Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנצלנו מול טורקיה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יורד לסוף דעתך. איך בדיוק להוציא את השקלים שהרווחת ביזע ודמעות, לחו"ל, מכבד את המדינה שלך?

לפי התיאוריה שלך אף אחד בכל העולם לא היה יוצא לנופש בחו"ל.. :screwy:

אם כבר לצאת לחו"ל, כי לומר את האמת רובנו מיצינו את אופציית אילת, עדיף לטוס למדינות כמו יוון מאשר לעלק ידידה במזרח התיכון כמו טורקיה.

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להזכירך, עד לפני שנתיים-שלוש - יוון הייתה אחת המדינות האירופאיות הפחות ידידותיות לישראלים.

מבלי להתייחס ל-מעין התנצלות הזו : אתה באמת חושב שאתה מבין מהם הלחצים והשיקולים העומדים בפני ראש הפירמידה בפוליטיקה, במיוחד במדינה בעלת מצב פוליטי ייחודי כמו ישראל?

נראה לך שבן גוריון היה מחזיר את כל סיני ב-56' לו הייתה לו אפשרות אחרת? בגין היה מחזיר את סיני ועוקר יישובים יהודיים, אם יכול היה למצוא פתרון אחר? יצחק שמיר היה הולך לועידת מדריד לו הייתה לו ברירה? רבין היה מחזיר שטחים שנכבשו תחת פיקודו ב-67'? ביבי היה לוחץ יד לרב מרצחים כמו עראפת? אריק שרון (אותו אחד שצעק "מי בעד חיסול הטרור? ירים את ידו" ושלח קרוואנים לכל פינה אפשרית) יפנה יישובים בעזה?

הקשר בין דיעותיו האישיות ואמונתו של רו"מ בישראל לבין היכולות שלו לעשות ככל העולה על רוחו - הם מוגבלות למדי, משנה לשנה זה הולך ונעשה עוד פחות אפשרי (תאר לך מחיקת כפרים ערביים כמו ב-48' ובעיקר מה שנעשה באיזור לטרון ב-67'. אתה רואה דבר כזה נעשה היום?).

בפרט כאשר מדובר במדינה ידידותית (כן, למרות שארדואן הוא כלב, תורכיה כמדינה היא אחת המדינות הידידותיות לנו, ע"ע הייצוא הישראלי לשם, ועוד כל מיני "העלמות עין" תורכיות גם בנושאים בטחוניים, גם אם הצמד ארדואן/דאבוטולו יכחיש אותן) - למרות שמדובר במצב מקומם - האינטרס הישראלי (ובמיוחד ה"עידוד" האמריקאי) הוא להשיב את היחסים למצב טוב ככל האפשר, מכל בחינה שהיא.

פורסם

אם כבר לצאת לחו"ל, כי לומר את האמת רובנו מיצינו את אופציית אילת, עדיף לטוס למדינות כמו יוון מאשר לעלק ידידה במזרח התיכון כמו טורקיה.

אירוע המשט גרם לנתק פוליטי בין שני המדינות, שאר הקשרים המשיכו להתקיים בין אם מסחר או תעשייה ואפילו תיירות חלקית.

ארדואן הוא מכה אנושה להתקדמות הטורקית - ניסיון להחריב את פועלו של אתאטורק, גם הוא יחלוף ויתחלף.

כאחד שביקר בטורקיה גם בזמן המתיחות אני יכול לומר לך שברחוב הטורקי אין שום עיניין בנעשה כאן, הם יותר מידי עסוקים

בניסיון להתפרנס בכבוד ולדאוג להשרדותם הכלכלית.

גם במחיר של איבוד גאווה הסולחה הזו חשובה והכרחית לישראל.

זכותך כאזרח להחרים כל דבר - אבל תהיה פייר ותחרים עד הסוף ולא רק את טורקיה.

Gn'f'R

פורסם

לא לא, לא הבנת אותו.

לפי התאוריה שלך אף אחד לא היה יוצא לחול

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אדוני, אני במקומך הייתי מפגין טיפה יותר כבוד לאיש שעומד בראש האומה האמריקאית. אחרי הכל הוא נבחר על ידי רוב האנשים שם. לפי דעתי, עד כמה שעקבתי אחרי הבחירות שם אני לא חושב שהייתה אלטרנטיבה טובה יותר ממנו. לזלזל בו זה לזלזל בהם. הם בהחלט לא ראוים שיזלזלו בהם.

אין לך צורך להפגין שום כבוד כלפי דביל כזה או אחר. שוב, הוא בסה"כ בשר ודם. "הוא נבחר ע"י רוב האנשים"? יופי, זה אומר שיש לזלזל בו אפילו יותר, כי רוב האנשים טיפשים. מילא, הוא היה נבחר ע"י 20% מהאנשים אז הייתי מסיק שכנראה הוא אינטלגנט.

