Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ההילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. רע מאוד שאתה לא יודע מה כל דבר ברכב שלך עושה.

ב. פתח ספר רכב ותתחיל ללמוד.

ג. תחזור לפה ותעדכן מה הבנת.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

D1 - הילוך ראשון

D2 - הילוך שני

D3 - הילוך שלישי.

אפשר להעביר ידנית להילוכים הנ"ל. זה טוב לדוגמא לירידות. אתה שם D2 או D 3 ומקבל בלימת מנוע כמו בידני.

פורסם

מה ששגיא כתב לא מדויק לגמרי. זה לא בדיוק לבחור הילוך, אלא להגביל הילוך. למשל, 2 לא אומר שאתה בהילוך שני. זה אומר שהגבלת את הרכב עד הילוך שני. כלומר, הרכב ינסע או בראשון או בשני.

ליותר פרטים בצע חיפוש, כל שבועיים מישהו עונה על השאלה הזו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
D1 - הילוך ראשון

D2 - הילוך שני

D3 - הילוך שלישי.

אפשר להעביר ידנית להילוכים הנ"ל. זה טוב לדוגמא לירידות. אתה שם D2 או D 3 ומקבל בלימת מנוע כמו בידני.

נכון, ואם נדייק:

D1 - הילוך ראשון

D2 - תחילת נסיעה בהילוך שני, עם אפשרות לירידה להילוך ראשון בהאצה חזקה

D3 - תחילת נסיעה בהילוך ראשון, וביטול הילוך היתר (ההילוך הרביעי). התיבה משתמשת רק ב3 הילוכים ראשונים).

האפשרויות האלה קיימות עבור כמה מצבי נסיעה:

נסיעה ארוכה במורד: שימוש בהילוך נמוך ע"פ הצורך (תלוי במהירות) ע"מ לשמור על מהירות הרכב קבועה ונמוכה ולהקטין את השימוש בבלמים

דרישה לזמינות כוח מיידית: נסיעה בקצב מהיר מקצב התנועה, או נסיעה בעליה מתמשכת, ניתן להשתמש בהילוך נמוך כדי לשמור את המנוע בטווח הכוח הזמין.

פורסם
כבר מעל לשנה שיש לי את האוטו

ואין לי מושג מה הD1 D2 D3 עושים חח

אשמח אם מישו יוכל להסביר

482421_10151271677596143_128953417_n.jpg

הסברתם מה עושים עם D1 D2 D3 .

אבל מה עושים עם "חח"

שמישו או משה או מישה יענו בבקשה.

וברצינות -עצוב בכל פעם לגלות את רמת לימודי הנהיגה בארץ.

נכון שסביר להניח שהנ"ל למד על רכב ידני אבל רוב הרכבים בארץ אוטומטיים הייתי רוצה שמורי נהיגה יגידו מילה שתיים על נהיגה ברכב עם תיבה אוטומטית.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
הסברתם מה עושים עם D1 D2 D3 .

אבל מה עושים עם "חח"

שמישו או משה או מישה יענו בבקשה.

וברצינות -עצוב בכל פעם לגלות את רמת לימודי הנהיגה בארץ.

נכון שסביר להניח שהנ"ל למד על רכב ידני אבל רוב הרכבים בארץ אוטומטיים הייתי רוצה שמורי נהיגה יגידו מילה שתיים על נהיגה ברכב עם תיבה אוטומטית.

הצלחת לגרום אצלי לחיוך רחב...:)

עולם הרכב רק הופך מורכב משנה לשנה, ואני לא מצפה שירדו בלימודי הנהיגה לעומקם של דברים.

לדעתי מיותר לתת לתלמיד שלומד על רכב ידני, הסברים מעמיקים על רכב אוטומטי, רק כדי שבסוף הוא יגיע לתיבה הרציפה באוטו של ההורים.

פורסם

אז רק תגידו לי אם הבנתי נכון

D1 - לירידות, בשביל שהאוטו יסע לאט מבלי להאיץ

D2 - לעליות, למשוך תורים בשביל שהרכב יאיץ

האם אפשר להעביר לD2 בכל מהירות או שאחרי מהירות מסויימת זה יכול להרוס את הגיר?

רופיני, עזרת לי מאוד

פורסם
אז רק תגידו לי אם הבנתי נכון

D1 - לירידות, בשביל שהאוטו יסע לאט מבלי להאיץ

D2 - לעליות, למשוך תורים בשביל שהרכב יאיץ

האם אפשר להעביר לD2 בכל מהירות או שאחרי מהירות מסויימת זה יכול להרוס את הגיר?

רופיני, עזרת לי מאוד

לא.

תחשוב על אופניים. יש לך הילוכים. אחד נותן הרבה כוח ומעט מהירות, השני נותן ההפך. הילוך ראשון נותן לך הרבה כוח (כדי להתגבר על עליה, כדי לבלום בירידה, כדי להאיץ מהר) אבל מעט מהירות.

הילוך רביעי נותן לך מעט כוח (אי אפשר להאיץ בו, בגלל זה הרכב מיד מוריד הילוך כשאתה מבקש להאיץ) אבל מתאים למהירויות גבוהות.

