Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי ברישיון נהיגה תחת הסעיף של "תנאים והגבלות" שורה אחת, לפיה אני צריך להרכיב עדשות מגע או משקפיים בנהיגה. לפני חודש עשיתי ניתוח לייזר ועכשיו אני לא צריך את המשקפיים, ונוהג מאז בלי.

השאלה היא, מה קורה אם שוטר תופס אותי לביקורת רישיונות ואז רואה שאני בלי משקפיים? תכננתי לומר לו שאני עם עדשות מגע, אז השאלה היא האם שוטר יכול להכריח אותי להוציא את אחת העדשות מהעין כדי להראות לו? כי אז הסתבכתי ממש. מה אומר החוק?

תודה,

גיא.

פורסם

תחזיק עליך אישור רפואי על הניתוח ועל תוצאותיו (ראיה 6:6 וכו')

פנה למשרד הרישוי בבקשה להסיר את התנאי המגביל ברישיון.

שוטר קפדן יכול לרשום לך דוח על אי מילוי תנאי רישיון נהיגה - 500 ש"ח.

פורסם

ספק שהוא יכול לחייב אותך להוציא את העדשות, צריך לבדוק את זה.

לפי מה שאני זוכר מי שמופיע לו סעיף כזה ברשיון צריך להחזיק משקפיים ברכב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בתור אחד שמרכיב רק עדשות מגע, אני יכול להעיד שכמעט בכל מפגש עם שוטר, ברגע שהשוטר מגיע לסעיף הזה ברישון הוא מכניס לי פנס לתוך העין על מנת לבדוק.

אל תסתבך בשקרים תחזיק אישור על הניתוח ובנוסף תסדיר את העיניין מול משרד הרישוי לקבל רישון חדש ללא הסעיף

פורסם

לא צריך לפתוח פרוזקטור כמו המגלייט המפלצת שיש להם שאחר כך אי אפשר לראות רבע שעה בעין אם הוא מסנוור אותך , מספיקה אפילו זווית מסויימת לראות שיש עדשה בעין

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

בתור אחד שרשום לי ברשיון שצריך משקפיים אני אף פעם לא הרכבתי אותם ורק פעם אחת שוטר שאל אותי למה אני לא לובש אותם. אמרתי לו שיש עדשות (שקר), לפי חוק הוא לא יכל להגיד לי להוציא אותן.

פורסם

4real

אתה טועה ומטעה.

שוטר יכול לקחת אותך למקום שבו תנאי ההיגיינה יאפשרו לך להוציא את העדשות, לנקות אותן ולהחזירן בחזרה וזאת כדי להוכיח שהשתמשת בהן כנדרש על פי תנאי הרישיון.

נכון שזה נדיר אבל אפשרי.

כמוכן, אם חו"ח תהיה מעורב בתאונה או בנזק, חברת הביטוח תתנער ממך במהירות רבה מאוד.

חבל להסתכן לריק ובמיוחד לא כדאי לשקר.

מקרה שקרה לי במשמרת:

נהג "עשה צלחת" במגרש חולי וכמעט פגע בהולכת רגל. נקראתי לשם על ידי המשא"ז הקלאסי.

כמובן שלא יכולתי להתייחס למקרה כי לא הייתי עד לעבירה.

אבל, לאחר שהסתכלתי ברישיון הנהיגה של הנהג וראיתי כי אינו מרכיב משקפיים, שאלתי אותו באיזה צבע עדשות המגע שלו, השיב שאינו מרכיב עדשות. התוצאה: קנס 500 ש"ח.:cry:

שתי מסקנות

1. לא כדאי להתחכם עם שוטרים

2. מי שגר בבית מזכוכית, שלא ישליך אבנים.... :lol:

פורסם

שטויות במיץ לדעתי, יש לי רישיון עם ההגבלה של משקפים כבר כמעט 5 שנים, באור יום אני מרכיב משקפי שמש, בלילה עדשות\משקפי ראיה שתמיד באוטו.

עצרו אותי כמה וכמה פעמים שוטרים שהייתי עם ובלי משקפיים, חוץ מאחד משועמם ששאל אותי למה אני בלי משקפיים אחרי שעשה לי ינשוף ואמרתי לו הנה הם והחזקתי אותם ביד לידי ואמרתי לו שהרגע הורדתי אותם בזמן שהוא ניגש אליי לרכב, אמר טוב החזיר לי את הרישיון איחל לי לילה טוב והמשכתי לדרכי.

למרות ששמעתי מחבר על שוטר מתחכם שכאשר חבר שלי טען שהוא עם עדשות השוטר ביקש ממנו לקרוא את מספר הרישוי על הניידת שחנתה מרחק של כ-10 מטרים קדימה, אם החבר היה בלי עדשות באמת יש סיכוי טוב שזה גובל בהכשלת שוטר בתפקיד אם השוטר ממש רע ו500 ש''ח קנס אם הוא נחמד :lol: .

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אני נוהג עם משקפי שמש בשילוב ראייה ומשקפי ראייה, הסיבה = אני לא יכול לסוע בלי.

פעם אחת עצר אותי שוטר לביקורת בנושא, שהייתי עם משקפיי השמש, והוא שאל אותי אם זה ראייה גם אמרתי שכן, ושלח אותי לדרכי, בפעמים אחרות אפילו לא התייחסו לסעיף הזה ברישיון, לדעתי זה מאוד קטנוני להסתכל על אלה שכן יש להם את הסעיף מהסיבה הפשוטה שבד"כ הם לא ישחקו אם זה כי הם מודעים לבעיה.

