Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, ערב טוב.

אז ככה, אני בן 16, כיתה יא', וצריך עזרה ודעות של החבר'ה הבוגרים יותר כאן.

יש לי בעיה שאני מרגיש שהיא רק גדלה ומחמירה עם הזמן, אני פשוט לא מצליח ללמוד למקצועות

שיש בהם חומר רב שצריך לשנן, אני מעולה במתמטיקה, גם באנגלית, ציונים גבוהים (90+)

זה תסכול ענק, אני חושב שהשנים האחרונות של הבית ספר אלה השנים הכי גרועות שהיו לי בחיים.

אין לי בעיות קשב וריכוז או בעיות אחרות, סך הכל אוהב ללמוד ועובד טוב, בנאדם רגוע ולא בעייתי.

אני פשוט לא מצליח להסתדר עם זה שזורקים עליך ספרים שלמים שצריך לשנן בעל פה, מבין או לא- תזכור.

יש לי שאיפות גדולות לעתיד, אני רוצה ללמוד משהו אולי בסגנון הנדסה, תכנות או משהו שקשור למחשבים\הייטק,

משהו שיניב לי משכורת טובה יחד עם חשיבה מחוץ לקופסא ויצירתיות.

אולי אפילו בעתיד להגר לקנדה או מדינה מפותחת אחרת.

אני מפחד שהבגרות הזאת תדפוק אותי בעתיד, אני משתדל ונותן מעצמי 100% אבל אין- זה פשוט לטחון מים,

לא יכול להבין את זה.

אני בטוח שמישהו כאן חווה את זה בעבר, אם תוכלו לעזור ולתת דעתכם אני אשמח.

פורסם

כל מה שתרצה ללמוד בעתיד ירוש הרה שינון והרבה תרגול. נכון שבמינונים שונים - ברפואה ומשפטים יותר שינון, בהנדסה יותר תרגול, אבל יהיה עליך להתרגל לרעיון שלימודים, באשר הם, דורשים ישבן חזק.

ועניין נוסף - משך הרבה שנים היתה סיסמא שצריך להתרכז בפיתוח החשיבה. זה נכון, אבל צריך גם בסיס ידע. ובסיס ידע קונים בקריאה, שינון ותרגול.

תעודת הבגרות הישראלית איה פשוטה, יש דרישות מינימום במגוון לא קטם של מקצועות. חלקם דורשים לא מעט שינון. אבל בלי ידע לא תהיה לך הבנה ולא תוכל לפתח את יכולותיך.

וערה קטנה, לקראת הבגרות בלשון: לא גודלת. גדלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצד אחד אני יכול להגיד לך שמספיק לך 60-70 בבגרויות כמו לשון היסטוריה תנך..(בקיצור המקצועות שאתה מתקשה בהם) בשביל להתקבל למקצועות הנדסה. כמובן שזה בתנאי שיש לך ציונים מעולים במקצועות ריאליים. אבל מנגד אני ממליץ לך פשוט לחפש את הזווית שמעניינת אותך בכל מקצוע הומני,כך יהיה לך הרבה יותר קל ללמוד. אל תשכח שכדי להגיע ללימודי הנדסה תצטרך לעשות פסיכומטרי,ובפסיכומטקי אתה באמת תשנן אלפי מילים ומונחים משעממים, אז תחשוב על עכשיו כתקופת אימון. חוץ מזה תמיד טוב לפתח את הידע, בלי קשר לציונים. בהצלחה. ואם תרצה אלמד אותך שיטה קלה ונוחה ללמידה של חומר הומני.

פורסם

אני מצטער לשמוע שיש לך מורים גרועים. לזרוק ספרים על ילדים ולהגיד להם תשננו זו בעיה. במקצועות ההומניים, ההבנה של הדברים חשובה לא פחות מאשר במקצועות הריאליים. למשל, בהיסטוריה, אל תנסה לשנן כותרות, תנסה לדמיין את עצמך במציאות היום יומית. אתה תיווכח לדעת שרוב הדברים של אז דומים מאוד לשל היום, ולמה שקורה בפוליטיקה העכשווית. ברגע שתדע להבין את המסביב, לזכור את הכותרות יהיה לך הרבה יותר קל, ולא תצטרך לשנן כלום. סה"כ מדובר במקצועות מעניינים שאין כמותם. אני לא מכיר בנאדם אחד שנכנס כמו שצריך לתוך אירופה בין 1914 לבין 1945 וטען שהחומר משעמם. החומר ישעמם כשאתה לומד לבד כמו תוכי. כשאתה מסתכל על דברים בראייה רחבה אתה מבין מה באמת קרה. אם אתה צריך עזרה אני יותר מאשמח לעזור לך, בחינם כמובן. מאיזה אזור אתה?

שנית, נסה לשקול מורה פרטי. לרוב, הלימוד הוא שונה, והרבה יותר פרטני. נכנסים לעומק הדברים, מה שתורם להבנה ולתהליך הלמידה.

