Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הכמות הזרקה משנים ע"י הקשת קוד ב VAGCOM,

אני זוכר שעם המשאבה התקולה אצלי הסימפטום היה שבסרק ללא מזגן המנוע היה רועד ולא עגול.

לכן שיניתי את ערך כמות ההזרקה, וזה שיפר מאוד את המצב בנוגע לרעידות.

בספרות יצרן נקבע שיש להחליף משאבה וככה עשיתי.

אני לא חושב ששינוי INJ QUANTITY ישפיע אבל אפשר לנסות.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
את הכמות הזרקה משנים ע"י הקשת קוד ב VAGCOM,

אני זוכר שעם המשאבה התקולה אצלי הסימפטום היה שבסרק ללא מזגן המנוע היה רועד ולא עגול.

לכן שיניתי את ערך כמות ההזרקה, וזה שיפר מאוד את המצב בנוגע לרעידות.

בספרות יצרן נקבע שיש להחליף משאבה וככה עשיתי.

אני לא חושב ששינוי INJ QUANTITY ישפיע אבל אפשר לנסות.

איזה רכב יש לך?

בכל מקרה במערכת זו אין קידוד מזרקים. מדובר על יורו 3 EDC 15.

קידוד יש מיורו 4 ומעלה.

כמה מילים על קידוד מזרקים :

במערכות דיזל החדשות יש צורך להגיע לדיוק מירבי בכמות ובזמן ההזרקה, ולכן לכל מזרק יש קוד שנקרא ״קוד אפיצות״.

את הקוד הזה מזינים דרך הסקנר למחשב ניהול המנוע (קידוד מזרקים) וכך מחשב ניהול המנוע יודע מה כמות הדלק שהמזרק מזריק בפועל ויודע לתזמן את ההזרקה כך שתוזרק כמות הדלק המדוייקת.

בחלק מהרכבים, טויוטה למשל, אם פירקת מזרקים ולא ביצעת קידוד המנוע לא יניע. בשאר המקרים תורגש ירידה בסחיבה ועוד תופעות שונות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

כמות הדלק המוזרק הוא ערך יחסי לזמן ההזרקה ולשורש מרובע של לחץ הדלק . העקומות המתארות את כמויות הדלק על בסיס נתונים אלה מוגדרות כמאפיינים הייחודים לכל מזרק .

המזרקים במערכת זו מדויקים מאוד . הם מסוגלים להזריק כמויות דלק שבין mg 0.5 – 100 לפעימה בלחץ המשתנה בין 150 – 1600 באר .

הדיוק הגבוה הדרוש מהמזרק מאפשר רק אפיצות אפסית של מספר מיקרומטר לקוטר המחט ומידות החלקים הנעים במזרק . אך עקב שינויים מזעריים בייצור המכאני , הפסדי לחץ וחיכוך בין החלקים הנעים במזרק וכמו כן שינויים בשדה האלקטרומגנטי של סליל השסתום עלולים להוות סטייה בכמויות ההזרקה של עד mg 5 מיליגרם לפעימת הזרקה . המשמעות היא שאותו אות פקודה חשמלי המסופק ל- 2 מזרקים שונים יזריק בהפרש כמויות של mg 5 לפעימת הזרקה, דבר המשבש את פעולת המנוע . כל מזרק מגיע מהיצרן עם נתוני ההזרקה הייחודים לו המתקבלים ממדידת כמויות הדלק המוזרקות בלחצי הזרקה שונים . לאור זאת יש צורך לאפשר תיקונים בפקודות ההפעלה של המזרק על מנת לדייק בכמויות הדלק המוזרקות על פי מאפייני ההזרקה הייחודים לכל מזרק . במחשב ניהול המנוע מקודדים מזרקי המנוע על פי מאפיינים  אלה ומשמשים כנתוני מטרה לכמויות הדלק המוזרקות שלהם . בנתונים אלה משתמש מחשב ניהול המנוע לחישוב זמן ההזרקה המדויק לכל מזרק .

עקרון התהליך

כל מזרק נבדק על מיתקן בדיקה בסוף תהליך הייצור . הבדיקה נעשית כדי לאתר את רמת האפיצות הקיימת במזרק . לאחר הבדיקה מקבל המזרק מקדם תיקון ייחודי לו הנרשם על המזרק בקוד ובאותיות .

