Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לפני גיוס לצבא ומקבל הרבה זימונים בזמן האחרון, כרגע אני מכוון לילת"ם (יחידה למשימות תת מימיות) אבל פתוח להצעות, היום קיבלתי זימון למסלול "קצין קשר גדודי", מה זה ? איך האנשים ? איך התנאים ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל תלוי בגדוד שתשתבץ בו, תתכונן לווזלן הרבה פתילים.

קשר"ג בגדוד נחשב כתפקיד נוח יחסית לגדוד.

יציאות, בקו זה בדר"כ שבת כן/שבת לא, באימון יציאות טיפה יותר נוחות.

פורסם

יציאות, בזמן קו זה בדר"כ שבת כן/שבת לא, באימון יציאות טיפה יותר נוחות.

שטויות, מסלול ההכשרה ארוך ומתיש.

לא ממליץ בכלל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

ארוך ומתיש יחסית למה?, מ"מ בגולני או בצנחנים או כקצין שקר-כלשהו בקריה.

אמרתי שהתפקיד יחסית לתפקיד בגדוד הוא נוח למדי, בטח בהשוואה למ"מים מהרובאיות שתשרת איתם.

ובנימה אישית יותר, אינך מכיר אותי ולא את ניסיוני בשירות בצה"ל או בכלל, אל תמהר לפסול אנשים כ"כ מהר, ממרומי גילי אני יכול להגיד לך שזו פרקטיקה שגויה.

פורסם

בעקרון הייתי עם קשר"גים בתרגיל ובזמן קורס בבה"ד 7 (ודיברתי איתם מן הסתם), אז אספר לך מה ראיתי ומה הם אמרו.

מדובר במסלול די ארוך, בעבר היו מוכשרים לרובאי 03 וכיום לרובאי 05. במהלך ההכשרה עוברים קורס מ"כים וקורס קשר בסיסי בבה"ד 7 (מקביל לקורס טכנאים בסיסי כמו טק"מ, עליו תוכל לקרוא באתר של חיל התקשוב).

לאחר מכן מסופחים ליחידות שדה, בדרך כלל גדודים או חטיבות סדירות.

במסלול מן הסתם נכלל גם בה"ד 1 במגמה הקרבית, ולאחר מכן חוזרים להשלמה קרבית בבה"ד 7. מדובר בהשלמה מתישה עם יציאות גרועות יחסית של 12-2 ו19-2. אתה הולך לראות הרבה את הבסיס.

המון לימודים בהמון נושאים. מערכות תקשוב, קשר, מחשוב, טלפוניה, תכנות ומה לא.

אחריי הכול אתה בגדוד או בחטיבה וצריך להבין בכל לפחות באופן בסיסי כדי שתבין מה הולך ותוכל לנהל חיילים.

שמירות בבה"ד 7 בתור צוער לא תעשה, אבל כן תעשה תורנות מטבח או שמירה על ציוד מסווג בזמן תרגיל.

6 שעות שינה? לא יקרה כנראה הרבה. לרוב תישן בסביבות 5 שעות במקרה הטוב. יהיו לכם הרבה חסכי שינה.

בבה"ד 7 יוצאים גם מדי פעם לכל מיני תרגילים מחוץ לבסיס או לשבתות בגדודים לוחמים.

בסופו של דבר אתה תסיים את המסלול עם הכשרה של קצין תקשוב גדודי, אבל יש סיכוי גם שתשובץ בחטיבה לוחמת.

העבודה? סביר להניח שבעיקר לפקח על חיילים ולהכין כלים לאימון ולמבצעים בשעת הצורך.

היציאות בזמן הסדיר תלויות למקום אליו תגיע, לקצינים יכולות להיות יציאות טובות יותר מאלו של חיילים סדירים ולעיתים גם גרועות יותר בגלל האחריות המוטלת על כתפיהם.

לגביי האנשים, ממה שהתרשמתי, קשר"גים אנשים די רציניים. יצא לי לדבר עם כמה מהם והתרשמתי מאוד לטובה. אנשים משכילים עם ראש על הכתפיים ולא שטותניקים או בעייתים.

