Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוהי התרשמות ראשונית ופתיחת דיון על הטרקס.

שברולט משיקים את הtrax החדש והזמינו מספר מובילי דעה לנסיעת התרשמות ראשונה (בקרוב oshri ו נהג מתחיל יעלו את הרשמים שלהם).

הטרקס הוא בעצם המענה של שברולט לפלח הג'וק שהולך וגדל בתקופה האחרונה, רכב קומפקטי משפחתי עם גובה של SUV מודרני, אותו פלח שוק שהג'וק כלכך הצליח בו.

הטרקס גדול יותר מהג'וק ומציע יכולות משפחתיות של ממש. הוא גם מציע תא מטען גדול יותר ומאוד נוח להטענה.

המראה החיצוני מעולה (לדעתי), מרווח הפנים שלו דיי טוב והוא מאובזר בצורה טובה.

לא ממש הצלחתי להתרשם מהטרקס בנסיעה ארוכה אבל בנהיגה הקצרה שעשיתי הוא מגלה יכולות טובות בנסיעה בעיר.

140 כ"ס שהצהיר עליהם היצרן נראים לי כנתון אופטימי למדי, הרכב לא מרגיש חזק יותר ממש]חתית ממוצעת.

המחיר עומד על כ 130000 שקלים לגירסה הבסיסית שמגיעה עם מנוע 1.8 ו 140כ"ס. בהמשך ישווק הtrax עם מנוע 1.4T שגם לו 140 כ"ס שמגיעים בסל"ד נמוך יותר.

סיכום קצר שלי (בהמשך יגיע תורם של השאר)

לחיוב : עיצוב, תא מטען, אלטרנטיבה טובה למש]חתיות

לשלילה : מנוע מאכזב משהו, צריכת הדלק לא תפתיע לטובה (לדעתי)

לסיכום: שחקן חדש וחזק בתחום ה SUV העירוני.

אם למישהו יש שאלות, אשמח לנסות לענות.

IMAG0275.jpg

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה הסיכום שלי: (מקווה שיהיה לכם כוח לקרוא ;-))

התחלנו את הבוקר באולם התצוגה. קפה, מתעוררים, מדברים קצת, ואז ניגשנו לרכב התצוגה שהיה

באולם. זו היתה דווקא הגרסא הפחות מאובזרת, אבל יחסית אין שינויים מהותיים בין הגרסאות,

בטח שלא מבחינת מרווח פנים, ממדי תא מטען וכד'.

סה"כ, לגודל הרכב, הוא מרווח מאוד, ויכול להסיע 4 מבוגרים בנוחות, ללא צורך למעוך את יושבי

המושב האחורי, או לכופף את ברכי הנהג והנוסע לידו. אני אישית לא גבוה, אבל לקחתי את המושב עוד קצת

אחורה, כדי שאתרשם מה המרחב למישהו שיושב בספסל האחורי, ויחסית נשאר דיי הרבה מקום.

תא המטען גם מרווח, ובהנחה שרוב רוכשי הרכב יהיו משפחות צעירות, עגלה מכל סוג תכנס בתא

המטען בקלות, ותשאיר אפילו עוד קצת מקום. כמו כן אין סף בתא המטען, והוא שטוח לחלוטין, מה שיקל

מאוד על העמסת חפצים ופריקתם.

מבחינת מראה, הרכב נחמד מאוד. סולידי בהרבה מהמתחרה העיקרי שלו, הניסאן ג'וק, וגם פנים הרכב,

גם בגרסה הפשוטה יותר, משדר הרבה יותר סולידיות, ואיכות גבוהה יותר, זאת כמובן לדעתי האישית.

אחרי כמה דברי פתיחה, יצאנו בצוותים לנסיעה עירונית. היה קצת מאכזב שלא קיבלנו זמן נהיגה רב יותר,

ורכב לכל מי שבא, אלא נאלצנו לחלק את הזמן ביננו, שגם ככה לא היה רב. קיבלנו את הגרסא המאובזרת יותר,

עם ריפודים משולבי עור, מערכת מולטימדיה מקורית, ועוד קצת תוספות, נסקור את זה בהמשך.