במפעל ייצור המנועים כל מזרק נרשם לפי קוד ולפי מיקומו במנוע במספר הצילינדר בו הוא יותקן . קודי המזרקים נקראים על ידי קורא לייזר לפני התקנתם על המנוע על פי סדר ידוע מראש . במפעל ההרכבה של הרכב מקודדים את קודי המזרקים במחשב ניהול המנוע על פי סדר זה .

לאחר החלפת מזרקי דלק יש לבצע את הפעולות הבאות:

·              קידוד המזרקים במחשב ניהול המנוע

·              איפוס ואתחול מחשב ניהול מנוע על מנת למחוק את ערכי התיקון הנלמד בזיכרון המחשב עד רגע החלפת המזרקים .

לאחר החלפת מחשב ניהול מנוע יש לבצע את הפעולות הבאות :

·                                             קידוד המחשב במזרקים המותקנים במנוע

·                                             להעביר את הפרמטרים שנלמדו מהמחשב הישן לחדש כדי שפעולת המנוע לאחר התנעה תהיה מדויקת מיד בהתנעה ראשונה

ההסבר הוא למערכת מסילה משותפת. כמה שאני יודע ביוניט אינג׳קטור אין קידוד.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
איזה רכב יש לך?

בכל מקרה במערכת זו אין קידוד מזרקים. מדובר על יורו 3 EDC 15.

קידוד יש מיורו 4 ומעלה.

כמה מילים על קידוד מזרקים :

במערכות דיזל החדשות יש צורך להגיע לדיוק מירבי בכמות ובזמן ההזרקה, ולכן לכל מזרק יש קוד שנקרא ״קוד אפיצות״.

את הקוד הזה מזינים דרך הסקנר למחשב ניהול המנוע (קידוד מזרקים) וכך מחשב ניהול המנוע יודע מה כמות הדלק שהמזרק מזריק בפועל ויודע לתזמן את ההזרקה כך שתוזרק כמות הדלק המדוייקת.

בחלק מהרכבים, טויוטה למשל, אם פירקת מזרקים ולא ביצעת קידוד המנוע לא יניע. בשאר המקרים תורגש ירידה בסחיבה ועוד תופעות שונות.

שלום לך

היה לי מנוע AGP שזה אותה מערכת הזרקה, לא אמרתי שיש קידוד לאינגקטורים במערכת זאת., אמרתי שכדי שיהיה אפשר לשנות את כמות ההזרקה במחשב EDC , צריך לתת קוד סודי ורק אז המחשב ניהול מנוע ייתן לך להכניס ערך חדש.

מה שאני אומר עברתי על בשרי, עשיתי וחוויתי,

פורסם

מה שאתה אומר נשמע מבלבל.

לסיכום. התיקון בכמויות הזרקת הדלק נעשה אוטומטית לכל מזרק. יש 2 אפשרויות תיקון:

1. ע״י קידוד מזרקים כמו שהוסבר.

2. תיקון אוטומטי הקיים גם במערכות ללא קידוד. תיקון זה מתבצע ע״י חיישן קראנק כמה שזכור לי. החיישן מודד איזו בוכנה מייצרת יותר מומנט יחסית ומפחית כמות דלק מסוימת. כמות הדלק הכוללת שמוזרקת במחזור עבודה נשארת זהה, והתיקון מתבצע ע״י קיזוז בין המזרקים. כמובן שיכולת התיקון מוגבלת, ולכן המחשב לא מצליח לבצע תיקונים משמעותיים (מזרק משתין).

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אוקיי יוסי זרקת פה המון נתונים טכניים, שלמרות שהם מאוד מעניינים, הם לא אומרים לי הרבה, לצערי...

כרגע אני מחכה פה לתשובה לגבי תכשיר הניקוי שהומלץ עליו, אבל ההרגשה שלי אומרת שזה לא יעזור.

איך אתה ממליץ לי להמשיך משם? מה הדבר הבא שיהיה עליי לבדוק? לעשות? לשנות?

תודה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
כמות הדלק המוזרק הוא ערך יחסי לזמן ההזרקה ולשורש מרובע של לחץ הדלק . העקומות המתארות את כמויות הדלק על בסיס נתונים אלה מוגדרות כמאפיינים הייחודים לכל מזרק .

המזרקים במערכת זו מדויקים מאוד . הם מסוגלים להזריק כמויות דלק שבין mg 0.5 – 100 לפעימה בלחץ המשתנה בין 150 – 1600 באר .

