Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לאבא בעל סטיגמות,עד 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שקבלתי מפה ועוד כמה מקומות המלצות שהפג'ו 206 מתאימה לי והתחלתי לחפש,אבי הלך לחברים המוסכניקים שלו ושמע שצרפתיות זה חרא זה מלא טיפולים והם בתור חברים שלו אומרים לו אל תתקרב אתה לא תצליח לתחזק מרוב שהיא דורשמת טיפול.

אני מבקש ממכם,בוא לא נכנס לזה,אני יודע שזה סטיגמות,באמת,אבל מצד שני אני מבין את אבא שלי אלה אנשים שהוא עובד איתם עשרות שנים ואם הם אומרים הם בטח יודעים....בקיצור הגיע הזמן למצוא לי רכב לא צרפתי.

הדרישות מהרכב הם לא יותר מידי האמת,אני נוסע יחסית מעט ככה שאין כלכך הבדל בין 1 ל16 או 1 ל13,אבל שיהיה בתחום הזה,חסכוני יותר זה תמיד עדיף.

עוד דרישה היא שלא יקרעו לי את הצורה במוסך,זתומרת עדיף שאני אכנס פעמיים בשנה וישאיר שם 700 במקום 400,אבל שאני לא אכנס 8 פעמים.

הייתי מאוד מאוד רוצה לקבל רכב שאני אוהב לנהוג בו ואוהב אותו,אוהב לפנק אותו ולעשות איתו ''פרויקטים'',לא משהו מקצועי אבל בכל זאת,אני מאמין שהגעתי למקום הנכון,מחפש כלה פוטנציאלית בקיצור.

הרכב מיועד לשמש אותי עד הצבא ואז לעבור לאבי שיוכל לסוע באוטו נורמאלי סוף סוף,(נוהג בפיאסטה שקנה ב96 לכבוד לידתי,לא נותן לי אותה בגלל הבטיחות,ככה שלא הייתי אומר שסחירות היא בראש סדר העדיפויות שלנו....)

אז ככה,למרות שהרכב המתבקש כנראה הוא פונטו ספייס (שאני רוצה רק בין השנים 2004-2006 בגלל הצורה) הייתי רוצה לשמוע על כמה רכבים אחרים,כמה שהוא אמין זול חסכוני וכו',אני חושב שאני יכול למצוא יותר רכב מזה לא? הוא לא בדיוק מצטין בנוחות נסיעה כח או הנאה מנהיגה,ואני מבין את זה ואם אצטרך אתפשר ואקח אותו.

האלטרנטיבות-

סקודה פאביה,100כ"ס,מאיזשהיא סיבה כולם מציעים אותה מעל המחירון,יש ביסוס לדברים? בגרסא הידנית זה אמור להיות רכב מושלם בשבילי לא? איך היא במוסך? אם למשל אני יוכל למצוא אחת מ2002-2003 ב15K וישאר לי 10K לטיפולים וכו' מה אתם אומרים עסקה שווה?

הונדה סיוויק 2001-2006,אני יודע שהוא גדול,אבל הוא אמין ולא בזבזני מידי בדלק,אז למה לא?

והאם למזדה 323 לאנטיס יש יתרונות כלשהם על הרכבים שהצאתי?

תודה מראש למי שינסה לעזור,שלכם,הילד הסופר מתוסכל.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למזדה אין יתרונות על הרכבים שנתת. אולי מרווח טוב לשינוע ילדים.

אולי גם חלפים זולים יותר.

הסקודה שציינת תהיה מצוינת. יקרה יותר לאחזקה מהספייס אך אמינה נוחה ויחסית לסגמנט והשנתון מאובזרת באופן סביר למדי.

הגירסר בעל 100 כ"ס(1400 בעל 16 שסתומים) מקבל ביקורות טובות וגם בנהיגה שאני ביצעתי הוסקה המסקנה שמדובר ברכב זריז ונעים בהחלט לנהיגה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הפאביה נראת לי מאוד,האמת היא שאני לא סגור עליה מבחינה חיצונית,לפעמים נראת לי יפה אפילו מאוד ולפעמים פחות:|

יש מחלות ידועות? משהו שצריך לשים עליו דגש ולבדוק?

וברור לי שיותר יקרה לתחזוקה מהפונטו,אבל השאלה היא אם מאוד יקרה יותר או שזה הבדל שניתן להזניח?

פורסם
אולי פיספסתי משהו בין השורות - אבל האם יש אפשרות לרכוש רכב ידני?

הפאביה ידנית,ההעדפה היא מאוד מאוד לכיוון הידני,אחד הדברים שמבאסים אותי בסיוויק זה המחסור בידניות

פורסם

למה לא ללכת על פנדה ידנית או גרנדה פונטו? האחרונה אפילו עדיפה משמעותית לטעמי כשהיא מרווחת, מאובזרת יחסית,בטיחותית מאוד ואפילו חסכונית! ב-30K, או מקסימום עם התגשמות קטנה מאוד למעלה) תוכל למצוא יופי של אקזמפלרים משנים 2007-2008 ואף יותר.