מעבר לכל מה שנכתב, אתה חייב להבין שלשנן זה חלק מהחיים בכל לימודים אקדמיים. יש ספרים רבים על נושא הזכרון, ויש שיטות שינון רבות ומגוונות. תתחיל לחפש מעט בנושא, ולקרוא על דברים כמו זכרון קצר טווח וזכרון ארוך טווח. לאט לאט אתה תגיע למאמרים הרלונטיים ותוכל להתחיל לשפר את הזכרון שלך, מה שיקל עליך מאוד. שיהיה הרבה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתי באותו מצב, סיימתי יב' לפני כמה חודשים.

מורים על הפנים, אחוזי בגרות בעיר שלנו נמצאים אחרי רהט.

במקצועות החשובים השקעתי, מתמטיקה, אנגלית 5 יח', ואלק' 10 יחידות.

בכל שאר המקצועות נשארתי סביב ה70 +- בעבודה לבד, המורים לא עזרו וישבתי ללמוד ולמזלי כל הבגרויות היו לי קלות.

המגן תמיד דפק אותי באיזשהי צורה, קח את עצמך קח ספר ותלמד לבד, אם יש לך חבר להיעזר בו, נפלא !

כרגע אני ביג' המשכתי אלקטרוניקה, ומקווה שאצליך בעתיד, ומאחל אותו דבר גם לך !

בהצלחה !!

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
כל מה שתרצה ללמוד בעתיד ירוש הרה שינון והרבה תרגול. נכון שבמינונים שונים - ברפואה ומשפטים יותר שינון, בהנדסה יותר תרגול, אבל יהיה עליך להתרגל לרעיון שלימודים, באשר הם, דורשים ישבן חזק.

ועניין נוסף - משך הרבה שנים היתה סיסמא שצריך להתרכז בפיתוח החשיבה. זה נכון, אבל צריך גם בסיס ידע. ובסיס ידע קונים בקריאה, שינון ותרגול.

תעודת הבגרות הישראלית איה פשוטה, יש דרישות מינימום במגוון לא קטם של מקצועות. חלקם דורשים לא מעט שינון. אבל בלי ידע לא תהיה לך הבנה ולא תוכל לפתח את יכולותיך.

וערה קטנה, לקראת הבגרות בלשון: לא גודלת. גדלה.

אתה בהחלט צודק, אבל אני מעדיף להתמקד על דבר אחד מאשר להתפרס על 10 מקצועות שונים שאף אחד מהם

אני לא מבין.

מצד אחד אני יכול להגיד לך שמספיק לך 60-70 בבגרויות כמו לשון היסטוריה תנך..(בקיצור המקצועות שאתה מתקשה בהם) בשביל להתקבל למקצועות הנדסה. כמובן שזה בתנאי שיש לך ציונים מעולים במקצועות ריאליים. אבל מנגד אני ממליץ לך פשוט לחפש את הזווית שמעניינת אותך בכל מקצוע הומני,כך יהיה לך הרבה יותר קל ללמוד. אל תשכח שכדי להגיע ללימודי הנדסה תצטרך לעשות פסיכומטרי,ובפסיכומטקי אתה באמת תשנן אלפי מילים ומונחים משעממים, אז תחשוב על עכשיו כתקופת אימון. חוץ מזה תמיד טוב לפתח את הידע, בלי קשר לציונים. בהצלחה. ואם תרצה אלמד אותך שיטה קלה ונוחה ללמידה של חומר הומני.

תודה רבה על העצה, בהחלט נתת לי משהו לחשוב עליו.

אתה צודק בקשר לפסיכומטרי, אבל שם אתה נותן כמה חודשים מלאים וטובים של חרישה,

מגיש וזה נגמר. כאן אנחנו מדברים על 3 שנים ארוכות של בלבולי מוח.

אני אשמח לקבל מידע על השיטה, אם תשלח לי הודעה פרטית זה יהיה מצויין, אין לי מספיק הודעות :?

אני מצטער לשמוע שיש לך מורים גרועים. לזרוק ספרים על ילדים ולהגיד להם תשננו זו בעיה. במקצועות ההומניים, ההבנה של הדברים חשובה לא פחות מאשר במקצועות הריאליים. למשל, בהיסטוריה, אל תנסה לשנן כותרות, תנסה לדמיין את עצמך במציאות היום יומית. אתה תיווכח לדעת שרוב הדברים של אז דומים מאוד לשל היום, ולמה שקורה בפוליטיקה העכשווית. ברגע שתדע להבין את המסביב, לזכור את הכותרות יהיה לך הרבה יותר קל, ולא תצטרך לשנן כלום. סה"כ מדובר במקצועות מעניינים שאין כמותם. אני לא מכיר בנאדם אחד שנכנס כמו שצריך לתוך אירופה בין 1914 לבין 1945 וטען שהחומר משעמם. החומר ישעמם כשאתה לומד לבד כמו תוכי. כשאתה מסתכל על דברים בראייה רחבה אתה מבין מה באמת קרה. אם אתה צריך עזרה אני יותר מאשמח לעזור לך, בחינם כמובן. מאיזה אזור אתה?

