Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי מאזדה MX5 שחורה, לפני כשבועיים עשיתי לה פוליש ווקס.

בכל פעם שאני שוטף אותה טוב משפשף ואחכ מנגב עם סמרטוט חדשה מיקרופייבר נשאר לי סימני ניגוב על כל האוטו.

מה יכולה להיות הסיבה? אני משתמש בשמפו טפלון וסמרטוט מיקרופייבר של "סנו".

פורסם

כשאני שוטף , לאחר השטיפה אני משתמש ב:

לניגוב ראשוני :

http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A9-Meguiar-s.html

ניגוב סופי :

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A6%D7%94%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-Meguiar-s.html

כנראה שהבעיה אצלך זה המטלית סנו שהיא מנגבת אבל עדיין משאירה שאריות מים אחריה .

** המגבות הנ"ל לא זולות , כך שאני מציע לך לשמוע עוד חוות דעת לפני שאתה פותח את הארנק :)

פורסם

המלצות חמות על water magnet של מגווירס או מגבת uber צהובה(הכי טוב לדעתי, כיום משתמש) או chemical guys wooly(מעט גדולה לדעתי, במיוחד במשטחים כמו דלתות וצד הרכב שם יש לקפל אותה)

המגבות הנ"ל נוסו על ידי וסופגות נהדר לאחר קריאה ממושכת, ממליץ בעת הורדת הסבון להשתמש בזרם מים חלש יחסית וקרוב לפח הרכב (בלי ללחוץ על קצה הצינור)ולעבור לאט על הרכב ולהוריד את הסבון, השיטה הזו גורמת לטיפות להתאחד יותר טוב אחת לשניה ובכך נשארים פחות מים על הגג והמכסה מנוע בעיקר (בתקווה שהרכב עם שכבת ווקס, שיטה זו לא עובדת אם הרכב ללא הגנה של ווקס או אוטם שכן אין אפקט beading).

בנוסף, חפש בפורום כיצד לכבס את המגבות, על יד אחד: רק נוזל כביסה (לא אבקה) עד 30 מעלות (ממליץ שמפו טקסטיל) ייבוש במקום מוצל ואופן

א-י-ן להשתמש במרכך, המרכך "סותם" את המגבת ומונע ממנה לספוג במיטבה, בכך מוריד מיעילותה.

לגבי מטליות סנו, לדעתי מסורבל כיוון שיש צורך להשתמש במספר מטליות, התגית עם שם המותג עשויה לסרוט וליצור סווירלים ובנוסף התפרים אינם מספיק ידידותיים לרכב.

לינק להורדת הסבון תוך כדי השארת מינימום מים על הרכב (חיים קלים לך ולמגבת) חפש ביוטיוב

Dry a car with water (עדיין לא יכול לפרסם לינקים)

נ.ב. כל הכתוב הנ"ל המלצה בלבד, לא כל אחד בוחר לנכון "לבזבז" מכיסו על מגבת ייחודית לרכב, האחד מייבש עם מגבת רחצה, השני עם ג'ילדה מעור צבי, השלישי עם מטליות סנו והרביעי בוחר להשקיע במוצר "קצה" ייעודי

פורסם
שלום לכולם, יש לי מאזדה MX5 שחורה, לפני כשבועיים עשיתי לה פוליש ווקס.

בכל פעם שאני שוטף אותה טוב משפשף ואחכ מנגב עם סמרטוט חדשה מיקרופייבר נשאר לי סימני ניגוב על כל האוטו.

מה יכולה להיות הסיבה? אני משתמש בשמפו טפלון וסמרטוט מיקרופייבר של "סנו".

תרשום בEBAY

30x70cm Microfiber Absorbent

זאת הסמרטוט שהזמנתי לפני שבוע בערך.

ראשית את השפשוף תשמור למקומות אחרים, אין טעם לעבוד בחוזקה במיוחד כאשר מדובר ב"סמרטוטים" שהולכים לייצר לך סימני swirl marks בקלות. במידה ומנקים מדי שבוע/שבועיים הכל צריך לרדת ללא מאמץ מיוחד.