פורסם

נהגתי בפאביה ונהגתי בסיוויק (הדור הישן המכונה בעגה "עונדה") הפאביה מרגישה איכותית בעשרות מונים, אין השוואה בכלל.

הבדלי האחזקה אמורים להיות משהו באמצע. אם יש לך עבודה והכנסה ואתה לא מגרד פרוטות זה זניח.

אם תמצא במחיר טוב יש פאביות בהחלט נאות עם פנסי ערפל, חלון בגג ושאר אבזור "פוזה"

יש גם בצבעים "אקזוטיים" כמו טורקיז מזעזע וצהוב בננה.

בלי ניסיון נהיגה על הפונטו גרנדה ולפי נתונים על הנייר ניכר שזו עגלה בלי סוסה. מנוע קטן שהביקורות עליו לא חיוביות. מאידך, מאובזר לעייפה במחיר שלו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

גרסאת ה100כ"ס מגיעה עם רמת אבזור אחת לא? לא ראיתי עם סאנרוף,בקשר לצבעים,צבעים כמו צהוב וטורקיז מזעזע אני ממש לא מתחבר,זה נראה כמו רכב ''בני דודים'' לטעמי

הפאביה בהחלט נראת בעלת פוטנציאל לשיפורים,אבל בדומה להונדות דבר אחד יותר מידי והיא מוצאת את עצמה ממראה צעיר למראה של אחת מהכפר:-P

בקשור לפונטו גרנדה,היא גם מאוד יקרה לתקציב שלי,ולמרות השנתון המתקדם והאבזור,היא מאוד מאוד עגלתית לטעמי וזה לא שווה אתזה,ואני יכול לקנות בחצי מחיר ממנה פאביה מ2003 ולכסות ככה ביטוח וישור קו.

פורסם

לגרנדה פונטו יש 65 כ"ס, לפונטו ספייס יש 60 כ"ס. סה"כ לא הבדל מטורף.

לא יודע מה זה "עגלתית" בעיניך אבל לרכבים בעלי הספק גבוה יש גם צריכת דלק גבוהה יותר - אז ככה שאם אתה מחפש לחסוך בכסף אתה מחפש רכבים לא נכונים. בטח בתור אחד שמתבאס על 300 ש"ח...(כמו שכתבת שחשוב לך בכניסות למוסך).

כמו כן, די ברור שתיכנס עם סקודה בת 11 למוסך יותר מאשר עם פיאט בת 5, לתיקוני בלאי שוטף מציקים שיעלו לך הרבה כסף.

פורסם

ד"ר סובארו - גנבת לי את התגובה..

פותח הדיון צריך להחליט מה חשוב לו, אתה מחפש רכב חזק יחסית כגון הפאביה או שאתה מחפש רכב שיהיה כמה שיותר אמין, חסכוני, בטיחותי וכו'? על זה עונה הפיאט.

פורסם

אני בעל "עונדה" כך מכנים אותה פה בארצנו בציר 2000 הרכב אוטומט .

הרכב א- ישאיר אותך אם סכום ניכר לישור קו גדול וטיפולים במהלך השנה .

ניתן למצוא רכבים שמורים וטובים כל עוד הם סדאן ולא האצבק או קופה .

ידניות יש גם אך צריך לדעת לחפש טוב

הרכב חסכוני בהחלט וגומע כמעט 13 ק"מ לליטר משולב שזה נתון מאוד יפה בעיני לרכב בן כמעט 14 שנה.

אחיזת הכביש (בתוספת צמיגי מישלין מעולים ) היא מעולה ומשובחת ולא יודע מי אמר שסיוויק זה רק לקו ישר .

הרכב יושב בצורה מצויינת על הכביש , משייט בחופשיות במהירות גבוהות ומרגיש יציב ומשרה ביטחון .

כמו כן מנוע בשרני ( בתנאי שאתה מושך אותו למעלה , למטה אין הרבה מה לחפש אם ביכלל ) וישאיר מאחור הרבה משפחטומיות חדשות , ואולי אפילו גם האצבק חדשות ( כבר אמרתי איביזות TSI למינהן ? )

סה"כ הונדה היא בחירה טובה , הכל שוב תלוי האם אתה מוכן להשקיע את כל ה30 לרכישת הרכב בלבד או האם זה אמור להספיק לך לרכישה +ישור קו.

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

30K הם הסכום המקסימלי שאני יכול להוציא,להוציא את כולם על אוטו זה לא נראה לי יהיה חכם,מעדיף לרכוש רכב יותר זול ולהשקיע בו בישור קו מאשר לקנות את הרכב הכי יקר שאני יכול ולא ישאר לי כסף לטפל בו כמו שצריך.

