Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנצלנו מול טורקיה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

הם לא יתמתנו לעולם. אנחנו התמתנו מפני שמלחמת הגרילה שלנו כנגד הבריטים לא כללה אלמנטים דתיים, בניגוד אליהם, שמאמינים ש"אין דם נאלח יותר מדם של יהודי" וכי "כולם יודעים שהיהודים הם היצורים הנאלחים ביותר שאללה ברא".

בהנחה ועכשיו מר"צ תקבל 30 מנדטים - מדינת ישראל תיחרב תוך 5 שנים לכל היותר.

א. כפי שאמרתי, הצד השני לא מעוניין בשלום. אבל נניח ואתה צודק והם "יתמתנו" ו"יבינו אותנו" (לא יקרה, אבל שיהיה), ובאמת תהיה מדינה פלסטינית לצידינו. יהיה שלום קר למשך מספר שנים? אולי. אבל מה השלב הבא?

ב. הפיכה בירדן, הרוב הפלסטיני עולה לשלטון. "בואו אחינו הפלסטינים, הבא נתאחד". ירדן מגיעה עד כפר סבא, והיא לא בהכרך תהיה ידידותית כמו שהיא עכשיו. אין לדעת איך ישראל מצטיירת בעיני הרוב הפלסטיני (80%) בירדן.

ג. שלב נוסף שגם הוא אפשרי, גם אם רחוק לבינתיים - פלסטין תהיה מדינה חלשה וארגונים מטעם סוריה ואיראן ישתלטו עליה, בדומה למצב בלבנון. המשמעות היא שחיזבאללה מגיעים לתל אביב בקלות.

ד. סנריו נוסף שגם הוא אפשרי - בעת מתיחות עירק ואיראן יוכלו להכניס כוחות לפלסטין.

ה. יהיה פה צוואר בקבוק אדיר ולצה"ל לא יהיה מטר לתמרן כאן. מדינת ישראל תהיה חלשה וחסרת אונים אל מול הצבאות האויבים. מצריים תזהה את החולשה וגם תצטרף לחגיגה (הם שונאים אותנו מאוד, הסיבה שהם לא תוקפים היא מפני שהם פוחדים 1. מאיתנו, 2. מהפסקת הסיוע האמריקני. ברגע שיתאחדו עם מדינות ערב הם לא יזדקקו לסיוע האמריקני, הם יקבלו אותו מחבריהם הערבים). אנחנו נהיה נתונים לחסדיהם של ערבים שיסחטו מאיתנו מה שהם יכולים, ונהיה מושמדים באם ירצו בכך.

אני לא אגיד שבוודאות כל האירועים האלה יקרו, אבל אני כן אגיד שיש סיכוי שהם יקרו. אתה מוכן לקחת את הסיכון?

קודם כל, כבר הדבר הראשון שאתה כותב הוא לא נכון, מסיבה מאוד פשוטה: הלאומיות היהודית היא לאומיות דתית בבסיסה. הרי לאף אחד מאיתנו אין הוכחות של ממש לזה שמישהו מאבות אבותינו היה כאן לפני 2000 שנה, ועדיין, אנשים מדקלמים את זה כאילו זו אקסיומה. למה? מרבית האנשים בישראל הם מסורתיים - דתיים, כפי שמראה כל סקר בנושא פעם אחר פעם. גם השמאל הציוני, שמצטייר לרוב כחילוני מוחלט ומנותק מהיהדות הדתית, לא באמת היה כזה. הסוציאליסטים היהודים שבאמת התנתקו מהדת ומהסורת היהודית, בדרך כלל השתלבו בתנועות סוציאליסטיות מקומיות ולא בדיוק היו שותפים לחזון הציוני (ע"ע לאון טרוצקי).

נכון, היחסים עם הדת עברו כל מיני שינוים ופרמוטציות בישראל, אבל זה עדיין לא ניתוק מוחלט מהדת.

אין גם קשר בין מיתון לבין דת, וראינו את זה במספיק מדינות בעולם במהלך ה-20, בהן עלו ממשלות ומשטרים קיצוניים, שלאו דווקא היו דתתים כלל.