שנית, נסה לשקול מורה פרטי. לרוב, הלימוד הוא שונה, והרבה יותר פרטני. נכנסים לעומק הדברים, מה שתורם להבנה ולתהליך הלמידה.

מעבר לכל מה שנכתב, אתה חייב להבין שלשנן זה חלק מהחיים בכל לימודים אקדמיים. יש ספרים רבים על נושא הזכרון, ויש שיטות שינון רבות ומגוונות. תתחיל לחפש מעט בנושא, ולקרוא על דברים כמו זכרון קצר טווח וזכרון ארוך טווח. לאט לאט אתה תגיע למאמרים הרלונטיים ותוכל להתחיל לשפר את הזכרון שלך, מה שיקל עליך מאוד. שיהיה הרבה בהצלחה.

אני באמת אנסה להתעמק יותר, נשמע שזה באמת יהיה יותר מעניין ככה.

אני אחפש גם את המאמרים שאמרת.

בקשר למורה פרטי, זה בלתי אפשרי, אין לי או להורים שלי את הכסף לממן את זה,

במיוחד שיש צורך לכמה מקצועות ביחד.

תודה רבה שאתה רוצה לעזור לי, לשאלתך, אני מאיזור המרכז (חולון)

הייתי באותו מצב, סיימתי יב' לפני כמה חודשים.

מורים על הפנים, אחוזי בגרות בעיר שלנו נמצאים אחרי רהט.

במקצועות החשובים השקעתי, מתמטיקה, אנגלית 5 יח', ואלק' 10 יחידות.

בכל שאר המקצועות נשארתי סביב ה70 +- בעבודה לבד, המורים לא עזרו וישבתי ללמוד ולמזלי כל הבגרויות היו לי קלות.

המגן תמיד דפק אותי באיזשהי צורה, קח את עצמך קח ספר ותלמד לבד, אם יש לך חבר להיעזר בו, נפלא !

כרגע אני ביג' המשכתי אלקטרוניקה, ומקווה שאצליך בעתיד, ומאחל אותו דבר גם לך !

בהצלחה !!

תודה רבה, אני אנסה להוציא את המקסימום.

רק עוד קצת פחות משנתיים והסיוט הזה נגמר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תקרא את החומר שאתה לומד בקול כי ככה זה נקלט יותר טוב בראש.

תכתוב קיצורים של דברים, תאריכים וזה. הכתיבה עוזרת לזה להיתקע במח.

תלמד עם חבר אבל לא חבר יותר מדי טוב, כי ככה סתם תעשו שטויות במקום ללמוד :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איזה סיוט? מזלך שאתה נמצא בפורום של אנשים בוגרים שכבר יודעים דבר או שניים על החיים.

בגילך חשבתי שהחיים הם חרא ושבית ספר נועד רק לדכא אותי,כמו מטומטם פרשתי מהלימודים לקראת סוף י'א (עם ממוצע 85 כן) כמה שנים אחרי מצאתי את עצמי משלם מעל 20 אלף בשביל להשלים את אותם בגרויות מטומטומות ובזבזתי עוד שנתיים מהחיים. תזכור את המילים האלה. עוד שנתיים שלוש אתה תביט לאחור ותצחק על "הסיוט" והבעיות האלה שלך.

בנוגע לשיטה:

דבר ראשון כשאתה ניגש לטקסט תקרא אותו ברפרוף.(אף אחד לא מבין טקסט מהפעם הראשונה,או זוכר משהו ממנו)

כשאתה מסיים לקרוא אותו,תתחיל מהתחלה והפעם אחרי כל פסקה תעצור תהפוך את הדף ותסכם במילים שלך את מה שקראת. (לא חייב לזכור את הכל רק לסכם במילים שלך) סיימת לסכם הכל? יופי. עכשיו תקרא את הטקסט שוב ואתה תרגיש שאתה יודע על מה אתה קורא ופשוט "תכנס" אל תוך הטקסט. בשיטה הזאת אתה באמת תצבור ידע ולא רק תשנן.

שיטה נוספת היא לקרוא מאמר ולהפוך אותו לדיגיטלי. אתה פשוט קורא את התכנים פסקה פסקה ומסכם אותם בוורד.

לאחר שאתה מסיים אתה מדגיש לך נקודות מפתח. ככה אתה מבצע שני פעולות במכה אחת: א. אתה לומד ומשנן. ב: אתה עוסק במשהו תוך כדי למידה וכך נמנע מהסחות דעת שפוגעות בתהליך הלמידה שלך.

אגב מה שניקו כתב זה נכון ב100% : ההיסטוריה חוזרת על עצמה, ככה שמאוד קל להשליך את מה שאתה לומד על נושאים אקטואליים ולזכור אותם,אותו הדבר בתנ'ך,אזרחות וספרות. אתה פשוט חייב למצוא את המכנה המשותף אלייך ואז זה פשוט יזרום לך.

• תוכן חדש...