Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנצלנו מול טורקיה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש לי אפילו ערבים בפייסבוק.

:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה נשמע כמו הגזענים האלו שאומרים "אני לא גזען נגד שחורים. חלק מהחברים הכי טובים של הם שחורים".

אגב, אני לא גזען ויש לי רק חבר ערבי אחד בפייסבוק.

זה לא מעיד על כלום.

פורסם

ומה עם המגבות המעולות בהכל כלול? ;)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

חברים, אני לא מבין מה אתם משווים אותנו לנאצים. הנאצים התחילו קצת לפני היטלר. היטלר העצים את הרעיונות של הנאציזם, והביא את העם הגרמני להבין שהיהודים ונחותי הגזע (צוענים, כאלה שנולדו עם מוגבלויות) הם הם הגורמים לבעיות של העם הגרמני.

קצת היסטוריה:

1. מאורעות תר"פ (1920) - רצח יהודים בגליל ובירושלים; מאורעות תל חי.

2. מאורעות תרפ"א (1921)- ערביי יפו החלו בביצוע הפוגרום שנמשך חמישה ימים. במהלך הפוגרום נרצחו 47 יהודים ונפצעו כ-140.

התגובה שלנו: יחד עם הבריטים, לאחר תחילת הפוגרום הגבנו יחד. התוצאה אצל הערבים: 48 הרוגים.

3. מאורעות תרפ"ט (1929) - בגלל שהמופתי אל חוסייני הודח מהשלטון, הוא החליט להקצין את דעותיו. מה הוא עשה? הסית נגד היהודים. העברים ששמעו את הדברים, כמו צאן אחר הרועה שלו, הקצינו את דעותיהם. השיא הגיע באחת מדרשותיו לקהל מאמינו הפתיים, שאמר שכל מי שיהרוג יהודי - מובטח לו ג'אנה - גן עדן.

מה קרה? הם החלו לרצוח יהודים. הם התנפלו על שכונות בי-ם, במוצא, בחברון, בחולדה (ליד צומת נחשון) ובצפת. הרוגים? 35 יהודים. פצועים? מעל 150.

4. המרד הערבי הגדול (שנת תרצ"ו-תרצ"ט, 1936-1939) - לערבים לא בא בטוב בעין הבריטים והיהודים, והם החלו לרצוח יהודים ובריטים במשך שלוש שנים. הרוגים? 500. ועוד המון המון הרס.

המטרה: הפסקת העליה היהודית, סיכול תכניות של הבריטים ושאר העולם להקים מדינה יהודית.

5. מלחמת העצמאות - לאחר ההכרזה על מדינת ישראל באו"ם, בכ"ט בנובמבר, החליטו הערבים שהם לא מוכנים לזה והחליטו לפתוח במלחמה. המלחמה נמשכה כמו שאנחנו יודעים עד 1949. הרוגים? 6000.

למה? רק כדי למנוע מהיהודים להקים מדינה. אבל מה? הם לא הצליחו. הנה אנחנו כאן.

במהלך השנים המשיכו הניסיונות של הפלסטינים למנוע מהיהודים מדינה (או ליתר דיוק להשמיד אותה), והם נלחמו איתנו אין ספור פעמים. כל העת הם רצחו בנו, ללא הפסקה.

חיינו איתם בשלום כמה שיכולנו. אבל אתה לא יכול לקבל כאפה בלחי אחת ולהגיש את השניה. רצחו? החזרנו. אבל כשרצחו אותנו, העולם שתק. כשהחזרנו העולם התקומם.

אנחנו עושים את הדברים מתוך מגננה. הם עושים את זה בכוונה תחילה לרצח יהודים רק בגלל שהם יהודים.

שים לב, לאורך השנים של קיומה של מדינת ישראל - לא עשינו כלום (חוץ מששת הימים, שהיה לנו מודיעין מוקדם) כמי שפתח את הסשן של הלחימה. תמיד הגבנו. לא יצרנו.

מי שחשב שאני מסכים עם כל מה שבגין עשה, אז אני לא. אני מעריץ אותו כמנהיג, כאידיאליסט. הוא לא היה מוכר את המדינה שלו תמורת כלום. שרון פינה את גוש קטיף כחלק מניסיון להשכין שלום, וכלךק מהבנה מוטעית שהפלסטינים יכולים לקיים מדינה ולהתפתח.

