Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אי ציות הוראת שוטר - מחיר דוח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בערב שוטר סימן לי לעצור בצד באיזור של חושך מוחלטר כשאין בידו לא משהו מואר ולא סירנה מופעלת בקטנוע שלו.

כשהתקרבתי אליו ראיתי מישהו מסמן לי משהו ולא זיהיתי שזה שוטר והמשכתי לסוע.

כשממש עברתי לידו ראיתי שזה שוטר ועצרתי אחרי זה 10 מטר.

השוטר רשם בפנקס שלו את המס' הרישיון נהיגה שלי ומס' הרכב ואמר שישלח לי דוח לבית.

למישהו יש מושג כמה עולה דוח על אי ציות הוראת שוטר?

ואם אני יכול לערער על זה בבית משפט.

בתודה מראש,

שי

פורסם

לא עולה שקל, אולי כן, כרטיס אוטובוס או מונית לכיוון בית המשפט שאליו תקבל הזמנה לדין על אי ציות להוראת שוטר.....!!!!!! שם תצטרך ל"שכנע" ממש טוב את השופט למה אתה לא רואה שוטר שמסמן לך לעצור....!!! פעם הבאה תסתכל יותר טוב מה קורה בכביש...:mm_cry:

פורסם
לא עולה שקל, אולי כן, כרטיס אוטובוס או מונית לכיוון בית המשפט שאליו תקבל הזמנה לדין על אי ציות להוראת שוטר.....!!!!!! שם תצטרך ל"שכנע" ממש טוב את השופט למה אתה לא רואה שוטר שמסמן לך לעצור....!!! פעם הבאה תסתכל יותר טוב מה קורה בכביש...:mm_cry:

TT

עם כל הכבוד להיותך מתנדב או מקורב למשטרה - חובה על השוטר (כאשר הוא עומד במחסום כזה או אחר) להיות לבוש באפודה מחזירת האור (במיוחד בשעות החשכה) , ולהשתמש בפנס או בפנס עם הפלסטיק האדום הזה שמולבש עליו.

ההוראות מחייבות את השוטרים לסמן לנהג אשר הם חפצים לעצור באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים.

השוטר האמור התרשל במילוי תפקידו ,ולמזלו לא שילם בחייו (אם ידידנו היה חולף קרוב יותר אליו).

על מה הוא הבטיח לך דו"ח ? על אי מילוי הוראה ? שכח מהבדיחה הזו.

אם אתה רוצה לכסות את עצמך מעל ומעבר -גש וצלם את המקום בחשיכה ,ואם השוטר הזה מספיק אדיוט כדי למלא לך דו"ח , גש אל התחנה (על הדו"ח יופיעו פרטי התחנה והשוטר) ובקש הן לבטל את הדו"ח והן להתלונן על אותו שוטר (תוך הצגת התמונה ותיאור מה שכתבת).

פורסם
TT

עם כל הכבוד להיותך מתנדב או מקורב למשטרה - חובה על השוטר (כאשר הוא עומד במחסום כזה או אחר) להיות לבוש באפודה מחזירת האור (במיוחד בשעות החשכה) , ולהשתמש בפנס או בפנס עם הפלסטיק האדום הזה שמולבש עליו.

ההוראות מחייבות את השוטרים לסמן לנהג אשר הם חפצים לעצור באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים.

השוטר האמור התרשל במילוי תפקידו ,ולמזלו לא שילם בחייו (אם ידידנו היה חולף קרוב יותר אליו).

על מה הוא הבטיח לך דו"ח ? על אי מילוי הוראה ? שכח מהבדיחה הזו.

אם אתה רוצה לכסות את עצמך מעל ומעבר -גש וצלם את המקום בחשיכה ,ואם השוטר הזה מספיק אדיוט כדי למלא לך דו"ח , גש אל התחנה (על הדו"ח יופיעו פרטי התחנה והשוטר) ובקש הן לבטל את הדו"ח והן להתלונן על אותו שוטר (תוך הצגת התמונה ותיאור מה שכתבת).