שתי הסיבות היחידות שבגללן הוא נבחר הן כי: א. הוא כריזמטי מאוד, smooth talker ושחקן מעולה. ב. כי הוא כושי. משהו כמו 98% מהשחורים בארה"ב הצביעו לו, אתה חושב שכולם דמוקרטים? לא נראה לי. כמו כן המון לבנים בחרו בו כדי להוכיח לעצמם, ולסביבה שלהם, שלהצביע לאובמה זאת הוכחה של "תראו, אני לא גזען, הצבעתי לשחור". בזמנו הייתי שותף במסגרת מסויימת בארה"ב, וזכור לי שמי שלא הצביע לאובמה - נחשב כאילו הוא לא חלק מהטרנד החדש.

ואין שום בעיה בלזלזל באמריקנים. עם של צבועים שחיים בתוך בועה אחת גדולה. ואני אומר את זה בתור אחד שמחזיק באזרחות אמריקנית.

ד"א, רומני היה אלטרנטיבה טובה הרבה יותר. אני אתעלם מהצד הפוליטי כי זה סובייקטיבי, אתייחס רק לצד הכלכלי. המודל של רומני עובד טוב יותר נקודה. הסיבה שהוא לא נבחר בבחירות היא כי הוא לא כריזמטי בשיט. הוא נראה כמו איש עסקים שבא לנהל ארגון, ולא כמו שחקן שיודע לעשות מניפולציות על עם שלם. (תאמין לי שאובמה הוא שחקן. אין חיוך אחד אמיתי שיוצא לו מהפה.)

.Your average Notepad

פורסם

הייתה סיבה אחת שבעטיה הוא נבחר :

מבין כל אלה שרצו להיבחר - הוא היה המתאים ביותר, לדעת רוב אלה שהצביעו בבחירות שם.

אתה יכול לזלזל בעם האמריקאי עד מחר (אגב, זה שאתה מחזיק אזרחות כזו - לא הופך אותך בהכרח לבר סמכא בעניין) - אבל זו (עדיין) האומה המובילה בעולם, למרות השחיקה שחלה במעמדם מאז תחילת שנות ה-70 פחות או יותר וביתר שאת מאז התפרקות בריה"מ שדחפה אותם קדימה חזק במשך כמה עשרות שנים.

כמו כל אומה שמורכבת מערב-רב של מהגרים, יש שם חלקים טובים יותר וטובים פחות (נסה להסתובב קצת בישראל ותראה הבדלים, בלי להתייחס ל"זה יותר טוב או זה") - אבל ככלל - מה שהם עשו במאתיים ומשהו שנים, מדינות אחרות לא יעשו גם באלפיים.

פורסם
הוא לא כושי.

הוא חצי אפרו-אמריקאי וחצי אירופאי-אמריקאי.

העור שלו שחור. זה שאמא שלו לבנה לא ממש רלוונטי.

.Your average Notepad

פורסם

עם תגובה כזו, כנראה גם זה שאמא שלך אישה חכמה לא רלוונטי כלפיך!:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתם משהו בין מצחיקים לביזאריים.

אתם (וגם אני) לא יודעים את מכלול האינטרסים שעל הפרק.

לא מבינים את מפת הלחצים.

לא יודעים דבר, רק מגיבים כמו עדר מתלהם.

שני הצדדים היו צריכים לרדת מהעץ שעליו טיפסו ובעזרת אובמה נמצאו שני הסולמות.

תמשיכו להתלהם על אפס מידע מבוסס.

למען הסר ספק מאז האירועים הפסקתי לרכוש מוצרים תוצרת טורקיה ולא משנה כמה עולה התחליף. אני מתכוון להמשיך בזה עד שהאחשורוש המשופם יאסף אל אבותיו, או מקסימום יגיע לבית גיל הזהב באיסטנבול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

notepad ואחרים שחושבים כמוהו, אני אשאל שוב:

מה היה קורה אם פשוט היו נותנים לספינה לעבור ולהגיע לחופי עזה, ובכך חוסכחים מאיתנו את כל הפרשה הזו, שהיה ברור איך ובמה היא תסתיים, כבר מהיום הראשון? איזה נזק בדיוק היה נגרם למדינת ישראל מזה שחנין זועבי היתה מצטלמת עם ראשי החמאס בעזה, ומספרת לעולם שהיא שברה את המצור?

אני מבין שאביגדור ליברמן כנראה לא מסוגל לראות מעבר לאגו שלו, או להפנים שגישת ה-"נהייה ישירים ואגרסיבים ואז יכבדו אותנו" לא עובדת. בכל זאת, הוא הרי לא השר היחיד בממשלה. מה? שר הבטחון וראש הממשלה אז באמת חשבו שהפרשה תסתיים בצורה אחרת? יש בפורום הכללי כאן אלוהים יודע כמה שרשורים על אנשים שכמעט הותקפו בכביש, או שהותקפו באמת, או שרבו סתם עם איזה מישהו ברמזור. ב99.9% מהמקרים רוב המגיבים תמיד מסבירים למה צריך להיות חכם במקרים האלו. נכון, זה לא לגמרי אותו דבר. עדיין, לא מפריע לאף אחד מכם שראש הממשלה, שר החוץ ושר הבטחון שלנו לא יודעים לממש בזירה הבינלאומית את מה שממליצים כאן לעשות לכל אחד בערך, בכל ריב ממוצע על הכביש?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה היה קורה?