בקשר לסדר העדיפויות שלי,אני מעדיף הנאה מנהיגה על חסכון בדלק כשההבדל הוא סביר,למרחקים שאני נוסע 1 ל13 ו1 ל16 לא ממש משנים,מעדיף קצת יותר להנות מהנהיגה,אני מחפש לדעתי את מה שרוב האנשים בגילי מחפשים,את הכי הרבה רכב והנאה מנהיגה שאני יכול להרשות לעצמי.

הגרנדה פונטו כן קורצת לי,אבל אני לא מוצא 1400 ידנית,ובאופן כללי בגלל שהן יחסית צעירות המחירים שלהן קצת גבוהים.

בשביל הבלאי הטבעי שאתם מדברים עליו אני משאיר לי כסף בצד,הרי גם גרנדה פונטו שאני יכול להרשות לעצמי תיהיה יוצאת השכרה או משהו דומה וגם הבלאי שלה יהיה גבוהה לא?

עוד משהו קטן,אני תמיד מפנטז לי על איזה אמריקאית או סובארו גדולות ומפנקות עם מערכת גז,ענין פרקטי או שמדובר בהרפתקאה מלאת עצבים?

פורסם

אני עדיין לא הבנתי איך בתור אחד ש-300 שקל במוסך גומרים לו את החיים, אתה בכלל מסוגל לחשוב על משהו שהוא לא רכב קטן וידני. הרי רק ההבדלים בדלק מדי חודש מסתכמים ב-300-400 ש"ח הפרש. מה עם טיפולים ואחזקה?

חשבת פעם מה יקרה אם תצטרך להחליף ממיר קטליטי לרכב בן 10 במחיר של 1200 ש"ח? בולמי זעזועים? תושבות מנוע? ועוד ועוד ועוד...הרבה דברים יקרים לאללה שמחליפים ברכבים ישנים.

פורסם
אני עדיין לא הבנתי איך בתור אחד ש-300 שקל במוסך גומרים לו את החיים, אתה בכלל מסוגל לחשוב על משהו שהוא לא רכב קטן וידני. הרי רק ההבדלים בדלק מדי חודש מסתכמים ב-300-400 ש"ח הפרש. מה עם טיפולים ואחזקה?

חשבת פעם מה יקרה אם תצטרך להחליף ממיר קטליטי לרכב בן 10 במחיר של 1200 ש"ח? בולמי זעזועים? תושבות מנוע? ועוד ועוד ועוד...הרבה דברים יקרים לאללה שמחליפים ברכבים ישנים.

אוקי כמה דברים שכנראה לא הבהרתי כמו שצריך

איפה כתבתי ש300 שקל יגמרו לי את החיים? בכל מקרה איך שזה לא השתמע..

לא התכונתי ש300 שקל במוסך יגמרו אותי,אני הולך להוציא עכשיו עשרות אלפי שקלים רק על האוטו.

אני אנהג על האוטו,אבל הוא לא יהיה ''שלי'' ,המשפחה שלי תתחזק אותו כי היא צריכה אותו,אני היחיד עם רישיון בבית.

הכוונה שלי היית שעדיף לי רכב שנכנס למוסך פעמיים בשנה ואני משלם 700 כל פעם זאת אומרת 1400 מאשר רכב יותר זול לאחזקה אבל פחות אמין שיכנס למוסך 8 פעם ואז זה 8X300 =2400 שקל,כמובן שאני סתם זרקתי מספרים,אני יודע שזה יסתכם ביותר מזה כנראה.

אני אגיד אחרת,יש רכבים שאני יכול לתחזק,ויש רכבים שאני לא יכול לתחזק,אני לא יכול לתחזק אודי A6 למשל.

אני יכול לתחזק בקלות פיאט גרנדה פונטו,האם אני יכול לתחזק סקודה פאביה?? אני לא יודע עד כמה האחזקה שלה יקרה פשוט בהשוואה.

העקרון פה הוא לא מה אני יכול ומה לא,יש משכורות בבית,אני פשוט לא רוצה שהרכב שלי ישתה אותם ויהיה נטל כבד על המשפחה,אז אני מנסה להבין מה עלויות האחזקה והאם הם שוות את התוספת ביחס לתמורה.

ברור לי שלרכב יש הוצאות בלתי צפויות גם כן ואני מוכן לזה האמן לי,פשוט התכונתי במה שכתבתי שאני מעדיף שיהיה רכב שנוטה לאמינות,שלא נכנס כלכך הרבה פעמים למוסך כי כל מיני שטויות מתקלקלות וזה הרבה הוצאות בלתי צפויות.

אגב,גם פונטו גרנדה וגם סקודה פאביה הן ידניות קטנות לא ככה??

בקשר לאמריקאיות עם הגז,אני גם לא נוסע הרבה וגם אם כן עלות הגז מאוד זולה היום,השאלה אם זה באמת משתלם כמו שזה נשמע...

• תוכן חדש...