Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטומטית.

האם צריך להחליף באופן יזום את השמן כל תקופה מסויימת \ קילומטרז' כלשהו?

(עשיתי חיפוש, לא מצאתי תשובות)

פורסם

עד כמה שאני זוכר, כל 90000. וכמובן שרצוי שמן מקורי.

בכל מקרה תעשה טלפון לאחד המוסכים המורשים של טויוטה או לשירות טכני שלהם.

בכל מקרה, על הדרך בשיחה עם השירות הארצי, תבקש ספר רכב (אני מסיק שאין לך)

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

יש ספר, רק שצריך למצוא אותו. חשבתי שיהיה יותר יעיל פשוט לשאול פה.

עושים את זה במוסך או במכון גירים אוטומטיים כמו אצל ספי בסגולה?

פורסם

לפי הספר אין צורך להחליף את שמן הגיר, אך יש לבדוק אותו כל 15 אלף ק"מ ולהחליף במידת הצורך.

מדובר בקורולה 2006, אשר זהה לדגם של 2003.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

ישנה תופעה מאוד מוזרה בזמן החלפת שמן בגיר

למשל אצלי באוטו היצרן לא ממליץ להחליף שמן גיר אלה רק לבדוק אותו.

כמה פעמים ראיתי מקרים שאחרי החלפת השמן בגיר ללא הוראה של היצרן הגיר שובק חיים.

האם משהו יכול להסביר מדוע?

פורסם

כדאי לבצע החלפה חלקית בלבד - להחליף כל כ 3-4 שנים ( כ 60.000 ק"מ ) - כך דורשים יצרנים רבים .

כ 3.5-4 ליטר , ריקון הנוזל מאגן הממסרה ומילוי נוזל חדש העומד בתקן טויוטה IV .

עדיף לבצע זאת אצל מוסך המבין בעבודה הנ"ל , או מוסך המתמחה בממסרות אוטומטיות .

הבעיה יותר בהחלפה ומילוי לא נכון , וסוג נוזל ממסרה לא נכון .

קבל דיונים קודמים בנושא .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=306296&highlight=%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203888

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=344542

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גיר אוטו׳ תקין לא אמור ללכת בעקבות החלפת שמן גיר.

להיפך החלפת שמן לפי הוראות היצרן ושימוש בשמן גיר מקורי רק יאריכו את חיי הגיר.

במיקרים בהם הגיר הולך לאחר החלפת השמן זה בגלל שהגיר בסוף ימיו (גוסס)

כמובן גם שלפעמים החלפת השמן משפרת את תפקוד הגיר ונותנת לו כמה חודשים/שנים של חסד.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

סתם שאלה ללוציפר 66 לפי הספר לא אמורים להחליף כלל, הכוונה ליצרן או ליבואן?

אני סתם סקרן כי נתקלתי במקרים בהם הוראות היבואן והוראות היצרן הם שני דברים שונים לחלוטין.

פורסם
גיר אוטו׳ תקין לא אמור ללכת בעקבות החלפת שמן גיר.

להיפך החלפת שמן לפי הוראות היצרן ושימוש בשמן גיר מקורי רק יאריכו את חיי הגיר.

במיקרים בהם הגיר הולך לאחר החלפת השמן זה בגלל שהגיר בסוף ימיו (גוסס)

כמובן גם שלפעמים החלפת השמן משפרת את תפקוד הגיר ונותנת לו כמה חודשים/שנים של חסד.

אם כך הדבר אז איך ניתן להסביר את העובדה שישנם גירים שהיצרן אומר שלא מחליפים בהם שמן גיר? במה שונה שמן הגיר ששם מגירים שבהם צריכים כן להחליף שמן?

פורסם

I'm not buying that.

נוזל ממסרה אוטומטית, כמו כל נוזל אחר ברכב, מאבד מתכונותיו עם הזמן.

לדעתי החלפות סדירות ושימוש בנוזל המקורי שומרות על תכונות הנוזל ומקנות הגנה מקסימלית לתיבה.

יכול להיות שהמלצות היצרן לגבי אי-החלפת הנוזל נובעת מכך שאורך חיי התיבה, לפחות בשלב התכנון, תואמות לאורך חיי הנוזל וכך ביום שהתיבה תזדקק לשיפוץ גם יוחלף הנוזל באותה ההזדמנות ועד הכשל הבא.

אני לא יודע מה נכון ומה לא, אני לא רואה איך החלפות סדירות של הנוזל - גם אם לא נדרשות על ידי יצרן הרכב - יכולות להזיק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
I'm not buying that.