עובדה - הם לא יודעים להתפתח, ולא יודעים להקים כלוםץ הם רק יודעים לירות ולפגע. יש להם פרוייקט שנקרא רואבי. נראה לכם שהוא יצליח? נחיה ונראה. אני אומר שלא. כי הפלסטינים לא יודעים לעשות כלום. הם רק יודעים לבכות ולהתלונן כמה ישראל ממררת להם את החיים וכמה רע להם. רע לך? תראה מה אתה יכול לעשות כדי להוציא את מעט הטוב שיש לך. לא ייתכן שיש רק רע. יש גם טוב, השאלה אם אתה רוצה להסתכל עליו או לא.

אם לא תסתכל על הטוב ותראה רק רק רע ושחור. חבל!

אז אל תשווה אותנו לנאצים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כשתדבר על שלום ולא על "להעניש" אותם על דברים שהם עשו, מה שאתה אומר יהיה מתקבל על הדעת.

אתה לא מבין שיש פה שני צדדים?

אני מסיבות ברורות תומך במדינה שלי פשוט כי היא המדינה שלי אבל אין לי (וגם לך אין) את הזכות להתעלם מנקודת המבט של הצד השני.

מבחינתם הם היו כאן כמה וכמה דורות. האדמות שלהם, הממשלה לא ממש רלוונטית (רוב הערבים שהיו פה לא מבינים אפילו את המושג של ממשלה כפי שהיא קיימת במאות האחרונות).

פתאום הגיעו אנשים מבחוץ שעד אותו רגע לא היו ממש איום והחליטו שפתאום זה שלהם ומקימים מדינה חדשה (שמדירה אותם על רקע דת) על האדמה ששייכת לסבא של הסבא שלהם כבר הרבה זמן.

אז מה אתה מצפה, שהם לא ימרדו וינסו להרוג אותנו כדי שנעוף?

כיום זה אפילו לא אותם דורות ואפשר להתחיל להתעלם קצת מכל מה שקרה פה.

צריך להפסיק להסתכל אחורה אלא להתחיל לחשוב מה יותר טוב לכולנו.

יש כעס? ברור שיש כעס!

אבל למען העתיד של כל מי שחי פה באזור פשוט לקחת את כל הכעס, לתקוע אותו עמוק עמוק איפשהו ולמצוא את הפתרונות שיובילו אותנו לשלום.

להתחשבן על מה שהיה זה ממש לא הכיוון.

פורסם

ROBIEF, מה שכתבת נובע בעיקר מבורות וחוסר הבנה של יכולות האדם, במקרה שלך מכוון לעם הפלסטיני, למרות שכל עם, באשר הוא - מורכב מפרטים - לכן ההכללה הגורפת היא, תסלח לי , מטומטמת.

בתור התחלה - ההשוואה לנאצים באה מסיבה אחת פשוטה: אני יכול להביא לך ציטוטים רבים מהם של יהודים-ישראלים שעם שינוי תוכן קטן (האנשים/עם עליו מדובר) משתלבים מצויין באג'נדה שהפיצו הנאצים. קרא מכאן ואילך לדוגמא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1906606#post1906606

אם אתה חושב שהוא יחיד סגולה, תחשוב שוב. אני יכול להביא לך עוד הרבה דוגמאות, אבל לא ממש בא לי לבזבז זמן על זה.

דבר שני - עם כמה ערבים פלסטינים יצא לך כבר לשבת ולדבר? עם כמה יצא לך לעבוד ולנהל דו-שיח מקצועי כדי להיווכח מה רמתם האינטלקטואלית ו/או השכלתם?

ברור שאף פלסטיני לא מסוגל להגיד את דברי ההגות שמשמיעה, למשל, אביגייל מהיציע המזרחי של בית"ר, אבל מן הסתם - אם לה רשום בסעיף הלאום "יהודייה", היא בטח יותר חכמה מאחמד טיבי למשל (לטעמי הוא חלאה, אבל בכ"ז רופא וידען לא קטן בהמון נושאים...).

בקיצור - ההכללות שלך והאמירה של "לא מפותחים" אינן שונות מאמירות דומות שהשמיעו האנטישמים לפני פוגרומים ברוסיה ו/או גרמניה לפני 100 ו-200 שנה - בלי קשר לסיבות שהביאו אותך להגיד את הדברים הללו (נכון, היהודים לא התפוצצו באוטובוסים באירופה, אבל זה עדיין לא הופך את כל הפלסטינים למחבלים מתאבדים).

פורסם

כשתדבר על שלום ולא על "להעניש" אותם על דברים שהם עשו, מה שאתה אומר יהיה מתקבל על הדעת.

