Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנצלנו מול טורקיה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החשש שלי הוא שאם הרש"פ תהפוך למדינה יקרה שם מה שקרה בעזה, דהיינו שלטון חמאס+טילים על דיזנגוף סנטר..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוסי, הם הוכרו באו"מ כמדינה משקיפה. מה זה אומר? הם לא מחוייבים עכשיו?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא ממש.

זה אומר שהם "פרוייקט מדינה".

עדיין אין להם שלטון מרכזי אמיתי ומערכת בירוקרטית שעובדת כמו שצריך.

רק עם המערכת הזו הם יכולים באמת לאכוף חוקים והתנהגויות בתוך המדינה שלהם.

עד שאין להם את זה הם לא באמת אחראים למה שקורה שם ויש להם תירוצים לבלאגן ולא חייבים לקחת אחריות על הכל.

פורסם

יוסי, יש להם שם משטרה, שפועלת כמעט טוב.

יש להם ממשלה ונשיא (מחמוד עבאס ואימעיל הנייה).

יש להם מערכת בנקאות (שמבוססת על ירדן).

המדינה שלהם קורמת עור וגידים כבר מ-93' (או 91'?) שהרש"פ הוכרזה. הם בוחרים במו ידיהם להרוס הכל.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

הפלסטינאים הם אדיוטים וכל פעם הם גורמים לי לגחך בהם מחדש. לכל הרוחות והשדים, איך הם בכלל רוצים להקים מדינה? הרי מדינה צריכה כסף להתקיים. האם הפלסטינאים מייצרים כסף בצורה כלשהיא? האם יש להם תעשייה כלשהיא? מדינת ישראל מעבירה להם כספי מיסים שהיא גובה על סחורות שמגיעות משם אלעק, במציאות זה שם אחר לכסף תמיכה שהיא מעבירה להם בכדי שישמרו על השקט. עובדה שאובמה וקרי ביקשו מביבי להעביר להם את הכסף הזה בכדי למנוע את קריסת הרשות.

הם חיים על תרומות של אחרים. כמה מילארדי דולרים נשפכו לשם והם עדיין חיים בפרימטיביות. לאן הכסף הולך? איזה מדינה בדיוק הם רוצים להקים ככה?

וחוץ מזה, הם יכולים לעשות שמיניות באויר, אם אין להם הסכמה מלאה באו"ם במועצת הביטחון לא תהיה להם מדינה בחיים. מספיק שארה"ב מפעילה את הווטו שלה וזה הולך לפח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
כמדינה הם לא יכולים לעשות את זה.

זה בדיוק המלכוד בשביל החמאס.

ברגע שהם מוכרים כמדינה הם חייבים לציית לחוקים מסוימים.

חמאס של היום הוא לא החמאס של לפני מבצע "עמוד ענן". חמאס הפך את מצריים למתווכת הרישמית בינו לבין ישראל. ברגע שהוא עשה זאת הוא נתן את האחריות למצריים והיא זאת שקובעת את הטון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הפלסטינאים הם אדיוטים וכל פעם הם גורמים לי לגחך בהם מחדש. לכל הרוחות והשדים, איך הם בכלל רוצים להקים מדינה? הרי מדינה צריכה כסף להתקיים. האם הפלסטינאים מייצרים כסף בצורה כלשהיא? האם יש להם תעשייה כלשהיא? מדינת ישראל מעבירה להם כספי מיסים שהיא גובה על סחורות שמגיעות משם אלעק, במציאות זה שם אחר לכסף תמיכה שהיא מעבירה להם בכדי שישמרו על השקט. עובדה שאובמה וקרי ביקשו מביבי להעביר להם את הכסף הזה בכדי למנוע את קריסת הרשות.

הם חיים על תרומות של אחרים. כמה מילארדי דולרים נשפכו לשם והם עדיין חיים בפרימטיביות. לאן הכסף הולך? איזה מדינה בדיוק הם רוצים להקים ככה?

וחוץ מזה, הם יכולים לעשות שמיניות באויר, אם אין להם הסכמה מלאה באו"ם במועצת הביטחון לא תהיה להם מדינה בחיים. מספיק שארה"ב מפעילה את הווטו שלה וזה הולך לפח.

חמאס של היום הוא לא החמאס של לפני מבצע "עמוד ענן". חמאס הפך את מצריים למתווכת הרישמית בינו לבין ישראל. ברגע שהוא עשה זאת הוא נתן את האחריות למצריים והיא זאת שקובעת את הטון.

אריק שרון חשב שבהתנתקות הפלסטינים יבנו שם ויפתחו את האיזור. בולשיט. לא קרה שום דבר. בואו לכל כפר פה באיו"ש, ותראו את התת רמה שהם חיים פה. יש להם מיליארדים של דולרים שמוזרמים אליהם מערב הסעודית, ישראל, ארה"ב, דובאי ושאר חמאסטנים למיניהם.

אנחנו רואים מה הם עושים עם זה. ארה"ב לא מזמן סללה להם פה תשתית חדשה של כבישים בתוך עזרייה (ליד מעלה אדומים), בנו להם ביוב, שיקמו להם חנויות, והם? הם בשלהם. נוסעים על חמורים (למרות שיש להם את הBMW סדרה 7 של השכן של כל אחד ואחד מאיתנו ליד הבית).