בוא נראה...

1. הספינה הייתה נכנסת לעזה מבלי שהיינו יודעים מה יש בתוכה (ולא משנה מה התגלה בדיעבד). אלה יכלו להיות סתם מפגינים תמימים, אבל אלה יכלו להיות גם "לוחמי חופש", מטעני צד, טילים ועוד.

2. זה היה נותן את האות למשטים נוספים שהיו מנסים להגיע לעזה ולשבור את ה"מצור", כאשר שוב אנו לא יודעים מי על הספינה או מה היא מובילה.

3. זה היה מתפרש כחולשה מצד חמאס, ג'יהאד ושאר חברים.

אז נכון שבראייה הצרה והתמימה שלך זאת בסך הכל ספינה אחת מסכנה עם כמה ערבים תמימים שרוצים להגיע לאחיהם בעזה, להתחבק, להפגין ולחזור הביתה, אבל למעשה זה היה רק מחמיר את הבעיה עקב הגעה של ספינות רבות נוספות, מה שהיה גורם בסופו של דבר ליותר נפגעים ויותר נזק כנראה (במקום לעצור ספינה אחת היינו צריכים לעצור אחרי זה 5 ספינות באותה רמת בעייתיות).

יתרה מכך, מה שבעינייך נראה כמחווה של רצון טוב או הבלגה, בעיניהם נתפס כחולשה, וכבר ראינו מה קורה במקרים כאלה.

יותר מזה, אם מלכתחילה החיילים היו יותר אגרסיביים ועם נשק אמיתי בידיים, אז יכול להיות שלא היו נהרגים 9 מפגינים, אלא פחות (אם בכלל), וחיילים לא היו מסיימים את הלילה בבית חולים.

פורסם

הראייה שלי היא לא צרה או תמימה. לא אני זה שהוביל את ישראל למהלך שיצר נתק עם טורקיה, והסתיים בהתנצלות חצי - משפילה של ראש הממשלה. קשה לי להאמן שהתסריט הזה גם לא עלה בישיבות הממשלה שהיו קשורות בנושא, וחבל שהתעלמו ממנו. מאז היו מספיק ספינות שניסו להגיע לעזה, וחלקן נבלמו בדרכים אחרות (למשל נעצרו בנמלים ברחבי אירופה). כך שזה גם לא ממש בלם את גל המשטים לעזה. אולי גם את הספינה הזו היה אפשר לבלום בדרך אחרת, ולא להביך את עצמו עם מבצע צבאי חצי כשל.

אני לא יודע מה היה יכול להיות על הספינה. אתה חושב שהיה יכול להיות שם נשק כלשהו, ואני חושב שזה לא עניין את הממשלה, ושהשר ליברמן וראש הממשלה נתניהו פעלו לפי הקו שאתה מדבר עליו בדיוק: "בעיניהם נתפס כחולשה, וכבר ראיניו מה קורה במקרים כאלה.", "זה היה מתפרש כחולשה..." וכו'. אישית, קשה לי להבין למה אנשים עדיין חושבים שהקונספט הזה של להוכיח לערבים שאין בנו חולשות \ושאיתנו לא מתעסקים, הוכיח את עצמו ב-60 שנות קיומה של ישראל. כנראה שמלחמות, מיני - מלחמות או אינטפידות לא מצליחות להרוס את המיתוס הזה, על ישראל שכולם פוחדים להתעסק איתה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זאת הבעיה, בגלל אנשים שחושבים כמוך אנחנו באמת מצטיירים כמדינה חלשה, ובגלל זה נפלו פה קסאמים וגראדים במשך שנים. אם אחרי הקסאם הראשון שנפל כאן היינו נכנסים לעזה עם טנקים ומוחקים את כל המטרות הידועות לנו בין אם הן של חמאס, הג'יהאד ושאר חלאות, יותר לא היה נופל פה קסאם אחד והיה שלום, כי היו מפחדים להתעסק מאיתנו.

בטבע החזק שורד. זה שהתקדמנו טכנולוגית כי אנחנו מבינים קצת יותר מאיגואנות לא משנה את הכלל הבסיסי הזה.

.Your average Notepad

פורסם
אתם משהו בין מצחיקים לביזאריים.

אתם (וגם אני) לא יודעים את מכלול האינטרסים שעל הפרק.

לא מבינים את מפת הלחצים.

לא יודעים דבר, רק מגיבים כמו עדר מתלהם.

בדיוק הסיבה שנמנעתי מלהגיב פה, כולם נהיו ארלה ברנעה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...