Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בורה דיזל שנת 2000, 1900 סמ"ק, אוטומטית, TDI.

הבורה אוכלת לי יותר דלק ממה שהיא אמורה לאכול, ממוצע של 1 ל11 בערך, ולאחרונה יצא לי להתייעץ עם מהנדס רכב שמנהל מוסך צ'מפיון.

הוא אמר שלדעתו, לפי מה שתיארתי לו, אחד האינג'קטורים פתוח וזה אומר שבזמן שהרכב עומד מונע (רמזור, פקק, וכו') הדלק זורם סתם. בנוסף מעל סל"ד מסוים הרכב שלי מוציא המון עשן שחור, הוא אמר שזה רק מחזק לדעתו את האופציה של אינג'קטור תקול.

שאלתי אותו כמה זה עולה, הוא אמר שתלוי איזה אינג'קטור זה, אם הראשון אז הרבה אם אחד מהאחרים אז פחות.

מה זה משנה? מישהו יכול להסביר?

ויותר חשוב, האם זה משהו שאוכל לבצע בלי מוסך? אחי הגדול מכונאי אז הוא יוכל לעזור לי עם זה, רק שאני צריך לדעת אם זה משתלם ואפשרי.

תודה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גש למוסך או מכון עם מחשב שיכול לבדוק נתונים בזמן אמת ובקש להתחבר לבדיקה. בבדיקה אתה יכול לראות בדיוק כמה כל מזרק מזריק לפעימת עבודה. כך תוכל לדעת אם יש בעיה.

המזרקים זהים וחליפים. אין הבדל בין 1 ל2 וכן הלאה.

מזרק כזה קשה להשיג חדש. הרוב משופץ באיזור האלף ומשהו שקל.

אם יש לאח שלך ניסיון בזה ניתן לבצע לבד עם כלים מתאימים וסגירת במומנט. בלי מומנט או שהברגים לא יהיו מחוזקים או ישברו.

צריך גם להיזהר על הגומיות ולדעת מה עושים.

המלצה לא קשורה. תקפיד על טיפולים בזמן וחלפים ונוזלים איכותיים (לא לפי המוסך שאומר זה טוב. תבדוק ותשאל מי שמבין) ולא להזניח תקלות והרכב ישרת אותך נאמנה שנים ארוכות. ואם אח שלך מכונאי יעלה לך מחירים מצחיקים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

יוסי, לאחי יש את כל הכלים המתאימים לכל עבודה מכנית, תודה לאל זה העבודה שלו (עובד בפרוג'יפ).

לא איכפת לי חדש או משומש, איכפת לי שיהיה תקין. אתה מדבר על בדיקה במחשב אבחון במוסך? או בדיקה של מוסכניק שיפרק מה שצריך כדי לראות בעיניים? תודה.

תודה.

Always go sideways

פורסם

פותח האשכול, האינג׳קטור הראשון יקר יותר משום שיש מנועים שעל האינגקטור הראשון יש שקע חשמלי הקשור לתזמון הזרקה ובשאר האינגקטורים אין.

פורסם

אם האינגקטור היה דולף בצורה כזאת הוא היה שובר מהר מאוד את הבוכנה , גם צריכת הדלק

אוטומט עם מזגן נראית לי סבירה , אני הייתי בודק את מערכת הטורבו צינורת וואקום .

האינגקטורים האלו לא יקרים אתה יכול אתה יכול להשיג משומשים ב 200 ₪ ליחידה .

פורסם

אני כרגע עושה קורס של מערכת ניהול מנוע דיזל בבוש ולא שמעתי על שום חיישן שיושב על האינג׳קטור הראשון. וגם אם יש ברכב הזה הם זהים. בכל מקרה אני ישאל שבוע הבא.

יכול להיות שאתה מדבר על משהו שקשור למסילה משותפת. בכל מקרה המערכת ברכב הנ״ל היא EDC 15 עם יוניט אינג׳קטור.

הבדיקה שציינתי היא ע״י התחברות לשקע אבחון ללא פירוק של כלום ודרך המחשב אתה יכול לראות את הכמות המדויקת שמוזרקת, הפרשים בין צילינדרים, זמן פתיחה של המזרקים ועוד...

יתכן שאפשר לעשות את הבדיקה עם vag com. אני לא מכיר את התוכנה.