נוחות הנסיעה טובה, כמובן שבמושב האחורי פחות, שכן מרגישים את הקפיצות והמהמורות באופן "חזק"

יותר, אבל עדיין נוח. לחלק מזה תורמים הצמיגים, שמגיעים בחתך אימתני של 70 אם אני זוכר נכון.

חווית הנהיגה לא מרנינה. ההגה לא קשור לכלום, ולא משדר אפילו לא חלקיק מידע מהכביש והצמיגים.

הוא רך בצורה קיצונית, אבל אני מניח שרוב משתמשי הדרך יראו זאת כיתרון, ולא כחסרון.

המנוע הוא 1.8 ליטר, ואמורים להמצא באורוותיו 140 כ"ס. אישית, וגם עפ"י שאר החברים, הרכב לא

מרגיש כאחד עם 140 כ"ס, ולדעתי זה נתון אופטימי מאוד.

לגבי צריכת הדלק האמיתית אין לנו נתונים, אבל גם בסעיף הזה, אנחנו כבר יודעים שנתוני יצרן זה

משהו תיאורטי מאוד :-)

מבחינת תמרונים, חניה, שליטה על מרחב הרכב, הרכב מאוד נוח, ויחד עם מצלמת רוורס שעוזרת

מאוד, אני חושב שמאוד קל לנהוג את הרכב. גם מימדיו החיצוניים לא גדולים, וגם שהייתי צריך לעבור

במקומות בהם חנו רכבים בצדדים, והיה צורך להדחק, לא היתה לי בעיה לעשות את זה.

לגבי האבזור, סה"כ הרכב מצוייד ומאובזר, אפילו עם משענת יד לנהג, משענת נשלפת במושב האחורי

כולל מחזיקי כוסות שם לטובת נוחות ביושבים מאחור.

מה היה לי חסר? חלונות שיורדים ועולים בנגיעה אחת. היה לנו ממש מוזר שזה לא קיים. אולי תקלה

ברכב שלנו, אבל לא נראה לי שזה היה המצב. בנוסף אין בקרת אקלים, גם לא בגרסא המאובזרת.

גג שמש הוא תוספת(כ-4,000 שקלים). תקרת הרכב יחסית ריקה ומשמימה, חבל שלא שמו אביזר

תאורה איכותי וגדול יותר.

לגבי מע' המולטימדיה. אומנם היא מקורית, אבל משום מה לדעתי היא נראית לא שייכת. דווקא המראה

של הגרסא הפשוטה יותר, נראv טוב בהרבה, ואני אישית לא חובב מערכות טאץ', שגורמות לך להרבה

חוסר ריכוז בכביש, בזמן שאתה מנסה לתפעל אותן. את קישוריות ה BT לא בדקנו, אבל לדברי הנציגים

של שברולט, הם טוענים שהשמיעה טובה מאוד. אני מניח שהם גם צודקים.

איכות השמע סבירה. לא משהו יוצא מגדר הרגיל, וגם לא "זבל סיני" כדברי הדיוטות.

מצלמת הרוורס מופעלת ברגע שהילוך אחורי משולב. לדעתי זה אביזר שמסייע מאוד. אומנם אתה לא

מסתמך רק על הראיה דרך המסך, אבל הוא נותן בטחון, ומקל מאוד על תמרון לאחור.

בהגה יש לחצנים לתפעול מערכת השמע, לקרוז קונרטרול, ואולי לעוד כמה דברים שלא הספקתי לבדוק.

הסידור לא ממש אינטואיטיבי, ויכלו להשקיע בזה קצת יותר מחשבה. אבל אני בטוח שאחרי שימוש של

כמה ימים, הנהג כבר יידע איפה ללחוץ כדי להפעיל את מה שירצה.

התמחור נשמע סביר, ואני מניח שאחרי מיקוח יהיה אפשרי לגרד כמה שקלים מהמחיר, למרות שלדברי

אנשי שברולט, הביקוש עולה על מה שיוכלו להציע, ולכן אני מניח שיהיה קשה יותר לקבל הנחה משמעותית.

