Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה נוקשה במאזדה 2 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשנו לפני שבועיים מאזדה 2010 עם 60000 קילומטר. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.

אני מרגיש במהלך הנסיעה נוקשות מוגזמת גם שברים קטנים ביותר, ממש כל הגוף שלי מתפרק בנסיעה.

רציתי לדעת האם זאת המכונית וזה מה שיש לה להציע או שאני צריך לבדוק גורמים שיכולים לגרום לנוקשות כזאת?

פורסם

לחץ אוויר מוגזם בצמיגים יכול לגרום לתחושת נוקשות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בעיקרון המכונית מאוד נוקשה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אכן, כזה הוא הרכב. יצא לי לנהוג בשישי האחרון במאזדה 2 של חבר (הוא השתכר..) וקיבלתי שוב הוכחה כמה הרכב הזה לא מוצלח מבחינת נוחות ושיכוך. הפנדה החדשה, שהיא רכב מיני, יכולה ללמד אותו איך עושים את זה נכון.

אם אתה רוצה נוחות, חפש פיאסטה (שלמרבה האירוניה, מגיעה מאותו ה"בית" כמו הרכב שלך).

:idea:
פורסם

המאזדה 2 יש מתלים נוקשים יחסית, זה נכון. בכל זאת יכולות להיות עוד כמה סיבות שעלולות לגרום לנוקשות הזאת, כמו שנאמר כבר - לחץ אוויר בצמיגים. תבדוק את העניין ואם עדיין הרכב נוקשה עד כדי כך (בשבילך), כנראה שזה אכן המכונית עצמה. אני אישית יצא לי לנהוג ולנסוע כמה פעמים במאזדה 2 ותמיד הרגשתי קצת נוקשות, חוסר נינוחות וקופצנות, אך למרות זאת לא יצאתי עם תחושה של "גב שבור" והמצב לא התדרדר לחוסר נוחות כפי שאתה מתאר.

בעיקרון, נוחות זה דבר אינדיבידואלי. זאת עוד סיבה למה צריך לבצע נסיעת מבחן לפני הרכישה...

פורסם

אכן המתלים קשיחים למדי במזדה, אבל לא ברמה של "גב שבור" וכו', ויצא לי כמה וכמה פעמים לנסוע בה - היתרון הגדול שלה על האחרות בסגמנט הוא שהיא מאוד זריזה אבל משלמים על זה במנוע וגיר מיושנים וצריכת דלק גבוהה. כמו שציינו פה, הפיאסטה שמבוססת על אותה פלטפורמה מציעה נוחות הרבה יותר טובה (זה כמו מזדה 3 מול פוקוס) אבל בשנים שאתה מתייחס אליהן, הפיאסטה לא מומלצת בשילוב מנוע גיר (הדגם החדש שופר בהרבה). אולי בכל זאת יש בעיה ספציפית ברכב שבדקת, אני לא הרגשתי אף פעם ברכב הזה שהוא קופצני יותר מדי מהצפוי (בכל זאת, זה לא רכב צרפתי).

פורסם

הרכב יותר מידי נוקשה וקופצני אבל עדיין לא הרמה של שובר גב. ליצרן לא הייתה יותר מידי ברירה כי הרכב צריך לפחות מינימום של אחיזה (עם מתלים פשוטים ומשקל נמוך זה אתגר לא קטן, במיוחד בגירסא הפשוטה עם גלגלים של עגלה מהסופר).

זה בסדר, כי גם ה2013 קשיחה באותה מידה.

יחד עם זאת ממליץ לבדוק לחץ אויר בגלגלים, ייתכן שלחץ לא נכון הורס את החוייה עוד יותר.

בכל אופן, תתחדשו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה רכב שמתפרק על מהמורות, אין מה לעשות. עדיין לא ברמה של שובר את הגב, הייתה לי אחת 5 וחצי שנים והגב שלי בסדר :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...