הדיוק הגבוה הדרוש מהמזרק מאפשר רק אפיצות אפסית של מספר מיקרומטר לקוטר המחט ומידות החלקים הנעים במזרק . אך עקב שינויים מזעריים בייצור המכאני , הפסדי לחץ וחיכוך בין החלקים הנעים במזרק וכמו כן שינויים בשדה האלקטרומגנטי של סליל השסתום עלולים להוות סטייה בכמויות ההזרקה של עד mg 5 מיליגרם לפעימת הזרקה . המשמעות היא שאותו אות פקודה חשמלי המסופק ל- 2 מזרקים שונים יזריק בהפרש כמויות של mg 5 לפעימת הזרקה, דבר המשבש את פעולת המנוע . כל מזרק מגיע מהיצרן עם נתוני ההזרקה הייחודים לו המתקבלים ממדידת כמויות הדלק המוזרקות בלחצי הזרקה שונים . לאור זאת יש צורך לאפשר תיקונים בפקודות ההפעלה של המזרק על מנת לדייק בכמויות הדלק המוזרקות על פי מאפייני ההזרקה הייחודים לכל מזרק . במחשב ניהול המנוע מקודדים מזרקי המנוע על פי מאפיינים  אלה ומשמשים כנתוני מטרה לכמויות הדלק המוזרקות שלהם . בנתונים אלה משתמש מחשב ניהול המנוע לחישוב זמן ההזרקה המדויק לכל מזרק .

עקרון התהליך

כל מזרק נבדק על מיתקן בדיקה בסוף תהליך הייצור . הבדיקה נעשית כדי לאתר את רמת האפיצות הקיימת במזרק . לאחר הבדיקה מקבל המזרק מקדם תיקון ייחודי לו הנרשם על המזרק בקוד ובאותיות .

במפעל ייצור המנועים כל מזרק נרשם לפי קוד ולפי מיקומו במנוע במספר הצילינדר בו הוא יותקן . קודי המזרקים נקראים על ידי קורא לייזר לפני התקנתם על המנוע על פי סדר ידוע מראש . במפעל ההרכבה של הרכב מקודדים את קודי המזרקים במחשב ניהול המנוע על פי סדר זה .

לאחר החלפת מזרקי דלק יש לבצע את הפעולות הבאות:

·              קידוד המזרקים במחשב ניהול המנוע

·              איפוס ואתחול מחשב ניהול מנוע על מנת למחוק את ערכי התיקון הנלמד בזיכרון המחשב עד רגע החלפת המזרקים .

לאחר החלפת מחשב ניהול מנוע יש לבצע את הפעולות הבאות :

·                                             קידוד המחשב במזרקים המותקנים במנוע

·                                             להעביר את הפרמטרים שנלמדו מהמחשב הישן לחדש כדי שפעולת המנוע לאחר התנעה תהיה מדויקת מיד בהתנעה ראשונה

ההסבר הוא למערכת מסילה משותפת. כמה שאני יודע ביוניט אינג׳קטור אין קידוד.

יוסי,

תודה על החומר שאתה משתף אותנו מתוך הספרות של הקורס אך אני מציע לך לבדוק עם המורה בקורס אם מותר לעשות ההעתק-הדבק או לפרסם 1:1 חומר מתוך ספרות הלימודית של הקורס.

איזה כייף לי :)

פורסם
אוקיי יוסי זרקת פה המון נתונים טכניים, שלמרות שהם מאוד מעניינים, הם לא אומרים לי הרבה, לצערי...

כרגע אני מחכה פה לתשובה לגבי תכשיר הניקוי שהומלץ עליו, אבל ההרגשה שלי אומרת שזה לא יעזור.

תודה.

מה שנכון לעשות הוא לגשת למוסך שמכיר את הרכב ולבצע איבחון ממוחשב ולקרוא את הנתונים של מערכת ההצתה/הזרקה ואז להסיק מסקנות ולא לזרוק כסף על תוספי דלק שונים.

גם תחסוך כסף וגם תפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

איזה כייף לי :)

פורסם

זו הבעיה שאנשים הולכים לקורס ונותנים עצות בכך שהם מדקלמים כמו תוקי ואף מעתיקים מהספר, לא מדובר בעצות של בעלי מקצוע ואו לפחות אנשים שהיה ברשותם את המערכת הזרקה ואכלו את המרורים שהיא יודעת להאכיל.