שנית רכוש לך מגבת מיקרופייבר מקצועית (מחירה יעיד על איכותה אבל וכמובן שישנם עוד פרמטרים) חפש ביקורות בפורום, תעדיף מוצר שעשו בקוריאה גם אם הוא מגיע ללא אמא ואבא וללא מיתוג. סגנון האריגה שונה בהרבה מהסגנון הסיני ואין בכלל מקום להשוואה (לדעתי). למרות שעשית פוליש ווקס (לא ברור האם אצל מקצוען או בתחנת שטיפה זולה) חשוב לדעת שמצב הרכב ישפיע על מצב הניגוב, במידה ויש משקעים רצוי להורידם בעזרת פלסטלינה לכל הפחות ואז הכל ירגיש אחרת.

מגבות של סנו מעולות (לניקוי תא המנוע) והרצפה בבית.

כלל אצבע לגבי מגבות מאיביי, כאשר המוצר ממש זול ואתה מתחיל לתהות כיצד מישהו צריך עוד להרוויח עליו אחרי המיסים, עמלות לאיבי/פייפאל, השילוח לישראל, האריזה, זמן העבודה של הפועל ועוד אלף הוצאות נלוות כנראה שהמוצר הזה שווה לת**, אל תבזבז את זמנך עליו אלא אם כן אתה אוהב לנסות סתם מוצרים.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

חלק ממריחות נובעים מביצוע לא טוב של ווקס/אוטם.

לעיתים אני מנגב את הרכב ממש "חפיף" ולא קיימים מריחות.

איך בוצע הפוליש/ווקס? ובאילו חומרים?

פורסם

מנסיון עם מטליות סנו הם לא משאירות סימנים,או שאתה מנגב מהר מידי,או שאתה לא שוטף טוב את הרכב לאחר הסבון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש לי את הWater Magnet ואני לא מת על הביצועים שלה את האמת, היא לא מגיעה לרמה של משטח יבש לגמרי כמו ג'ילדה למשל

כנל, את האמת שאני לא רואה הרבה הבדל בינה לבין המטלית סנו שהייתי משתמש בה..

היא סופגת קצת יותר מים אבל לא ברמה שצפיתי ממנה וגם משאירה סימני מים אחרי הניגוב

קיבלתי את המגבת uber היום, מקווה לתוצאות טובות בשטיפה הבאה

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

עיינתי קצת בפורומים בחו"ל וגם שם יש תלונות על ה WM שהיא לא עושה את העבודה .

מה שהציעה אחד שיודע , לשטוף את המגבת במים חמים עם נוזל\אבקת כביסה , וגם בכול שטיפה

להוסיף 3/4 כוס חומץ לבן .

חומץ לבן יוריד את כול הכימקלים והדברים שסותמים את המגבת.

אני לא יודע עד כמה זה יעזור אבל שווה לנסות .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
igold תעדכן אותי, אני גם צריך מגבת טובה והWater magnet לא עושה את העבודה

שלחתי לך בפרטי

rsm130d, אני מקווה שההצעה שקיבלת תעזור

למרות זאת אין לי הרבה ציפיות כבר מהמגבת הזו לאחר שראיתי מה כוחה של הuber :)

עדיין משתמש אבל בwatermagner לפינות שהuber פספסה (פשוט כי היא עבה) ולמקומות נמוכים ברכב שאני לא רוצה שהuber תתלכלך (כמו החלק הנמוך של הפגוש האחורי שמתלכלך המון מאבק מהגלגלים)

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
שלחתי לך בפרטי

rsm130d, אני מקווה שההצעה שקיבלת תעזור

למרות זאת אין לי הרבה ציפיות כבר מהמגבת הזו לאחר שראיתי מה כוחה של הuber :)

עדיין משתמש אבל בwatermagner לפינות שהuber פספסה (פשוט כי היא עבה) ולמקומות נמוכים ברכב שאני לא רוצה שהuber תתלכלך (כמו החלק הנמוך של הפגוש האחורי שמתלכלך המון מאבק מהגלגלים)

איזה הצעה ? ההצעה הייתה לאלה שהמגבת שלהם איבדה את תכונת הספיגה .

אצלי ה - water magnet סופגת מים מצויין (אולי בגלל שהיא חדשה ) .

• תוכן חדש...