Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הוא עושה לך פלאים בדיוק? במה זה מתבטא? המנוע מכין קפה?

לא, אבל השמן הקודם בהחלט גרם לצבע קפה במנוע. :p

צלצולים מהמנוע נעלמו (לא בגלל דלק מהול או מלוכלך), מנוע שקט יותר, לא שורף כמעט שמן (לעומת ה 10W40 הקודם), ואולי גם תרם לצריכת הדלק ההזויה שהסופר לנסר שלי עושה לפעמים - 1-15 (35 ליטר תדלוק על 498 ק"מ נסיעה), מנוע נקי.

ובהתייחס לזה שאני עושה טיפול אחת ל 10 חודשים בממוצע המחיר של השמן שווה.

אבל כמו שאמרתי, יש עוד שמנים מעולים שגם עולים פחות, אך לא נתקלתי ב 10W40 סינטטי מלא אחר

Opel Adam S 2017

פורסם

מה שמצויין על השמן של אגיפ הוא שזהוא השמן היחיד שהוא לא סינטטי בעל תקן SM לעומת מה שנכון שכול השאר חצי סינטטים בעלי תקן SL.

נא לדייק ולא להטעות.

פורסם
מה שמצויין על השמן של אגיפ הוא שזהוא השמן היחיד שהוא לא סינטטי בעל תקן SM לעומת מה שנכון שכול השאר חצי סינטטים בעלי תקן SL.

נא לדייק ולא להטעות.

מאיפה המצאת את הציטוט הזה ? למיטב ידיעתי M גבוה מ L.

דרך אגב אף אחד לא מנסה להטעות זה מה שהיה רשום בעברית על המיכל. לא יודע כמה זה אמין. כל הנושא הזה פרוץ.

אם אוכל אצלם מחר.

פורסם

חברים די לריצות אחרי השמנים -גם אני הייתי כמוכם חופר וחופר ומנסה למצא את השמן המתאים עד שעשיתי ניסוי על היונדאי I30 של העבודה שע,פ התקן צריכה שמן 5W30 ומהיום הראשון שיצאה מהמפעל עשינו לה טיפולים עם שמן 10W40 חצי סיננטי פשוט של פרסטון לפעמים משכנו אפילו מעב רל15K בין טיפול לטיפול-הרכב כבר עם 284K לא אוכל שמן ללא בעיות -וזה רכב שטוחנים ...

חשוב יותר לעשות טיפולים בזמן מאשר לבזבז את הזמו על איכות השמן-אלה אם כן יש לקסוס בחניה:roll:

פורסם

גלי - תמשיך לעשות טיפולים "לפי הספר" כפי שאתה מבצע ולהשתמש בשמן ללא אבא ואמא, ואל תמליץ שטויות לאנשים אחרים שמחפשים לטפל נורמלי ברכב.

נ.ב כשזה יהיה הרכב שלך ולא של העבודה. :roll:

Opel Adam S 2017

פורסם

שים לב: נכתב שם synthetic basestock, כלומר "בסיס סינטתי". השמן אינו סינתטי מלא אלא בעל רכיבים סינטתיים. מה בדיוק סינתטי בו? ייתכן שמן הבסיס, ייתכנו רק התוספים. ללא בדיקת מעבדה (שאין בתנאים ביתיים) או הרכב מדוייק ושיטת ייצור (שאגיפ כמובן לא ייתנו לך) לא ניתן לדעת.

אני מניח שהשמן הזה - שמגיע מחברה מוכרת ותקנית - יעיל וטוב בדיוק כמו האחרים של ולווליין ורהינול.

פורסם
שע,פ התקן צריכה שמן 5W30 ומהיום הראשון שיצאה מהמפעל עשינו לה טיפולים עם שמן 10W40 חצי סיננטי פשוט של פרסטון ל:roll:

אתה יכול לשים גם 20W50 והאוטו כנראה ימשיך לנסוע. מה אתה מסיק מכך?

גם אם האוטו לא היה שלי, אני לא הייתי מזלזל ככה.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

עדיף מאוחר מבכלל לא

יש ל ZIC שמן סינטטי מלא 10-40. נמכר אצל אבי חלפים ברחובות והוא בסדר גמור. שמן של חברת שמנים קוריאנית

פורסם
שלום, לקראת טיפול קרוב ברנו קליאו 2003, מחפש סוג שמן מתאים.

לפי הוראות יצרן נדרש שמן בצמיגות 10W40 ובתקן ACEA A3-B3, B4. אני מעוניין להשאר צמוד להוראות יצרן ולא לשנות ל 5W40 למרות המלצות שונות בפורום (שנאמרו במקרים שונים, אך דומים).

לא מצאתי שמן כנ"ל סינתטי מלא, הוא קיים בחצי-סינתטי או "תערובת סינטתית".

אני מתלבט בין

1] Valvoline Dura-Blend 10W40 ACEA A3-B3

2] REHINOL ACEA A3-B4

3] AGIP i-sint ACEA A3-B4

כל השמנים הללו מחברות ידועות וטובות, יש לי בעיקר ניסיון עם Valvoline ו REHINOL וככל הנראה אשאר איתם (מה שיהיה זמין בחנות החלפים).

שאלתי - האם ידוע על שמן בצמיגות כנ"ל סינתטי מלא?

יש שמנים ממגוון יצרנים שהם בציגות 10W40 , 10W30 , 15W40 ועוד מגוון שהם סינטטי מלא. זה שבארץ התרגלו או שחושבים שכל שמן שזו הצמיגות שלו זה בטוח חצי סינטטי או מינרלי זה פשוט חוסר ידע בתחום.

אתה בהחלט יכול ואף רצוי לעבור לשמן 5W40 שעומד בתקני API ו ACEA שרשומים לך. שמן מעולה שיספק את הסחורה הוא צ'מפיון 5W40 בתקן SN ובתקן ACEA A3 נמכר אצל אבי חלפים ב 90 ש"ח למיכל של 5 ליטרים - זה בהחלט די משתלם. השמן הזה מעולה ואיכותי מאוד ומאושר OEM של המון יצרני רכב כולל כל האישורים הרשמיים באתר החברה ואתה גם יכול להוריד אותם ב PDF. החברה העומדץ מאחורי המותג הינה חברת WOLF שמנים, שהינם OEM ליצרנים ומספקת שמן ברמה עולמית.

הזול עולה ביוקר

פורסם

למה שתיצטרך שמן 10W40 בארץ?

האות W בשמן פירושה Winter = חורף. והמספר הוא הצמיגות של השמן.

מה שאומר ש10W הוא שמן פחות צמיגי מ5W בטמפרטורות נמוכות. בארץ גם בחורף חוץ מהחרמון הטמפרטורה הממוצעת היא בקושי 10 מעלות. ככה ששמן כזה בארץ יהיה מאוד מיותר ואין שום סיבה לשים אותו. כמו שציינו 5W30 בארץ הוא מספיק בהחלט גם אם רשום 10W40. ספר הרכב לא מעודכן כנראה לאקלים של מזרח התיכון וייתכן שמכך גם רשום שזה השמן שיש לשים ברכב.

• תוכן חדש...