Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לציין שאני מאוד נהנה לקרוא את הסקירות שלך,מסורת שמאוד תורמת לפורום.:-)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חן, תודה על הסקירה.

הנה ה-90 המוכרת ממפגשי מועדוני אלפא בישראל, לדעתי הזדקנה יפה (למרות שברור שהיא לא האלפא הנחשקת ביותר):

9379105058_1cc21b41d4_b.jpg

פורסם

לרכב כמו האלפא הזאת,עשושים טיפול למשל יש חלקים? פילטר,טיימינג?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חן, כתבה מקסימה (כרגיל :wink:) , קראתי אותה מהקישור ששלחת בפייסבוק, תודה רבה.

לרכב כמו האלפא הזאת,עשושים טיפול למשל יש חלקים? פילטר,טיימינג?

את סידרה 116 הייתי מחלק לשתיים, החלקים המכאנים וחלקי המנוע אותם ניתן להשיג די בקלות בחו"ל ולפעמים גם בארץ, וחלקי הבודי והקוסמטיקה שגם ככה יותר נדירים, ובאלפא 90 הם עוד יותר קשים להשגה.

בחיפוש טוב והתמדה (הגעה לתערוכות בחו"ל, אי ביי, וכו') ניתן למצוא בסוף כמעט את הכל, גם לדגמים היותר נדירים של אלפא רומיאו.

לגבי טיפולים, זה החלק הקל ביותר. ניתן גם לבצע את העבודה לבד, ויש גם לא מעט מוסכים מומלצים שיודעים לטפל באלפות הזקנות שלנו :wink:

שי ורד

פורסם

האמת, גם ה 75 לא היתה מלכת היופי, בלשון המעטה.

העיניין הוא שמה שהיה טוב באמצע שנות ה 70', כבר לא הספיק באמצע שנות ה 80', והתחרות הגוברת בצירוף תמחור גבוה יחסית, הפכו אותה ללא רלווטית.

אלפא סה"כ היו מעוניינים להרוויח זמן עד הצגתה של ה 164 שפיתוחה התנהל בעצלתיים עקב קשיים תקציביים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני דווקא אוהב עיצוב של אלפא 90. אני אוהב צורה מרובעת ופחות מתחבר לצורות מודרניות מנופחות ולעיני עכביש בדגמים החדשים.

בעבר יצרנים השקיעו בפתרונות ייחודיים, למשל גיר אחורי באלפא, מערכות מתלים, מנועים בתצורות מענינות. היום מרבית הרכבים אותו הדבר בדיוק וההבדלים בעיקר בניואנסים כמו מיקום USB. יש עוד כמה יצרנים בודדים ששומרים על ייחודיות או מסורת, אבל גם אצלם יש מגמה של מעבר למיין סטרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
האמת, גם ה 75 לא היתה מלכת היופי, בלשון המעטה.

העיניין הוא שמה שהיה טוב באמצע שנות ה 70', כבר לא הספיק באמצע שנות ה 80', והתחרות הגוברת בצירוף תמחור גבוה יחסית, הפכו אותה ללא רלווטית.

אלפא סה"כ היו מעוניינים להרוויח זמן עד הצגתה של ה 164 שפיתוחה התנהל בעצלתיים עקב קשיים תקציביים.

ה75 מכוערת, אולי אפילו יותר מכוערת מה90 אבל לפחות יש לה "פרצוף" ויחוד כלשהוא בעיצוב. ה90 סתם קוביה בלי טעם.

אגב המכוערת ביותר בסידרה הזו, לטעמי כמובן, היא הSZ שגם כונתה Il Monstro בגלל העיצוב הלא מחמיא שבחרה לה סדנת זגאטו.

פורסם
חן, כתבה מקסימה (כרגיל :wink:) , קראתי אותה מהקישור ששלחת בפייסבוק, תודה רבה.

את סידרה 116 הייתי מחלק לשתיים, החלקים המכאנים וחלקי המנוע אותם ניתן להשיג די בקלות בחו"ל ולפעמים גם בארץ, וחלקי הבודי והקוסמטיקה שגם ככה יותר נדירים, ובאלפא 90 הם עוד יותר קשים להשגה.

בחיפוש טוב והתמדה (הגעה לתערוכות בחו"ל, אי ביי, וכו') ניתן למצוא בסוף כמעט את הכל, גם לדגמים היותר נדירים של אלפא רומיאו.

לגבי טיפולים, זה החלק הקל ביותר. ניתן גם לבצע את העבודה לבד, ויש גם לא מעט מוסכים מומלצים שיודעים לטפל באלפות הזקנות שלנו :wink:

וחלפים מיבואן בארץ אפשר להשיג או שזה לא משתלם כלכלית?

פורסם

בניגוד לחלק מחבריי אני מתחבר לעיצוב ה-90 (הייתי עורך מספר שינויים קלים), ככלל ישנה אמרה אלפיסטית של חובבי דגמי הברלינה (באיטלקית ברלינה הכוונה סדאן-4 דלתות): "True Alfisti drives sedan".

לחברנו אלון יש אלפא 90 1.8 והוא מאוד נהנה ממנה, סלון ספורטיבית כמו שתוכננה להיות.

ניתן לראות אותה בתמונות מההשקה שערכנו בחיפה במסגרת מועדון אלפא קלאסיק לאלפא 90 בקישור הבא:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.190329047795859.1073741855.100004562944883&type=1&l=538cf4fc8a

חן, תודה על הסקירה המעניינת כתמיד.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...