חוץ מאלה שעובדים ומתפרנסים, השאר לא עושים כלום. מסתובבים ברחבי מעלה אדומים/מישור אדומים/כפר אדומים ומחפשים בזבל מציאות או שמתפקדים כאלטעזאכן המקומי.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

מי שמוכר כמדינה משקיפה זו הראשות ואני לא בטוח שהחמאס הוא חלק רשמי מזה כרגע, עם כל הדיבורים על הפיוס.

הם לא יכולים להקים מדינה של ממש, כי ישראל וארה"ב לא תתן להם לעשות מהלך חד צדדי כזה (מדינה צריכה גבולות, בין היתר).

הם עניים מכל מיני סיבות. לא כל מדינה הופכת למעצמת הייטק. אבל כל עוד אין להם, למשל, נמל פתוח משלהם, הם תמיד יכולים להאשים אותנו בזה שהעסק המשגשג שהם רצו לבנות, ליבוא מקביל של פרארי לאזור, נכשל, כי אין להם איך להביא את הרכבים.

אני לא חושב שיותר מדי אנשים בשמאל חושבים שיום אחרי חתימה על הסכם שלום, פלסטין תהפוך לדנרמק של המזרח התיכון. ממש לא. אני פשוט לא רוצת להיות אחראי בשום צורה שהיא על העוני שלהם, כמו שקורה עכשיו.

אני דווקא חושב שאריק שרון חשב באופן הפוך ממך, והלך להתנתקות מעזה אך ורק בשביל שאחר כך הוא יוכל להסביר למה הוא לא מתכוון לצאת מיו"ש. היות והוא לא ממש מתפקד, כנראה שכבר לא נדע לעולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה מה שאני אמרתי במהלך ההתנתקות, שסביר להניח שזה נעשה כדי שאנחנו נוכל להגיד לעולם "אמרנו לכם".

רק חבל שאולמרט הראה שהוא חתיכת תולעת ולא אמר שום דבר לאף אחד.

היו לו כל ההזדמנויות להראות שישראל עשתה את שלה למען השלום.

אבל לא, הוא בזבז את זה ושתק.

פורסם

כן, אולמרט הוא עוד דמות מוזרה בנוף הפוליטי המקומי...

ולגבי שרון - אנשים לקחו את ההתנתקות כשבירה שמאלה. היא לא היתה כזו. אנחנו מדברים פה על בן אדם שרק איזה שנתיים לפני זה (עפ"י הסרט ששודר בערוץ 10 בנושא) חיפש כמה שיותר להעניש את הפלסטינאים על האינטיפדה, שהוא עצמו תרם לפחות קצת להתפרצותה. מה הוא? פתאום הפך ליונת שלום, אחרי ככמה עשורים טובים של פעילויות צבאיות, כמו פעולות התגמול ומלחמת לבנון הראשונה (שלהזכירכם, אחריה הוא לא ממש היה אמור להיות יותר שר הבטחון)?

אני יודע שאני מאוד בורח מהנושא כאן, אבל אני לא חושב שגם רבין היה כזה שמאלני, כמו שמציירים אותו היום, וגם לא שמיר (הוא הלך לועידות מדריד, ומשם הכל התחיל, לא?). היו להם כל מיני שיקולים אני מניח, ואני לצערי חושב שאיש מהם גם לא רצה או לא האמין ממש באשפרות של להגיע להסדר עם הפלסטינאים. אולי גם המנהיגים שלנו צריכים לשנות משהו בדפוסי החשיבה שלהם...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה מודע לזה שכל מה שכתבת, למעט המשפט המודגש באדום - הוא שטות מוחלטת?

חלק מההסכמים הוא שהרשות תמשיך להשתמש בכסף ישראלי (שקלים) ולא תתחיל להדפיס כסף עצמאי. הגדה ועזה מייצרות ערימות של כסף (אין לי מושג אם יצא לך להסתובב בשטחים, אלה של הרשות, אבל הפיתוח שם הוא עצום, גם בתשתיות) ויתרה מכך - הן מכניסות ערימות של כסף לכלכלה הישראלית (קונים מישראל חשמל, דלקים, חומרי בניין וכיו"ב).

ישראל לא גובה כסף על הסחורות המגיעות מהשטחים, אלא לוקחת מכס (זהה לישראל, אגב) על כל מוצרי הטובין שמגיעים מחו"ל לגדה ו/או מיסים על הפועלים הערבים העובדים (אלה שמקבלים היתר) בשטח ישראל. כספים אלה אמורים להיות מועברים לרשות (זה מה שקורה בפועל, בד"כ) כיוון שישראל משמשת מעין "קבלן גביה" של הרשות (הסחורות שבגינן מוטל המכס לא נשארות בישראל, לכן אין הצדקה לגבות עליהן מס לטובת המדינה).

הסיבה לכל הקומבינה היא שישראל התעקשה (בצדק) לשמור בידיה את הפיקוח (בעיקר הבטחוני) על הכנסת הסחורות לשטחים והגדה - זה לא הופך את הכסף הזה למתנה או משהו.

מה שנכון - חלק עצום מהכסף והלך לטובת ראשי השלטון שם ולא מגיע אל העם, שחלק גדול ממנו נשאר בעוני ולא רואה את ההטבה הגדולה שצומחת לו מהסכמי אוסלו/ הקמת רשות עצמאית. השחיתות שם מצליחה להתעלות אפילו על זו הישראלית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...