לגבי תוכנית השלבים שלך למקרה של הסכם שלום - נראה לי שהיא קצת מושפעת מהסרטון של נפתלי בנט, לא? אז שוב ושוב, אם כבר מדברים על אנשים בבעלי חזון דתי (אולי אפילו רדיקלי) נטו - נפתלי בנט הוא אחד מהם ולא יעזור כלום, והוא באמת לא יתמתן אף פעם.

אני לא יודע אם אנחנו צריכים לדבר על הערכות חצי הזויות, כמו צבא איראני שצועד לכאן. בעולם המוסלמי יש מספיק שנאה בין המדינות השונות, בלי קשר לישראל, ורק פה אצלנו אוהבים לעשות סלט ולהתייחס להכל כמקשה אחת. לצייר תסריטי אימה זה לא קשה במיוחד, אבל דווקא אם יהיה פה הסכם מקובל על שני הצדדים, הסיכוי לזה שיום אחד הצבאות הערבים ידהרו לכאן, ובראשם צבא ירדן, הוא די קלוש, מעבר לזה שאני לא בטוח איזה צבא יש לעירק בדיוק, ומה זה "עירק" אחרי המלחמה עם ארה"ב.

אפשר לכתוב הרבה דברים נוספים. יכול להיות שגם יגתלה זן חייזרים מוסלמי, שיהיה חמוש בנשק חזק במיוחד, וירצה לעזור לפלסטינאים להשתלט על כל פלסטינה בחזרה. יכול להיות שגם הנוצרים הקיצוניים צודקים, ויום אחד יבוא המשיח הנוצרי וכולנו נומת כאן בתור הכופרים. אני אישית לא רואה סיבה לצייר תמונות מצב קודרות במיוחד, אלא מנסה להיות ריאלים. אהבה גדולה ביננו לבין השכנים אולי תהייה אף פעם. זה לא אומר שאי אפשר להגיע להסדר שיחזיק. מנגד, מה שקורה בינתיים, זה שאנחנו מיישבים עוד ועוד בתוך יו"ש (אזורים ספציפיים כמובן) ודוחפים עוד ועוד לכיוון או לרגע בו אבו מאזן, או כל מי שיחליף אותו, פשוט יבוא ויבקש לבטל את חזון המדינה הפלסטינית, ולהנפיק ת"ז ישראלית לכל תושבי הגדה. ומה תעשה אז? תתן להם את זה? באמת תקים פה מדינת אפרטהיד?

שמע, אני יכול לכתוב את זה עוד הרבה פעמים, בהקשרים שונים וגם בהקשר של ההתנצלות מול הטורקים: הימין בארץ פועל הן מתוך אידיאולוגיה דתית והן מתוך מניעים ילדותיים לחלוטין (שבזה מצטיין בעיקר שר החוץ המיועד שלנו). אני זוכר טוב - טוב איך ליברמן ידע להסביר על תוכנית הטרנפסר שלו בעיתונות הרוסית (שאין לך מושג כמה היא ימנית ושמרנית) בישראל. אבל אפילו הוא כבר לא מדבר עליה מעל בימת הכנסת. כפי שאתה מבין, גם מחיקת עזה או הגדה זה לא משהו שיקרה, אבל הרצון להראות למי יש יותר גדול לא נעלם, והוא משפיע על החלטות שהן פחות גורליות על ישראל, כמו ההשתלטות על המרמרה.

אתם צריכים להבין שהשמאל הציוני בארץ (עד מרצ, כולל) לא פועל מתוך איזו שנאה לציונות ואהבת האויב, אלא מתוך ההבנה שמוות של אלפי ילדים בני 18 לאורך השנים במלחמות, ושל אזרחים שונים בפיגועים לא עושה טוב לאיש, ושלא מובטח לנו שנהייה הכי טובים צבאית לעד, ושאי אפשר לנהל מדינה כמו שמנהלים ויכוח בחניון של קניון, על מי היה שם קודם (ושוב, הרי כל אחד כאן ידע להסביר לך למה לא לנהל ויכוח כזה גם בחניון).

