Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חופשה בהונגריה לפני כמה חודשים הכרתי שם משפחה מקומית שהחליטו שהם רוצים להיות יהודים.

הקשר דם היחיד שלהם ליהדות זה שהסבא מצד האם היה יהודי.

המשפחה הזאת מורכבת מזוג הורים, ילד בן 17 וילדה בת 13 שאין לה ממש דעה בעניין ולא ממש מבינה מה נסגר עם המשפחה שלה.

הם הולכים קבוע לבית הכנסת בבודפשט, מתפללים, חוגגים את החגים שלנו, שומרים על השבת ונמצאים בקשר קבוע עם הרב שם שמנסה לעזור להם להגשים את החלום להיות מוכרים כיהודים ולעלות לישראל.

הם עושים כל מה שאנשי הדת אומרים להם ומבקשים מהם אך ממה שאני מבין זה לא כל כך מקדם אותם לשום מקום.

הם ביקשו ממני לברר אם יש דרך חוקית שבה הם יוכלו לעלות לארץ, האבא הוא מכונאי מוסמך של לנד רובר, הוא נחשב למכונאי מצויין בתחום שלו, יש לו ידע בתיקון גירים וגם במכונאות כללית לא רק של רובר ולנד רובר.

לאמא יש כישרון לציור, אין לי מושג באיזה עוד תחומים היא טובה.

שניהם לומדים עברית אך עדיין לא מסוגלים לדבר, לעומת זאת הבן שלהם לימד את עצמו עברית, הוא קורא מצויין, אנגלית מדבר שוטף ובכללי ממש תופס דברים מהר, מה שממש לא אופייני לבני גילו מהכפר שממנו הוא בא.

לי אין מושג איך לעזור להם, אני לא מבין ביהדות כמו הרב שעוזר להם, ואם הוא לא מצליח אז מה כבר אני אוכל לעשות?

חשבתי אולי יש אפשרות שהבן יתנדב בצבא כי עוד מעט הוא מגיע לגיל 18, אבל אין לי מושג לאן זה יוביל אחרי זה.

אשמח לשמוע מכם רעיונות או אם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא הזה.

תודה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דור שלישי צריכים להיות זכאי שבות, דור רביעי בעייתי טיפה יותר. אם הם רוצים להתגייר, הם צריכים לעשות זאת רשמית שם, בקהילה המקומית, גיור רשמי, לאחר מכן שנה בקהילה ולאחר מכן להגיש בקשה לעליה. אבל שיבדקו קודם כל האם הם זכאים כבר עתה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לדעתי הבן יכול לפנות לסוכנות היהודית ולנסות לעלות לארץ ולהיות חייל. בזמן הצבא הוא יוכל להתגייר בפרויקט נתיב.

תקנו אותי אם אני טועה

פורסם
הקשר דם היחיד שלהם ליהדות זה שהסבא מצד האם היה יהודי.

הסבא של מי?

אם הסבא של הילדים (כלומר האב של האם) הוא יהודי, ואם ניתן להוכיח שהוא יהודי, לא תהיה להם שום בעיה למיטב ידיעתי לעלות לארץ - הם יהיו זכאים על סמך חוק השבות. אם הסב של האם הוא יהודי זה קצת יותר מורכב - שווה להתייעץ עם עורך דין שמכיר את חוק השבות.

ס. 4.א. לחוק השבות:

(א) הזכויות של יהודי לפי חוק זה והזכויות של עולה לפי חוק האזרחות, תשי"ב -

1952 [2], וכן הזכויות של עולה לפי כל חיקוק אחר, מוקנות גם לילד ולנכד של יהודי,

לבן זוג של יהודי ולבן זוג של ילד ושל נכד של יהודי; להוציא אדם שהיה יהודי והמיר

דתו מרצון.

פורסם

תודה על התגובות, אני אברר איתם מה הם עשו עד עכשיו ביחס לכמה מהדברים שנכתבו פה.

וכן, זה באמת קצת טירוף, אבל הדת עיוורה אותם והם די ראש בקיר עכשיו, הם חושבים שזאת המטרה שלהם בחיים.

יש להם בית ענק במקום שנראה כמו סביון (רק נראה) אבל אין להם גרוש על התחת, ככה זה אצל הרבה שם, יש בית ושטח אבל אין כסף, מה שהם לא מבינים זה שכאן לא יהיה להם לא בית ולא כסף.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

שיאספו קצת כסף, ויבואו לפה לחודש.

הייתה לאמא שלי חברה אמריקאית, שהחליטה שהיא חוזרת בתשובה, ועולה לארץ. חודש - זה מה שהיא החזיקה פה, לפני שהיא חזרה לארה"ב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בהונגריה אין מוסד גיור שמוכר ע"י המדינה, ככה שגיור בהונגריה לא יוכל לבוא בחשבון.

אלה המוסדות גיור שמוכרים ע"י המדינה:

http://www.itim.org.il/%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%99-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8/%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%99%D7%93%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%95

שינסו לבוא לארץ בויזת תייר ויעברו פה גיור, אין להם ברירה אחרת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שיבואו לגור פה תקופה כתיירים, הם כבר ירדו מהרעיון של העליה אחרי זה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אי אפשר לעבור גיור בארץ בויזת תייר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מוכן להחליף איתם.

שהוא יחזיר לי את העורלה ויקבל את בתמורה את היהדות, תוך כדי שהוא מעביר לי את הדרכון ההונגרי שלו.

הונגרית אני כבר יודע... משם אני כבר יסתדר.

תמליץ לו על טיפול פסיכולוגי.

אוהב יהודים? סבבה, שיבוא לבקר ויחיה את חייו בנחת סביב הדנובה ולא סביב המטורפים שסובבים אותנו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היי... מה השינאה העצמאית הזאת, שקפצה עליכם?

קודם כל סב האם הוא (היה, ז"ל) יהודי, לכן הגיוני שהיא מחפשת שורשים.

והכי חשוב מצבנו בארץ הוא טוב מאוד, בניגוד למקומות אחרים בעולם בטוח פה ללכת ברחובות בחשיכה, יש לנו שירות רפואי מצויין וכהנה וכהנה.

נכון שאם תשוו נקודתית כל נושא בפני עצמו, תוכלו להגיד שבמקום X הכלכלה יותר טוב ובמקום Y השירות הבריאותי יותר טוב, ובמקום Z בטוח שהמצב הבטחוני יותר טוב.

אבל בשורה התחתונה אין כמו ארץ ישראל (לטובה ובלי ציניות)

• תוכן חדש...