Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנצלנו מול טורקיה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שב 10 שניות עם ניצולי טבח טנטורה.... אם נמשיך ככה, לא נגיע לשום מקום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, במיוחד כשאתה מתייחס לארועים שלא קרו ונכתבו ע"י עלאק-היסטוריון שמאלני-קיצוני...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בקיצור, אם הוידאו צולם ע"י פעיל שמאל הוא לא מייצג את המציאות.

ואם נעשו פה תועבות מוסריות ע"י בחורינו המצויינים, מיד נשלפת ההשוואה המטומטמת והבלתי נמנעת לבחורים הרעים בצד השני

כאילו שבכך הוכשרו תועבות שלנו.

איינשטיין צדק, אין גבול לטיפשות האנושית.

פורסם

בלי קשר לנושא הדיון... הסרטון שproxima העלה הצליח בהחלט להעלות לי כמה פיוזים.

נשים לרגע את הסכסוך הישראלי-פלסטיני בצד. אין לי הרבה טענות כלפי הפלסטינים, למרות שאני משתייך לחלק הימני במפה הפוליטית, אני די בטוח שאם הייתי פלסטיני הייתי מתנהג בצורה דומה, הטענות שלי הן כלפי אותם אנשים נחמדים, תל אביבים יפי נפש שמרגישים צורך עז להפריע עד כמה שאפשר לחיילי צה"ל בפעילות מבצעית. אותם חיילים (סדירים או מילואים), שמקדישים ימים ולילות, נשארים ערים לילות שלמים כדי שאותו תל אביבי יוכל לישון בשקט, צריכים לסבור את ההצקות וההטרדות הבלתי פוסקות של אותם פעילי שמאל שבאים בכוונה להפריע, חמושים במצלמות, נצמדים לחיילים ועושים בכוונה הפוך כל דבר שאומרים להם.

אני רואה את הפעולות הללו כדרישה נואשת לתשומת לב, אנשים מסכנים וכפויי טובה שחושבים שבהפרעה לחיילים בשטח הם יביאו לשלום. גועל נפש. כל הבצלם/ נשות ווטש למיניהן.

בתור חייל עד לא מזמן, ומשרת מילואים פעיל בהווה, אני יכול להעיד מנקודת מבט אישית שאין דבר יותר מגעיל מגבר/ אישה ישראלים שמגיעים אלי למחסום ומנסים רק להפריע, ולחפש כל פיפס ופעולה שאני עושה ולתעדה במצלמות. כן, גם החיילים בני אדם, גם החיילים מסוגלים לטעות, אחרי 72 שעות בלי שינה סף העצבים הולך ויורד והמצלמות שלכם בתוך הפרצוף בטח לא עוזרות להעלות אותו. במקום לירוק לחיילים בפרצוף תמצאו דרכים אחרות לעשות שינוי, אתם לא מצליחים לעשות דבר מלבד להציק, ואתם האוייב האמיתי והכי גרוע- האוייב מבפנים.

תמצאו חיים.

פורסם

אותי מחריד מה נהיה מצה"ל שהפך לצבא קלגסים מכוער לשימור הכיבוש, לא יכולתי לראות יותר מ3 דקות לפני שכמעט פוצצתי את המסך.

x8PMbsSmt1M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ראיתי את הדוגמה שהבאת. לא הבנתי מה הרתיח אותך.

בניגוד למקרים רבים בהם נראים אנשי צבא תוקפים ו/או מנצלים את עוצמת הגוף העומד מאחוריהם, לא ראיתי במקרה הספציפי הזה משהו חריג, אלא דרך סבירה להתמודד מול טיפוסים שכל מטרתם היא לייצר פרובוקציה.

שלא תהיה לך טעות - אני חושב שכבר ראית מספיק הודעות שלי בנושא - אני חושב שהיינו צריכים עוד ב-67' לתת לפלסטינים מדינה משלהם ולסגור גבול רציף (היום זה כבר יהיה קשה בהרבה, בגלל הטיפשות והרהב של אנשי הימין הישראלי), בנוסף לכך - הכיבוש משחית את נפשם של רבים מהמשרתים מול האוכלוסיה הפלסטינית.

