Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האופנוע עמד כ 20 שנה ללא תזוזה. אני אנסה קודם כל לאלתר מיכל דלק חיצוני כמו שרן המליץ ולאחר ניקוי המיכל ( סולר, שרשרת וכו' לא שכחתי רן...) אעבור למיכל של האופנוע.

דרך אגב, ירחמיאל, מה עושה הסולר לתערובת הדלק? האם כל תידלוק היית עושה ככה?

סולר כתרופת "סבתא", יש כאלה שישבעו לך שזה הציל את חייהם, אחרים יגחכו, ויהיו כאלה שיגידו לך שזה מסוכן.

מכונאים של פעם יחסו לסולר השפעות של ממיס שומנים לכלוך, ושימון חלקים נעים.

במידה מסוימת של צדק, אבל אני מעדיף את הלכלוך שלי במקומות מוכרים כגון הקרבורטור, ולא בצורת אחרות

בתוך המנוע.

נהגי המוניות נשבעו לי שהוספת 250 CC של בנזין לסולר עשתה פלאים למנוע, ונהגי בנזין היללו ושיבחו המצאות

סולר במערכת הדלק שהפכה את המכונית שלהם לחיה טורפת.

אולי זה רעיון לתכנית "מנפצי המיתוסים" לבדיקה מעמיקה. ואולי ישראל יצליח לשפוך קצת יותר אור על הנושא.

בכל מקום סולר מצוין לניקוי פנימי של מיכל הדלק, להכניס אותו למנוע, המשמעות פיח ושרף מיותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סולר כתרופת "סבתא", יש כאלה שישבעו לך שזה הציל את חייהם, אחרים יגחכו, ויהיו כאלה שיגידו לך שזה מסוכן.

מכונאים של פעם יחסו לסולר השפעות של ממיס שומנים לכלוך, ושימון חלקים נעים.

במידה מסוימת של צדק, אבל אני מעדיף את הלכלוך שלי במקומות מוכרים כגון הקרבורטור, ולא בצורת אחרות

בתוך המנוע.

נהגי המוניות נשבעו לי שהוספת 250 CC של בנזין לסולר עשתה פלאים למנוע, ונהגי בנזין היללו ושיבחו המצאות

סולר במערכת הדלק שהפכה את המכונית שלהם לחיה טורפת.

אולי זה רעיון לתכנית "מנפצי המיתוסים" לבדיקה מעמיקה. ואולי ישראל יצליח לשפוך קצת יותר אור על הנושא.

בכל מקום סולר מצוין לניקוי פנימי של מיכל הדלק, להכניס אותו למנוע, המשמעות פיח ושרף מיותר-רן

נראה לי שאדבוק ב 95 עם תוסף ואת הסולר אשאיר באמת לניקוי מיכל הדלק לכשאתחיל בפירוק.

אם אינך יודע לאן פניך מועדות

שום רוח לא תביא אותך לשם סנקה

פורסם
מנוע הM20/21 לא זקוק לשום תוספים -דלק סטנדרטי ושמן הכי פשוט שיש 40 או 20/50 יעשו את העבודה מצוין.

חן.

היה על זה וויכוח מתמשך והמסקנה הייתה שאף אחד לא באמת יודע.

ישנם שתי סיבות עיקריות שאני מוסיף את התוסף גם לשמן וגם לדלק.

1. אני לא יודע באמת והמחיר של התוסף זניח ולכן אם לא יועיל לא יזיק.

2. במשך השנים הוצאו מהדלקים והשמנים המון חומרים שעזרו לסיכוך

אני רגוע יותר כשאני יודע שהם חזרו למנוע על ידי. זה הכל. - רן

פורסם

אין שום קשר לניקוי, וגם לא הבנתי שמיכל הדלק במצב רע.

אני דיברתי על תדלוק יום יומי.

מנוע ה- M20 תוכנן במקורו עבור המשק החקלאי באנגליה, כמפעיל מיכון חקלאי עבור המשקים הקטנים.

ככזה, תוכנן לעבוד על נפט שנהנה מסבסוד הממשל כיוון שהוגדר דלק "חקלאי".

כאשר הגיעה הדרישה למנוע עבור אופנוע צבאי, טבעי היה הדבר שיבחרו במנוע זה לפיתוח מנוע האופנוע. אנגליה הייתה עדיין אימפריה, וכולם ידעו שבכול איזור/קולוניאה אחרים שבשליטתה השתמשו בסוג דלק אחר, מי איכותי יותר ומי פחות. לכן לקחו את הבסיס של המנוע החקלאי ופיתחו אותו למה שאנו מכירים היום. התוצאה היא מנוע אמין ומחושל שיודע לעבוד עם מגוון מאד רחב של סוגי דלק שונים. אין הדבר אומר שמחר ניתן יהיה לתדלק בו סולר נקי ולנסוע, אבל חברים בהולנד סיפרו לי שערכו ניסוי ותידלקו נפט נקי; המנוע עבד יפה ועגול.