אני תמיד מדבר על שלום. אני רוצה שלום. אני לא רוצה לפחד לעלות לאוטובוס או להסתובב על מדים.

אתה לא מבין שיש פה שני צדדים?

אני מבין ועוד איך. אבל יש דרך להתנהג בשביל להשיג דברים.

אני מסיבות ברורות תומך במדינה שלי פשוט כי היא המדינה שלי אבל אין לי (וגם לך אין) את הזכות להתעלם מנקודת המבט של הצד השני.

אני לא מתעלם. אני רק אומר שהם מתנהגים כמו בהמות.

מבחינתם הם היו כאן כמה וכמה דורות. האדמות שלהם, הממשלה לא ממש רלוונטית (רוב הערבים שהיו פה לא מבינים אפילו את המושג של ממשלה כפי שהיא קיימת במאות האחרונות).

פתאום הגיעו אנשים מבחוץ שעד אותו רגע לא היו ממש איום והחליטו שפתאום זה שלהם ומקימים מדינה חדשה (שמדירה אותם על רקע דת) על האדמה ששייכת לסבא של הסבא שלהם כבר הרבה זמן.

וממי הסבא של הסבא של הסבא של הסבא שלהם קיבל את האדמה? אם אתה לא מאמין במורשת העם היהודי אז אין לנו על מה להתדיין כאן. אני מאמין (כמו הרבה אם לא רוב אזרחי מדינת ישראל היהודים) שהארץ היתה שלנו. הוכחה לכך היא שתמיד תמיד היתה כאן נוכחות יהודית. אבל בגלל שהיא היתה קטנה ומינורית הערבים לא ייחסו לה חשיבות. כשהיא התחילה לגדול הם חששו לגורלם.

אז מה אתה מצפה, שהם לא ימרדו וינסו להרוג אותנו כדי שנעוף?

לא! יש דרך! כמו שאני רוצה משהו מאמא, אבי לא אאיים עליה עם סכין ולא אקטע לה איברים, גם הערבים צריכים להבין - במלחמה הם לא ישיגו כ-ל-ו-ם! הם ישיגו רק דם. ותמיד אפשר לענות לדם בעוד יותר דם. אנחנו אף פעם לא התחלנו סתם. הם תמיד אלה שתקפו ואנחנו התגוננו.

כיום זה אפילו לא אותם דורות ואפשר להתחיל להתעלם קצת מכל מה שקרה פה.

ממש אי אפשר להתעלם! אתה לא יכול להתעלם מההיסטוריה שלך! ההיסטוריה היתה ואסור לך להתכחש לה! ההיסטוריה היא הקובעת את ההווה! ההיסטוריה עיצבה אותנו כעם!

צריך להפסיק להסתכל אחורה אלא להתחיל לחשוב מה יותר טוב לכולנו.

אתה לא יכול להתעלם מההיסטוריה. שוב. ההיסטוריה היא ההוויה שלנו.

יש כעס? ברור שיש כעס!

אבל למען העתיד של כל מי שחי פה באזור פשוט לקחת את כל הכעס, לתקוע אותו עמוק עמוק איפשהו ולמצוא את הפתרונות שיובילו אותנו לשלום.

להתחשבן על מה שהיה זה ממש לא הכיוון.

אף אחד לא מתחשבן. ההיסטוריה היא המניע. אנחנו לא אומרים להם "אתם עשיתם לנו ואנחנו מחזירים". אנחנו רק מזכירים שזה מה שהיה, אז כדאי שהם ישנו את דרכיהם לדרכי נועם.

אנחנו לאורך השנים משתדלים להתנהל ע"פ "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום". רק שמי שאנחנו עובדים מולו, מבין רק כוח. לא סתם כתוב שהם הזה הוא עם דומה לחמור - תן לו ממתק יירק לך בפרצוף. תן לו מכות - יהיה אחלה.

שמר, לגבי ההכללה אתה צודק. יש לי כאן במעלה אדומים לא מעט חברים ערבים, כי הם עובדים פה ואני מתנדב במשטרה, ואני מכיר המון מהם. חלקם טיפשים כמו נעל, וחלקם אינטלקטואלים משומנים.

אז לגבי ההכללה - התנצלותי הכנה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא שוכנעתי.

אתה רוצה להיות נאור ואתה חושב שאתה מדבר על שלום.

הבעיה היא שאתה חושב על שלום "בשבילנו" ולא בשבילם.

המניע היחיד שצריך להיות לשלום זה העתיד, לא העבר.