עריכה:

עוד משהו קטן: כל הדיבורים על תקציב הבטחון ובכלל התפיסה הבטחונית שלנו, נובעת מזה שחלק כ"כ גדול ממקבלי ההחלטות בישראל הם בטחוניסטים או בטחוניסטים לשעבר. אבל אפילו במקרה שלהם, כשראשי מגונני הבטחון מספרים על אופן קבלת ההחלטות בישיבות ממשלה כאלו ואחרות, כדאי לנו להקשיב ולהבין במי אנחנו בוחרים ועל מי אנחנו סומכים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^

היא ממש לא קשורה לתוכנית של בנט, דיברתי עליה עוד לפני שהוא נהיה סלבריטי.

וכבר אמרתי שהסיכוי שצבאות שלמים שיצעדו לכאן הוא קטן מאוד. מה שכן, הסיכוי שחמאס / חיזבאללה / ארגונים דומים יירו רקטות מהשטח של פלסטין לישראל שואף ל 100%. אתה אומר שחלק מהם יתמתנו? אוקי, אז חלק יתמתנו. אבל אתה מסכים איתי שבטוח שלא כולם יתמתנו וירצו לשתות איתך קפה.

ואיך תפעל כשכל שני וחמישי תיפול קטיושה בת"א? השלטון הפלסטיני מצידו יגיד "זה לא אנחנו". הרי אם אתה לא מוכן להרוס יעדים בעזה וודאי שלא תהיה מוכן להרוס יישובים בפלסטין, שתהיה מדינה לכל דבר.

.Your average Notepad

פורסם

על סמך מה אתה קובע שהסיכוי לירי שואף ל-100%, בטח בכל שני וחמישי ועוד לתל אביב (שגם הם יודעים, שבאופן די עצוב היא נתפסת כאיזה קו אדום בישראל)? זה הכל ספקולציות. לא מעניין אותי אם כולם יתמתנו או לא, מעניין אותי איך תתנהל איתם המדינה הפלסטינאית. כבר היום מנגנוני הבטחון של הראשות פועלים כנגד מקרים כאלה מהצד שלהם, והחמאס מונע 99% מהזמן ירי של ארגונים קטנים יותר מעזה. למה שזה לא ילך וישפתר ברגע שתקום להם מדינה? אתה חושב שלמי שימשול שם יהיה עניין בהסלמה מתמדת עם ישראל? הרי גם חיזבאללה לא ממש יורים לכאן, לא כי הם לא יכולים, אלא כי הם לא רוצים. אתה פשוט לא מאמין לרגע שהם באמת יבחרו לחיות בשקט ולנהל את החיים שלהם ללא קשר אלינו, אה? עם גישה כ"כ סקפטית ברור שאין טעם לדיאלוג. אם אתה חושב שהם מסוגלים להיות רק קיצוניים, שבחיים לא תהייה שם מדינה יציבה ושהם תמיד יחפשו לפגוע בנו, אז המצב אכן בעייתי מאוד. רק שאני לא סקפטי כמוך, ושוב, בעיקר לא רוצה שנמשיך להקריב עוד ועוד בני 18 על מזבח מלחמות הלאומיות והדת (תוך שאנחנו גם כ"כ בטוחים שאנחנו לא שולחים ילדים למות למען המולדת, אבל גם זה נושא לדיון אחר).

שוב, לצייר תסריטי אימה זו לא חוכמה גדולה. אני שוב יכול לשאול מה יקרה אם היטלר יקום מהקבר ויחזור להיות שליט גרמניה. אולי כדאי לסגור את השגרירות הגרמנית כבר עכשיו, ולהכין את עצמנו לקראת הפצצה אפשרית של ברלין. אבל צריך להיות ריאלים, ובעולם הממשי דווקא המגנונים הרשמיים של הפלסטינאים, בין אם החמאס, לבין אם הפתח, מנסים כן לשמור על יציבות, ויצליחו לעשות את זה הרבה יותר טוב במדינה אמיתית, ולא בשטחים שלא לגמרי ברור מה הסטאטוס שלהם בכלל.