דבר נוסף, משום מה אתה לא עונה לשאלות שלי וזה מקשה על העזרה.

מה אופי הנסיעות שלך? לאוטומטי ועם מזגן והאצות בריאות בתנועה עירונית השפעה רעה גם בדיזלים.

עד כמה מעשן? כמו מסך עשן של טנק מרכבה ?

קודם כל הדבר הטריוויאלי - האם מסנן האוויר נקי? אני לא מדבר על ניקיון עם לחץ אוויר אלא להתקין מסנן חדש מתוצרת MANN.

האם ביצעת בדיקת גדישה וקריאת נתוני MAF? אתה מכיר את נוהל הבדיקה הזה?, אם המסנן בלוי ואו חיישן MAF מזייף גם יכולה להירשם תקלת מחשב אבל זה לא וודאי כי לא תמיד המחשב יודע לזהות זיוף נתונים. המקרים כאלה הרכב יעשן כמו קטר.

האם ניסית להחליף תחנת דלק?

האם האוטו גם מעשן בעמידה ולא רק בנסיעה? האם עדיין מעשן כבד גם ללא פילטר?

האם סרקת תקלות במחשב?

דבר נוסף האם ביצעתם בדיקת תקינות קמשפט ומרימים? מה שנקרא WORN CAMSHAFT (אופייני לרכבים שמשכו טיפולים לרגע האחרון ובעלי ק"מ גבוה)

אם כל זה תקין יש לגשת למכון דיזלים ואני ממליץ על ג'ו דיזל בחולון, שיפצו משאבת הזרקה לאבי בצורה מקצועית ביותר.

הם גם משפצים מזרקים, הבעיה במזרקים בלויים הם הקפיץ שנחלש והדיזה שנשחקת אט אט עקב ק"מ גבוה, ועקב סולר באיכות ירודה. תבצע בדיקת עודפים.

פורסם
יוסי,

תודה על החומר שאתה משתף אותנו מתוך הספרות של הקורס אך אני מציע לך לבדוק עם המורה בקורס אם מותר לעשות ההעתק-הדבק או לפרסם 1:1 חומר מתוך ספרות הלימודית של הקורס.

מה שפרסמתי זה לא מתוך הספרות של הקורס. ההסברים רובם בעל פה וממצגות שלא נותנים לנו אנחנו מקבלים מצגת כללית . חיפשתי קידוד מזרקים ועלה מאמר מאת אברהם גרינברג מהאתר Hinet.

זכויות יוצרים.

חוץ מזה אני משלם אלפי שקלים על הקורס. נראה לי שמותר לרשום כמה שורות ממאמר שנכתב על ידם. מה גם שיש מאמרים וביניהם אחד העוסק בנושא זה להורדה בגוגל.

לפותח השרשור - תניח לתוספים ותתחיל בבדיקת מחשב לבדיקת כמויות הזרקה.

לגבי ההסברים - שיהיה לך רכב עם מערכת מסילה משותפת אני יסביר לך לעומק. כרגע זה לא רלוונטי.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
זו הבעיה שאנשים הולכים לקורס ונותנים עצות בכך שהם מדקלמים כמו תוקי ואף מעתיקים מהספר, לא מדובר בעצות של בעלי מקצוע ואו לפחות אנשים שהיה ברשותם את המערכת הזרקה ואכלו את המרורים שהיא יודעת להאכיל.

1. ראה הודעה קודמת לגבי התוכי.

2. יש ברשותי את אותה מערכת ההזרקה, אותו מנוע ותאורטית אותו אוטו בעיצוב שונה.

2. מטרת ההסבר הייתה להסביר מה זה קידוד מזרקים.

3. בפתיחתו ציין פותח השרשור שאחרי ייעוץ עם מהנדס רכב מצ׳מפיון הכיוון הוא מזרקים ולכן הכוונתי אותו לכיוון לפי מה שאני יודע.

4. מטרת הפורום הינה ללמוד וללמד. גם לי יש מה ללמוד ממך ומכל אחד אחר פה, בכל רמה, ואותו דבר הפוך. תמיד יהיה מישהו שיודע משהו שאתה לא יודע.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
דבר נוסף, משום מה אתה לא עונה לשאלות שלי וזה מקשה על העזרה.

מתנצל, כנראה שלא שמתי לב.

מה אופי הנסיעות שלך? לאוטומטי ועם מזגן והאצות בריאות בתנועה עירונית השפעה רעה גם בדיזלים.