פורסם
חברים, אני לא מבין מה אתם משווים אותנו לנאצים. הנאצים התחילו קצת לפני היטלר. היטלר העצים את הרעיונות של הנאציזם, והביא את העם הגרמני להבין שהיהודים ונחותי הגזע (צוענים, כאלה שנולדו עם מוגבלויות) הם הם הגורמים לבעיות של העם הגרמני.

עובדה - הם לא יודעים להתפתח, ולא יודעים להקים כלוםץ הם רק יודעים לירות ולפגע.

אז אל תשווה אותנו לנאצים.

רק לצורך ההבהרה, וכדי למנוע עצבים מיותרים: אני לא משווה אותנו באופן גורף לנאצים, ושונא שעושים את זה, בכל הקשר. לא חושב שיש טעם להשוואה בכלל, הן מבחינת התוצר והן מבחינת האידיאולוגיה המלאה. עדיין, לעיתים כדאי לעצור ולנסות שאלות קשות. הנה, תקח את המשפט האחרון שלך שהשארתי בציטוט. עכשיו תחזור לפסקה הראשונה, ותחליף את "היטלר" ב-"מנהיגים ישראלים", את -"היהודים ונחותי הגזע" ב"פלסטינאים" ואת "העם הגרמני" ב-"עם היהודי".

אתה וחברים אחרים מדברים כאן במושגים של תורת הגזע, אתה קובע באופן גורף כי פלסטינאים לא יודעים להתפתח, אלא רק לירות ולפגוע. איך הטענה שלך שונה מענות דומות של אנטישמים על העם היהודי? בכך שאתה בטוח שאתה יודע שמה שאתה אומר הוא נכון? אבל גם חשבו וחושבים ככה על היהודים, אז איפה עובר הגבול?

הטענות שלך על הנאציזם לא נכונות. לנאציזם הגרמני שורשים עמוקים ועתיקים הרבה יותר. חוקרים גרמנים של לאחר מלחמת העולם השניה, שניסו להבין למה דווקא אצלהם התפתח הנאציזם, הלכו לפחות עוד 50-100 שנה אחורה, אל תוך המאה ה-19 כדי להבין את התופעה, ולא רק הם. אחד הדברים הכי מובהקים שעמדו מאחורי הנאציזם והגזענות הגרמנית, מעבר לתורת הגזע (שלה גם אבות בריטים וצרפתים, כמו למשל גוביניו, רנאן ואחרים), הוא הלאומיות הרומנטית של המאה ה-19, וההתייחסות ל-"עם" כישות מיסטית על טבעית, שהייתה קיימת מאז ומעולם. כמובן שבמסגרת תפיסה זו הגרמנים ראו את עצמם כ-"העם הנבחר", אבל תפיסות דומות היו גם בצרפת, רוסיה, אנגליה ואיפה לא. הקטע הכי אירוני בכל ההתפתחות הזו היה שדווקא אנחנו והספר הקדוש שלנו נתנו בכלל לעולם את המושג הזה של "העם הנבחר", כמו גם את מושג "העמלק" - האנתיתיזה המוחלטת של העם הנבחר, שיש להשמיד.

ציונות היא לא תנועה שהתפתחה בואקום. ההשפעות של הלאומיות והלאומנות הגרמנית על זרים שונים בה הן אדירות (לא מפתיע, אם נתחשב בזה שחלק מאבותיה היו ממערב אירופה, או הושפעו מרעיונות מערב אירופאיים לכל הפחות). מציע לך שתקרא את אלטנוילנד של הרצל, סתם כדוגמא, כדי לראות את זה. אבל הרצל הוא לא דוגמא קיצונית. היו פעילים (שעל שם חלק מהם יש רחובות בכל עיר) בתנועה הציונית, שדיברו וכתבו במונחים של תורת הגזע, גם בכל מה שהיה קשור ליהדות המזרח.

נכון, התנועה הציונית היא ככל הנראה זו שדחפה את התפתחות הלאומיות בקרב יושבי פלסטינה, ואני לא יודע אם הם בכלל היו מבקשים מדינה משלהם, אם יהודים לא היו באים לכאן ומתחילים לקנות כאן שטחים, תוך שחלק מהם מדברים על נחיתות הערבים, על העסקה של יהודים בלבד ועוד.

