Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל לפי דעתי אם אתה חיפאי ( אמרת מהצפון - איזו עיר??) ואתה נוסע בעיקר עירוני 1-11 זה מעולה במיוחד לאוטומט, אל תיגע ואל תתקן את מה שלא מקולקל! טורבו דיזל לא נוסע על אוויר אין מה לעשות תתנחם שגולף עם מנוע 2000 עושה בערך 1:8 בתוך העיר ואם אתה עם עליות אז באמת שמצבך טוב.

תוציא את מסנן האוויר ותראה עד כמה סתום, היצרן אומר להחליף כל 60000!!! שזה לדעתי המון הפילטר לא יקר וב 60000 בתנועה עירונית הוא שחור כמו פחם, סתום ועקב כך אין מספיק אוויר והמנוע יעשן יותר.

תבצע ניסוי: תעמוד במקום ותתן גז וראה את כמות העשן, אח"כ תוציא את מסנן האוויר ותתן שוב גז בעמידה , האם יש שינוי בכמות העשן השחור?

תתחבר עם כבל VAGCOM ולא OBD גנרי, יש תקלות ספציפיות שאתה לא תוכל לראות עם כבל גנרי, כבל VAGCOM VCDS תואם למחשב איבחון המקורי.

בדיקת עודפים: מודדים את כמות העודפים שיוצאת מהמזרקים בזמן שהמנוע עובד בסרק, גם לבדוק האם יש כמות עודפים מסויימת שהיצרן מגדיר כתקינה, וגם צריכה להיות אחידות בכמות העודפים בין המזרקים, אם מזרק מסויים נותן יותר עודפים מאחיו אז הוא התקול, כמו כן כדאי לבדוק את ערך תיקוני ההזרקה שהמחשב עושה על מנת לייצב את המנוע בסרק.

בדיקת קמשפט ומרימים : אני יודע שעושים את זה בחברה או במוסכים שמכירים את הרכב על בוריו כמו מוסכים שמטפלים במוניות. הם מסתכלים על הקמשפט ורואים אם קיבל שחיקה בפיקות וכן מסתכלים עד כמה שניתן על המרימים. שוב זה יחסית נדיר.

תראה ביו טיוב TDI WORN CAMSHAFT.

באזור ה 250000 ק"מ יש מקרים שהיה צריך לבצע שיפוץ למשאבת ההזרקה עקב עשן ייתר. שוב אם האוטו עובר טסט והכל נראה תקין אל תיגע.

תנסה להחליף תחנת דלק לשני תדלוקים ותראה אם זה משתנה.

פורסם

mozman, קודם כל תודה.

דבר שני, יש לי רק כבל OBD גנרי, אתה מכיר מישהו מהאזור עם כבל כמו שאתה מתכוון?

אכן אני מאזור חיפה, נשר ליתר דיוק. אתה צודק המון עליות. הבעיה שלי היא שלפני הבורה הייתה לי פאסאט TDI, אותו מנוע ואותה תיבת הילוכים, גם שנת 2000. היא הייתה צורכת פחות דלק. ממוצע היה 13-14 ק"מ לליטר משולב, כאשר עם הבורה אני מגיע ל11 ק"מ לליטר, או 1 ל12 במקרה הטוב אם הנסועה בינעירונית באותו מיכל דלק קצת גבוהה יותר.

בדקתי היום את הפילטר, הוא דווקא נראה בסדר, יש תמונות.

בכל מקרה, אולי בכל זאת שווה להחליף אותו? כמה זה אמור לעלות?

מה שכן, משהו אחר אבל תפס את עיניי.

שחררתי את מכסה הפלסטיק שמכסה את המנוע, הסתכלתי קצת לעומק, וראיתי איזה חוט מנותק שנראה לי שאמור להיות מחובר.

צירפתי תמונות. באחת התמונות סימנתי בעיגול אדום את מיקום החוט המנותק, ותמונה נוספת מקרוב שמראה בדיוק את החוט ואת המקום שאליו הוא אמור להיות מחובר.

מישהו יודע במה מדובר?

IMG_20130708_193307.jpg

IMG_20130708_193259.jpg

IMG_064511.jpg

IMG_064811.jpg

IMG_065011.jpg

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הפילטר נרטב סביר.. לא יותר מזה. עדיף להחליף. לגבי החוט, נראה כמו מינוס או פלוס, חוט שליטה כלשהוא, לא מכיר את הרכב טוב. תנסה לחבר אותו או להחזיר במקום, תראה אם יש שינוי בפעולת המנוע. לרעה או לטובה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

ה״צינור״ שמחובר זה החיוט למצית חימום.

http://www.fixmyvw.com/genuine-vw-4-wire-glow-plug-harness-for-alh-tdi-set-of-4-drx00059-glow-plugs/#PhotoSwipe1373316940819

המצב כרגע לא תקין בעליל. החוט חשוף ויכול לגרום לקצר. טפל בזה בהקדם.

מרק אתה מתכוון למסילה משותפת או לצינור כללי?

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

זה לא צינור ולא הזרקה משותפת! אלא הזרקה ישירה. מחזק את יוסי.