למרות כל זה - לא רואה משהו לא סביר בהתנהגות של חיילים האחראים על תא השטח ובוודאי מול ההתבכיינות של אותו צלם אלמוני ש"דוחפים אותו". באותה סיטואציה - החיילים, בוודאי קצין בדרגת מג"ד - הוא האחראי במקום ומכל השוט בן ה-7 דקות לא ראיתי שום הצקה או התעמרות בפלסטינים ששם או משהו בסגנון.

אותי הרתיחה העמדת הפנים "תגיד לחייל שלך שלא ייסע עם הג'יפ על שטח המרעה"... תעשה לי טובה. :?

פורסם
בקיצור, אם הוידאו צולם ע"י פעיל שמאל הוא לא מייצג את המציאות.

ואם נעשו פה תועבות מוסריות ע"י בחורינו המצויינים, מיד נשלפת ההשוואה המטומטמת והבלתי נמנעת לבחורים הרעים בצד השני

כאילו שבכך הוכשרו תועבות שלנו.

איינשטיין צדק, אין גבול לטיפשות האנושית.

למרבה הצער, המציאות מראה שמרבית - אם לא כל - הסרטים שהארגונים האלו משחררים ערוכים בצורה מגמתית ו/או תוכננו מלכתחילה (הצבה של ילדים שיזרקו אבנים והסרטה שלהם)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
תל אביבים יפי נפש

מצחיק אותי כל פעם מחדש איך כולם נותנים את ת"א בתור דוגמה ליפי נפש שלא משרתים, כל פעם מחדש זה עולה, וכל פעם מחדש זה משעשע אותי (ןמעציב אותי באותה מידה). אז הנה, אני לא רק תל אביב, אני הרבה יותר גרוע: רמת אביבי! ולא סתם רמת אביב, אני אפילו שמאלני, תועבה!!אז כיון ששמעתי לא פעם שאני מייצג את כל מה ששמאלני, יפה נפש, ומשתמט במדינה, תנו לי לספר לכם ששרתתי בסדיר ובמילואים, עשיתי שמירות בשטחים כמו כולם, ולא חשבתי אפילו לסרב פקודה כשהתבקשתי לשמור על אנשים שדעותיהם רחוקות מדעותי אלף שנות אור.

פורסם

חלק ממערכת הפרופגנדה המשומנת של גוש הימין. כל הערבים מחבלים, כל התל אביבים משתמטים, כל השמאלנים בוגדים וכן הלאה וכן הלאה.

למרבה הצער - האוכלוסייה שאליה מכוונת שטיפת המוח (אוכלוסיה נבערת ו/או אנשים צעירים שטרם עמדו על דעתם ו/או שילוב של השניים) קונה את זה. אם לא בפעם הראשונה, אז בשניה ואם לא בשניה, בשלישית, רביעית וכן הלאה.

הכללה היא אחד הדברים הטיפשיים הקלים לביצוע...

פורסם

וודאי. אתה יכול לומר שזו פרופגנדה. אתה כמובן יכול לפקוח את העיניים ולראות את המציאות בעצמך.

האם אני אומר שכל הערבים הם מחבלים ו/או רוצחים בפוטנציה? לא.

האם אני אומר שאנחנו צריכים להתייחס אליהם כאילו היו מחבלים בפוטנציה? כן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מצטער אם כך זה התפרש, אני לא מכליל וחא מתיימר לטעון שכל התל אביבים משתמטים, שמאלנים או משהו בסגנון, גם בצבא שירתו איתי תל אביבים שהיו חיילים למופת. אבל- אין מה לעשות, האווירה התל אביבית היא כזו. רוב רובם של אותם ״מציקי מחסומים בהם נתקלתי ואני בטוח שאני גם עתיד להפגש עימם הם תושבי תל אביב והאיזור. גם רבים ממכרי אשר מחזיקים בדיעה פוליטית שמאלנית הם תושבי תל אביב/ הרצליה וערים בסביבה.

פורסם
וודאי. אתה יכול לומר שזו פרופגנדה. אתה כמובן יכול לפקוח את העיניים ולראות את המציאות בעצמך.

האם אני אומר שכל הערבים הם מחבלים ו/או רוצחים בפוטנציה? לא.

האם אני אומר שאנחנו צריכים להתייחס אליהם כאילו היו מחבלים בפוטנציה? כן.

לא יודע עד כמה אני חי במציאות, אבל אני גר בארבעים ומשהו השנים האחרונות במקום שנמצא 500 מטר מהגבול הישן (לפני 67'), מגיל קטן מאוד פלסטינים נמצאים באיזור הבית, עבודה, מסעדות, קשרים עסקיים, דיבורים על הא ועל דא ועל מהות החיים.

