Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי טויוטה אוונסיס T25 2008 2.0 אוטומט, מנוע 1AZ-FSE.

לעתים בעצירה הרכב יורד לטורים מעט נמוכים (מתחת ל 650 סל"ד מרגישים רעידות), כמו כן עם מזגן דלוק הרעידות מורגשות ממש, כאילו הרכב לא מעלה טורים כלל עם הפעלת המדחס. לכן חשבתי בלהתחיל בניקוי של בית המצערת בעצמי. פירקתי את צינור יניקת אוויר אך נתקלתי בבעייה שלא הצלחתי לגרום לפרפר להפתח (מצערת אלקטרונית). המנוול מסרב להפתח עם סוויץ' ב ON וגז לחוץ. מישהו יכול להאיר את עיניי כיצד ניתן לפתוח את הפרפר ברכב זה במנוע כבוי? עוד טיפים שימושיים?

במידה והתשובה היא "חייב רק במוסך" אשמח להכוונה למוסך מקצועי ואמין בחיפה או סביבתה.

מודה מראש למגיבים.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

היא אמורה להיפתח בסוויץ ולחיצה על הדוושת גז.

בכל מקרה, תזיז אותה עם מברג [ הערת ההנהלה-- לא מומלץ- עלול להגרם נזק]

וגם כשאתה עוןשה ניקוי המנוע צריך לעבוד, ככה שצריך עוד מישהו ברכב שיחזיק לך בגז שהמנוע לא יתכבה.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

אני סבלתי בדיוק מאותה הבעיה באוונסיס 06 שלי ואני בספק אם ניקוי יסודי של בית המצערת יפתור לך את הבעיה - יעזור קצת אבל לא מאמין שיפתור.

הרעידות האלה אצלי בהילוך סרק ללא מזגן נרגעו כמעט לגמרי לאחר ביצוע שני הדברים הבאים:

1. ניקוי בעזרת SMOG DOCTOR דרך סעפת היניקה ומיכל הדלק.

2. ניקוי יסודי של בית המצערת במסך מורשה טויוטה בו אני מטפל ברכב.

עשו לי ניקוי מצערת יסודי - הייתי נוכח שם לאורך כל הדרך וראיתי בעצמי בית מצערת מבריק חוזר למקומו.

בגדול - אני זוכר שקודם כל ניתקו באמת את קרן האוויר מהחיבור החשמלי שלה ועוד איזה שני צינורות.

לאחר מכן אני זוכר שהזיזו שם איזה מיכל שחור שהתחבר לקרן האוויר כי הוא הפריע קצת בגישה לבית המצערת.

אם אני זוכר נכון היה צינור שמוביל מים ירוקים אל בית המצערת שגם כן ניתקו ובסופו של דבר הבריגו את ארבעת הברגים של בית המצערת והיא התפרקה בקלות ללא שום צורך בדפיקות פטיש וכו'

זו אכן מצערת אלקטרונית ואני לא זוכר שהיה צורך לגעת בפרפר שלה (אם לזה אתה מתכוון) אלא פשוט ניקו אותה עם כמות גדולה של ספריי קרבורטורים ולאחר מכן החזירו אותה למקומה וחיברו הכל בסדר הפוך לפירוק.

לא היה צריך להחליף את האטם של בית המצערת דרך אגב.

העניין הוא שהרעידות אמנם נעלמו כמעט כליל כאשר הרכב עובד ללא מזגן, אבל כאשר המזגן עובד הוא עדיין רועד כמו איזה עכבר מפוחד.

אני לא אתפלא אם צריך לעשות ניקוי יסודי למזרקים בנוסף או אם יש שם איזה חיישן חמצן (PO156 - בדרך כלל זה זוג החיישנים העליונים) שיהיה צריך להחליף.

המליצו לי כאן בזמנו על חיים יוד, משה זר

אני בהחלט שוקל לקחת את ההמלצה הזו ולגשת אליהם עם הרכב לבדיקה בחופשה הקרובה (בייחוד אחרי שהחלטתי בסופו של דבר להשאר עם הרכב עוד כמה שנים טובות)

אז במידה ולאחר ניקוי בית המצערת הבעיה לא מסתדרת לך - שונא להיות ממליצי המוסכים כאן כפי שביקשת לא לעשות - אבל.

אפרופו - האם גם אצלך נדלקה פעם נורית בדיקת מנוע לגבי חיישן חמצן?

במידה והתקלה מסתדרת - בבקשה תכתוב כאן מה זה היה ואיך סידרת את זה כי אני סובל מאותו הדבר בדיוק רוב הסיכויים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי, תודה על התגובה המפורטת.

אני חושב שדי חשוב להסיט את פרפר המצערת על מנת לנקות היטב את ההיקף שבו הפרפר מתיישב במצב סגור.

באיזה מוסך ביצעת ניקוי יסודי של המצערת כולל פירוק? וכמה עולה אם זה לא סוד ?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

מוסך מורשה טויוטה האחים קצב בחולון.

אני מטפל אצלם בטויוטות (זו כבר הטויוטה החמישית במשפחה) שלי כבר למעלה מעשור.

520 שקלים כולל מע"מ - עבודה יחסית פשוטה סה"כ אבל בשביל השקט הנפשי שלי העדפתי פשוט לעשות את זה אצלם.

לצערי - הבעיה אצלי מורגשת בעיקר כאשר המזגן פועל ולכן אני לא בטוח אם זה רק קשור לנקיון מנוע אלא אולי לחיישן חמצן או משהו שיכול להשפיע על הטורים כאשר המזגן פועל בסרק.

לא ברור, עדיין רודף אחרי התקלה רק שהזמן הפנוי שלי באמת לקום וללכת לטפל בה מוגבל - מקווה שבחופש הקרוב יהיה לי זמן לטפל בנושא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אמנם אני מחפש את הפתרון לבעיית הרעידות עם מזגן במקומות אחרים, אך עדיין לידע אישי אשמח לדעת מבעלי נסיון האם וכיצד ניתן לגרום לפרפר בית המצערת להפתח במנוע כבוי.

תודה רבה!

If you live by the GUN

You die by the GUN

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שלב הילוך ל D עם סוויץ פתוח - באמריקאיות זה עובד.

חיים יוד.

אני בדיוק עכשיו מנקה את המצערת וזה לא עובד .

לפותח השרשור , האם גילית איך פותחים את הפרפר ?

פורסם

אוקיי , אז את הפרפר לא ניתן לפתוח , במידה ואני מפרק את בית המצערת החוצה לגמרי , האם אוכל להחזיר אותה ? או שיש איזשהו צורך בתכנות מחשב הרכב מחדש (להזכירכם מדובר במצערת אלקטרונית) ?

• תוכן חדש...