אין ש ו ם חובה על פי החוק להיות עם אפודה זוהרת...!!!! החוק מדבר על מדים ואפודה זוהרת היא הוראה פנימית משטרתית. חוץ מזה, השוטר יכול לציין בעובדות המקרה שהמקום היה מואר והוא נראה בבירור וזה לאו דווקא יתאים לדברי הנהג. לא הייתי שם אבל זה מילה של השוטר נגד המילה של הנהג, ואם השוטר חושב שהוא צודק אז הוא יכול לזמן את הנהג למשפט, מה לעשות, ההחלטה היא בידו של השוטר. חוץ מזה הנהג מ ו ד ה שהוא ראה את הנהג והמשיך לנסוע, אז כנראה שהייתה אפשרות לראות את השוטר ואת זה גם השופט יבין בשלב זה או אחר, אם יהיה משפט.
פורסם
אין ש ו ם חובה על פי החוק להיות עם אפודה זוהרת...!!!! החוק מדבר על מדים ואפודה זוהרת היא הוראה פנימית משטרתית. חוץ מזה, השוטר יכול לציין בעובדות המקרה שהמקום היה מואר והוא נראה בבירור וזה לאו דווקא יתאים לדברי הנהג. לא הייתי שם אבל זה מילה של השוטר נגד המילה של הנהג, ואם השוטר חושב שהוא צודק אז הוא יכול לזמן את הנהג למשפט, מה לעשות, ההחלטה היא בידו של השוטר. חוץ מזה הנהג מ ו ד ה שהוא ראה את הנהג והמשיך לנסוע, אז כנראה שהייתה אפשרות לראות את השוטר ואת זה גם השופט יבין בשלב זה או אחר, אם יהיה משפט.

אז גם אם שוטר נמצא בחופשה עם הילדים והאישה, הוא יכול לסמן למישהו לעצור בצד בגלל שהוא עבר עבירת תנועה כלשהי?

(אני שואל ברצינות, ולא בציניות אם ככה זה נשמע)

פורסם
אז גם אם שוטר נמצא בחופשה עם הילדים והאישה, הוא יכול לסמן למישהו לעצור בצד בגלל שהוא עבר עבירת תנועה כלשהי?

(אני שואל ברצינות, ולא בציניות אם ככה זה נשמע)

וודאי, כמובן אם הוא סימן לך בדרך כלשהי שהוא שוטר (כחול מהבהב, מדים, תעודת שוטר שהוא מציג לך), ואתה קולט את הסימן. בכל מקרה שנראה לך שהוא שוטר והוא מסמן לך לעצור, תעצור ותבקש לראות תעודת שוטר לפני שאתה ממלא הוראותיו או מזדהה בפניו...
פורסם
וודאי, כמובן אם הוא סימן לך בדרך כלשהי שהוא שוטר (כחול מהבהב, מדים, תעודת שוטר שהוא מציג לך), ואתה קולט את הסימן. בכל מקרה שנראה לך שהוא שוטר והוא מסמן לך לעצור, תעצור ותבקש לראות תעודת שוטר לפני שאתה ממלא הוראותיו או מזדהה בפניו...

זה לא נכון, אתה צריך לראות סימן מזהה לפני שאתה עוצר (יפה אז תעצור לכל אחד? שודד רוצח סידרתי וכו'?).

סימן מזהה זה תעודת שוטר/מדים/כובע/ניידת עם "צ'קלקות" וכו'.

Finger's gonna kill me.

פורסם
היום בערב שוטר סימן לי לעצור בצד באיזור של חושך מוחלטר כשאין בידו לא משהו מואר ולא סירנה מופעלת בקטנוע שלו.

כשהתקרבתי אליו ראיתי מישהו מסמן לי משהו ולא זיהיתי שזה שוטר והמשכתי לסוע.

כשממש עברתי לידו ראיתי שזה שוטר ועצרתי אחרי זה 10 מטר.

השוטר רשם בפנקס שלו את המס' הרישיון נהיגה שלי ומס' הרכב ואמר שישלח לי דוח לבית.

למישהו יש מושג כמה עולה דוח על אי ציות הוראת שוטר?

ואם אני יכול לערער על זה בבית משפט.

בתודה מראש,

שי

TT , חושך מוחלט , הוא לא זיהה שזה שוטר.

אתה יודע שהשוטר מחוייב בלבישת אפודה זוהרת בשעת החשיכה ,גם אם זוהי הוראה ולא לשון החוק.

אני הייתי רץ להתלונן על דבר כזה.

אין שום חובה לעצור או לציית להוראת שוטר שאינו במדים אשר לא הזדהה בבירור באמצעות תעודה.

