Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בחול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, נוסעת באפריל לאירופה, אנחנו 2 ברכב, נשכור רכב לכמעט 4 שבועות, את הרכב ניקח בבודפשט שם אנחנו נוחתים יומיים קודם ומשם נצא לטיול בקרואטיה, צפון איטליה, סלובניה ואוסטריה, ונחזיר את הרכב חזרה לבודפשט, אחרי זה אנחנו ממשיכים עוד שבוע וחצי ללא רכב.

אנחנו מתכננים נסיעות של כ4-5 שעות ביום- חצי בבוקר וחצי בערב, בערך 300

שאלתי היא איזה רכב לקחת ביחס לזמן ולקילומטראז,

לציוד שנצטרך לקחת איתנו שתי מזוודות גדולות שיצטרכו להיכנס לבגאז'(אין משהו מיוחד אבל מזג האוויר יהיה יחסית חורפי ואנחנו נוסעים לחודש וחצי)

ולעובדה שחלק מהנסיעות יהיו באיזור הררי (מעברים בין מדינה למדינה- האלפים היוליאניים וכאלה) ואנחנו צריכים רכב בטוח ושידע לסחוב

כמובן שאנחנו בתקציב מוגבל אז צריך להתחשב גם בזה...

אשמח להצעות כי לי אין מושג בזה בכלל...

פורסם

בתכלס לזוג כל רכב יספיק חוץ מסמארט, מקסימום תשכיב את המושב האחורי בשביל לקבל יותר נפח הטענה.

אם התקציב צפוף - תחפש סופרמיני דיזל (דגש על דיזל) כלשהי ומקסימום תשדרג למשפחתית קטנה במגרש עצמו אם תראה משהו מעניין במחיר טוב (אופל אסטרה או סקודה אוקטביה יעשו את העבודה). כמובן שנוח יותר לנסוע במכונית גדולה וחזקה יותר, במיוחד במזג אוויר לא מושלם ולמרחקים גדולים, אבל עם מחירי ההשכרה בבודפשט, מדובר בתענוג לא זול - לשיקול דעתך. 300 ק"מ ביום זה מרחק שאפשר לצלוח גם באופל קורסה בלי לסבול.

מחירים תשוו בין אתרים של החברות השונות בחו"ל, סוכניות בארץ ואתרי השוואת מחירים - לא ניתן להגיד מראש איפה תמצא את ההצעה המשתלמת ביותר.

פורסם

בעיה :)

קולגה מהעבודה שכר בקרואטיה גולף דיזל ידני, הוא היה מרוצה עד הגג.... אך גם הוא לא ידע בוודאות שזה מה שיקבל עד לרגע ההגעה למגרש.

אני שכרתי רכב ברומניה וגם שם לא היה פשוט למצוא התחייבות לדיזל.

הדרך היעילה היא להכנס לאתר של חברת ההשכרה ולראות את צי הרכבים הקיים ולנסות לשריין אחת. שימי לב שאם את מזמינה דרך אתרי השוואות למיניהם את לא תדעי מאיזו חברה קבלת את ההצעה עד לאחר ביצוע ההזמנה. מצד שני תמיד אפשר לבטל :)

לדעתי, סופר מיני מתקדמת יכולה בהחלט לענות על הנדרש כשאני הייתי מכוון לרנו קליאו/פיג'ו 207 שהם נחשבות לנוחות שבקטגוריה.

ואגב, בדקו את עניין צמיגי שלג.

בהצלחה :)

דור

פורסם

עוד לא נתקלתי בחברת השכרה המתחייבת על דיזל, לפחות לא לרכבים קטנים.

בכלל - אתה מזמין רכב לפי קבוצה, לא דגם ספציפי - ומקבל מה שיש באותו יום בתחנת ההשכר. כשאני מנסה להזכר איזה דגמים הזמנתי ומה קיבלתי - נדמה לי שב-80% מההזמנות שלי קיבלתי דגם שונה מהדגם המופיע באתר חברת ההשכרה.

רכב מתאים לזוג הוא סופרמיני - דגמים מייצגים הם פולו או קליו. הם גם יספיקו לצרכיכם, אם כי במידה והפרש המחיר לא גדול הייתי מנסה להזמין משהו טיפה יותר גדול, כגון גולף.

אתה מתכוון לנהוג בהרבה מדינות - חפש מידע על כללי ומנהגי הנהיגה בכל אחת מהן.

נושא בעייתי מאוד הוא נושא אגרות הכבישים, ובכל מדינה הוא שונה. למיטב ידיעתי למעט איטליה מדובר באגרה תקופתית שיש לשלם מראש, ובכל מדינה זה שונה: באוסטריה קונים מדבקה (עניין של כ-9 אירו ל-10 ימים), באיטליה לוקחים פתק בכניסה לכביש המיר ומשלמים ביציאה (אלא אם שינו משהו לאחרונה), בהונגריה משלמים אגרה אבל לא מקבלים מדבקה אלא מספר הרכב מוזן למחשב רשות הכבישים, וגם בסלובניה יש אגרה אבל אצלי היא נכללה בדמי שכירת הרכב כך שאיני זוכר כיצד היא פועלת, ולגבי קרואטיה - לא נהגתי בה כך שאין לי מושג איך משלמים בה אגרת כבישים מהירים.

עוד דברים שחשוב לשים לב אליהם הוא הגבלות מהירות (האירופים אוהבים לעשות כסף מנושא זה, חייבים להיות יותר קתוליים מהאפיפיור), הגבלות כניסה לאזורים מסויימים בעקר במרכזי ערים (קיים בכל אירופה, כנראה שהבעייתית ביותר היא איטליה), חוקי חניה שונים ממקום למקום, ונושא הרמזורים ששונה מאוד מאשר בארץ ועלול לסכן אותך אם לא תבין איך זה פועל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מאמין שכל סופר מיני עם היכולת לקפל את המושבים האחוריים תתן לכם מקום אכסון גדול מאוד, נוחות נהיגה סבירה וחסכון בדלק יחסית לרכב גדול עם בגאז' גדול. תשתדלי כמו שאמרת לקחת דיזל אם אפשרי, יעזור בחסכון בדלק.

אני ממליץ מאוד להקשיב לעצותיו של Sperial וללמוד על החוקים ואמצעי תשלום האגרה בכל מדינה שאתן מתכננות לעבור בה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...