אני לא אומר שהם תלית שכולה תכלת. הם אלו שדחו את תוכנית החלוקה, הם עומדים מאחורי המון פעילויות טרור, שפגעו בהמוני אזרחים, חלק מהם עדיין מאמינים שיבוא היום בו הם יחיו בחיפה, עכו, תל אביב, ואנחנו פשוט נעלם. כל זה ידוע. זה לא הופך אותנו לצדיקים, זה לא הופך את כל הטענות של "אנחנו תמיד רצינו שלום" למבוססות. עובדתית, ישראל המשיכה לבנות בשטחי הראשות גם בימי אוסלו, שכולם אוהבים לשנוא, ולפי הרב לאו, יצחק רבין אף אמר לו בשיחה אישית שהוא לעולם לא יפסיק לבנות בשטחים, כי הוא חושב שכל ההתנהלות הזו היא בלוף.

בסוף צריך שניים לטנגו. היו זרמים יותר פייסנים בציונות, אפילו אצל הרצל זה לא כ"כ ברור אם מה שיש כאן זה מדינה, או סתם אוטונומיה בחסות אומות העולם. לדבר על זה שנתנו שאנחנו נותנים את הלחי השניה, זה קצת מנותק מהמציאות, לכל הפחות. מה גם שמלחמת ששת הימים ממש לא היתה המלחמה היחידה שישראל פתחה בה, בין אם באופן מוצדק, לבין אם לא.

מצטער על כל החפירה, אבל אני חושב, לצערי הרב, שנוצר מצב בארץ בו אנשים פשוט לא מכירים או מתכחשים לעבר שלנו ולאופן שבו התפתחה התנועה הלאומית שלנו, המדינה, וכו'. שוב, אני לא נמצא בשמאל הקיצוני שחושב שצריך רק להתרפס בפני הפלסטינאים, או שמאמין שאנחנו האשמים הבלעדים בזה שאין שלום. אני חושב ששני הצדדים התנהלו עד עכשיו בצורה מפגרת, בדיוק כמו שקרה עם טורקיה במקרה של המשט (רק כדי להחזיר אותנו לנושא המקורי של השרשור). לפעמים חשוב שיהיה איזה מבוגר אחראי בסביבה,שישים לזה סוף.

עריכה:

קראתי את התגובה שלך לשמר וליוסי. אתה מדבר על היסטוריה? אתה, לצערי, לא יודע היסטוריה, כמו מרבית הישראלים. ההיסטוריה מבחינתך מתחילה ומסתיימת במה שלימדו אותך בשיעור תנך, וקצת דיבורים על אנטשימיות בשיעורי היסטוריה בתיכון. יש גם המון מעבר לזה. ממליץ לך מאוד לקרוא עוד ועוד ולא להסתפק ב-"אמונה" בזה שדבר כזה או אחר נכון (מה גם ש-"אמונה" לא מתיישבת עם "ידיעה").

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה נשמע כמו הגזענים האלו שאומרים "אני לא גזען נגד שחורים. חלק מהחברים הכי טובים של הם שחורים".

אגב, אני לא גזען ויש לי רק חבר ערבי אחד בפייסבוק.

זה לא מעיד על כלום.

יש לי כמה חברים בפייסבוק שהם ערבים אני לא מוצא משהו בשונה מאנשים אחרים בפייסבוק שלי שהם לא ערבים.

Opel Adam S 2017

פורסם

הערה קטנה לגבי "במלחמה הם לא ישיגו כלום"...

שים לב שמדינת ישראל, באופן עקבי, מחכה קודם כל לחטוף את הסטירה בכדי לזרוק לערבים עצם. היא כ"כ מחכה עד שלא פעם העצם נרקבה, או לחילופין הצד שקיבל את העצם כ"כ רעב, שזה כבר לא מספיק לו.

הדוגמא האחרונה היא אחרי "עמוד ענן" - למרות שהם חטפו על ימין ועל שמאל - יש להם הקלות בסגר וגם שטח ימי גדול יותר בו מותר להם להסתובב. אני כבר לא מדבר על זה שהם קבעו עובדה בדמות ירי טילים על שתי הערים הכי גדולות בארץ.

אזכיר לך גם את 1982. בכפרים השיעיים קיבלו את צה"ל באורז (מקביל לשלטי "ברוך הבא" בעברית) ופרחים.

לא יודע כמה יצא לך להסתובב בכפרים ערביים בתחילת שנות ה-70. אמנם הייתי ילד, אבל לא בגיל גן. ישראל באה והעבירה את הכפרים הללו 600 שנה קדימה במכה (חשמל/מים/ביוב/חינוך).