הוספת הסולר גורמת למנוע לעבוד "קר" יותר, שכן הדלקים המודרנים גורמים לו לא פעם בעיות התחממות. הסולר עצמו, שהוא בעצם סוג של שמן, גם עוזר לשמור ולסכך את החלקים איתם הוא בא במגע.

לענייננו (או יותר נכון - עניינך): אני עדיין סבור, כפי שכבר אמרתי בעבר, שבמנועים כה ישנים שעברו כל כך הרבה - טעות תהיה לאמץ את המשפט האמריקאי "אם זה לא מקולקל אז אל תתקן". גם לא ברור לי מה ייתן לך מנוע שעובד. בכל מיקרה תצטרך לפרקו, לבדוק מצב משאבת השמן ושאר חלקים שכן אם לא, ואם יש שם בעיות, תביא מהר מאד לכליון האופנוע ותגרום כזה נזק שיעלה לך הרבה יותר ממה שחשבת. כך שאם מיכל הדלק מלוכלך, אתה מוזמן לפנות אליי להמשך הדרכה, מה בדיוק לעשות. כך גם בכל חלק או בעיה בה אתה נתקל: תשאל ותקבל הסבר או הדרכה. אל תגרום יותר נזק ממה שיש.

פורסם
אין שום קשר לניקוי, וגם לא הבנתי שמיכל הדלק במצב רע.

אני דיברתי על תדלוק יום יומי.

מנוע ה- M20 תוכנן במקורו עבור המשק החקלאי באנגליה, כמפעיל מיכון חקלאי עבור המשקים הקטנים.

ככזה, תוכנן לעבוד על נפט שנהנה מסבסוד הממשל כיוון שהוגדר דלק "חקלאי".

כאשר הגיעה הדרישה למנוע עבור אופנוע צבאי, טבעי היה הדבר שיבחרו במנוע זה לפיתוח מנוע האופנוע. אנגליה הייתה עדיין אימפריה, וכולם ידעו שבכול איזור/קולוניאה אחרים שבשליטתה השתמשו בסוג דלק אחר, מי איכותי יותר ומי פחות. לכן לקחו את הבסיס של המנוע החקלאי ופיתחו אותו למה שאנו מכירים היום. התוצאה היא מנוע אמין ומחושל שיודע לעבוד עם מגוון מאד רחב של סוגי דלק שונים. אין הדבר אומר שמחר ניתן יהיה לתדלק בו סולר נקי ולנסוע, אבל חברים בהולנד סיפרו לי שערכו ניסוי ותידלקו נפט נקי; המנוע עבד יפה ועגול.

הוספת הסולר גורמת למנוע לעבוד "קר" יותר, שכן הדלקים המודרנים גורמים לו לא פעם בעיות התחממות. הסולר עצמו, שהוא בעצם סוג של שמן, גם עוזר לשמור ולסכך את החלקים איתם הוא בא במגע.

לענייננו (או יותר נכון - עניינך): אני עדיין סבור, כפי שכבר אמרתי בעבר, שבמנועים כה ישנים שעברו כל כך הרבה - טעות תהיה לאמץ את המשפט האמריקאי "אם זה לא מקולקל אז אל תתקן". גם לא ברור לי מה ייתן לך מנוע שעובד. בכל מיקרה תצטרך לפרקו, לבדוק מצב משאבת השמן ושאר חלקים שכן אם לא, ואם יש שם בעיות, תביא מהר מאד לכליון האופנוע ותגרום כזה נזק שיעלה לך הרבה יותר ממה שחשבת. כך שאם מיכל הדלק מלוכלך, אתה מוזמן לפנות אליי להמשך הדרכה, מה בדיוק לעשות. כך גם בכל חלק או בעיה בה אתה נתקל: תשאל ותקבל הסבר או הדרכה. אל תגרום יותר נזק ממה שיש.

ירחמיאל תודה על ההסבר מדהים לראות את כמות הידע שיש לאנשים בפורום בכלל וכרגע, לך בפרט.

ממה שהבנתי מדבריך ותקן אותי עם אתה טועה, אתה היית ניגש היישר לעבודת ההפשטה. מפרק את החלקים ומתחיל לעבור חלק חלק, בודק אותו מסדר ואז מרכיב מחדש?

פורסם
ירחמיאל תודה על ההסבר מדהים לראות את כמות הידע שיש לאנשים בפורום בכלל וכרגע, לך בפרט.

ממה שהבנתי מדבריך ותקן אותי עם אתה טועה, אתה היית ניגש היישר לעבודת ההפשטה. מפרק את החלקים ומתחיל לעבור חלק חלק, בודק אותו מסדר ואז מרכיב מחדש?

בשיטה הנ"ל, ישנה אפשרות סבירה ביותר שהאופנוע הנ"ל יפורק...ולעולם לא יורכב (ואני מכיר כלי רכב רבים שכך החל "שיפוצם", ונותרו מפורקים עד היום).

עלות השיפוץ כפי שהוצע לך תעלה ממון רב וידרוש זמן רב.