אני לא מתיימר כמובן להכיר את כולם ו/או לחשוב שכולם מתים עליי, אבל גם אני לא מת על כולם, כך שזה די הדדי.

אם אני חושב שכ"א מהם יתקע לי סכין בגב בבוא היום? לא. זכותך לחשוב שכן, אבל אני לא בטוח מי משנינו רואה את המציאות בצורה מעוותת...

פורסם
למרבה הצער - האוכלוסייה שאליה מכוונת שטיפת המוח (אוכלוסיה נבערת ו/או אנשים צעירים שטרם עמדו על דעתם ו/או שילוב של השניים) קונה את זה. אם לא בפעם הראשונה, אז בשניה ואם לא בשניה, בשלישית, רביעית וכן הלאה.

הרבה יותר קל לשכנע אדם אובייקטיבי לחלוטין להיות שמאלני מאשר ימני. "מה, אתה לא רוצה שלום?"

knuckleheads.

ודווקא היום להיות שמאלני (מבלי ממש להבין את המציאות) זה הטרנד החדש של הצעירים.

.Your average Notepad

פורסם
blavie, אתה בן אדם דתי, אם זה לא סוד, כמובן?

בגדול, איני אוהב לתייג את עצמי \ אחרים בהגדרות האלו כיוון שלדעתי עצם השימוש במילים "דתי" ו"חילוני" יוצר פילוג מסויים. הרי אין "דתי אבסולוטי", בדיוק כפי שאין "חילוני אבסולוטי" שלא מקיים ולו נדבך אחד ממצוות היהדות... כולנו בליל של רב-גווניות, כיאה למין האנושי, ולכווץ הכל לשתי הגדרות בודדות נראה כעוול בעיני.

אך לשאלתך, אכן תוכל להגדיר אותי כיהודי מאמין :wink:

"עם" זה מושג מאוד בעייתי לשימוש מדויק. אף אנגלי באמת לא יכול להוכיח שהוא צאצא של מישהו מתקופת המלך ארטור (שאנחנו גם לא יודעים מתי היא היתה בדיוק), כמו שגם אף צרפתי לא יכול להוכיח שהוא נצר למשפחה של רומאים, קלטים - גאלים או פראנקים סאלים. ככה זה, בגלל זה בעולם האקדמי - מחקרי, המושג "עם" הוא מושג שבפועל אין לו בכלל הגדרה מדויקת מעבר ל-"קבוצת אנשים, שמתפתחת ביניהם תחושה של זהות ושיתוף, ויש להם קשר לטריטוריה מסוימת" (תמצות בקצרה של הרבה תיזות מחקריות, שצצו בהקשר הזה, בעיקר מאז מלחמת העולם השניה). אף אחד היום לא מדבר על "עם" כעל ישות אל מותית כזו, שהיתה קיימת תמיד ותהייה קיימת תמיד, ולרוב אפשר לנטר פחות או יותר מתי מתחילה להווצר בקרב קבוצות שונות התפיסה הזאת של "אנחנו עם".

גם ע"פ היהדות, ה"עם היהודי" במתכונת עליה אנו מדברים החל באברהם אבינו ז"ל, והקשר הטריטוריאלי שלו הוא לארץ ישראל.

במקרה הספציפי שלנו, הבסיס הדתי הוא מאוד מובהק, ולכן אנשים יכולים להתחבר או לעזוב. וזה מה שבאמת קרה במרוצת השנים וכך השתמרה היהדות עד היום. אתה כותב על זה שהיהודים התפזרו בגולה וחיו בנתק, אבל זה לא נכון באמת. גם בתקופת האימפריה הרומית, וגם במהלך ימי הביניים קהילות של יהודים דווקא כן שמרו על קשר אלה עם אלה, מצידיו השונים של הים התיכון. היו מפנים שאלות לחכמים שחיו באזור המזרח התיכון, והם גם היו נודדים לפעמים מערבה (יצא לי פעם לקרוא איזה קטע מהמסורת היהודית מימי הביינים, שמספר על תור הזהב של יהדות ספר כמשהו שהתחיל מכמה חכמים מהמזרח, שהגיעו לספרד במקרה).

