Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר Alpine V12 MZ-F407, מישהו מכיר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם ניסית לעשות מה שאני הצעתי לך?

לבטל ברדיו את החיתוך על OFF ולשים במגבר על LPF ב 80HZ +- ?

כן, העברתי את ה RCA-ים ליציאה אחרת (של רמקולים "רגילים" אבל ללא LPF או HPF פעיל) וחתכתי במגבר - ללא הואיל :mm_cry:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תבדוק את כבל הrca אולי הוא תקול, תנסה לחבר לרגע את הrca של הקדמיים וכמובן תדאג שהחיתוך יהיה נכון בhu

תנסה לחבר רק rca אחד במגבר כל פעם לאחת משתי היציאות, חלק מהמגברים הישנים שנתקלתי בהם עשו גישור בצורה נכונה רק אם הם קיבלו סיגנל מונו, שווה בדיקה.

אם כל זה לא עוזר אפשר לנסות מגבר אחר רק בשביל השפיות, אוכל לעזור בנושא אבל צריך למצוא קצת זמן פנוי, אדבר איתך מחר כבר בפרטיות או טלפון ואם יצא אז ברחוב :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניסיתי כבל RCA אחר קצר יותר - לא עזר.

החיווט למגבר הוא 8 גייג' - וזו גם המלצת היצרן של אלפיין למגבר הזה.

ניסיתי לחבר ליציאה אחרת ב HU ללא חיתוכים - לא עזר.

המגבר פשוט חלש לסאב הזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המגבר פשוט חלש לסאב הזה.

איציק

בגדול המגבר הזה דיי חלש יחסית בגישור (100RMS).

אם אתה מחפש משהו שיעיף לך את הסאב לא נראלי תמצא את זה ב מגבר 4 ערוצים, פשוט תקנה מונובלוק לסאב ותן לאלפיין שיעבוד על הרמקולים.

זאת דעתי בכל אופן.

שיהיה המון בהצלחה!

פורסם

המגבר פשוט חלש לסאב הזה.

איציק

יתכן מאוד, זה עדיין מגבר ישן וטוב שמור אותו או שתמכור למישהו שרק בשביל האספנות ירצה אחד כזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי שנים אני מקפיץ לצורך עדכונים, למען הדורות הבאים.

נתחיל מהסוף: המגבר תקין וחזק.

ועכשיו להשתלשלות האירועים:

1. מסתבר שהבעיה העיקרית נעוצה בעוצמת היציאות RCA ב HU. אומנם "על הנייר" הוא מספק 4V לכל יציאה, אבל ככל הנראה יש איזה בעיה במכשיר שבגללה העוצמה שיוצאת נמוכה. זה גורם לי לפקפק במקור שממנו קניתי את ה HU, אבל עברו המון שנים ועצם העלמות החנות (והאיש) גורמים לי כפליים לפקפק במכשיר שנמכר, אבל את הנעשה אין להשיב וזה המצב כרגע. מדובר במכשיר פיוניר עם 3 יציאות למגברים (קדימה\אחורה\סאבוופר).

2. הפתרון ל 1 הגיע תודות למנהל הפורום אדי (הידוע בכינויו: Lanosforce). אדי המליץ לי לקנות "מגבר קו" המוכר גם בכינוי "Line Driver" ל-Line out של המגבר, וזה אכן פתר את בעיית העוצמה.

3. את הרכישה של ה LINE DRIVER ביצעתי דרך EBAY ורכשתי מוצר של חברת PAC מדגם LD-10 (בתיאור המוצר נרשם: RCA signal Booster, Pre AMP line driver". (קישור למוצר: https://www.ebay.com/itm/PAC-LD10-SIGNAL-BOOSTER-ADJUSTABLE-LINE-DRIVER-LD-10/281760389582?epid=2254268170&hash=item419a3a59ce:g:TCgAAOSwDNdVgxO3).

בתחילת הדרך היה לי S/W מחובר למגבר אחר, עם מנחת ויציאות ל-RCA, ל HU מקורי של הרכב.

במשך השנים התווסף ה HU המדובר מעלה, ואליו נוסף ה LINE DRIVER ולאחר מכן גם המגבר V12 המדובר.