מזרק נוזל לא יעשה חור בשום דבר. מזרק בלחץ גבוה שמכוון לא נכון או מזריק בלחץ הרבה זמן יעשה חור בבוכנה. בכל מקרה לא זה המצב.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

במערכות דיזל הישנות היה חיישן על מרסס מספר אחד וזה במקום חיישן גל זיזים וגם נתון פידבק על הקידום הזרקה

שיפוץ מרסס כזה מעט יותר יקר אבל ההבדל לא היסטרי

במקרה של עישון יתר הייתי מנסה קודם תוסף ניקוי מקצועי שמישיגים במכוני הדיזל ממלאים בפילטר סולר ונוסעים לרוב זה עוזר

פורסם

יוסי, אשמח אם תוכל באמת לשאול, זה יהיה מעולה. אם יינתנו שם תשובות לגבי הנושא ואיך פותרים את הבעיה הזאת, אשמח אם תעדכן את זה פה. תודה רבה!

דנידין, יש לך מקום כזה שאתה יודע להמליץ עליו באזור חיפה? שם של המוצר אולי? תודה רבה!

Always go sideways

פורסם

בהנחה ומדובר על אינג'קטור בודד, הייתי שוקל לבצע שיפוץ במקום רכישה של חדש. ההבדל במחיר הוא פי 2 אם לא יותר.

האינג'טור תוצרת בוש?

פורסם

יום חמישי הקורס. אני ישאל.

לגבי האינג'קטור עם החיישן - אני בטוח ב99.99% שבמנוע הזה אין את הפטנט זה. זה צריך להיות אותו מנוע כמו של הגולף שלי.

מדובר על דגם מנוע AHF, 110HP, 109BHP, 81Kw?

בכל מקרה אני ישאל גם על זה.

Dan-idin, מה בדיוק התוסף עושה? הרי אם האינג'קטור משתין התוסף יכול רק לגרוע מהמצב הקיים. תקן אותי אם אני טועה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

כל המזרקים ברכב זה הם מהסוג הישן עם משאבה רוטורית בעלת פיקוד אלקטרוני שיושבת על הטיימינג,

המזרקים נפתחים רק ע"י הלחץ שמגיע מהמשאבת הזרקה, עד 300 BAR כמדומני.

המזרק השלישי מהטיימינג יש לו חיישן NEEDLE שהוא מייצג למחשב את START OF INJECTION לפי מיטב זיכרוני.

ניתן לבצע בדיקת עודפים למזרקים וכך לדעת מי מהם תקול.

היה לי בעבר רכב עם מנוע AGP וקניתי את המזרקים מאיביי כדי שיהיה לי בצד אבל האוטו היה יותר מידי אמין ונמכר עם 600000 ק"מ מנוע מקורי סגור, הדבר היחיד שהחלפתי היה משאבת הזרקה שייבאתי מאנגליה. עד היום אני לא מבין למה מכרתי...

מזרק חדש עולה בחברה כ 6000 שקל, נכון ללפני 3 שנים וכל מה שיש זה משופץ מגרמניה.

האם האוטו מעשן שחור? האם מטופל בזמן? מה קוד המנוע?

פורסם

השיטה עם העודפים גם אפשרות.

אתה צריך לפרק את הצינוריות של העודפים ולחבר לבקבוקונים. אח שלך אמור להכיר את השיטה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
יום חמישי הקורס. אני ישאל.

לגבי האינג'קטור עם החיישן - אני בטוח ב99.99% שבמנוע הזה אין את הפטנט זה. זה צריך להיות אותו מנוע כמו של הגולף שלי.

מדובר על דגם מנוע AHF, 110HP, 109BHP, 81Kw?

בכל מקרה אני ישאל גם על זה.

Dan-idin, מה בדיוק התוסף עושה? הרי אם האינג'קטור משתין התוסף יכול רק לגרוע מהמצב הקיים. תקן אותי אם אני טועה.

ברכבך מערכת ההזרקה היא הזרקה ישירה ואכן קיים מזרק הנקרא בשפה מקצועית-Injector with needle lift sender.

פתח מכסה מנוע ובדוק את המזרק של צילינדר מספר 3 מצד שמאל לימין.

איזה כייף לי :)

פורסם

יוסי, דגם המנוע זה אכן AHF, בעל 110 כוח סוס.

נראה לי שאני אתחיל עם העניין של התכשיר ניקוי, נראה לי הכי פשוט לביצוע בתור התחלה. אם זה לא יעבוד, ננסה להיכנס יותר לעומק.

מישהו יודע איך קוראים לתכשיר הזה ואיפה אפשר לקנות אותו באיזור חיפה והקריות?

Always go sideways

פורסם

לפי דעתי עדיף קודם לבדוק עם המחשב. אפשר גם את השיטה מהעודפים.

בוודאות יש לך אפשרות לבדוק כמות הזרקה. אם תרצה צריך להגיע לי כבל של vag com. אני יברר אם אפשר לבדוק איתו וימליץ לך אם שווה לרכוש אחד. מחירו כמה עשרות שקלים בודדים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...