נכון. אמנם, כוונתי הייתה שבהשוואה למונחים של היום, כשבוחנים את יכולתם לשמר כמות עצומה כזו של מידע ( ספרים עבי-כרס לפני עידן הדפוס ההמוני, מנהגים רבים וכן הלאה ) הם "נאלצו" להסתדר כמעט בלי כלים להעברת מידע בקנה מידה שכזה, והמסורת היהודית נשתמרה יותר מכל תודות ללכידות הקהילתית שלהם. הרי שזו רלוונטית מאוד לעניינינו - שכן היא מוכיחה שתמיד נשמר קשר זהות בין יהודי התפוצות השונות ל"בסיס" ממנו יצאו, ארץ-ישראל ומנהגי היהדות.

זה לא סותר את זה שיש היום לא מעט עדויות או סימני שאלה פתוחים לגבי התפתחותן של קהילות יהודיות במקומות שונים ומגוונים בעולם - בצפון אפריקה, בהודו, במזרח אירופה ואיפה לא. אין ולא יהיה מענה אף פעם על כל השאלות האלה, אבל בכל מקרה, הגישה האינטואיטיבית - המקובלת בישראל, שבגלל שיש לכולנו את אותה המסורת, זה אומר שכולנו צאצאים של אותה הקבוצה, פשוט לא מבוססת על מחקר, אלא על אינטואיציה. כמובן שזכותך לקבל את האינטואיציה הזו, כמו שזכותך להאמין ולהיות דתי. אבל זו עדיין אמונה.

מעטים הדברים בחיים אשר מבוססים על ידיעה אבסולוטית. אנחנו לא יודעים באופן מוחלט הרבה דברים, והרבה מהידיעות שלנו מורכבות ברמה כזו או אחרת גם ממרכיב אמוני. למשל - אני בוחר להאמין בקיומם של חורים שחורים, כי קראתי מחקרים שסיברו את שכלי וגרמו לי * להאמין * בקיומם - שכן כעת אני סבור שהם קיימים, למרות שאף פעם לא ראיתי חור שחור - וסביר להניח כי אף מדען שאפגוש לא יוכל להראות לי אחד כזה או לענות על כל השאלות שעלולות לצוץ בנושא. מאידך, סביר להניח כי אדם שאינו מכיר בידענותם של מדענים מתחום הפיזיקה והאסטרונומיה היה מסרב להכיר בקיומם של חורים שחורים. על אותו המטבע - כשאני מתבונן ברצף ההיסטורי שתיארתי לעיל ( בספרות היהודית מתוארים חרבן ירושלים וגלות בבל, וכן בתיעודים היסטוריים "חיצוניים" ), על אחת כמה וכמה כשקיימות ראיות המחזקות זאת מבחינה ארכיאולוגית (המקוואות ובתי-כנסיות בא"י ומקביליהם בקהילות שקמו בגולה זהים מבחינה מהותית וכן הלאה), איני יכול שלא להסיק בכוחות עצמי את המסקנה לפיה מדובר, לפחות בחלק הארי של הקבוצה, בהמשכיות של אותו העם. אך שוב, כפי שכתבת - צריך להאמין. בדיוק באותה המידה שאדם אשר אינו מכיר בפועל חייהם של המדענים לא יוכל לבוא לידי הכרה במציאותו של חור שחור, כך לא ניתן יהיה לבוא לידי הכרה כי מדובר באותו שורש תרבותי במידה ומבטלים את פעלם של חכמי היהדות - הרי שבמקרא היהודי חז"ל מפרטים בצורה דיי מדוייקת (שוב, יחסית לתקופה) את אירועי החרבן וכן את השתלשלות הגלות שאחריו. כך שנכון - ניתן לומר שמעורבת כאן אמונה, ומיותר לציין שזכותך וזכותו של כל אחד אחר להאמין בכל אשר ירצה. מצד שני, אמונה מעורבת כמעט בכל היבט בחיים. הרי כפי שכתבתי, לא תמיד זוכים לידיעה אמפירית, ופעמים רבות האמונה מהווה אבן-יסוד לידיעה שתתבסס על-גבי השכל. בגיאומטריה דורשים ממך לצאת מנקודת הנחה ששני קווים מקבילים לעולם לא יפגשו, לפני שהאדם ידע שניתן לנחות על הירח הוא היה צריך להאמין שזה בר-ביצוע וכן הלאה... לעניינינו, כשבוחנים את קווי הדמיון בין היישוב היהודי בא"י של זמננו, לבין יהודי הגולה ועד יהודי א"י המקראית - קשה שלא להגיע למסקנה שמדובר באותו רצף תרבותי. האמונה היחידה שנדרשת בעניין הנ"ל נוגעת לאמינותם של התיעודים השונים, כשגם בהיבט הזה, ניתן להשוות באופן כללי לטקסטים היסטוריים ממקור חיצוני ולקבל אמדן "אובייקטיבי" - לא מדובר בעניין תיאולוגי.