בתחילת הדרך ה HU המקורי הניע בעצמו קומפוננט של MOREL 6.5" מדגם MAXIMO, ובמהלך השנים גם ה HU המדובר מעלה הניע את אותו הקומפוננט באופן עצמאי.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

במשך כל אותם שנים, שביעות הרצון שלי מה-S/W היתה נמוכה. בתוכנית העתידית שלי (לרכב הבא, שיבוא עלינו לטובה, בסוף השנה או תחילת שנה הבאה) הכיוון היה רק S/W של 10" ומעלה (או 10 או 12).

הסאבוופר לאורך כל הדרך עבד קשה מידי, התנועה של הוופר היתה מוגזמת והוא לא ענה על הציפיות שלי ב 100% (אבל היה קרוב לשם).

אז מה נשתנה בעצם ?

אחרי המעבר מקסארה ל C4, ישב כל הסט הנ"ל במחסן, ללא שימוש.

ברבות הימים לקחתי את ה HU והתקנתי בברלינגו.

לאחר מכן התקנתי גם את הסאב והמגבר - בברלינגו.

ולאחר הרבה מאוד ימים, החלטתי שאין טעם שקומפוננט ישב לי במחסן כאשר בברלינגו יש לי רמקולים תXת.

אז... התקנתי את הקופוננט גם בברלינגו - אבל הפעם ניצלתי את יכולותיו של המגבר (ה V12, לו יש 4 ערוצים והוא יכול לתפקד כ 2/3/4 ערוצים) והחלטתי לחבר את הקומפוננט למגבר - דבר שעד היום לא עשיתי.

העברתי את ה RCA של המגבר מיציאת ה S/W ליציאת ה FRONT בשביל לקבל FULL RANGE במגבר ולבצע את החיתוך לסאבוופר - על המגבר.

בסיום שלב ההתקנה - ולאחר איפוס כל הכיוונים ב HU (שגם ככה היה מאופס כמעט לגמרי, למעט חיתוך HPF לקדמיים + 50HZ לסאבוופר) וקצת כיוונים על המגבר (חיתוך 50HZ לסאב, ולרמקולים FULL RANGE ע"מ שיעבדו עם הקרוסאובר שלהם) - הגעתי לתוצאה מושלמת מבחינתי.

הקומפוננט קיבל עוצמה שממש לא היכרתי קודם לכן - וכשעולים בווליום מרגישים את זה.

הסאבוופר משלים בדיוק את הטווח שהוא צריך - ומתקבלת הרמוניה מושלמת בין הסט הקדמי לסאבוופר.

תנועת הוופר בסאב הפכה להיות מדוייקת ונכונה, הודות לעבודה בטווח הנכון. זהו בדיוק הטווח תדרים שהוא צריך להשלים - וכאשר הוא עושה זאת בעוצמה הנכונה-> הוא עושה את זה בלי להתאמץ, בלי להימרח, ועם הרבה יותר פאנץ'.

המסקנה שלי: לא צריך להיות אודיופיל בשביל להבין את הדברים הבסיסיים - הרבה מאוד פעמים אנחנו דוחפים את הסאבוופר עם המגבר, ומזניחים את הרמקולים האחרים. אנחנו נוטים לחשוב ששומעים בהם טוב אבל במו ידינו יוצרים חוסר איזון מוחלט בעוצמות וביכולות של החלקים.

ההמלצה שלי (שאינה רלוונטית לאודיופילים, אלא לאנשים מן המניין שמעוניין לשמוע טוב גם כשהווליום קצת עולה) היא להתאמץ קצת יותר, ואם כבר יש לך סאבוופר ומגבר (4 ערוצים), זרוק עוד 2 חוטים לרמקולים הקדמיים - ואם אתה ממש רוצה להנות, בהשקעה של כמה מאות שקלים על סט קומפוננט (שלא חייב להיות מהסדרות הגבוהות של האלפי שקלים - אלא גם הפשוטים כמו שיש אצלי בטווח של 600-700 שח) אפשר להביא את המערכת להישגים טובים בהרבה - אפילו עם סאב של 8" !.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...