בכל מקרה, אם כן תהייה הקצנה נוספת מהצד שלהם (ללא הקמת מדינה שלהם, כן?), הרי שרק אנחנו נהייה אשמים בזה: לא רצינו להחזיר את עזה ויו"ש למדינות ערב - קיבלנו התנגדות ואת הפתח. עזרנו למוטט את הפתח בעזה, וקיבלנו שם מהפכה קטנה של החמאס. עכשיו, בכל פעם כשיש משהו, ישראל מחפשת לפגוע בשלטון החמאס בעזה, אבל מי שמרוויח מזה, זה אותם הארגונים היותר רדיקליים, שהם גם אלו שיורים בפועל. מה יהיה השלב הבא? סביר שנמוטט את החמאס ואז נופתע מאוד מזה שארגונים, המזוהים עם על קעידה, משתלטים על עזה. אחר כך, כמובן שזה יהיה עוד אחלה תרוץ ללמה אי אפשר להגיע עם הפלסטינאים להסדר.

אתה צריך תמיד לשאול את עצמך מה אתה רוצה שיהיה כאן עוד נניח 20 שנים. לדעתי, עם כל הרצון הטוב שלי ושל מעט האנשים שחושבים כמוני, מה שיהיה כאן זו מדינת עולם שלישי, בה פעם ביום מפוצצים מסגד ואחר כך בית כנסת, בה גם הפלסטינאים יהיו סוג של אזרחים, אבל בפועל תתנהל בצורה חצי - שבטית, כמו עיראק או מדינות ערב אחרות, מדינה שיחנכו בה למסורת יהודית הארד קור (כמו שרוצה מר בנט), או מוסלמית (כמו שרוצים החברים מהצד השני), אבל כבר תהייה מאוד רחוקה מלהיות עמק הסיליקון של המזרח התיכון ובוודאי ממדינות אירופה המפותחות ואפילו ממזרח אסיה. אנחנו כל יום צריכים לעשות מחדש את הבחירה בין קידמה וניסיון לייצב את החיים שלנו כאו ולהפוך למדינה מפותחת של ממש, לבין הדעיכה בחזרה אל עבר משהו שנראה כמו איזה גטו יהודי במזרח אירופה של המאה ה-19, רק עם מלחמות בלתי פוסקות עם הערבים בנוסף. לצערי, רוב האנשים, למרות שהם לא מבינים את זה, ממשיכים לבחור באופציה השניה. שיהיה לנו בהצלחה.

פורסם
הרי לאף אחד מאיתנו אין הוכחות של ממש לזה שמישהו מאבות אבותינו היה כאן לפני 2000 שנה

לא מדוייק. קיימות עדויות לכך הן בפן הארכיאולוגי, והן בפן ההיסטורי \ דתי -

החל בדברים "קטנים" כמו הכותל המערבי והמנהרות תחתיו, וכלה בשלל ממצאים בסגנון הפזורים בכל רחבי הארץ... כמו כן, ניתן למצוא באיסלאם ובנצרות גם יחד סימוכין לקשר בין עם-ישראל לארץ-ישראל.

אתה יודע מה אומרים - "If it walks like a duck and quacks like a duck".

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אתה מבלבל בין שני דברים שונים. לא אמרתי שלא היו כאן אנשים שהיו יהודים מבחינה דתית לפני 2000 שנה. עם זה אף אחד לא מתווכח, לפחות לא מהצד שלנו.

הוכחה לזה שאתה באמת קשור אליהם אין לאיש. יש הרבה ספקולציות בנושא, שאפשר לקבל ואפשר לא לקבל. הרוב כמובן יבחרו שלא לקבל את זה שלא באמת הסבא של סבא של.... שלהם התהלך כאן פעם, אבל הוכחות חותכות לזה אין, כמו שגם אין הוכחות או ממצאים מאוד ברורים לכמה מאיתנו הם יהודים כי אבות אבותיהם בחור להתגייר.

פורסם

יבגני, בוא נתחיל ממערת המכפלה: אבות ואימהות האומה קבורים שם: אברהם, יצחק ויעקב. אמהות האומה - שרה רבקב ולאה. רחל קבורה באתר הבא: קבר רחל.

הכותל - כמו שנאמר כאן - הכותל ומנהרותיו.

חפירות ארכיאולוגיות - ממלכות ישראל ומלכות יהודה שהיו פה.

