותר זריזות בגלל מנוע 1.8 ליטר. הגיר הידני של ההאצ'בק משובח.

לדעתי רכישה של רכב בן שנה-שנה וחצי זו עסקה משתלמת בהרבה בהשוואה לרכב חדש. ברכבים כאלו אתה קונה בקלילות. הם עדיין באחריות וכל מה אתה צריך זו בדיקה לראות שהרכב לא אחרי תאונה או סובל ממשהו כרוני וקדימה לדואר. אתה גם יכול להתרשם מנהיגת מבחן אצל היבואן אם מדובר באותו מודל שעדיין נמכר.

אתה לחוץ ויש לך תקציב לחדשה ולדעתי סיבוב די קצר במגרשי טרייד אין של היבואנים ואתה מוצא רכב בול בשבילך וחוסך בלי להרגיש 25,000 ש"ח ברכישה.

יד שניה ובעלים פרטיים יטרטרו אותך. במגרשים משלמים יותר (כי הם עסק) אבל בשעה רואים מבחר רכבים וסוגרים עסקה בקלות. ובתכלס יש יותר סיכוי במגרש להגיע ולצאת עם רכב מאשר בסוכנות.

פורסם

צריך גם לקחת בחשבון שההונדה יקרה לאחזקה,החלקים פשוט יקרים,לעומת הקורולה,ובכלל.

גם הביטוח יקר בגלל קודי גניבה גבוהים של חברות הביטוח.

פורסם

הסיויק סדאן הנוכחית מאוד מאכזבת, מרגישה כמו צעד אחורה מהדגם הקודם. עיצוב פנימי מאוד מיושן וגם חיצוני ארכאי משהו לטעמי.

הקורולה נשמעת כמו אפשרות מצויינת, נכון היא תהיה נפוצה הרבה יותר מהסיויק אבל אני לא רואה שזה פוגע בביקוש או בשמירת הערך שלה, לפחות לא בדורות הקודמים.

לא ממש פירטת צרכים מעבר למרווח אבל בתחום הזה האוקטביה פשוט מצטיינת, דגם האלגנס יצריך חריגה מהתקציב ואולי לא תחשוב שזה משתלם אבל אני מציע לך לגשת לבדוק אותה באולם התצוגה, איכות תא הנוסעים ברמה אחת מעל הסיויק האצ'בק ובכמה מעל הסדאן.

מאזדה 3 היא הכי פחות מרווחת אבל אפשר לבדוק אם דגם ההאצ'בק מציע מרווח ראש עדיף מאחור. היא מאובזרת בנדיבות בדגם ה-1.5 המאובזר או מציעה יחידת כוח טובה בדגם ה-2 ליטר הבסיסי ושניהם פחות או יותר מתאימים לתקציב שלך.

• תוכן חדש...