אני אישית חשבתי שבגלל מחיר מקביל למשפחתית ממוצעת, הרכב יהפוך ללהיט ליסינג. כי ביננו, מי לא יעדיף

ג'יפון חמוד במקום מאזדה 3, קורולה, או פורד פוקוס?! אבל נראה שהם לא להוטים למכור לחברות הליסינג,

ורוב השיווק יהיה ללקוחות הפרטיים, לפחות בשלב הנוכחי. אני מניח שגם המרווח שידרשו חברות הליסינג,

יקשה על שיווק הרכב לליסינג, אבל שוב, סתם דיעה אישית שלי.

לסיכום אני חושב שזה רכב נחמד מאוד, ונועד בעיקר להתחרות בסגמנט של הג'וק. הוא מרווח ממנו,

ולדעתי גם בנוי ומאובזר טוב ממנו, אם כי זו רק התרשמות ראשונית וכללית. בתמחור נכון הוא יקבל נתח

לא רע מהמכירות, במיוחד כשקרוב מאוד במחיר עומדות המשפחתיות הממוצעות.

פורסם

האם מרווח הפנים יותר דומה לסופר מיני או למשפחתית?לדוגמא בג'וק המושב האחורי צפוף מאוד, פחות מקום מאשר בסופר מיני ממוצעת.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

זוהי בעצם גרסה מוגבהת של הסוניק ... עם שימוש במנוע וגיר של הקרוז ומכלולים פנימיים שנלקחו מהסוניק כולל לוח שעונים עם עדכון קל .

מהתרשמות שלי ( רק באולם התצוגה ) רכב עם נוכחות תרתי משמע ( חזית שברולטית אופיינית) ניפוחים בבתי הגלגלים שמקנים לו יציבה שרירית עם צמיגים במידה גדולה ...נראה יותר SUV מוקטן מכל הקטגוריה שבה אמור להתחרות .

בפנים המצב משתנה עם איכות לא אחידה - לוח שעונים שצריך להתרגל למראהו ( אולי בספארק ובסוניק זה גימיק נחמד אבל ברכב בגודל כזה זה כבר נראה פחות מושך ) מושבי העור ( ברמה הגבוהה שמוצגת) מרווחים מלפנים אבל לא ממש תומכים מאחור המושבים ישרים ותנוחת הישיבה לא ממש נוחה והמושבים ישרים וקשים ( גם ברנו קפצ'ור לשם השוואה המצב לא יותר טוב ) .

איכות החומרים בחלקו העליון של הדשבורד מתחילה טוב וככל שיורדים למטה ישנו שימוש בפלסטיק קשה ובחלקו חלול וחלק ( במרכז הפיקוד על המזגן ).

מבחינת מנוע - מנוע ה 1.8 של הקרוז לא גוזר כתרים וגם לא נחשב לחסכוני לכן נתוני הצריכה ( צריכים להיבדק במבחן אמיתי) לא מרמזים על רכב חסכוני בקבוצה . מעניין גם נושא רעשי רוח וביידוד תא הנוסעים בנסיעה

אולי עם מנוע הטורבו התמונה תהייה אחרת אבל גם המחיר ייקפוץ לכיוון ה 140 אלף שקל וגם עליו נתונים מהקרוז או האסטרה המקבילה לא ממש ממקמים אותו בתור מנוע חסכוני ואו דינאמי ביחס ל 140 כ"ס . (עדיף מה 1.8 זה בטוח בגלל עקומת המומנט )

לדעתי מתאים למי שמחפש רכב עם נוכחות מראה SUV ( ללכת בלי להרגיש עם ;-) ) ולא יותר מזה .

במחיר כזה כבר עדיף סובארו XV יד 2 או פורסטר משומש עם המנוע המעודכן - גם רכב עם יכולות שבילים אמיתיות וגם מאוד מרווח ופרקטי או משפחתומטית סטיישיין שתיתן תמורה עדיפה יותר מכל הבחינות כמו Ceed CW או Hyundai I30 CW לא קרוס אובר אבל לפחות יותר רכב בפחות כסף .