ישנם אופנועים/דו גלגלים שנדרש לעבור על מכלוליהם לשם השמשתם - לא כך באופנוע BSA. גם אם המנוע/קלאץ/גיר במצב בינוני פלוס/מינוס הוא יסע...ברגע שתניע עם עזרה של מישהו שמכיר את האופנועים הללו, תוכלו באופן מיידי לבדוק האם משאבת השמן עובדת, האם הקלאץ תקין, האם הגיר תקין, לבדוק טעינה ועוד...

סה"כ ייתכן שתבצע נסיעת מבחן ותגלה שהכלי הזה לא ממש בשבילך!!

זוהי דעתי, והיא מבוססת על ניסיוני. ומכאן אני מאחל לך בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מסכים עם ירון, לפני שמפרקים (ע.ע הדוכסית של יוני) מבצעים בדיקת מערכות.

ככה ניתן להגיע לסדר עדיפות נכון בשיפוץ.

תמיד ובכל שלב יהיה ניתן לפרק לשפץ ולבנות מחדש. במיוחד באופנוע פשוט כזה

שמדובר בכמה שעות עבודה בלבד. - רן

פורסם
בשיטה הנ"ל, ישנה אפשרות סבירה ביותר שהאופנוע הנ"ל יפורק...ולעולם לא יורכב (ואני מכיר כלי רכב רבים שכך החל "שיפוצם", ונותרו מפורקים עד היום).

עלות השיפוץ כפי שהוצע לך תעלה ממון רב וידרוש זמן רב.

ישנם אופנועים/דו גלגלים שנדרש לעבור על מכלוליהם לשם השמשתם - לא כך באופנוע BSA. גם אם המנוע/קלאץ/גיר במצב בינוני פלוס/מינוס הוא יסע...ברגע שתניע עם עזרה של מישהו שמכיר את האופנועים הללו, תוכלו באופן מיידי לבדוק האם משאבת השמן עובדת, האם הקלאץ תקין, האם הגיר תקין, לבדוק טעינה ועוד...

סה"כ ייתכן שתבצע נסיעת מבחן ותגלה שהכלי הזה לא ממש בשבילך!!

זוהי דעתי, והיא מבוססת על ניסיוני. ומכאן אני מאחל לך בהצלחה.

מסכים עם כל מילה!

דרך אגב אני לא מכיר BSA שנוסע על נפט.

חן.

פורסם
מסכים עם כל מילה!

דרך אגב אני לא מכיר BSA שנוסע על נפט.

חן.

במשך הזמן התנאים השתנו. פעם הנפט היה זול והדלק יקר היום זה הפוך והנפט נהיה יקר ופחות זמין.

דרך אגב היו טרקטורים עם מיכל כפול של בנזין ונפט. הבנזין שימש להנעה ולאחר מכן שהמנוע היה חם היו סוגרים את ברז הבנזין ופותחים את זה של הנפט וכך עבדו.

ולעניינינו

לפני כמה עשרות שנים רכבתי על BSA 42 והדלק אזל . מה עושים שאין בנזין ויש רק נפט. ממלאים נפט. האופנוע הניע קשה רק בדחיפה אבל לזכותו יאמר נסע והרבה קילומטרים. לאופנועים אלו יש מנועים אלמותיים וחזקים שעובדתית הוכיחו שרידות מעולה עד היום.

בקיצור אין בכך צורך אבל עם מנוע חם אני בטוח שכל BSA מהדגמים הראשונים ייסע על נפט.

בברכה אריק

פורסם

נפט ? בנזין? תודה רבה לכל המגיבים על העצות והאינפורמציה המעניינת. למדתי משהו. בכל אופן בינתיים אני תקוע עם מכסה מיכל דלק שמסרב להיפתח למרות שבמשך שעתיים ניסיתי עליו חצי מיכל WD40 ועוד כל מיני ממיסים כמו טרפנטין, אצטון. הוא בשלו.

האם כדאי להשתמש במפתח פילטר? רצועה או שרשרת? אני חושש שזה ישרוט או יהרוס לגמרי את המכסה.

מפתח.jpg

פורסם

הפוך את המיכל כשהפקק כלפי מטה השתדל למלא את הברגת המכסה ב-WD40 כך שנוצרת

בריכה קטנה בין שפתי המכסה לתבריג ותן לו לישון לילה.

בבוקר כמה מכות עם פטיש גומי ושימון נוסף, בסוף זה יפתח ואתה לא ממהר לשום מקום-רן

פורסם
הפוך את המיכל כשהפקק כלפי מטה השתדל למלא את הברגת המכסה ב-WD40 כך שנוצרת

בריכה קטנה בין שפתי המכסה לתבריג ותן לו לישון לילה.

בבוקר כמה מכות עם פטיש גומי ושימון נוסף, בסוף זה יפתח ואתה לא ממהר לשום מקום-רן

אחלה. אנסה את הדרך שלך.

תודה

• תוכן חדש...