הם ישבו בשקט 25 שנה, בוא לא ניכנס לרגע ליחס כזה או אחר שקיבלו מהצבא/מתנחלים/ישראלים. אחרי 20 שנה הם ראו שאצל השכן (ישראל) הדשא ירוק יותר והם גם רוצים.

אז הם התחילו להתפרע. אינתיפאדה אחת, פיגועים, אינתיפאדה שניה...

תוך פחות מ-20 שנה, יש להם ממשל כמעט עצמאי, משהו דומה למדינה, הכרה בינלאומית והרבה גאווה לאומית (אמרת בעצמך - איפה הם היו עד 67'? אני אענה לך - בעיקר אסופה של כפרים בודדים בסגנון ימי הביניים וכמה ערים קטנות ולא ממש מפותחות).

כל זה בגלל שהם "לא השיגו כלום במלחמה"... נכון, עלה להם ב-לא מעט קורבנות, אבל כבר ראינו שעל פי אמונתם של אותם קורבנות והקרובים להם, זה לא ממש מחיר כבד מדי...

אם תשווה את זה למנדט הבריטי (ארץ ישראל הייתה אחת מני מושבות בריטיות רבות, האימפריה הבריטית החלה להתפרק, המוטיבציה של הבריטים להילחם על האדמה הזו לא הייתה בשמיים- לעומת זאת, רוב היהודים מבינים שהם נלחמים על שטח שהוא הבית הלאומי היהודי היחיד בעולם והמוטיבציה שלהם גבוהה פי כמה, במיוחד בעת מלחמה כוללת) שלקח ליישוב היהודי 30 שנה להעיף אותו, תראה שההישגים הפלסטיניים הם לא מבוטלים.

טורקיה טובה בדבר אחד

רחת לוקום

דוגמא מצויינת. לגמרי במקרה התורכים ניהלו חצי מהעולם הישן עד סוף המאה ה-19 בשמך כ-500 שנים - אבל הם מבינים רק ברחת לוקום... סתם שאלה - יצא לך להיות ו/או לנהל עסקים עם תורכים? ראית פעם איך מתנהלת עיר של מעל 15 מליון תושבים (להזכירך, פי 2 ממדינת ישראל)? ידוע לך שיש להם מפעלי רכב של הרבה יצרנים אירופאיים ומהמזרח? תעשיות מפותחות?

פורסם
לנאציזם הגרמני שורשים עמוקים ועתיקים הרבה יותר. חוקרים גרמנים של לאחר מלחמת העולם השניה, שניסו להבין למה דווקא אצלהם התפתח הנאציזם, הלכו לפחות עוד 50-100 שנה אחורה, אל תוך המאה ה-19 כדי להבין את התופעה, ולא רק הם. אחד הדברים הכי מובהקים שעמדו מאחורי הנאציזם והגזענות הגרמנית, מעבר לתורת הגזע (שלה גם אבות בריטים וצרפתים, כמו למשל גוביניו, רנאן ואחרים), הוא הלאומיות הרומנטית של המאה ה-19, וההתייחסות ל-"עם" כישות מיסטית על טבעית, שהייתה קיימת מאז ומעולם. כמובן שבמסגרת תפיסה זו הגרמנים ראו את עצמם כ-"העם הנבחר"...

חידוד קטן, הנציונאל סוציאליסטים היו בעברם כת (כן, ממש כת כמו כורש וכמו סיינטולוגיה) שהאמינה כי הם צאצאי הארים, הארים עפ"י אותה כת, היו אלים אשר איבדו את אלוהותם בעקבות התבוללות עם גזעים נחותים והיהודים והצוענים בראשם.

בלי להבין את עניין הכת, בילתי ניתן להבין או לתפוס את שורש ועוצמת השנאה של הנאצים כלפי היהודים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שרון פינה את גוש קטיף כחלק מניסיון להשכין שלום, וכלךק מהבנה מוטעית שהפלסטינים יכולים לקיים מדינה ולהתפתח.

אתה מציג את שרון כשמאלני וזה פשוט לא נכון.

שרון ביצע את ההתנתקות כמהלך חד צדדי כחלק מהבנה שאין כרגע עם מי לדבר בעזה ושעדיף לנו לעוף משם מאשר להישאר שם ולהמשיך לחטוף אבידות בנפש.

וכמובן מתוך הבנה שגם בטווח הארוך אין לנו מה לחפש בעזה. זה לא חלק ממדינת ישראל, מעולם לא היה ולעולם לא יהיה.

זה הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...