הבעיה הרצינית והאמיתית בנושא הזה היא דווקא לבדוק את אלא שסעיף זה לא רשום להם - אני יכול להגיד לכם שלפחות 30% מהנהגים במדינת ישראל שלא מרכיבים משקפיים בנהיגה כן צריכים להרכיב, פה טמונה הסכנה, הם פשוט לא יודעים שהם לא רואים טוב, לפני שהרכבתי משקפיים שזה היה לפני עשור בערך בתור תלמיד יסודי, פשוט לא ידעתי שאני לא רואה טוב חשבתי שככה צריכים לראות כנראה, ומהרגע ששמתי משקפיים בפעם הראשונה, קצת מוזר, קצת מציק אבל נפתחו לי העיניים.

asdasdasd

פורסם
ספק שהוא יכול לחייב אותך להוציא את העדשות, צריך לבדוק את זה.

לפי מה שאני זוכר מי שמופיע לו סעיף כזה ברשיון צריך להחזיק משקפיים ברכב.

הוא יכול לחייב, כמו שנאמר בתנאים הולמים.

ורק נהג רכב רכב ציבורי או שמסיע מעל 8 נוסעים חייב להחזיק גיבוי למשקפיים/עדשות.

מותר לטעות, אבל חבל לתת אינפורמציה לא מדוייקת אם מראש לא בטוחים במידע.

אל תסתבך בשקרים תחזיק אישור על הניתוח ובנוסף תסדיר את העיניין מול משרד הרישוי לקבל רישון חדש ללא הסעיף

בדיוק. בשביל תהליך פשוט למדי של בדיקת ראיה, שליחת הטופס בדואר למשרד הרישוי וקבלת רשיון מעודכן לא צריך להתחיל למציא סיפורים.

עד שתקבל את הרשיון המעודכן, אתה עקרונית במצב אפור, ודא שיש לך ניירת שמאשרת את הניתוח, כך שגם בלי רשיון מעודכן הסיכוי שתקבל דו"ח קטן, וגם אם תקבל דו"ח תוכל לבקש את ביטולו ברגע שיהיו לך את האישורים המתאימים.

פורסם
שלום רב,

יש לי ברישיון נהיגה תחת הסעיף של "תנאים והגבלות" שורה אחת, לפיה אני צריך להרכיב עדשות מגע או משקפיים בנהיגה. לפני חודש עשיתי ניתוח לייזר ועכשיו אני לא צריך את המשקפיים, ונוהג מאז בלי.

השאלה היא, מה קורה אם שוטר תופס אותי לביקורת רישיונות ואז רואה שאני בלי משקפיים? תכננתי לומר לו שאני עם עדשות מגע, אז השאלה היא האם שוטר יכול להכריח אותי להוציא את אחת העדשות מהעין כדי להראות לו? כי אז הסתבכתי ממש. מה אומר החוק?

תודה,

גיא.

הייתי אומר לך שאתה פשוט צריך לחדש רישיון נהיגה עם האישור של בדיקת הראייה (ואז הסעיף יימחק לך מהרישיון) אבל גם אני עצלן מדי מכדי לעשות את זה. עד כה מעולם לא עשו לי בעיות. אם יעשו, אני מעריך ששוטר נורמלי יבין מהר מאוד שאני רואה מצוין אם אקריא לו טקסטים מרוחקים או אתאר לו משהו באופק. וכן, assumption is the mother of all fuckups...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בתור אחד שרשום לי ברשיון שצריך משקפיים אני אף פעם לא הרכבתי אותם ורק פעם אחת שוטר שאל אותי למה אני לא לובש אותם. אמרתי לו שיש עדשות (שקר), לפי חוק הוא לא יכל להגיד לי להוציא אותן.

וואלה, הייעוץ שלך באמת משהו...:?

לפות"ש - הכי נכון זה לעדכן את משרד הרישוי להורדת הסעיף ברשיון (ועד אז שיהיה לך בנמצא העתק מסיכום הניתוח שעברת).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מרכיב עדשות כבר מעל לשני עשורים. לא מעט שוטרים עצרו אותי בצד, רובם לבדיקה שגרתית ומיעוטם החליטו שעברתי עבירה (אני?! מה פתאום?? :twisted:). מעולם איש מהם לא שאל ולא התייחס למגבלה הרשומה שם. לא יודע אם זה מעצלנות או שהבינו שיקשה עליהם להתמודד עם טענת העדשות.

למרות ששמעתי מחבר על שוטר מתחכם שכאשר חבר שלי טען שהוא עם עדשות השוטר ביקש ממנו לקרוא את מספר הרישוי על הניידת שחנתה מרחק של כ-10 מטרים קדימה, אם החבר היה בלי עדשות באמת יש סיכוי טוב שזה גובל בהכשלת שוטר בתפקיד אם השוטר ממש רע ו500 ש''ח קנס אם הוא נחמד :lol: .

אם יעשו, אני מעריך ששוטר נורמלי יבין מהר מאוד שאני רואה מצוין אם אקריא לו טקסטים מרוחקים או אתאר לו משהו באופק..

אני לא חושב ששוטר רשאי לערוך לך בדיקת ראייה בשטח. למעשה, עכשיו כשאני חושב על זה, אחרי שאתה עושה בדיקות ראייה לפני הוצאת הרשיון, אתה חופשי ומאושר ואף אחד לא בודק אם חל איזה שינוי לרעה או לטובה בסעיף החשוב הזה. ואם אין לאף גוף סמכות לעשות זאת, הרי שרק במקרה של תאונת נפגעים ותביעה מישהו יטרח לבדוק אותך. תטעו אותי אם אני צודק :-)

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לך ליקוי בראייה ואתה נוהג ללא משקפים או עדשות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...