המטרה שלך כנהג, זה להתאים את ההילוך למהירות.

אם אתה יורד בירידה ממושכת, ואתה רוצה לנסוע אותה לאט, נגיד על 40, שים בראשון. רוצה לרדת אותה על 70? שים בשני וכך הלאה. זה נתונים כלליים. לכל רכב יש את רצועת הכוח שלו.

כאן תמצא עוד מידע בעניין :

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_band

http://science.howstuffworks.com/transport/engines-equipment/gear.htm

פורסם

זה משרשור שמצאתי:

ההילוכים בתיבה הם לא להחלפה תוך כדי נסיעה, אלא להגבלת הרכב עד להילוך מסוים.

למשל, העברת את הידית ל-3, אז הרכב לא יגיע להילוך 4, אלא מקסימום ל-3. אתה לא קובע מתי הוא בראשון, שני או שלישי, אלא פשוט שהוא מגיע למקסימום להילוך 3.

משתמשים בזה בכל רגע שאתה צריך להגביל את הילוכי הרכב.

למשל, אם תיסע בכבישי רמת הגולן, תראה שלט שאומר "הישאר בהילוך נמוך". כלומר, שזה הזמן להעביר את הבורר ל-3, וזאת בכדי שהרכב לא יאיץ בירידה בהילוך רביעי. למה שלא יאיץ? כדי שלא תצטרך כל שנייה לבלום, ובטעות תגיע לאבדן בלמים. הגבלת ההילוך היא בכדי להשתמש בבלימת המנוע.

שימוש נוסף היא עליות. במידה ואתה בעליה, ואתה מרגיש שהרכב לא סוחב בהילוך רביעי, ואתה לא רוצה ללחוץ חזק על דוושת ההאצה, ולבזבז לעצמך הרבה דלק. במצב כזה אתה מוריד את בורר ההילוכים ל-3 או ל-2 (תלוי במהירותך ובאופי העלייה) ונוסע עם לחיצה קלה על דוושת התאוצה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הצלחת לגרום אצלי לחיוך רחב...:)

עולם הרכב רק הופך מורכב משנה לשנה, ואני לא מצפה שירדו בלימודי הנהיגה לעומקם של דברים.

לדעתי מיותר לתת לתלמיד שלומד על רכב ידני, הסברים מעמיקים על רכב אוטומטי, רק כדי שבסוף הוא יגיע לתיבה הרציפה באוטו של ההורים.

קשה לי עם ההסבר הזה. תפעול הילוכים, גם בתיבה אוטומטית, הוא א'-ב' בהכרת הרכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בעניין הזה אני נאלץ להסכים עם רובכם. לא יעלה על הדעת שנהג יעלה על רכב, כל רכב, מבלי להכיר את מערכותיו השונות - במיוחד בגיר אוטומטי.

למה במיוחד? מכיוון שבתיבת הילוכים ידנית אין הרבה מה לדעת, שכן אין הרבה אפשרויות, אך כשמדובר למעשה על תיבת הילוכים אוטומטית קל מאוד לטעות. יתרה מכך, לא אתפלא אם נהג המשאית מנשר טס בירידה ההיא על הילוך גבוה - ואם כבר נגעתי בנושא הזה אז חייבים להתקין שלט "הישאר בהילוך נמוך" בכל ירידה ממושכת כולל הירידה הנ"ל.

כשאני הבחנתי מרחוק ברכב איטי וכשידעתי שאני אעקוף אותו בעוד מס' שניות, תמיד הורדתי להילוך נמוך. בסקודה הגיר מצוין, קרי בלחיצה חזקה יורדים אפילו מס' הילוכים ולא רק אחד, אך בגירי ה- AL4 לא הסתדרתי בכלל עם התיבה ופשוט הורדתי באופן ידני.

דוגמא נוספת היא בירידות מירושלים לכיוון כביש 1 בשער הגיא - מדוע לנסוע במשך כל הירידה עם בלמים לחוצים?! לא חבל על הרפידות? אני מוריד להילוך שלישי/רביעי ונוסע כמו שצריך.

באופן חד משמעי: לא הייתי עולה על רכב מבלי שהכרתי את מערכותיו, ואני לא מבין מה מצחיק את פותח השרשור ("חח").

פורסם

שאלתי שאלה זהה לפני מספר ימים. אז בהמשך לשרשור שלי:

נאמר כאן שאין להעביר הילוכים בזמן הנסיעה, אז לפי מה שאני מבין, לפני כניסה לירידה/עלייה חדה עליי לבצע עצירה מוחלטת ואז לשלב לD1/D2/D3, ולאחר סיום קטע זה עליי שוב לעצור ולהחזיר לD? לא נראה לי הגיוני העניין.

נ.ב. כדאי לך להוריד את כיסוי ההגה, הדבר לא בטיחותי.

פורסם

לא יודע מי אמר לך לא להוריד הילוכים בזמן הנסיעה, אבל המצבים נועדו להעברה בזמן נסיעה בדיוק. כשהצורך דורש זאת, מעבירים למצב המבוקש וזהו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...