חפירות ארכיאולוגיות באיזור נהר הירדן, שמעידות על חיים של שבטי ישראל שהיו שם.

בצפון מפוזרים קברים של צדיקים, שהיו מחכמי ישראל וגדולי הדורות לאורך השנים.

בירושלים - עיר דוד וכל הארכיאולוגיה שם.

ברחבי השומרון יש כל מיני אתרים - ההרודיון (הארמון של הורדוס), היישוב אלעזר, שם נמחץ אלעזר המכבי תחת הפיל לאחר שהרג אותו) ועוד.

יש מספיק מקומות שממחישים שהיינו כאן הרבה הרבה לפני כל מי שטוען שהארץ שלו. אם יש מי שלא מעוניין להכיר בזה שהארץ הזו שלנו, אז זו בעיה שלו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יוסי, אני הבנתי למה הוא התכוון. אמנם נכון, אני לא יכול להוכיח שסבא של סבא של סבא רבא רבא שלי היה בעל שטח כאן, אבל אם אברהם, יצחק, יעקב, משה, אהרון, מלכי ישראל לדורותיהם היו בעלי הקרקע כאן, וזה מוכח בארכיאולוגיה (אם בעיר דוד כמו שאמרתי, מגילות ים המלח, קברים ואתרים למיניהם) אז מה השאלה כאן בכלל? אז לא סבא של סבא רבא רבא שלי היה בעל קרקע, אלא אלפי דורות לפניו היו בעלי הקרקע. מה אתה צריך יותר מזה?

ויתרה מזאת, אם תגידו שכבשנו - זה לא נכון. בתחילה הארץ נקנתה, ואז היא נכבשה ואז גלינו, עד שכבשנו אותה חזרה.

אם אתם לא מוכנים להאמין, אז אין על מה להתווכח. כי אתם תגידו לא ומי שמאמין יגיד כן. זה די ויכוח עקר כי זו מילה נגד מילה. זו האמונה כנגד אתאיזם/ווטאבר.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

ואיך אתה מוכיח שאתה צאצא שלהם?

אמונה לא רלוונטית בעניינים כאלו ואין פה קשר בין אמונה ואתאיזם.

יש עובדות שאי אפשר להתווכח איתן.

איפה העובדות שלך?

הטענות שלך בנויות ככה:

1) האדמה הזו שייכת במקור לעם שהיה פה בעבר וכבש\קנה הכל.

2) אני צאצא שלהם.

3) לאף אחד אין זכות לקחת את זה ממני.

אלא אם כל התנאים האלו לא מתקיימים עם עובדות, אתה מדבר באוויר.

פורסם

כל יהודי הוא צאצא שלהם. למה? ככה:

אם אתה יהודי, אתה נצר שאחד משנים עשר השבטים, שאחד מהם הוא יהודה.

אם אתה נצר לשבט יהודה, אז אתה נצר לישראל (יעקב) אבינו ע"ה.

יעקב אבינו היה בנו של יצחק אבינו ע"ה.

יצחק היה בנו של אברהם אבינו ע"ה.

וכן. כל יהודי הוא צאצא שלהם. גם גר.

עריכה: יוסי, הכל פה בנוי על אמונה, כמו שהפלסטינים עובדים על אמונה (קוראן). זו אמונה נגד אמונה. זה לא ייגמר לעולם.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

סליחה?

גם גר הוא צאצא שלהם?

זה כמו הבולשיט הזה שאמר אלי ישי, שהDNA של אנשים משתנה כשהם מתגיירים.

זה בדיוק סוג הטענות שגורמות לאנשים אינטליגנטיים לעצור את הדיון ולהגיד "אתה מפגר" תוך שהם יוצאים מהחדר.

אני לא אעשה את זה אבל תדע שאלו דעות לא מתקבלות על הדעת על ידי אנשים שרוצים לחיות במאה ה21 (ואחריה).

אמונה לא בונה עתיד.

אמונה עיוורת בונה סבל ומלחמות.

עד שלא יתחילו לחשוב (גם אתה) על העתיד ולא על כמה כואב התחת על מה שקרה עד היום, לא יהיה פיתרון.