קצונת תקשוב בסך הכול טובה. מסלול קשר"גים הוא מעולה אם אתה בונה על קבע לטווח הארוך. תוכל להיות הרבה זמן בקבע, ועם הזמן להפוך לאיזה סמג"ד או מג"ד תקשוב באוגדת מילואים או בבסיס אימונים גדול. המשכורת תהיה טובה בסך הכול, רכב צמוד וכו'.

אחד כמוני שלא בונה על קבע לזמן ארוך, ורוצה לצאת לקצונה בתקשוב, בוחר במסלולים הלא קרביים. מעבר לסעיפים והפרופיל הרפואי שלא מתאימים כקרבי, לא מתאים לי לשרת באיזה גדוד.

ומי שאמר לווזלן פתילים - WTF? מה הקשר? הוא לא איזה בודקת ציוד או מפעיל, הוא קצין. המפקד שלי (טכנאי ראשי בגדוד תקשוב בבסיס רנדומלי כלשהו) לא נוגע בדברים כאלו. גם הקצ"ק (קצין ציוד קשר) לא נוגע בזה.

אפילו אני לא ממש נוגע בזה ואני טכנאי.

אגב, אם תיפול באחד מהשלבים המאוחרים, המקצוע שלך יהיה טק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב שמעו אני באמת בדילמה, התפקיד הזה נשמע בול בשבילי, קרבי (נשמע לי יותר מעניין מאשר חפ"ש בקריה) וגם טכני, אני אדם די טכני אוהב לפרק ולהרכיב דברים, להבין איך הם עובדים, וגם לפי מה שהבנתי יש מה לעשות עם זה באזרחות (תקנו אותי אם אני טועה).

החיסרון הוא שזה תפקיד די קשה, הרבה מילואים לפי מה שהבנתי די קריעה באופן כללי.

מצד שני יש את התפקיד השני, ילת"ם (צולל מקצועי), אבא שלי שירת שם ומאז ומתמיד זה היה חלום, תפקיד טוב, עבודה באזרחות יש הרבה (ושכר טוב) החיסרון הוא שדי מסובך להגיע לשם, אני צריך לעבור גיבוש לוחם ימי (בהצטיינות), אחרי גיבוש סנפיר (גם כן בהצטיינות) ואז מגיעים לגיבוש ילת"ם, אבל מפקד היחידה חבר מאוד טוב של אבא שלי (מה זה חבר טוב ? ישן מיטה מתחתיו בזמן השירות).

עם מה ללכת עם הלב (ילת"ם) או הראש (קשר"ג) ?

[הערה - בקניית רכב הולכים עם הלב]

נ.ב. כרגע קיבלתי רק זימון למיונים

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בדרך כלל אנשים שרוצים, מתקבלים.

אבל בגלל המסלול הארוך והלא נוח בעליל, אין הרבה שרוצים. תאכלס, גם אחרי שמסיימים את המסלול יש חרא של תנאים. (כל זה כמובן נאמר ביחס לג'ובניק/תומכ"ל, ביחס ללוחם שיוצא מ"כים ואח"כ קצונה וגפן, הוא בכלל לא נורא)

התפקיד בילת"ם נשמע לי מאוד תיאורטי, והמרחק בין לרצות להגיע ללהגיע הוא עצום ומוטל בספק.

פורסם

רק כדי להוסיף כמה נתונים למשוואה, הייתי מפגר וליום סיירות לא הלכתי אז זה די דופק לי את הסיכויים להגיע ליחידה מובחרת.

בילת"ם צוללים הרבה, מי לא היה רוצה לצלול באילת, לנסוע לחו"ל על חשבון הצבא (כדי ללמוד לצלול, קורס רוויה - צלילות עומק), ובסוף אתה נהיה מדריך צלילה שני כוכבים (לפחות כל זה היה בתקופה של אבא שלי).