מרגע שהזדהה ,הריהו כשוטר במדים . עד אז - מבחינתי - אזרח .

פורסם
TT , חושך מוחלט , הוא לא זיהה שזה שוטר.

אתה יודע שהשוטר מחוייב בלבישת אפודה זוהרת בשעת החשיכה ,גם אם זוהי הוראה ולא לשון החוק.

אני הייתי רץ להתלונן על דבר כזה.

אין שום חובה לעצור או לציית להוראת שוטר שאינו במדים אשר לא הזדהה בבירור באמצעות תעודה.

מרגע שהזדהה ,הריהו כשוטר במדים . עד אז - מבחינתי - אזרח .

זה בדיוק מה שאני אומר, אני מסכים איתך. אני מתכוון שאם הוא מציג לך תעודה ואתה לא רואה מה רשום שם, אז תעצור ואז תבקש לעיין בה מקרוב, פשוט אל תגיד על ה*ין שלי ותמשיך לנסוע, כי אז אתה כבר לא מציית להוראת שוטר וזאת היות ויש לך רמז כל שהוא שהנ"ל הוא שוטר.
פורסם
זה בדיוק מה שאני אומר, אני מסכים איתך. אני מתכוון שאם הוא מציג לך תעודה ואתה לא רואה מה רשום שם, אז תעצור ואז תבקש לעיין בה מקרוב, פשוט אל תגיד על ה*ין שלי ותמשיך לנסוע, כי אז אתה כבר לא מציית להוראת שוטר וזאת היות ויש לך רמז כל שהוא שהנ"ל הוא שוטר.

לפי מה שהבחור רשם -לא היה לו שום מושג שזה שוטר עד שהוא הגיע ממש אליו.

בהנחה שהוא לא משקר -המחדל כאן הוא של השוטר. שים לב גם שהוא עצר אחרי 10 מטר מרגע הזיהוי , ולא התעלם .

פורסם

נכון!

ההחלטה היא בידו של השוטר. הוא יכול להחליט לשקר בבית משפט ולהגיד שהמקום היה מואר ושהנהג לא עצר. חארות לא חסרים גם במשטרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נו באמת מהזה השטויות האלא השוטר ישקר ימציא שהיה אור נו באמת.

לשוטר באמת יש מזל שהוא לא נדרס.

אני אישית אפילו לבן אדם על מדים סתם ככה לא הייתי עוצר, לא כזה קשה בימינו להשיג מדים של שוטר ולא חסר גנבים מאוד מתוחכמים בארץ שלנו.

אם היה לי ספק קטן לגביו אם זה שוטר או לא לא הייתי עוצר (תלוי בנסיבות).

אני במקום הנהג הייתי מבקש להישפט, הייתי הולך לאותו מקום ובאותה שעה ומצלם את הראות שם ומציג כראיה במשפט , בנוסף הייתי מדגיש במשפט שלשוטר לא היה אפוד מחזיר אור, לא פנס ולא קוזאק שמעיד על היותו שוטר, והייתי מדגיש גם שהנהג עצר אחרי 10 מטר לאחר שזיהיה ממרחק נמוך שזה שוטר.

פורסם

אני אישית אפילו לבן אדם על מדים סתם ככה לא הייתי עוצר, לא כזה קשה בימינו להשיג מדים של שוטר ולא חסר גנבים מאוד מתוחכמים בארץ שלנו.

ואז היית מעוכב ואולי אף נעצר על אי מילוי הוראת שוטר.

שוטר במדים , כאילו הזדהה בפניך. אתה רשאי לבקש ממנו תעודה מזהה , או לפחות שיהיה לו תג מזהה. אך אתה חייב לעצור אם הורה לך לעשות כן.

במקרה הנ"ל -לפי התיאור - לא ניתן היה לזהות שמדובר בשוטר עד למרחק אפס -ועל כך הטענות שלי כלפי השוטר.

פורסם

TT

אתה בעצמך אמרת עכשיו שהוא צריך לסמן שהוא שוטר,אגב כחול מהבהב ואפילו מדים לא אומרים כלום!

בהזדמנות זאת שאני מגיב לTT אני אדגיש כי שם המשתמש שלי לא בא בגלל אאודי TT!ממש לא,תודה!

הייתי חייב לפרוק לשואלים...

צביקה

• תוכן חדש...