הבנתי שאתה לעולם לא תכיר בהם כשווים. חבל כי אתה נשמע כמו ילד קטן שלא מוכן להתפשר על כלום כי הוא רוצה הכל לעצמו ושלאף אחד אחר לא יהיה.

אם אתה מדבר על קטע של DNA ושייכות לעם כזה או אחר כמדד לכמה המקום שייך למישהו, זה אומר שאתה יש מדיר אותם רק כי הם לא יהודים וזה הופך אותך לגזען מהסוג הגרוע ביותר.

פורסם

אני אמרתי שאני לא רוצה שגם להם תהיה מדינה? ממש לא. אני רק הצגתי את ההוכחות לכך שהיינו כאן קודם.

אם לא הייתי רוצה אותם כאן זה היה סיפור אחר.

רוצים לחיות ולהתפרנס בכבוד? בכיף! אל תנסו לרצוח אותנו או לקחת לנו את המדינה. זה הכל.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

רועי, אתה מבלבל בין אמונה לעובדה.

אם מחר ג'ונסון בקנדה יתגייר יחד עם איתשו, בעוד 3-4 דורות, איש מהצאצאים שלו כבר עלול לא לזכור שרק לפני איזה 100 שנה אב קדמון שלהם היה גוי.

אף אחד מאיתנו לא יודע כמה מהמשפחה שלו הם באמת תוצר של גיור. ולמה ללכת כ"כ רחוק? איך זה יכול להיות שכולנו צאצאים של אותה המשפחה המיתולוגית, ויש עשרות אלפי שחורים ביננו? אבל עזוב את השחורים. תחשוב על כל הפעמים בהן זיהית את העדה של בן אדם לפי המראה. איך זה יכול להיות? אנשים בארץ באים מהרבה רקעים שונים, ערבובים עם גויים, גיור ומה לא.

רעיונות לפות, גם כל הפליטים \ מהגרים\ איך שלא תקרא להם, שנמצאים כאן כרגע, יכולים לעבור גיור ובעוד כמה שנים לטעון שהם הנכד של הנכד של.. אברהם.

גם לגבי כל העדויות הארכיאולוגיות שאתה מתאר - אף אחד לא מתכחש לעדויות לישוב יהודי כאן מתוקפת בית שני (מה שהיה לפני זה, אגב, כמו המקדש המפורסם של שלמה - לא נמצא אף פעם). מה שאני רק אומר, זה שלא לי ולא לך אין דרך להוכיח שאנחנו צאצאים שלהם וששזה שאנחנו יהודים זה לא תוצר של החלטה על גיור של מישהו מהמשפחה שלנו, לפני X שנים.

מנגד, אתה לא יודע כמה מהפלסטינאים של היום הם נצר למשפחות של רומאים שהיו כאן, יהודים שהתאסלמו ואפילו אותם העמים הדמיונים (נניח לרגע שהיו קיימים), שסילקנו מכאן, כי אלוהים אמר לנו שזה בסדר.

אתה בעצמך כותב שהכל מבוסס על אמונה, אז זה מחזיר אותנו לתחילת הויכוח. זו לא עובדה, זו אמונה. לבוא ולטוען על סמך זה שמגיע לך, זה לא ממש מבוסס. בטח לא כשממול יש לך את הנוצרים, למשל, שחושבים שהם ממשיכי היהדות, יורשי אברהם, יצחק ויעקב האמיתיים, ולכן להם מגיע לשלוט כאן (ע"ע מסעות צלב).

ד"א לא זוכר אם כתבתי את זה, אבל בהתחשב בכמה שירושלים חשובה לנו וכמה שהרבה אנשים לא מוכנים להתפשר עליה, חבל שמזניחים אותה יותר ויותר, ושהיא הופכת לחרדית יותר יותר, ורחוב ממוצע בה נראה כמו גוש חרא מוצף בערך.

פורסם
איך זה יכול להיות שכולנו צאצאים של אותה המשפחה המיתולוגית, ויש עשרות אלפי שחורים ביננו.

רק כדאי לדייק, כולנו יצאנו מפה שחורים, זה הלבנים שבניינו שחזרו עם צבע "מוזר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...