Step

אבל בגלל המסלול הארוך והלא נוח בעליל, אין הרבה שרוצים. תאכלס, גם אחרי שמסיימים את המסלול יש חרא של תנאים. (כל זה כמובן נאמר ביחס לג'ובניק/תומכ"ל, ביחס ללוחם שיוצא מ"כים ואח"כ קצונה וגפן, הוא בכלל לא נורא)

על איזה תפקיד אתה מדבר, לא הבנתי אם אתה אומר שטוב או לא.

באופן כללי די פסלת את שני התפקידים :-D

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

דיברתי על הקשר"ג.

ואני לא בדיוק פוסל, אלא יותר אומר שזה מאוד תלוי באיזה ראש אתה בא- אם אתה אחד שהתכנון המקורי שלו היה 81 בגבעתיים או פקיד בקריה, קשר"ג יהיה מסלול מאוד קשה ודי הפוך לראש הזה.

אם תכננת להיות לוחם, ואולי אפילו חשבת על קצונה, קשר"ג יתן לך גם את זה, וגם פן נוסף של תקשוב וקשר. ככה שזה יכול להיות רעיון לא רע. על אותו משקל יש לך גם מסלול לקמ"ני גדוד, שאליו תוכל להגיע במיון קדם צבאי, או גיוס רגיל ללוחמה ובמקום קצונת חי"ר עושים קצונת מודיעין (להב בשני המקרים, ההשלמה שונה).

פורסם

במקרה סחבק (מג"ד שחשב שאני מספיק מוכשר לעשות את התפקיד הזה, ובכלל הייתי הקשר שלו- בא לי במקולקל רצח במיוחד שגם היה לי נגד סמרטוט) נאלץ לסבול את התפקיד אחרי שהדיחו קשר"גים כמו מים זורמים בעוקב, רובם סמרקשים שאי אפשר לתאר, ילדי כאפות סמרטוטי חי"ר, שרק נחתו מההשלמה ודפקו להם מחלקה של בד"כ חבר'ה יחסית טובים משאר חיילי המפקדה אבל עדיין היה צריך לפקוח עליהם עין.

הייתה לי מחלקה טובה עם כוח אדם טוב יחסית, אבל מפ"מ סמרטוט (דביל ברמות היסטריות, חושב שמחלקה אג"מית דומה למחלקה רגילה במפקדה), קשר"ח שהבין שאני מספיק טוב (אז הם רצו אחרי חודש לפני השחרור נזכרו שהם רוצים קשר"גים פחחח), מג"ד (ש' וע' יש ימים שאני מתגעגע ללילות ללא שינה, לפיסטונים ביחד, להתסתערויות , ולהתעפצויות שלכם בישיבה כשהקמב"צית משכימה אתכם) שנתן לי גב מלא וכל מה שרציתי קיבלתי, מצד שני המעטפת של פלוגת מפקדה, זה האשפה של צה"ל לרוב הייתי כל היום צריך לשמוע את הצרחות של הנגדים ואת הקללות שלהם אחד לשני. עשיתי את התפקיד (גד' חי"ר) בקו נחל עוז, שהוא קו קשה לקשר"ג, ראיתי כוכבים, עשיתי הכל תפסתי חפ"ק ודאגתי שהמחלקה שלי תקום במסדר בוקר, או תהיה מוכנה למסדר יציאה ותעבוד לפי תוכנית עבודה שבועית, ואפילו ישבתי מול המדרג"ה וסגרתי אובדנים ועשיתי המרות.

יש לך את הצד האג"מי אבל מצד שני אתה קצין במפקדה, אתה צריך לעשות חמ"לים בלילות עם הקמב"צ והקמ"ן כל פעם מישהו אחד, אתה עושה חצאים עם הסמל שלך (הסמל שלי היה בן מח' שלי והיה איתי באותה מח' במסלול אז היה לנו טוב יותר).

עבודה סיזפית מלאה שביזות, המסופחים שלי והיו לי שלושה או ארבעה רק אחד נהיה קשר"ג השאר הלכו להיות לוחמים או בהדרכה בבה"ד שבזה.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר, הצבא איננו מקום קל, אך דברים קשים מעצבים את אישיותו של אדם ומחזקים את שרידותו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שמע עצה שלי תנסה להימנע ממסלול קצונה ישירה. אולי בתור מלש"ב זה נראה אחלה , אבל בתור חייל אתה עלול לראות את זה באור שונה.

