Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הקפצה עבור נושא קרוב וכואב:

גם האלכוהול בהדרגה מתחיל להיות מוגדר כאויב העם (לא היין, חלילה). זה מתחיל באיסורי מכירה אחרי שעה מסוימת, ממשיך בזכות של כל שוטר לשפוך לכם בקבוק בירה אם אתם שותים ברחוב (כבר קרה למכרים שלי) ועכשיו גם אסור לפרסם, גם באינטרנט.

מי שיפגע מזה אלו הם כמובן המותגים הישראלים הקטנים,

המלחמה היא לא נגד "אלכוהול" אלא נגד השתכרות בפרהסיה.

אני לא רואה את הקשר למותגים הקטנים, להוציא איסור הפרסום ברשת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 266
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עופר, לטענתם של בעלי המבשלות הקטנות, הדרך היחידה שלהם להגיע לקהל הצרכנים היא ע"י פרסום באינטרנט, היות ואין להם את האמצעים הכלכליים לפרסם במקומות אחרים. כל מגבלה על פרסום כזה פוגעת ביכולת שלהם להגיע לצרכנים (שהם ממש לא ילדים בני 15, שמחפשים סתם אלכוהול זול ונגיש). הם לא אומרים שהקמפיין מוכוון נגדם ספציפית, אלא זה שמי שמוכר כבר גם ככה, ימשיך למכור ללא פרסום. מי שלא מוכר ולא יוכל לפרסם גם באינטרנט, לא יצליח להתרומם. זו הטענה שלהם ואני מקבל אותה. חבל שזה המצב, כי, כאמור, את הילד התורן שמחפש מה לשתות ובזול, לא מעניינת איזו בירת בוטיק ישראלית - לא משנה אם מפרסמים אותה או לא.

נכון, בינתיים לא סוגרים פאבים. אז אתה יכול לטעון שבנתיים פועלים כביכול נגד שתייה בקרב ילדים והשתכרות בפרהסיה. אבל בעלי המבשלות מתריעים (ובעייני גם בצדק) שזה לא ייעצור כאן. יש כאן מגמה מסויימת, וכמו במקרים אחרים, במקום להלחם בסמפטומים הבעייתים, נלחמים בעניין תרבותי עמוק הרבה יותר. לצורך העניין, חבריי ששפכו להם בירה בחוף הים בתל אביב הם לא בני 15, לא היו שיכורים ולא הזיקו לאיש.

לגבי סמים אני עוד יכול לקבל טענות לכאן ולכאן. לגבי אלכוהול - המקרים הבודדים בהם נאסרה מכירה (רוסיה, ארה"ב), הדבר היחיד שזה יצר זו תעשיית פשע שלמה של מבריחים, מזייפים ויצרנים בייתים. מה לעשות, אנשים לא מוותרים על התנהגות חברתית סטנדרטית ומקובלת, רק כי דני דנון חושב שהם צריכים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זכות של כל שוטר לשפוך לכם בקבוק בירה אם אתם שותים ברחוב

זה מצויין. עכשיו רק להוסיף שאסור לעשן בפומבי ויהיה הרבה יותר טוב.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

לגבי סמים אני עוד יכול לקבל טענות לכאן ולכאן.

כי אלכוהול לא משפיע לך על הגוף, גורם להתמכרות ויש לו תופעות כאלה ואחרית?

גם האלכוהול הוא סם, פשוט אחד מקובל יותר.

אף על פי שאני מסכים איתך. אני לא יכול שלא להתייחס לשורה הזאת.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה מצויין. עכשיו רק להוסיף שאסור לעשן בפומבי ויהיה הרבה יותר טוב.

לא הבנתי אם זה בציניות או ברצינות.:?

למה זה צריך להפריע למישהו ששותים בירה ברחוב? שיפכו את המשקה למי שמשתכר ברחוב ומפריע לסדר הציבורי, לא סתם לאנשים ששותים בירה להנאתם ולא מזיקים לאף אחד.

איך פרסומות לאלכוהול מעודדות השתכרות בפרהסיה, רק השטן יודע.

בסוף יאסרו על גבר ואישה ללכת כזוג ברחוב כי זה נראה כאילו הולכים הביתה לעשות סקס וזה מדרדר את הנוער לתרבות רעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כי רוב האנשים המתורבתים יש להם מקום לשתות.

יכול להיות נחמד להסתובב ולשתות בירה, אבל אני מוכן לוותר על הפריוילגיה הזו בשביל להפטר מרוב אלה ששותים בחוץ.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אינני רואה צורך להעניש מישהו שיצא לטיילת העירונית לטיול עם הכלב ועל הדרך שותה פחית בירה. הוא נחשב ללא מתורבת?

אני שונא סיגריות ועישון באופן כללי. לא מבין למה אנשים צריכים להצית ולנשום חרא מגולגל בחתיכת נייר?

אבל כל עוד הם עושים את זה בחלל פתוח והעשן לא מגיע אלי, מה אכפת לי שיהנו מזה?