פורסם
האם מרווח הפנים יותר דומה לסופר מיני או למשפחתית?לדוגמא בג'וק המושב האחורי צפוף מאוד, פחות מקום מאשר בסופר מיני ממוצעת.

דומה למשפחתית. אם אני זוכר נכון, בסיס הגלגלים שלו ארוך בכ-20 ס"מ מהג'וק, מה שמסביר את מרווח הפנים.

פורסם

תודה על הסקירות,

בתמונות הוא נראה ממש ג׳יפון ״רציני״, יותר מכל מתחרה בקטגוריה שלו (סוזוקי קרוסאובר, רנו קפצ׳ור, הג׳וק), נוכחות כמו של ג׳יפונים מקטגוריה גבוהה יותר, האם זה באמת כך במציאות, האם הוא נראה גדול מגודלו האמיתי?

דרך אגב מנוע ה- 1.8 דווקא הפגין ביצועים טובים בקרוז סטיישן, במבחן השוואתי מול סטיישנים אחרות, באתר אחר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
זה שברולט-שברולט או דייהולט?

כבר אין ממש הפרדה בינהם, כולם זבל מתפרק באותה מידה, ולא בטוח איזה שברולט יותר גרוע - אמריקאי, קוריאני, או אולי גרמני (המוכרת אצלנו כאופל).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

השברולט טראקס תוכנן בתקופה שאופל היתה עדיין חלק מ GM, וחולק פלטפורמה משותפת עם הסוניק\קורסה.

פנים המכונית כמעט זהה לזה של הסוניק, עם לוח המחוונים החצי דיגיטאלי, רק הפוך מהספארק - מד מהירות דיגיטלי ומד סל"ד אנלוגי.

פלח הושק הזה שהוצא ע"י הג'וק של ניסאן זוכה להצלחה גדולה, ולא רק בארץ, ולדעתי בתמחור נכון צפוייה למכונית הצלחה.

חבל ש UMI אינם מייבאים את הסוניק RS.

בתמחור נכון, היא יכלה לזכות להצלחה, ולאור יכולת השלדה של הסוניק, אפשר לצפות למכונית חביבה בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אופל עדיין חלק מ-GM, לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בתמונות הוא נראה ממש ג׳יפון ״רציני״, יותר מכל מתחרה בקטגוריה שלו (סוזוקי קרוסאובר, רנו קפצ׳ור, הג׳וק), נוכחות כמו של ג׳יפונים מקטגוריה גבוהה יותר, האם זה באמת כך במציאות, האם הוא נראה גדול מגודלו האמיתי?

סה״כ הרכב נראה טוב, ולא נראה כמו סופר מיני שמתחו אותה, אלא יותר כג׳יפ שכיווצו אותו. אני חושב שהיתה הסכמה

שהרכב די גדול ומרווח יחסית לקטגוריה שלו.

פורסם
כבר אין ממש הפרדה בינהם, כולם זבל מתפרק באותה מידה, ולא בטוח איזה שברולט יותר גרוע - אמריקאי, קוריאני, או אולי גרמני (המוכרת אצלנו כאופל).

את זה אתה אומר מניסיון? כי מהניסיון שלי דווקא אצל יצרנים אחרים הכפתורים ודש לא חש טוב עם הזמן.

החיים הם כמו....

פורסם

בבעלות ההורים שלי קאפטיבה 7 מושבים קוריאנית.

רמת האבזור והאיכות פנים שם מאוד טובה.

הרבה יותר טובה למשל ממוסטנג\קאמארו חדשות.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
בבעלות ההורים שלי קאפטיבה 7 מושבים קוריאנית.

רמת האבזור והאיכות פנים שם מאוד טובה.

הרבה יותר טובה למשל ממוסטנג\קאמארו חדשות.

ברשותי גם קפטיבה ובגלל זה רשמתי את מה שרשמתי. פנים הרכב נשמר טוב כאשר אני לא מרחם עליו בכלל. והרכב המדובר בסיקור מאוד דומה שפשוט שלקחו קפטיבה ספורט והקטינו אותה

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...