נוזל ממסרה אוטומטית, כמו כל נוזל אחר ברכב, מאבד מתכונותיו עם הזמן.

לדעתי החלפות סדירות ושימוש בנוזל המקורי שומרות על תכונות הנוזל ומקנות הגנה מקסימלית לתיבה.

יכול להיות שהמלצות היצרן לגבי אי-החלפת הנוזל נובעת מכך שאורך חיי התיבה, לפחות בשלב התכנון, תואמות לאורך חיי הנוזל וכך ביום שהתיבה תזדקק לשיפוץ גם יוחלף הנוזל באותה ההזדמנות ועד הכשל הבא.

אני לא יודע מה נכון ומה לא, אני לא רואה איך החלפות סדירות של הנוזל - גם אם לא נדרשות על ידי יצרן הרכב - יכולות להזיק.

איתמר

זה באמת סוגייה מעניינת ועדיין אשמח לשמוע את התשובה המיקצועית והאמיתית בעניין הזה. למה שהיצרן יעשה גיר שאורך חייו ייתקצרו בגלל שהוא אומר לא להחליף נוזל?

פורסם
לפי הספר אין צורך להחליף את שמן הגיר, אך יש לבדוק אותו כל 15 אלף ק"מ ולהחליף במידת הצורך.

מדובר בקורולה 2006, אשר זהה לדגם של 2003.

לחמי יש קורולה GLI 2006 - הרכב מטופל במורשה נס ציונה, בלי כל קשר להמלצות היצרן המוסך המליץ על טווח החלפה של 40-50k קמ או 3 שנים.

בהצלחה!

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

לגבי החלפת שמן גיר, האם כדאי לעשות "חצי החלפה" או החלפה מלאה, כולל החלפת השמן בטורק ע"י פירוק צינור המחזיר מהמצנן?

במוסך טויוטה אמרו לי שהכמות בטורק של הקורולה קטנה, משהו כמו ליטר וחצי, וחצי החלפה מוציאה 4 ליטר, כך שרוב השמן מוחלף, ואם מקפידים על החלפה כזו פעם ב3 שנים אין צורך בהחלפה מלאה.

פורסם
זה באמת סוגייה מעניינת ועדיין אשמח לשמוע את התשובה המיקצועית והאמיתית בעניין הזה. למה שהיצרן יעשה גיר שאורך חייו ייתקצרו בגלל שהוא אומר לא להחליף נוזל?

לא אמרתי שהוא מתכנן מכלול שחייו יתקצרו, אמרתי שהוא מתכנן שזמן החיים או זמן העבודה בין תקלה לתקלה יתאים לאורך החיים של הנוזל. הדבר הזה נפוץ למדי ונקרא MTBF או Mean Time Between Failure.

למשל: היצרן קבע שוארך החיים של תיבה אוטומטית הוא 150,000 ק"מ. מהנדסי הכימיה התבקשו לפתח נוזל ממסרה שיחזיק 150,000 ק"מ. היצרן לא יכתיב למוסכים וללקוחות שיש להחליף נוזל כי היצרן יודע ש:

א. הנוזל אמור להחזיק 150,000 ק"מ.

ב. באיזור ה 150,000 ק"מ התיבה תצטרך לעבור שיפוץ ואז ממילא יחליפו נוזל.

ג. הלקוח מבסוט ש"היצרן קבע שאין צורך להחליף שמן גיר".

ד. כנראה שהיצרן זכה לאיזו הטבה / הקלה במס בעקבות תקנות איכות סביבה (כמו התקן האירופאי שמדבר על 130 גר' לק"מ של CO2 וקנסות על יצרנים שחורגים ממנו)

לגבי החלפת שמן גיר, האם כדאי לעשות "חצי החלפה" או החלפה מלאה, כולל החלפת השמן בטורק ע"י פירוק צינור המחזיר מהמצנן?

במוסך טויוטה אמרו לי שהכמות בטורק של הקורולה קטנה, משהו כמו ליטר וחצי, וחצי החלפה מוציאה 4 ליטר, כך שרוב השמן מוחלף, ואם מקפידים על החלפה כזו פעם ב3 שנים אין צורך בהחלפה מלאה.

זה נכון, הכמות הנשארת בטורק לא גדולה והחלפה סדירה תשמור על נוזל רענן במכלול התיבה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדקתי בספר, בדיקה כל שנתיים( 30 אלף ק"מ ), החלפה כל 6 שנים( 90 אלף ק"מ ) או כל 60 אלף ק"מ בתנאי נסיעה קשים.

מצ"ב תצלום מהספר

uploadfromtaptalk1380113955033.jpg

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• תוכן חדש...