Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לעוזרים

פונטו ספייס 2003 הדגם החלש 60 כ"ס

התחמם לי שבוע שעבר ולא היו מים במיכל

מילאתי מים וחשבתי שנפתרה הבעיה.

עכשיו האוטו יורד כל הזמן מתחת לטמפרטורת עבודה הקבועה שלו (בדיוק בחצי הסקאלה)

יורד טיפה ועולה בחזרה, יורד טיפה ועולה בחזרה.

היום הוא ירד הרבה ועלה בחזרה

לפעמים הוא גם עולה מעט מעל הנקודה הקבועה ויורד בחזרה

עם קשר או בלי, הוא גם רועד מעט (מורגש בעצירות) ובהנעה גם מעט מחרחר

בסך הכל האוטו נוסע ואין עוד בעיות מיוחדות

מה יכולה להיות הבעיה?

שוב תודה

דותן

פורסם

טרמוסטט לא תקין יגרום לבעיות האלה.

בדוק את העניין שלא ילך ראש מנוע

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

קודם כל תבדוק שלא נעלם לך נוזל קירור. נשמע שכל הסיפור התחיל מדליפה של נוזל קירור. מקווה שאתה לא שם שם מים .

תתחיל מהדברים הקלים

הסיפור שלך מכוון לטרמוסטט, נשמע כאילו הוא נתקע במצב פתוח ולא נסגר.

בנוסף תבדוק גם את פקק הרדיאטור, אם יש לך ספק לגביו תחליף אותו לחדש (סיפור של 30-40 שקל)

פורסם

מכיוון שהפונטו ידועה בבעיות מסוג זה.

פקק הוחלף לפני כשנה, טרמוסטט כנ"ל אפילו פחות משנה.

למרות שלא שולל שזה בעיה חוזרת.

סיוט.

פורסם

בעניין הפקק - אני אכלתי מרורים מפקק רדיאטור סיני שאחרי שנה וחצי של שימוש התפרק אחרי שגרם לי צרות צרורות. אני מקווה ששמת פקק מאיכות טובה, אם לא - ממליץ לך לקנות פקק אצל אביפרטס, קניתי אצלו פקק איכותי מתוצרת גרמניה.

את הטרמוסטט אתה יכול לבדוק בצורה מסויימת אם תניע את הרכב כשהוא קר, תוך כדי שהוא מתחמם תיגע בצינור המים העליון ותוודא שקיים הפרש טמפרטות גדול בין 2 הקצוות שלו.

פורסם

בדוק את משאבת המים אולי היא נוזלת .

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

טוב אז ככה, עוד פרטים!

היום שמתי לב שהחום מנוע יורד הרבה פעמים דווקא כשאני "שם גז" וגם יש רעש של מים מתחת לכסא שלידי (כסא נוסע קדמי)

האוטו גם טיפה מחרחר

בעמידה הטמפרטורה מדויקת בדיוק על הנקודה

מה יהיה??

פורסם

רעש מים מתחת לכיסא ליד הנהג מקורו באוויר שחדר למערכת קירור.

תבדוק תרמוסטט ובמידת הצורך תחליף עם פארפלו + מים מזוקקים 50/50

פורסם

אכן הכיוון העיקרי הוא טרמוסטט שלא מתפקד ונישאר פתוח כל הזמן. בדוק באיזה שלב מרגע ההנעה על מנוע קר הצינור העליון מתחיל להיתחמם. ברגע שאתה לוחץ על גז משאבת המיים מייצרת סירקולצייה מהירה יותר של הנוזל במערכת הקירור מה שמחזק את הראייה לכך שהבעיה היא טרמוסטט. לגבי החירחורים צריך לבדוק במה מדובר בדיוק.

פורסם (נערך)

כמו שאמרו לפני יש אוויר במערכת ולכן אתה לא מקבל קריאת נכונה של טמפ' וגם יש את הרעש הבועות שאתה שומע.

יש לי בבית את הספר של היינס של הרכב. אם תצרך תמונות תגיד.

לפי מה שאני זוכר:

על מנוע קר (לא חייב קפוא) לפתוח פקק של מיכל העיבוי, לפתוח את ברגי ניקוז האוויר (אמורים להיות שניים להתחיל עם העליון בכניסה לחימום תא הנוסעים וזה שעל הרדיאטור אחריו) ולמלא מים מעל המקסימום (חוק כלים שלובים, ברגי הניקוז נמצאים קצת יותר גבוה מהמקסימום) ואז לפמפם את הצינורות של הרדיאטור עד שיוצא נוזל קירור, לסגור את הבורג ניקוז ולעבור לבא.

כשאתה מסיים סגור את הפקק של מיכל העיבוי, תניע ותן לאוטו להתחמם בעמידה תוך כדי עקיבה אחרי מד החום. אם האוטו מתחמם לטמפ' נורמלית תחכה שהמאוורר יופעל פעם אחת ותוודא גם שהוא מפסיק לבד. אם כל זה תקין אז הכל בסדר וזה היה רק ניקוז אוויר.

בפונטו אם מפלס הנוזל יורד מתחת למינימום המערכת מתחילה לינוק אוויר והרבה. אתה יכול למלא מים במיכל העיבוי ולחשוב שהכל בסדר כשבעצם חצי רדיאטור מלא אוויר.

כמובן שיכול להיות שזה גם הטרמוסטט אבל סיכוי סביר שהוא לא מתפקד טוב בגלל אוויר במערכת.

בנוסף יכול להיות שאיבוד המים הוא סימן להתחלה של ראש מנוע.

עריכה אחרונה על ידי hgilad123

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...