אלה הדברים הכי גרועים, שאוסרים על האזרחים את הרגעים הקטנים והנעימים האלה.

עם כזו ירידה לחיים הפרטיים של אנשים, מי צריך כפייה דתית?

פורסם
אינני רואה צורך להעניש מישהו שיצא לטיילת העירונית לטיול עם הכלב ועל הדרך שותה פחית בירה. הוא נחשב ללא מתורבת?

לא, אבל הכנופייה של 7 ערסים, ששתו כמה וכמה בקבוקים של בירה, יחד עם אולי משהו יותר חזק, עשויים להתעצבן על זה שיש לו כלב. או שהוא שם. או שהכלב שלו שם. או שיש לו חולצה עליו. או שהוא נראה מצחיק. או שיש לו מבטא. או שאין לו מבטא. וכשערסים מתעצבנים, שומעים על רצח בחדשות, לא מעט מהמקרים.

אז אין לי בעייה עם החוק הזה. אני מוכן להגבלה הזו של החופש, על מנת להיות *תיאורטית* מעט יותר בטוח.

זה מוריד חלק מהמקרים מהסטטיסטיקה, אבל לצערי לא את כולם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה באמת מאמין שערסים יפסיקו לשתות אלכוהול בחוץ בגלל שיש חוק? אני לא חושב שזה משפיע על הסטטיסטיקה בכלל.

זה שאתה כותב "תיאורתית" רק מראה כמה שלא :-)

לאסור מכירת אלכוהול אחרי שעה מסויימת זה דבר אחד, לאסור על אנשים לשתות במקום ציבורי זה כבר יותר מדי.

יש יותר מדי פעולות נורמטיביות שהופכות אותך לעבריין במדינה הזו.

אלה סתם חוקים חסרי טעם שחוץ מלהגביל עוד ועוד את האזרח הנורמטיבי לא מגינים עליו מכלום.

פורסם

ברווז, אין בחוקים האלו מידתיות. הרי זה בדיוק הסיפור של מצלמות המהירות (אם נניח לרגע את פן הרווח שם מהאכיפה): לוקחים בעיה ידוע וקיימת, ובמקום לטפל בבעיה, מענישים באופן גורף גם את מי שבסדר, ועבר את גיל העשרה די מזמן.

כנופיה של שבעה ערסים תוכל להציק לכל אחד גם בלי לשתות בכלל. מנגד, לפקח הממוצע, ששפך את הבירה לחברה טובה שלי באמצע אחד מהחופים בתל אביב, היה כמובן הרבה יותר קל ונעים להציק לבחורה חביבה שהיה ברור שלא תחזיר פייט של ממש, מאשר לאותם השבעה הערסים ההיפותטים.

ובכלל, הטענה שלי היא אחרת ויותר שחורה ופסימית: המרחק בין הגבלת פרסום ומכירת שתייה להגבלה של כמה המבורגרים אתה יכול לאכול במוזס בשבוע, או כל דבר אחר שאתה עלול להנות ממנו והוא מזיק או אולי מזיק, הוא הרבה יותר קצר ממה שנראה לחלק מהאנשים פה. בטח כשמקבלי ההחלטות הם דני דנונים שלא יודעים כלום על כלום בכל מה שקשור לתחומים בהם מחוקקים, אבל להוטים להראות עשייה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אתה באמת מאמין שערסים יפסיקו לשתות אלכוהול בחוץ בגלל שיש חוק?

אם בעקבות החוק, אותם הערסים ייקבלו אלה לראש, ויישלחו למעצר על תקיפת שוטר, ואח"כ יישלח להם קנס כבד, הם מהר מאוד יפסיקו.

הבעיה זה לא החוקים, הבעיה זה חוסר אכיפה.

אגב, אני גם בעד קביעת עונש מוות על פשעים חמורים במיוחד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז זהו, הסיכוי שהחוק הזה ישפיע על ערסים שיכורים הוא אפסי כי היחיד שיקבל אלה בראש זה הזקן שאותו הערסים האלה יתקפו, אם או בלי חוק.

אסור גם לחסל אנשים ברחוב, אפילו יש חוק נגד זה. אבל מה? כל שבועיים עושים את זה.

זה שיש חוקים שרק אנשים נורמטיביים מתייחסים אליהם זה בדיחה עצובה וכמו שאתה אומר, צריך אכיפה.

פורסם

הסיכוי שיגשו לערסים, גם כאשר יש שוטר בסביבה. הוא אפסי.

זו הבעיה בפוליטיקלי קורקט, קשה להפלות פלח מסויים באוכלוסיה ופונים לכולם. בסופו של דבר הפלח הזה יוצא הרבה יותר נשכר מהשאר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני אומר, תוך שנתיים הופכים את הקנביס עד כמות מסוימת (5 גרם?) ל"לא מפליל", אולי אפילו יותר מהר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...