אם ככה, אז למה היהודים מרוסיה נראים סלאבים, היהודים מתימן נראים תימנים, היהודים מאתיופיה נראים אתיופים, היהודים ממרוקו נראים מרוקאיים, העירקים נראים עירקים וכו'?

לדעתי גם צאצאיו של רוסי שיגיע ארצה יראו צברים אחרי ארבעה או חמישה דורות - בדיוק באותה המידה שסביר להניח שיש סיכוי טוב שצאצאיו של ישראלי שעבר לארה"ב יהיו בגודל שחקן פוטבול לאחר מספר דורות...

אולי זה בגלל שעם ישראל היה בגלות 2000 שנים - ולא הגיוני להניח שבמשך כל אותו זמן אותן קהילות לא יטמעו גם ברמה הזו בקהילות המקומיות. הרי מספיק שהבן של X ישא גיורת גרמניה למשל, והסיכוי שלילדיו יהיה שיער בלונדיני עולה פי כמה. כשהבן שנולד להם ישא ילדה שנולדה גם היא לזוג הורים שאחד מהם גר - ילדיהם (הנכדים של הזוג הראשון) כבר יהיו דומים מאוד מבחינה גנטית לצאצאי המקום. בקיצור, עם הזמן, במיוחד כ"כ הרבה זמן, נוצר דמיון גם בחזות החיצונית.

דבר אחר, התאוריה שעם ישראל נפוץ לאחר בית שני, היא נחמדה - אבל העובדה היא שבאירן, עירק, סוריה, מצרים, רומא וכו' היו קהילות יהודיות גדולות עוד לפני הרס בית שני.

היו חרבן וגלות שהתלוו גם להרס בית המקדש הראשון. אולי הקהילות בגולה שקדמו לחרבן בית-שני הגיעו משם? :roll: איני יודע, צריך לבדוק את הנושא

חמישה תווים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
הרבה יותר קל לשכנע אדם אובייקטיבי לחלוטין להיות שמאלני מאשר ימני. "מה, אתה לא רוצה שלום?"

knuckleheads.

ודווקא היום להיות שמאלני (מבלי ממש להבין את המציאות) זה הטרנד החדש של הצעירים.

ממש לא נכון. הרבה יותר קל, תמיד, לשכנע להיות ימני, מסיבה מאוד פשוטה: הרצון לנקום ולהחזיר זה הרצון הכי בסיסי וטבעי שיש לבן אדם. זרקו עליך אבן? מה? לא תזרוק שתיים בחזרה? ככה זה גם פועל בפוליטיקה, ובדעת הקהל, בלי לשאול למה זרקו את האבן.

blavie,

יש הבדל מאוד גדול בין המדע לבין האמונה (ותמיד אוהבים לתת את הדוגמא הזו שאתה נותן): יש המון דברים שאני לא מבין במכניקה או באופטיקה או בחשמל. אבל מי שכן הבין, הצליח לייצור איתם כמעט כל דבר שמשמש אותנו, החל מהמחשב שבו אני משתמש כרגע ועד לרכבים בהם אנחנו נוהגים, ובזכותם קיים הפורום הזה :) זה כמובן לא נועד לשכנע אותך לא להאמין חלילה.

אני אישית חושב שלא משנה מה הממצאים יראו או מראים, האמונה בקרב בני עמנו ברצף אתני - דתי יהודי היא כ"כ חזקה, שאנשים פשוט לא יקבלו שום דבר שיסתור את זה, ויסבירו לעצמם ולאחרים למה הם עדיין מאמינים במה שהם מאמינים. בגלל זה, האמת, אני לא אוהב להכנס לויכוחים מהסוג הזה מלכתחילה. זה לא שגם אני חושב שאין קשר או רצף יהודי תרבותי. אני חושב שאין רצף או קשר יהודי אתני - גנטי, או במילים אחרות, חלק מאוד גדול מהיהודים של היום לא באמת יכול לטעון שאבות אבותיהם ישבו בציון לפני 2000 שנה, וכמו שאתה אומר בעצמך, התערבנו לא מעט במהלך השנים עם הגויים, וזה ממשיך.