בעיקר עירוני, קצת בינעירוני, בערך 70-30 לטובת העירוני. אני משתמש במזגן לעיתים מאוד מאוד מאוד רחוקות. אני לא מאיץ כמו משוגע, אני מאיץ רגוע, רגל קלה מאוד על הגז, לא מתפרע.

עד כמה מעשן? כמו מסך עשן של טנק מרכבה ?

בוא לא נגזים, אבל כמות העשן בהחלט מטרידה. כמות מכובדת, אבל לא משהו נגיד שיגרום לרכב מאחוריי לאבד את שדה הראייה, סתם יסריח לו.

קודם כל הדבר הטריוויאלי - האם מסנן האוויר נקי? אני לא מדבר על ניקיון עם לחץ אוויר אלא להתקין מסנן חדש מתוצרת MANN.

איך אני בודק את מסנן האוויר? יש לי ידיים מאוד טכניות, לא מפחד לעבוד על הרכב לבד, עשיתי מספר דברים בעבר ברכבים אחרים שלי, ולכל מקרה שלא יבוא, כמו שאמרתי, אחי מכונאי ויכול לעזור. כמה אמור לעלות חלק כזה?

האם ביצעת בדיקת גדישה וקריאת נתוני MAF? אתה מכיר את נוהל הבדיקה הזה?, אם המסנן בלוי ואו חיישן MAF מזייף גם יכולה להירשם תקלת מחשב אבל זה לא וודאי כי לא תמיד המחשב יודע לזהות זיוף נתונים. המקרים כאלה הרכב יעשן כמו קטר.

לא מכיר את נוהל הבדיקה, יש לי כבל OBDII לUSB ומתאם OBDII בלוטות'. בסמארטפון יש לי את אפליקציית TORQUE שהאמת דווקא נחמדה. תגיד לי מה לחפש בכל הבדיקות שיש שם ואני אעלה את התמונה לפה.

האם ניסית להחליף תחנת דלק?

אני מתדלק בסונול משה דיין בחיפה, שדווקא נחשבת בסדר ממה שקראתי פה בפורום.

האם האוטו גם מעשן בעמידה ולא רק בנסיעה? האם עדיין מעשן כבד גם ללא פילטר?

בעמידה לא שמתי לב שהוא מעשן, האמת שלא ניסיתי לבדוק אותו בעמידה אבל בסל"ד גבוה יותר מסרק. אני אנסה את זה היום. לגבי איזה פילטר אתה מדבר?

האם סרקת תקלות במחשב?

כן, באמצעות הכלם שברשותי כמו שפירטתי פה למעלה, אין תקלות. לא ביצעתי בדיקה כזאת במוסך.

דבר נוסף האם ביצעתם בדיקת תקינות קמשפט ומרימים? מה שנקרא WORN CAMSHAFT (אופייני לרכבים שמשכו טיפולים לרגע האחרון ובעלי ק"מ גבוה)

אין לי מושג איך עושים את זה. אשמח להסבר.

אם כל זה תקין יש לגשת למכון דיזלים ואני ממליץ על ג'ו דיזל בחולון, שיפצו משאבת הזרקה לאבי בצורה מקצועית ביותר.

הם גם משפצים מזרקים, הבעיה במזרקים בלויים הם הקפיץ שנחלש והדיזה שנשחקת אט אט עקב ק"מ גבוה, ועקב סולר באיכות ירודה. תבצע בדיקת עודפים.

איך מבצעים בדיקת עודפים? והאם יש לך מקום להמליץ עליו באזור חיפה והקריות?

והכי חשוב, תודה, תודה, תודה, ואלף פעם תודה על הנסיון לעזור!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הפילטר אוויר נמצא בתוך קופסא שחורה מהפלטיק בצד ימין שאתה מסתכל מקדימה. היא סגורה עם ברגי פיליפס.

תנסה להוציא אותו ולבדוק האם הרכב מעשן. אם הוא סתום יכנס יותר דלק ופחות אוויר.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תודה.

גש לכל מכון הזרקה ימכרו לך את התוסף הזה או שיעשו לך את הטיפול הזה במקום

מניסיון זה פותר לי את 90 אחוז מהתקלות של כשלון בטסט על עישון או שהלקוח מתלונן על תצרוכת דלק גבוהה זה בתנאי שהמנוע עובד עגול מניע תקין וסוחב תקין

• תוכן חדש...