כמובן שיש לך אפשרות לפרוש באמצע המסלול (ואז סביר שתמצא את עצמך בתור קשר רגיל בגדוד).

אם יש לך אפשרות תתחיל מסלול לוחם , צא לקורס קשרים תשתפשף קצת תלמד איך המערכת עובדת ואז תעשה את ההחלטה.

במסלול הנ"ל הכי הרבה שתטעם מהצבא זה סיפוח לכמה חודשים (במקרה הטוב).

בהצלחה

פורסם

יציאות, בקו זה בדר"כ שבת כן/שבת לא, באימון יציאות טיפה יותר נוחות.

שטויות, מסלול ההכשרה ארוך ומתיש.

לא ממליץ בכלל.

האזרחות צמאה לקשר"גים - אלביט, רםא"ל, אל-אופ ועוד רודפות אחרי קצינים. מומלץ ביותר.

...

העבודה? סביר להניח שבעיקר לפקח על חיילים ולהכין כלים לאימון ולמבצעים בשעת הצורך.

היציאות בזמן הסדיר תלויות למקום אליו תגיע, לקצינים יכולות להיות יציאות טובות יותר מאלו של חיילים סדירים ולעיתים גם גרועות יותר בגלל האחריות המוטלת על כתפיהם.

אצלנו (עוצבת הפלדה) הקצינים היו סוגרים אחת לשמונה (הצעירים) והבכירים היו סוגרים אחת ל-15. רע? לא בדיוק...

לגביי האנשים, ממה שהתרשמתי, קשר"גים אנשים די רציניים. יצא לי לדבר עם כמה מהם והתרשמתי מאוד לטובה. אנשים משכילים עם ראש על הכתפיים ולא שטותניקים או בעייתים.

תתפלא, אבל יש גם קצינים אהבלים ברמה קשה ביותר. היה לי קצין כזה...

קצונת תקשוב בסך הכול טובה. מסלול קשר"גים הוא מעולה אם אתה בונה על קבע לטווח הארוך. תוכל להיות הרבה זמן בקבע, ועם הזמן להפוך לאיזה סמג"ד או מג"ד תקשוב באוגדת מילואים או בבסיס אימונים גדול. המשכורת תהיה טובה בסך הכול, רכב צמוד וכו'.

ניתן גם להגיע לגדודי קשר פיקודיים/אוגדתיים סדירים. בגדודים הפיקודיים העבודה היא כלום בערך, חוץ מלסדר מחסנים ומדי פעם תרגיל. הפיקודיים נותנים מענה לכל יחידות הקשר ת.פ. שלהם - קרי החל מגייסות/אוגדות ומטה. העבודה בעיקר משרדית (פתיחת משדרים/סקטורים ועוד). ביחידות הקטנות יותר (אגדות למשל) התרגילים הן לאין סוף, אבל כיף בהם. כל פעם איזור אחר בארץ, וזה פשוט חוויה.

שתדע לך שאף אחד לא אוהב קציני קשר :?

בולשיט!

גילוי נאות: הכותב שימש במהלך שירותו במגוון תפקידים בתקשוב, בהם שימש בתקן ק. תקשוב כחצי שנה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לפני משהו כמו עשור התעסקתי באיתור לקורס הזה כששירתי בחיל התקשוב. האנשים שמתקבלים מאוד איכותיים, אבל המסלול עצמו הוא קריעת תחת והפעילות בשגרה הרבה פעמים לא תואמת לפרסום של חיל התקשוב. אפילו יש או לפחות הייתה בפייסבוק קבוצה שנקראת "גם לי פיני שיקר" של קשר"גים בעבר ובהווה (פיני היה הרמ"ד שלי דאז).

בכל מקרה, כמו כל תפקיד בצה"ל הכל תלוי בהצבה שלך. את תחילת השירות שלי עשיתי בגדוד קשר של מודיעין שהפעילות שלו הייתה מעניינת מאוד.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...