בחזרה לעניינו, אני חושב רמת הקשר הקיימת ביננו לבין הארץ הזו, עצם זה שרק במאה ה-19 יהודים באמת התחילו לפעול כדי להקים כאן ישות מדינית עצמאית, העובדה שב2000 שנה שעברו מאז העזיבה שלנו לכאורה, התיישבו כאן אנשים חדשים - כל אלו ועוד לא אמורים לאפשר לנו לדבר על המקום הזה כאילו אנחנו בעלי הבית היחידים והבלעדיים כאן, שרק יצאו לאיזה נופש קצר, וכל אדם אחר שנמצא כאן - או שיתאים עצמו אלינו, או שיעוף מכאן. זו גישה מאוד נפוצה בישראל, לצערי. גם פה רואים אותה. האמת שאני לא הייתי מרגיש שונה ממה שאני מרגיש, אחרי העדרות של 2000 שנה, גם אם הייתי יודע באופן חד משמעי ואמפירי שאבות אבותי התהלכו כאן פעם. בסוף, עכשיו יש כאן עוד אנשים (שהם אולי גם בחלק צאצאים של יהודים קדמונים), ואנחנו חייבים ללמוד להסתדר איתם מעל לרמת ה-"הם התחילו" ומבלי לפתח ציפיות חצי הזויות שהם יעברו לירדן או שמדינות ערב אחרות יקלטו אותם כי מאוד בא לנו שזה יקרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הבעיה היא ששתי האופציות שאתה מציג הן אותה האופציה: או מדינה דו-לאומית, או שתי מדינות, האחת פלשתינית והשניה דו לאומית (זו הרי הדרישה שלהם, אם מתעמקים).

בכ"א, לדעתי הפתרון הטוב יהיה מיטוט של הרשות הפלשתינאית, שכן היא המכשול הגדול ביותר לשלום, והפיכת עזה לישות פלשתינית, דה-פקטו בלבד. הערבים שישארו כאן (תינתן אפשרות להגר לישות החדשה...) יעודדו להגר למדינות אחרות, בעיקר ע"י הסכמים עם אותן מדינות לקבלת מכסות מסויימות של ערבים. אלו שישארו - בסופו של דבר - ויהיו "עויינים" את ישראל, יגורשו לעזה, בדיוק כמו שגירשנו מתנחלים משם.

1. אף אחד לא באמת חושב שתהיה אי פעם זכות שיבה של פלסטינים מהגדה ליפו ולחיפה.

גם אבו מאזן בעצמו אמר לא מזמן שהוא מאוד רוצה להגיע בבוא היום לצפת - כתייר.

מדינת ישראל כאן כדי להישאר ואפילו החמאס יודע שהיא לא הולכת לשום מקום.

ובטח שאף ממשלה פה לא תסכים לזכות שיבה לתוך הקו הירוק.

אפילו מרצ לא תומכים בדבר כזה.

כך שהאפשרות של שתי מדינות כן מאפשרת לשמור על המדינה המערבית מביניהן עם רוב יהודי מוצק.

2. עזה היא היום ישות פלסטינית דה פקטו.

מה בדיוק אתה מציע לעשות ששונה מהמצב הנוכחי?

3. אין שום סיכוי שתצליח למצוא מדינות בעולם שיקבלו אליהן ~2 מליון פליטים פלסטינים.

3א. גם אם היית מוצא - רוב הפלסטינים לא רוצים בכלל להגר למדינה אחרת. למה שאתה לא תהגר במקומם? אתה רוצה לעזוב את הבית שלך ולעבור ל...אוגנדה? ספרד? מקסיקו? ...

אתם לא מבינים שבדיוק כמו שישראל היא עובדה קיימת גם 2 מליון פלסטינים בגדה (+עוד 2 מליון בעזה) הם עובדה קיימת.

עכשיו השאלה היא מה עושים עם העובדה הזו.

אני אישית מעדיף שהם לא יהיו חלק ממדינת ישראל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...