הצמה של מצתי חימום אצלך בלוייה יבשה והגומי שעוטף אותה מתתפורר, הצילינדר הראשון לא מקבל חימום בכלל זה מנותק.

למרות שעכשיו קיץ והחימום לא ממש נחוץ עדיף להחליף את הצמה הזו,

עדיין מהתקופה שהיה לי את הגולף וההיתי אוגר חלפים.

כן תחליף את הפילטר אוויר , ראה ימים טובים יותר, סיני עולה 20-30 שקל, של MANN יעלה 60-70,

אתה תרגיש שהאוטו נושם טוב יותר.

תבדוק את צינורות העודפים הם נוטים להתייבש ולנזול, תקנה מטר וחצי צינור ותחליף את הכל לא רק את מה שנוזל.

בתמונה המקרבת רואים חתיכת גומיה שלא נראה ששיכת למקום בכלל מהיכן נפלה/הגיעה?

אני בשביל אחד/שני ק"מ לליטר לא ההיתי מתחיל לחפור במערכת הזרקה של אוטו בן 13 ועוד דיזל,

כמה ק"מ האוטו עבר? מתי החלפת מסנן סולר?

פורסם

מקום מומלץ לרכישת פילטר אויר?

אני צריך לבדוק את הגומיה הזאת, בכלל לא שמתי לב אליה.

ההחלפה של הצמה זה משהו מסובך? החוט המנותק, איך אני מחבר אותו? אני מניח שעובר שם חשמל, עדיף לנתק מצבר לפני שמתעסקים איתו?

תוכל להפנות אותי בתמונה לצינורות העודפים? איך מתבצעת החלפה שלהם?

האוטו עבר 322K KM, מסנן סולר הוחלף לפני 4.5 חודשים.

Always go sideways

פורסם

מסנן סולר מחליפים כל 30,000.

כמה שאני זוכר ההחלפה של הצמה לא מסובכת. אני יבדוק יותר מאוחר על הרכב. בכל מקרה, לפרק מינוס בכל פעם שמתעסקים עם חשמל כל שהוא ברכב.

כמה שאני זוכר החיבור של הצמה לפלג הוא מין שרוול כזה שחסר אצלך.

הצינורות עודפים זה הצינורות עם החיפוי בד שאחד מהם מסומן בתמונה עם העיגול האדום בחלק העליון של העיגול. מה שהחלק העליון של העיגול מסומן עליו. כל השאר זה הצינורות שמשתרשרים לכל האינג׳קטורים ומתחבר בסוף למשאבת הזרקה.

החלפה שלהם פשוטה. אתה קונה צינור דלק לפי מטר רץ וחותך לפי האורך. החיבור שלהם ע״י דחיפה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אני עכשיו הולך לסדר את התקלה שיש לי באורות. שאני יחזור אני יצלם את הצינוריות והצמה ויעלה עם סימונים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

טוב הגומיה הייתה בסך הכל אחת מהתושבות של הפלסטיק שמכסה את המנוע, החזרתי אותה למקום.

יוסי, איך הולך עם האורות?

Always go sideways

פורסם

האורות תוקנו. שילוב תקלות מפגרות.

המנורה בימין לא ישבה טוב והחוטים בשמאל לא הגיעו לפינים במחבר. קצת משחק והכל עובד.

אני עוד מעט יפתח את המחשב ויעלה את התמונות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

בתמונה תוכל לראות את הצינורות עודפים מהמזרקים וביניהם (קווים אדומים קצרים) ובצד ימין את הקו חזרה למשאבה ומשם למיכל (קווים אדומים ארוכים) העיגול באמצע הוא מחבר פלסטיק שמחבר בין 2 חלקי הצינורות הארוכים.

ההחלפה מתבצעת ע"י שליפת הצינור הישן אחד אחד וחיתוך צינור חדש מתאים מהצינור שרכשת מבעוד מועד.

את הישן אתה יכול לחרוץ ביפנית בחיבור לפיה, ואז יותר קל להוציא.

שים לב שאתה שם צינורות מתאימים בגודל בדיוק. קל מאוד לטעות בגודל ולשים קטן מידי או גדול מידי. בקטרים האלה ההבדלים קטנים ובקושי נראים לעין.

אם יש עוד שאלות - תשאל.

את הפילטר אוויר הייתי מחליף.לא עסק יקר. כ-60 ש"ח בערך.

IMG_0329.jpg

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תודה רבה יוסי!

איך אני יודע את קוטר הצינור שאני צריך?

סוג מסוים או שזה סתם צינור גומי?

צריך לנתק משהו לפני שאני עושה את זה?

מנוע מונע או לא? סוויץ' פתוח או לא?

הצינורות אצלי (האמת גם אצלך) ארוכים יותר מהאורך האמיתי בין 2 החיבורים, דבר שיוצר קימור קל בצינור, זה בכוונה? לעשות אותו דבר?

משהו חשוב שאסור לעשות בתכלית האיסור או משהו שחובה לעשות לפני כדי לא להרוס?

הערות/הארות נוספות בעניין?

והכי חשוב, מה לגבי החוט המנותק בתמונות? כרגע למיטב הבנתי זה חוט חשוב שעדיף שיהיה מחובר.

Always go sideways

• תוכן חדש...